Fua o le gaosiga

Foʻu: faʻamatalaga, totoina ma le tuputupu ae

Toto o le mea muamua, lea e tupu i luga o le fasi fanua, o le a malie i le mata i le amataga o le tautotogo. E oʻo lava i le tasi pe lua vao i totonu o le togalaau o le a sili atu ona manaia, ae sili atu le vaʻai i le totoina o laau totō. Ma le isi, tatou te iloa le ituaiga aganuu ma pe faʻapefea ona tupu aʻe le fafie.

Faʻamatala puupuu

Fofo e faatatau i laau laʻau ma ulu atu aiga o buttercups. O isi igoa o "fafie" poʻo "faʻasologa faʻamaʻi.". I le galueaiina, o lenei aganuu e le mamafa, ma e aliali mai i luga o le saite pe a maeʻa le kiona. E fuga mai le anufe pe a oʻo mai Aperila i le maeʻa pe o Me, e pei o le kapeta e ufiufi le eleele ma fuga lanumoana vaivai.

O le faʻaaogaina, o le aconite, anemone, basil, delphinium, cohosh uliuli, swimsuit, hellebore, peony ma le paʻu, ma le ate, e aʻafia i le aiga Buttercup, o loʻo faʻatusalia mai i itu malulu ma malulu o le kelope.
E taua! O vaega uma o le ate o mea oona, o le mea lea, tausia o ia, e tatau ona e faʻaeteete lelei.

Eseesega

O lenei laau e tele ituaiga. O le a mafaufau foliga o ituaiga sili ona lauiloa i la tatou latitudes.

  • Nofe ate (masani) o se faʻasalaga faʻapitoa sikuea. Ole maualuga e le masani ona sili atu i le 15 cm. O lanu lanumeamata lanumoana, e pei ona vaaia i le ata, o loʻo i luga o petioles umi ma e iloga i se maualuga tele. O fugalaau e toʻatasi, e oʻo atu i le 4 cm le lautele. E mafai ona lanu moana pe lanu viole, i se tulaga e le masani ai, e mafai foi ona sinasina ma lanu piniki.
  • Pubescent liverworm e faatatau i le tautua aloaʻia. O se uiga iloga o lenei ituaiga o foliga lapopoa o laulaau, faapea foi ma ata tusi i luga o maa.
  • Asian liverwort ma ua manatu foi o se tamaoaiga o le ate. O le maualuga o le laau e tusa ma le 5-10 cm. Tolu-lobed paʻu, lanumeamata lanumeamata. O fugalaau o ituaiga Asia e laiti, e le silia le 1.5 cm le lautele. Masae paepae pe piniki, itiiti le viole ma le lanumoana. Fatuina lenei ituaiga i aganuu e le o faia.
  • Fogisa Transylvanian. O se mea e seasea tupu. Faʻatalofa lelei le ata. O se tulaga iloga - tele fualaau aina ma fua. Laʻau - susu, taumalulu. O le vao o le laau e malosi tele, latou te oʻo i le 20 cm i le voluma, latou te ola e oʻo i le 8-10 cm le maualuga. O fugalaau e tusa ma le 4 cm le lautele, o le lanu e masani ona lanumoana. O le taulasea Transylvanian o le pito sili lea ona tumau o le alofa. E faigofie foi i le fatuina o le tagata lava ia.
  • Fofo fua. O le vaega lea o hybrids na tupu ona o le sopoia o le ate ma le masani ai le ate. O le togavao e le tupu aʻe i luga aʻe o le 10 cm, ma o lona lautele e oo i le 30 cm. O fugalaau e sau i le paepae, paauli, ma le piniki. O le tele o taimi latou te matamuli.

Filifilia se nofoaga

Ina ia lelei le ola ma tausia le ate, e sili atu le filifilia o se nofoaga mo lena mea e le tele le la. E mafai ona e faʻaogaina se nofoaga malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i tua o le fale pe latalata i le pa, ae o le a le umi ona ola ai le laau, o lea e sili ai le taofi i se vaega o le malamalama i mea e mafai ai e le la, ae le o le aso atoa. Ae mo le eleele, o le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma se tamaoaiga, lelei, vaʻavaʻa ma palamole.

E taua! E mafai ona ola le laau i le tasi nofoaga e oʻo atu i le 25 tausaga, pe afai e te filifilia saʻo le 'upega tafaʻilagi, ma tuʻuina atu foʻi le aganuʻu fugalaau ile tausiga lelei.

Toto ma toe gaosia o le ate

O le faʻaleleia o lenei faʻailoga e tatau ona faʻatinoina i le taimi o le vaitau-i le tautotogo po o le tautoulu. O pasi e mafai ona vaevaeina i ni laupepa eseese ma aʻa. E talafeagai le totoina o se seleselega ina ia sili ona maualuga i le eleele. E fautuaina ina ia faaopoopo i ai sina vaega o le faapalaga faapea foi ma le fugalaau faʻapitoa i le totoina o vaieli.

E mafai ona faʻaleleia se laau e ala i le vaevaeina o vao, poʻo fatu. O le filifiliga lona lua e manumalo i le tuputupu ae masani o le aganuu fugalaau. Ae i le lafumanu, e seasea ona tupu se fatuga o fatu. E mafua lenei mea i le mea moni e tutupu mai mo se taimi umi, ae le o faʻatasi uma. E mafai ona seleseleina fatu ia Iuni ma vave ona totō ile laufanua. O le a faʻaalia i latou i le tausaga e tasi, ma o le a faia se laʻau moni i le lua tausaga. Mo le totoina, pe a uma ona lūlū fatu, e mafai ona vaaia fugalaau pe a uma le 5-6 tausaga.

E te iloa? Fausia le laau i Europa na amata mai le 15 senituri. O le taimi lea, o le aganuʻu na taʻua o vailaau faʻamaʻi ona o le tutusa o foliga o ona lau ma le ate o le tagata.

Tausiga Tausi

A maeʻa le faʻaleleia o le ate, e taua tele le tuʻuina atu ia te ia le tausiga lelei. E naʻo le auala lenei o le a avea ai le mea muamua ma mea e fiafia i ai le mata i le matagofie o le fugalaau fugalaau, e pei o le ata. O le ufiufiina o le laau mo le taumalulu e le talafeagai, talu ai e faigofie lava ona mafai ona tatalia le malulu ma le malulu.

O lenei laau e fiafia i le susu. E ui lava e mafai ona faʻafefeina le lamala, e mafai ona paʻu vave laʻau. E manaʻomia le faʻamamaina o le eleele i le mea o loʻo faʻatafunaina, ma taumafai e taofi le palapala i sina taimi itiiti sina susu.

I le faaopoopo atu i le ate o le ate o le ate, o loʻo i ai foi: maple, tree hydrangea, ash ash, chubushnik, sea-buckthorn, viburnum, elderberry, vessethorn, weigela ma le euonymus.
Ae mo le faʻamaʻiina, o loʻo faʻaleleia e le 'au mālōlō masani le masani ai e aunoa ma ni faʻaopoopoga faaopoopo. Ae afai e te manaʻo e fafaga le ate ma mea aoga, e mafai ona e faʻaopopo le areto i le palapala i le taimi lava e paʻu ai le kiona. I le vaitau o le a muta ai le fugalaau, e mafai ona e faʻavasegaina le eleele ma meaʻai o le suka, ma i le faaiuga o le taumafanafana e fautuaina e fafagaina i fugalaʻau o loʻo iai le paluka ma fuamosa.

O le mea pito sili ona taua i le tausiga o lenei tulaga masani o le taimi lea e veleina ai le togalaau, talu ai e vave lava ona malemo le ate i vao. Ia nofouta foi i le mulching. Paatū pepelo poʻo le lau humus o le a talafeagai e pei o mulch.

E te iloa? O le Iapani e naʻo le ate na o se mea teuteu talu mai le seneturi lona 17. I le vaitau o le 1980, na amata ai foi ona latou faʻaalia ma le faʻaalia ni ituaiga fou o aganuu. E oʻo mai lava i le asō, o le faʻaaliga o lenei taamilosaga fou e faia i tausaga uma i Iapani.

Faʻatasi ma isi laau

Ona o le mea moni o le ate e mafai ona tupu pe a uma ona totō mo le tele o tausaga, o ona togavao e masani ona faʻaaogaina i luga o le 'upega tafaʻilagi, e aofia ai togalaau papaʻa, mea e faʻaaogaina ai ma papa. I ia ituaiga o musika, e sili atu ona lelei le totōina o le manaia, talu ai e puupuu ma loloto, o le a faigata ona faia.

O tuaoi lelei mo le ate o le a avea ma laʻau eseese e le o faamamaina - ituaiga eseese o le phlox (Kanata, mea e pei o le Douglas), o manu, manogi, fusi, ferns, geyhery. Hunaʻo o se fale e maualalo le tauvaga, o lea e le tatau ona faʻaopoopoina i laau toto.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le liverwatch o se mea e ese le manaia matagofie e mafai ona teuteuina ai soʻo se fuafuaga patino. I le faaopoopo atu i ai, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ma e taua tele lenei i le amataina o fugalaau fugalaau ma mo tagata e leai se taimi tele e teu ai togalaau.