Fualaau aina

O le susulu ma le malosi o hamster hamani i le atunuu

O anufe vao e matua matautia lava manu, o latou lapopoa ma foliga vaaia e matua ese lava mai na manu manaia e toatele le au alolofa e nonofo i le fale.

E leʻo maeʻa tusi lesona ma o se mea matautia mo le tagata lava ia ma mo le seleselega i le lumanai i lau togalaau poʻo lau togalaau.

Aua nei manatu faatauvaa i le matautia ma lafoai le puipuiga!

O foliga o fafo o hamster vao ma ata

O foliga mai o hamster vao e tele lava mea e talitutusa ma sui o le aiga o ituaiga, ae o lapopoa eseese eseese.

E mafai e le matua matua ona oʻo atu 34 cm (e aunoa ma le siʻu, lea e 5 cm), mamafa e oʻo atu ile 700 glama. O le fafine e laʻititi laitiiti.

O le tino o le hamster vao e lapotopoto, o le fesuiaiga i le va o le ulu ma le sulu e toetoe lava a le mafai ona iloa. O le fagu e matua manaia, o loʻo i lalo ifo o le ulu.

E laiti siva vae puupuu ma malosi, ma ni mea faigata, faʻapipiʻi mo le eliina o pu ma pu. E malosi ma faʻamalosi tamaʻi susu, faʻafou i le olaga atoa.

O gaʻo e matua lamatia tele, ma tuʻu ai manuʻa lacerated. E mafai ona tupu le faʻamaʻi.

I luga o foliga - mataʻu mata, mata pupula susulu. Valivali le lanu, ae o le lanu enaena ma samasama e sili atu ona taatele. E le mafaamatalaina, uliuli, paepae.

Afai e te fia iloa pe o le a le foliga o le hamster hamani, o le a fesoasoani se fale ata i oe i lenei:

Tufatufaina ma toe gaosia

Wild Hamster - manu matua le lelei, e le fefe o ia i luga o vaʻa, mauga, vaomatua, vaʻai ma se tamaloa. E tufatufa atu i soo se mea, mai Europa i Saina.

O le leaga o le tau o le pest e le fefefe. E lafi o ia i totonu o lona pu. O le mea autu mo le uati o le i ai lea o se mea e 'ai, o lea e masani ai ona latou nonofo latalata i fanua, togalaau.

Fesoasoani: O le hamster vao o se manu e leai se meaola, ae o lona taumafa e aofia ai le tele o meaʻai fualaʻau, pei o sana, saito, pateta, peas, buckwheat ma le tele o isi. E fafaga foi i fatu ma rhizomes o vao vao ma vao. Ae ui i lea, aua e te faatuai e 'ai meaai a manu,' ai ni iniseti, moa, tamai crustaceans, ma isi. E i ai foi mataupu o le sailia o manu mamai, e pei o le maunu ma lapiti.

E filifilia vavalalata i latou i fale ma nuʻu e faʻaaogaina ai ni tupe i le tau o le seleselega i togalaau. O loʻo faʻaleagaina le au faifaatoaga i nei meaola faalavelalea i soo se mea, ma faia ni auala fou e tau ai.

E taua! O le faʻamalosiina o gaʻo e matua malosi lava, latou te oʻo atu i le matua matua i le 20 tausaga.

O le tama tane e masani ona fausiaina aiga e tele fafine. O fanau e fananau ma tauaso, peitaʻi tuputupu ae vave ma e le pine ae aofia ai i latou i totonu o le toe faʻatulagaina o le faitau aofai o tagata.

O le fafine hamster na te fanauina fanau i le tautotogo, o nisi taimi e mafai ona fanau mai i le tele o taimi i le tausaga, i lalo o tulaga lelei. Latou te gaosia faʻasalaga i totonu o le palapala E masani ona 6 - 18 tamaiti.

Auala o le ola

Le tele o nei meaola o loʻo galulue i le aoaulii le ao o lafi i totonu o se pu. I le taumalulu, e sulufaʻi, ae papaʻu, e masani ona fafagu i luga e toe faafouina mai ana faʻaagaga.

I fafo ia Mati - Aperila. O tamaʻitaʻi e na o tamaʻitaʻi e faauo i le vaitau o le faʻatoʻaga, o le taimi atoa faʻamalosi i tagata uma, e aofia ai le tagata.

Ole tele ole fili e le taua i le hamster.. Soifuaga nofofua, puipuia o latou teritori. Faʻasalaga i "malo e le o manaʻomia."

O eseesega eseese mai isi meaola

E tele a latou eseesega ese mai isi meaola, lea e taua le mafaufau pe a tau ma faʻaumatia, ina ia le faʻaalia i latou lava i se tulaga lamatia.

  • O le i ai o taga faila. O se fomaʻi faʻapitoa o le paʻu i totonu o alafau, lea e fesuisuiai i nisi taimi ma e mafai ona uʻu i luga i le 50 kalama. I totonu ia te ia na te aveina ni meaʻai ma mea faufale mo le paʻu;
  • O le manava o lenei meaola ua vaevaeina i se muaʻi (o meaʻai e malepe i lalo o le enzymes ma acids) ma le manava lava (faʻaaogaina o le suamalie);
  • Tele lapoa ma faʻaaliga o le osofaʻiga - o le eseesega tele, e fai ma sui o se mea lamatia i tagata ma meaola.

Faʻaleaga i tagata - faifaatoʻaga

E le faigata le mafaufau i le mea faia se mea leaga tele vao vao, faifaatoʻaga, faifaatoaga ma faʻatoʻaga!

O le tele o meaola faalafua, o le gafatia e fetuunai ai i soo se tulaga e mafai ai ona latou lolovaia vaega uma o le tausiga, ma o le mafai ona fausia ni lua faigata e faigata ai ona puʻe ma faʻaumatia.

O mea uma lava e tupu i togalaau ma togalaau aina o se meaʻai tele mo i latou, ma o le a le faʻavaivaia faʻavave. E matua tauivi le au faifaatoʻaga mo a latou faatoaga!

Faʻalogo! O le mea autu o le faia lea o se vaega tele i totonu o latou pu, lea e oʻo atu i le tetele o le tetele (e oo i le 8 mita le lautele ma le 1.5 mita le loloto, e oʻo atu i le 10). Na maua ni pupu ma ni fanua tetele, e oo atu i le 90 kilokalama - le fiaselau o taimi o lona mamafa!

E le gata i lea, manufeʻai vao e mafai ona pipisi ai tagata po o fagafao ma povi e tele lava taʻitaʻi atu i faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi (e oo atu i le 30 ituaiga), ma atonu foi o le oti.

O le fiafia e ola i luga ma latou inu toto e le itiiti ifo le lamatia. Ole mea e sili ona taua o le tauiviga!

Auala e tau ai ma puipuia

I aso nei, o auala faʻaonapo nei o le tauivi ma le puipuia ma nei roi, ma faʻamaonia faʻamuamua e faʻaaogaina. O mea taua nei:

  • Lologa lolo. E tatau ona suʻe mea uma, faʻatalanoa ma sasaa vai i totonu o le lua seia oʻo ina tafe le manu mai se pu e tasi. O iina e mafai ona e puʻeina o ia. Minus: faʻaeteete pe afai e te mauaina uma faʻalavelave faʻafuaseʻi e alu mai le pu, a leai o le hamster o le a mou atu.
  • Totoina o pu ma tusi fagogota lima. Minus: matua faigata ma matautia.
  • Pets, pusi ma maile, puʻeina i le tootoo. Minus: hamsters e lapoa tele, ae le o pusi uma o le a feagai. E mafai e se taifau ona soli le togalaau atoa. E le gata i lea, e mafai e le hamster ona gase ma fufulu ai.
  • Eseese mailei, ola mailei. Minus: e faigata ona iloa le mea e mafai ona alu ai ma le mea e tuʻu ai.
  • Fesuiaiga meaʻai oona. E mafai ona e faʻaogaina le oona ma le oona. Minus: e le o le mea moni o le toatele o tagata taitoatasi o le a 'aina, aemaise lava le numera o meaola faalafua e vave ona toe faʻaleleia.
  • Le faʻaogaina o le pisa ma faʻamatalaga ultrasonic. Minus: e faigata ona tuʻu i latou i se eria tele ma taugofie.

O le faafitauli ogaoga o le mea lea, o manufeʻai e sili atu ona maaleale ma mea taufaasese, e ese mai le fefe. Faʻatau poʻo le tuliesea o se hamster i le atunuu e le faigofie tele.

Le au fai togalaau ma fai togalaau! E tatau ona e taumafai uma metotia o le tauivi ma le faʻaumatiaga, seia e manuia!

A leai, e ono lamatia oe e le gata o le a leai se seleselega i lau faatoaga, ae faapena foi lou lava ola maloloina ma lou ola, faapea foi ma e pele ia te oe!