Letusi

Eseese o Sala

O le aganuu oa tatou meaʻai e faasolosolo malie lava ona suia. O punaoa Initaneti ma le tele o meaʻai i luga o le televise e ofoina se mea fou, e le masani ai pe oʻo foi i fafo, ma o le tele o faleoloa e vave faʻalauteleina. Ma o iinei i totonu o fualaau ma luga o fata o faleoloa tatou te vaaia ai i nisi taimi le lanu o le tele o ituaiga, ia e ese lava mo o tatou pito. E uiga i lena o a ituaiga ituaiga laisi ma ituaiga fualaau tutusa, ma mea latou te 'aʻai ai - mulimuli ane i le tusiga.

Letusi

Faʻatoʻilaloina o tauvaga - o se laau mai le genus Latuk o le aiga Astro, e masani lava ona taua o le letus or lettuce. O le salamata e totoina ma faʻaaoga mo meaai i le lalolagi atoa. O nisi taimi o le upu "letusi" o lona uiga o le lanu lanu meamata masani, ae le saʻo lenei mea. E tele faʻavasegaina o letus. O se tasi oi latou, o se tagata faʻatau pisinisi i aso nei, e faʻamaonia vaega nei o le letusi: o le kapisi, o le kapisi, o le letusisi Romain, o le letusisi o le vao, tipi (laulaʻau) ma le aʻa.

Laʻau Oak (Oakeli)

Laisi siaki o le anufe, laasisi lau laʻau oisa poo le letus letus, o le foliga o laulaau e pei o laʻau o oak. O le laau e fai ai se pupuʻu e faʻapipiʻi le tele o le tele poʻo le telē, e le o faia le ulu. O laulaau e lanu meamata, lanu mumu, lanu-lanu enaena, lea e faʻapupulaina i luga o fautuaga. E pupuʻu, ma o loʻo i ai le laʻau ma foliga mai e foliga mai, e matua teuteu lava. Oaklif - vave ituaiga, faʻasaga i le fana ma faʻamaʻi. Eseese o oak: Altero, Amorx, Asterix, Betanto, Dubagold, Tueina, Maseratti, Torrero, Starix. O le faʻatoʻaga o lenei salatisi o le 30 x 30 cm. O le salati e le faʻafefe ai le vevela o le vevela ma e teuina mo sina taimi puupuu.

O le letus oak ua i ai se tofo lelei, ma e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma mea e le o iai ni faʻamatalaga malosi. O le salati fugalaau i le lau laʻau e le tatau ona mamafa ma sili ona vevela. O Oketopa e faʻafefiloi lelei i avocados, mushrooms, salmon, croutons, almonds, garlic. E mafai ona avea o se meaʻai falaoa mo iʻa falai. Faatumu le ipu sili i le fuālaʻau manogi ma le vailaʻau ma le masima. O laʻau "oak" matagofie e mafai foi ona faʻaaoga e teuteu ai ipu.

E te iloa? E tusa ai ma le tala, o le lauiloa a le Provencal salad Mesqulen na faia i Nice e le au monisinia Franciscan. O le leai o se tupe mo moega uma, latou te totoina ni lanu eseese i le laina e tasi, ona tufatufa atu lea i le faapotopotoga mo foai. E aofia ai le salad chicory (radicchio, frieze ma escariol), mung bean, laumei, letusi, oak lau, purslane, arugula, paʻu vai.

Lollo rosso

Eseese Lollo Rosso e mafai ona taʻua saʻo o se tasi o salalaʻau laʻau sili ona matagofie. I la latou gaosiga, e lua lona lua na sosoo ai ma Batavia. O loʻo faia ai se laupepa faʻapipiʻi faʻatasi ma ni foliga lapopoa o le tele o laʻau. O lauusiusi o laulaau e laʻititi lava ma ova, "vavalo", e ese mai i le lanu anthocyanin o lanu mumu, o laʻau lanumeamata latalata i le ogatotonu. Mo le tutusa o le lettuce ma amu sami, o Lollo Rosso e taua o le "salati sosoʻo."

O le salamata muamua lea o le seleselega, o lona seleselega e mafai ona seleseleina i le 40-50 aso talu ona maeʻa pine. E mafai ona ola i se laufanua e matala ma puipuia, malulu, e alofa i le malamalama ma le susu faifai pea. O le togafitiga o le seleselega e 20 x 25 cm. Lollo Rosso o se salati teuteu e talafeagai mo le ola i totonu o fugalaau i tafatafa o fugalaau.

O le salati ei ai lona tofo lelei ma le oona. O le tele o taimi, e faia ai se mea teuteu i luga o se ipu, teuteu le ipu. E maua i fualaʻau salalau faatasi ai ma isi ituaiga o fuamoa. Lelei lelei faatasi ma le sisi, moa moa, meaʻai tunu (puaa, kusi, pīpī), fualaʻau tao, mea vevela, salati. Lauiloa i meaʻai a Italia, lea e tuʻufaʻatasia ai ma le sami. (galo ma fusi) ma fualaau vevela (basil, thyme).

E faaopoopo atu i le ituaiga o igoa tutusa, o le ituaiga e aofia ai foi ituaiga nei: Carmesi, Constance, Mamalu, Nika, Nation, Selvey, Revolution, Pentared, Refeta.

E te iloa? O Lollo Rosso ua faaigoaina i le tamaitai Italia o Gina Lollobrigida mo le tutusa ma lona laulu na ia ofuina i le 1960s.

Butterhead

O se laasaga taatele lenei ma se laʻau faʻapipiʻi ma se manogi lelei. O le ulu laitiiti o Butterhead o kapeti e aofia ai le vaivai, pale lau lanu meamata o foliga faʻalanuumi, totonu o le lauulu, i fafo - ma le oona. I le ulu e tasi e tusa ma le 250 g lau.

O le salati a Butterhead (Boston) e lelei lava ma greens ma isi salakeke, o ona lau e faʻaaogaina e fai ai salu, teuteu ipu. O laʻau e mafai ona suia e nori i le kukaina o falala. I Siamani, o lenei salati e fai ai ni meaʻai mo meaʻai vevela vevela. O se fugalaau sili ona matagofie o le a avea ma suauu manaia, honey, balsamic, suauu olive.

E te iloa? Faaliliu mai le Igilisi, "butterhead" o lona uiga "ulu ulu."

Iceberg (salati kulimi)

Iceberg fualaau 'aina eseese (e maofa, aisa malulu, salati kulimi) e pei o kapisi. O lona vaitau tuputupu ae e tusa ma le 100 aso. O le ulu o le letusi e mamafa lona mamafa i le 400-500 g, e ui e mafai ona oʻo ile 1 kg. O se laupepa laʻititi-lapoa poʻo lapoa-lapisi e aofia ai lau mafiafia ma lau mafiafia ma se pito faʻasolo. O latou e susulu, malie ma le maofa, lanu lanu meamata ma se paʻi paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli. Pe a selesele, e faaopoopo atu i le ulu o kapeti, e vavae ese foʻi laʻau latalata ane. O le totoina o le togalaau e 30 x 35 cm. O lenei ituaiga e matua puipuia lava i le maualalo o le vevela. I totonu o le pusaaisa e mafai ona teuina i le 20 aso. O le laisisi o le laisai: Atenitina, Barcelona, ​​Galera, Diamantinas, Helenas, Cartagenas, Kuala, Lagunas, Nanet, Santarinas, Platinas, Fioret.

Iceberg e lelei i salakeke, hamburgers, lelei faʻaopoopoina ma aano o manufasi, iʻa ma iʻa, fuamoa.

E te iloa? Sa i ai le igoa o le salati i Amerika: ina ia mafai ona toe faasao le umi o le taimi fou, na fufuluina e faifaatoʻaga i ni aisa ma tufatufa atu i lenei auala. E foliga mai o ni mea e maua ai le mata.

Batavia

O le ituaiga Batavia e iloga i le tele o le tele o ulu o kapeti ma se lapisi lapisi. O le ulutala ile malulu i ituaiga o lenei ituaiga e leʻo manino ona faamaninoina. O le laitasisi laasasisi o laasaga o laufanua ia, e mafiafia, paʻu atoa, feʻaloloa i luga o le pito, maofa. O lanu sili ona lanu o le lanu lanumeamata, lanumeamata, samasama, mumu-lanu enaena. O le salati ei ai se mea suamalie, sina laititi.

Vasega: Aʻo, Bogemi, Grand Rapid Pearl Jam, Grini, Mafaufau, Lancelot, Lifel, Caipira, Kismi, Malis, Redbat, Risotto, Perel, Starfighter, Triat-lon, Fanley, Fantime. O le totoina o le togafitiga e 30 x 35 cm. I le aso, 90% o salakeke ua faʻaaogaina le metotia o hydroponics (i totonu o le vaifofo o le vai) ae o le ituaiga Batavia ituaiga eseese.

O le salati Batavia ua tuʻufaʻatasia lelei ma aano o manu ma manu. I laulaʻau e mafai ona e gaʻo ai aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua, faʻapea foi ma mea e talafeagai mo sandwiches and salads.

E te iloa? Batavia - o le amataga o le atunuu o le gagana Siamani anamua o le au Batavian, oe sa nonofo i le teritori o Netherlands i aso nei, mulimuli ane - o le Latina igoa o Holani.

Romano (salati Roma)

O le ituaiga pito sili ona matutua o le letus Roma (romano, roman, kos salad) O loʻo faʻamatalaina e se ulu mataelua mata e tusa ma le 300 g. O le laupeʻa e matua tele, lautele poʻo le telē tele. O laulaau e faʻaloloa, mausali, mafiafia uma, faʻalautele i luga. I le tele o ituaiga, o le pito i luga o le laʻau e faʻafefeteina i totonu. O laupepa pito i fafo o letus Roma e sili atu ona lanu meamata, i le ogatotonu - malamalama lanumeamata. Romus lettuce e talafeagai mo le galueaina i le avanoa ma totonu o le eleele puipuia ma e oo lava foi ile windowsill.

Eseese o le letus Roma: Wendel, Garnet Rose, Klau-Dius, Xanadu, Kosberg, Tala, Manava, Remus, Paris White, Pinokio, Zimmaron.

O le tofo o le salati a Roma e suamalie, tart, sina vevela. Romain o se mea masani e masani ai i salakeke, sandwiches ma hamburgers, e lelei tele i laei o yogurt, e mafai ona e salu ma fai paluga pateta. O suamalie suamalie o le Roma e suamalie e pei o le asparagus. E mafai ona teu i le pusaaisa mo ni nai vaiaso.

E taua! I le fua masani mo le salati "Kaisara" o le salati Roma lea.

Isi aganuu salati

E masani lava o isi aganuu e taua o le lettuce e le o le Latuk genus, ae e iai foi meatotino tutusa poʻo foliga vaaia ma e faʻaaoga foi i le kuka.

Kulimanu (salatisi o le fanua)

Valerianella (sana, salatisi o le fanua, rapunzel, salad bean salad) o le aiga o le honeysuckle. O le laau e fai ai se rosette o lau, lanu, lanumeamata lanumeamata po o samasama lanumeamata. E mafai ona ola le salati o le fanua i luga o le 'upega tafaʻilagi faatasi ai ma isi fualaau faisua. O le laau toto e ola i luga o le metotia auala: lūlū fatu i le palapala i le 2 vaiaso mai le tautotogo i le tautoulu i le loloto o le 1 cm, suluina - 10 x 35 cm.

O le seleseleina o le aʻa e mafai ona avea ma ni nai vaiaso talu ona fausia le 4 paila o lau. Mash-salad e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa i totonu o se pusa palasiti mo le lua vaiaso.

O fualaau suamalie suamalie ma se kati nutimomoia e faaopoopo atu i fualaʻau fualaau ma soupeti. Mush-lettuce e faʻaaogaina e sui ai le latisi poo le sipisi. E manuia lelei le pikoni, sima ma le suauʻu popo. A faʻamalūina, o le aʻa e maua ai se mea manaia, ao tumau pea le taʻavale. O lau o lau lau laʻau e teuteuina ai sandwiches ma meaʻai. O salamu suamalie ma aʻa e maua i le tuufaatasiga ma moa, croutons, citrus, beetroot ma apples. Sapalai o le fanua e mafai ona faʻaaogaina e avea o se meaʻai i aano o manufasi ma iʻa e 'ai, masimoli.

E taua! Afai o le laʻau o le corngrass e tupu ai le vevela, ia ufiufi mai le malamalama i nai aso ao le i selesele.

Watercress

Watercress, po o klopovnik, e aofia ai le aiga kapisi. O se tafaʻi taʻitasi poʻo se vaomalo faʻasalalau faʻatasi ma se mumu vevela ma lau laʻau laiti.

O le tele o ituaiga o laʻau e lanumeamata, o nisi - lanu viole. O le aganuu e talafeagai mo le galueaina i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma mo le faamalama sill: e tatau ona totō fatu i totonu o se fafie. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e fiafia i le susu, faʻafefe lelei le paolo. Eseesega: News, Chill, Merezhivo.

E ola vave, pe a uma le 2 vaiaso, pe a oʻo i le maualuga o le 8-10 cm, e mafai ona 'aina. Vaomatua e seleseleina i seleulu, e tatau ona e tipi le aofaiga o loʻo e fuafuaina e faʻaaogaina e fai ma meaai. Vaʻaia e le Watercress se mea vevela, sinapi, aua o loʻo i ai le suauu mustard. E mafai ona faʻaaogaina le suavai fou e avea ma se faʻavasegaga mo salakeke, meaʻai, omelets, aano o manufasi, iʻa, i soupisi, opu, sau sau. Le manaia ma le matagofie e teu ese sandwiches i le vai.

E taua! O le vai faʻamalolo e fetaui lelei mo le faʻafeiloaʻi ma le laryngitis, ma e manatu foi o le tale.

Radiccio

Radiccio (radicchio, chicory italian) - O se ituaiga lea o mea masani e masani ai. O le laau e fai ai se ulu o lanu mumu ma vela papaʻe.

E lua ituaiga o radicchio: taumafanafana (totoina i le tautotogo, seleselega selesele i le tautotogo) ma le taumalulu (e totoina i le taumafanafana, e aoina le seleselega i le tautotogo). O laʻau o loʻo i ai se oona vevela vevela. O le taumalulu o le taumalulu e sili atu ona lelei lona tofo, sili atu ona vaivai. Gasegase: di Treviso, di Chioggia, di Castelfranco, Verona, Treviano, Rosa di Gorica. O le laau e masani ona faʻafefeteina feinu, ma le leai o le susu o le oloa e matua vevela lava.

I meaai a Italia, e masani lava ona saunia le radicchio mumu i le olive olive gaʻo, faaopoopo i le risotto, pasta. Faʻaopopo i ni vaega laʻitiiti i se faʻaogaina o ituaiga malamalama o le salalamu suamalie o le radicchio e faʻamaluluina ai lona tofo oona. O nei fuamoa e faʻavasegaina i saula e faʻavae i mayonnaise, honey, ma juices. Mai aʻa ua gaosia ma totō o le laau latou te saunia ai se kofe inu.

E te iloa? Ina ia faʻaleleia le susulu o le lanu mumu o le radicchio, o faifaatoaga Italia e ufitia o latou ulu ua oʻo i se tele mai le la pe susulu.

Lulu

I tua atu o le upu "frieze" (frisee), o loo i ai se mea e malolo ai (cut-leaf), o se ituaiga o salad chicory. O le laau e teuteu, e felafolafoaʻi laʻau, toetoe a paepae agai i le ogatotonu ma malamalama lanumeamata poʻo samasama i pito. E le pei o isi ituaiga o faʻamafanafanaga, o laʻau feʻai e mamafa ma malulu, ma o lona tofo e sili atu le malosi.

Aganuʻu e tu i fafo mo lona vevela vevela, lea e tuʻuina atu i le ipu. Sapalai, meaʻai, ipu mai fualaau faisua, aano o manufasi, iʻa - o mea uma nei e mafai ona kukaina e faʻaaogaina ai se uila. E lelei tele i laau afu ma laau afu (arugula, meaʻai, thyme), sisi, keke, seafood, citrus. E manaʻomia e le gusu le laulima poʻo lima. E tatau ai ona toto se salati ma greens i luma o le tautua, mo lenei faamoemoe o le suauu olive sili e fetaui lelei.

E taua! I le vaitau o le matua, ua nonoa le uila ina ia le oo atu ai le la i totonu. O lau i le ogatotonu o le a tumau pea samasama ma sili atu ona vaivai.
E matua ese lava i foliga, tofo ma lanu. salama ma aganuʻu latusi ua leva ona avea ma oloa e sili ona taua. O le tele oi latou e le o iloa pe le mafai ona maua, ae o le fiafia ia i latou o loʻo faʻateleina pea, ma atonu o le a le pine ae i ai i luga o lau laulau le malo ese mai fafo ma le igoa uiga ese o Radchio poo Oakliff.