Faatoaga faatoaga

Ata o le ituaiga Borkovskaya Barvistaya

I le lalolagi ei ai le tele o fuamoa fuamoa o moa. Faatasi ai ma ia mea, o le fanau faatoa fananau mai o Borkovskaya Barvistaya e le o se mea e leiloa. E tele ni mea e mafai ona tausia ai nei moa e manaia e faifaatoaga faifaatoaga. O le a tatou taumafai e malamalama ia i latou e ala i le taulai atu taitoatasi.

Tala faasolopito

O Borkovska Barvistaya na gaosia e le au Ukrainian mai le Institute of the National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine, lea e tu i le nuu o Borki, Kharkiv eria. O le gafa na faia i le sopoia o ituaiga eseese o le gaosiga o Leghorn. O le galuega i le fausiaina o se ituaiga fou na maeʻa i le 2005.

E taua! O Borkovskaya Barvistaya o se ituaiga, ae le o se fatu, o le mea lea o le fanau a lenei manulele e maua ai uiga lelei uma o matua.

Faamatalaga ma foliga o le ituaiga

I fafo atu, o barvinis Borkovian e pei o le leggorn, lea e le o se mea e ofo ai, ona o lo latou amataga. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o latou faʻamatalaga mai fafo ma isi uiga.

Foliga vaaia ma tino

O nei manulele e iloga i se tino e tutusa, o se ulu laʻitiiti ma se lanu piniki ma le mumu o se ituaiga laʻau, o se gutu puupuu, e gaosia ai ni lanu samasama (e mafai ona faatagaina le paolo lanu), ma se siʻusiʻu paʻu i le taʻavale.

O le ituaiga o moa moa, o le "Aurora Blue", "Leggorn", "Shaver", "Loman Brown", "Russian White", "Orlovskaya", "Pavlovskaya", "Ukrainian Ushanka", " Araucana ".

Tino ma lalo vae e laiti tele, o le susu e leai foi se aoga, o le masani lea o fuamoa fuamoa. O lanu e tele na sinasina-sinasina ma motusia, ae atonu e papaʻe pe enaena. O le mamafa o le moa e mafai ona oʻo i le 2.7 kilokalama, ma moa - 2.1 kilokalama.

Uiga

I moa o Borkovskaya ituaiga o Barvistaya e le o se feteenaʻiga, latou te le mafatia mai le faʻamalosi, latou te mafanafana ma isi ituaiga o moa. Ae ui i lea, latou te le fiafia i le tele o tagata o loʻo iai a latou moa i lo latou fanua, o se mea - o le moa e faia le pisapisao masani e ala i lo latou faʻailoaina, ma o le au faʻaola e iloga i la latou faʻanoanoa.

Matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i le fua o fuamoa moa.

Fua faʻatatau o fuamoa taʻitasi

O sui o nei moa e amata ona faanatinati i le 5 i le 6 masina. O a latou fuamoa fuamoa fua e 260 fuamoa i le tausaga, ae mafai ona faateleina lenei fuainumera. I le tau malulu, o le fua o fuamoa e toetoe lava a le pa'ū. Fua o le Borkov Breeding Barvistaya Egg E le o ni fuamoa tele, pe a fua, 55-60 g. O le lanu o fuamoa e paʻepaʻe. O le fuamoa o fua o lenei ituaiga e le faʻaitiitia mo le fa tausaga.

I le ogatotonu o le autumn, o moa e amata ona pala. A o faagasolo lenei vaitau ua latou le toe tamoe. O se faiga masani lenei ma, e tusa ai ma le au faifaatoʻaga, o le gaosia o moa ua faʻaumatia e na o le siʻitia. E le gata i lea, o sea manulele e sili ona lelei le malulu malulu.

Hatching lagona

O lenei atinaʻe i lenei manulele ua atiaʻe lelei, o le fausiaina o moa e masani lava e le mafua ai ni faigata. E le gata i lea, pe a faʻavevesi, o le tele o moa ola e faʻaolaina. Ae ui i lea, o lenei ata e matua maualuga lava pe a faʻaaogaina se masini e sili atu i le 90%.

Tuutuuga o le taofia

O se tasi o uiga lelei o le ituaiga o moa Borkovskaya Barvistaya e le mautonu i tuutuuga o le taofia. Ae o lenei, e moni, e le o lona uiga e mafai ona le amanaiaina i latou uma.

E te iloa? E tusa ai ma manatu faʻaonapo nei o saienitisi, o moa ua faʻatau fale e le mo le faʻamoemoe o le gaosia o fuamoa ma aano o manufasi. Ua talitonu nei ua amata e tagata ona puʻe ma tausia le moa vao vao ma nonofo i vao o Asia i Sautesasa mo le faʻasalaga.

Lotoga Manaʻomia

O le numera o manulele e tatau ona teuina e tatau ona filifilia i se auala e le o tumu tele i le moa. E ui lava e le lelei le manulele, ia mautinoa le maualuga o le gaosiga o oloa e tatau ai ona faʻaaogaina punavai o faʻataʻitaʻiga i le falemoa, ma faʻamafanafana le potu lava ia.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le auala e filifili ai se moa moa pe ae faʻatau, auala e fai ai se moa moa ma se aviary mo moa ma ou lava lima, auala e faʻapalapala ai se moa moa mo le taumalulu, faʻapea foi ma le auala e fai ai se faamoega mo le tuʻuina o sens.

E fautuaina e ufiufi le fola ole fale olemoa i le otaota, lea e tatau ona suia e le aunoa. O aʻa mo nei moa e mafai ona tuʻuina i ni tulaga. E fautuaina e faʻapipiʻi ni meaola i le fua o le tasi nusi i luga o le 6 layings.

Fautuaina nest size: lautele - 25 cm, loloto ma le maualuga - 30-35 cm E fautuaina e faatulaga se fuamoa fuamoa. E tatau foi ona tuʻuina atu se fafaga ma se meainu. O le maualuga o le vevela ile potu e tatau ona + 23-25 ​​° C.

Nofoaga mo le savali

Mo le savali, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se aviary i le falemoa. E mafai foi ona e savali i le manulele i le olo, ae e tatau ona manatuaina o sui o le Borkovsky barvista o loo i ai le naunau e felelei i luga o le pa, ma o le pa e tatau ona maualuga - e mafai ona e toso le laina lua mita le maualuga.

E taua! O se nofoaga mo le savaliga e manaʻomia e faʻatulaga i luga o le teritori e le masani ona asia e tagata, talu ai ona o le tele o le gauai atu e ono mafua ai le atuatuvale i le manulele, lea o le a aafia ai lona gaosiga.

Faʻafefea ona tumau le malulu malulu

O le tetee o lenei ituaiga i le malulu malulu e mafai ona faamatalaina e maualuga tele. E le mafai ona vevela le coop i le tau malulu, e lava le mafanafana. Ae peitai, ina ia faatumauina le maualuga o le gaosiga o hens, e fautuaina ai le faatumauina o le vevela e le itiiti ifo nai lo le +5 ° C. Mo lenei manulele, o le vevela i lalo -5 ° C e le manaʻomia.

O le a le mea e fafaga

O nisi faiga faʻapitoa e fafagaina ai moa o lenei ituaiga e le manaʻomia. O le taumafa o nei moa e le ese mai le taumafa o le tele o fuamoa fuamoa.

Poula

E amata ona fafagaina e poula le fagu suamalie o fuamoa ua tunu. Ae o le aso lona lua e faaopoopo ai le sisi ma le suka. O nei mea uma e le tatau ona pipii. I le 4th-5th aso, e faʻapipiʻi ai laulaʻau mataʻetaʻe, ona faʻapipiʻiina lea o fualaau faisua i totonu o le taumafataga.

Aoao pe faapefea ona fafaga moa i aso muamua o le olaga.

I le vaiaso muamua o le olaga, e fafagaina moa i le 2.5-3 itula (ono taimi i le aso), ona faʻaitiitia ai lea o taimi ole fafagaina. I le tausaga e tasi ma le afa masina, o tamaiti laiti ua siitia atu i meaai masani.

Palu matutua

O meaai sili ona lelei mo meaai o meaai faapitoa mo moa fuamoa. Latou te maua le maualuga o le manulele gaosi. Ae o nei moa ua lelei ma taugofie: fafaga palu pateta ma le faaopoopoina o lanu ma fualaau faisua (zucchini, kukama, beets, kapisi) poʻo mea faʻafefiloi o saito.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i auala e saunia ai fafaga mo moa ma manuʻa matutua matutua ma ou lava lima, faʻapea foi ma le auala e fai ai fafaga mo le tuʻuina o laumei ma le tele o le fafagaina o le talo pepe ile aso.

I lalo ole fesuiaiga ole taumafa, o le penisina ma lau laʻau fou ua faaopoopo i le fafaga, lea ua suia i vaovao i le taumalulu. E le gata i lea, i le fafagaina e aoga tele le faia o se iʻa laitiiti po o aano o manufasi ma ponaivi, ae le sili atu ma le 5% o le aofaʻi o fafaga.

E te iloa? Chickens e matua faigofie lava i le hypnosis. Ina ia faʻafeiloaʻi lenei manulele i se tulaga faʻapitoa, ia lava, ia uu i le palapala, e tusi se laina i luma o lona gutu ma le penisina (e tatau ona e ave i fafo mai le moa). I se tulaga o le hypnosis, o le manulele e mafai ona oʻo ile afa itula. E talitonuina o le moa e pa'ū i totonu o lenei setete aʻo faʻatali i le oti.
O le a fiafia le au faifaatoʻaga e faitau e uiga i le auala e totoina ai le saito mo le tuʻuina o le hens.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma le lelei o le fanau a Borkovskaya Barvistaya o mea nei:

  • le le mautonu i tuutuuga o le taofia;
  • uiga toʻafilemu;
  • le gafatia e faʻavaeina faʻatasi lenei ituaiga;
  • atiina ae le atinaʻe pepe;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • fetaui lelei i tulaga eseese o le tau, e aofia ai le maualalo o le vevela.

O nei moa ma nisi o tafaoga e leai se:

  • o le fuamoa o fuamoa e maualalo ifo nai lo le fua o fua o fuamoa sili ona aoga;
  • fuamoa e le tele;
  • o le manulele e faigofie ona lele i luga o le pa;
  • amioga le malie o moa ma le gaoioi.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le ituaiga o moa Borkowska Barvistaya o se filifiliga lelei mo se fanua tumaoti po o se faatoʻaga. O nei manulele e iloga i le le mautonu ma, i le taimi lava e tasi, latou te maua, pe afai e le o se mea mataʻina, ae o le fua o le fuamoa. O lenei faʻasoaga latou te faʻafiafiaina ai le tele o faifaatoaga moa.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O aʻu tagata ulaula ua 7 masina le matutua, ua amata ona latou faanatinati i le 5.5, o lea ua vave ona latou faanatinati, o loo i ai pea fuamoa laiti, ae o lenei ua tele naua, pe afai tatou te tipiina i latou oe laiti ma laiti, o lo latou mamafa o le 1.5, -1.7 kg. laiti. O sili e sili atu le tele o le ituaiga o tagata e le o se ituaiga, o nisi oi latou e tatau ona teena se vaega, ou te manatu i se mea e tusa ma le 2.0 2.3 e le toe i ai le tino. O le fuamoa e tele lava e paʻepaʻe ma o loʻo i ai se kulimi. Ou te leʻi tuʻuina le incubator i totonu; Ua ou fuafua e faʻamaonia le uluai laupepa ia Fepuari. O le taimi nei ua ou fiafia ia i latou, e le mafai ona galo o latou mata, o fua o fuamoa e lelei foi, e ui ina e le o totogo. Ou te manatu o le a ou tausisia.
SergeyK
//www.pticevody.ru/t4545-topic#420435

Ou te fiafia foi i nei moa, manaia, aua le tafe, vave seia oo i aso uma. E moni, e na o le lua moa ma le fagu, ae o uluaʻi moa suega e tolu na aumaia, o lea i le tautotogo ou te aumaia atili ai.
Galina53
//www.pticevody.ru/t4545-topic#420540