Sapalai fale

5 faʻataʻitaʻiga faigofie faʻataʻitaʻiga o le uliuli (fuluuliuli po o le uliuli)

Chokeberry, chokeberry, ashberry black o se aoga aoga lea e aofia ai le tele o fualaau taua mo tagata, aemaise vitamini C ma le P, meaola oona, suga, iodine. E manatu o ia o se vailaau togafitiga. Mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi eseese, o mea masani e masani ona faʻaaogaina. O le a matou taʻu atu ia te oe le aoga o lenei tincture, lea o loʻo faʻaaoga ai faʻamaʻi ma le auala e saunia ai - i lalo.

O le a le aoga o le mea e faʻaaoga ai le uliuli

Aronia black curry tincture e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, ae e mafai foi ona onā pei o se meainu malosi, ae i nai tootoo. O le meafaigaluega e lauiloa mo na aoga aoga:

  • tonic;
  • faʻamaonia;
  • faʻamamāina;
  • anti-inflammatory;
  • antioxyidant.

E fautuaina le maualuga o gasegase ma le muamua ma le lua tikeri o le faamai e faʻasaga ai le mamafa; tagata ei ai faafitauli i le fatu ma toto toto, e faʻavae a latou galuega masani; e tele lava ina malulu e faʻamalosi ai le tino puipuia. E le gata i lea, o le meafaigaluega ua manatu e aoga mo le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atherosclerosis, kanesa, ma le faʻaleagaina o le gasegase faʻapitoa.

Aoao atili e uiga i le aoga ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina le aronia.

Ua fautuaina o ia ia i latou e manaʻomia ona fetuutuunai le gasegase o le gastrointestinal works (aemaise lava le faʻavasegaina o le suamalie), maualalo le cholesterol i totonu o le toto, toe faʻatumu vaivaiga o le vailaʻau, aveese le paluga mai totoga o le tino, faʻavave le faagasologa o le faʻamalolo, aveese faʻamalosi mamafa mai le tino, aveese le edema ma faʻaleleia galuega fatuga.

E te iloa? Mo se taimi umi ua taua ai mea leaga taula i mauga, na talitonuina na mafai ona puipuia, faʻamalolo ma vavalo. Na totō e Celts i totonu o lotoā o latou fale e puipuia ai i latou mai le afi ma uila, le Peretania - ia puipuia mai le au failaitu ma agaga leaga.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Ona o le tasi meatotino a le chokeberry - o le mafai ona taofi le tafe toto - o le masani ona faʻaaogaina tupe e mafai ona mafua ai le faafitauli o le vevela o le toto ma, o se taunuuga, o le atinaʻeina o veins varicose, thrombosis.

Faʻatasi ai ma le soona mafai: inu, onisini, ulu o le tino, tachycardia. O aʻafiaga aupito sili ona ogaoga o le faʻaaogaina o le tino i matua ua afaina ai le fatu ma taia. Togafitiga ma le tincture ua faʻasaina mo tagata o loʻo i ai se talafaasolopito o:

  • mafaufauga;
  • pepese ulcer, gastritis;
  • faateleina le eletise o le sua suamalie;
  • cystitis, urolithiasis ma isi faʻamaʻi o le tino o le tino;
  • thrombophlebitis, veins varicose.

E lē gata i lea, e le tatau ona faʻaaogaina le meafaigaluega mo i latou o loʻo aʻafia i gasegase o le allergic or berries idiosyncrasy poʻo isi vaega o le tincture. Ma, ioe, pei o vailaau uma oona, o lenei vai e le tatau ona ave e fafine maʻitaga, susu, tamaiti ma i latou o le a alu i tua o le uili o se taavale, faapea foi i latou o loʻo i ai faafitauli i le ava malosi.

Berry tapenaga

Mo le tincture o le a e manaʻomia ai se suamalie fiafia, ave i tua pe a uma le kiona muamua - o le mea lenei o loʻo i ai le tele o fuainumera taua ma e sili ona lelei.

E mafai ona e faʻaaoga ma faʻamago fua. I le mataupu mulimuli, o le aofaiga o le mea autu autu i le fua e tatau ona vavae. O fua vevela o le a manaʻomia ona olo. O le umi o le faʻavaeina o tupe mai le oloa gaosia e tatau ona faʻaopopo i le 4-5 masina. Aʻo leʻi amataina le kukaina o soʻo se tasi o mea nei, o vine e manaʻomia ona sauni. Sauniuniga e aofia ai le 4 vaega:

  1. Filifiliga o fualaau aina - e tatau ona aveʻesea mea vevela, laʻititi laʻitiiti, faʻavaʻa.
  2. Faʻamamaina mai le toega o lau, ala.
  3. Fuʻu i le vai tafe i totonu o se paluga poʻo se sieve.
  4. Toto

Blackberry tincture: recipes

Lalo o loʻo lauiloa ma tofotofoina e le toʻatele o tagata o fualaau faʻataʻitaʻi e faʻaaoga ai mea eseese ma inu ava malosi:

  • luga o le taeao;
  • luga o vodka;
  • luga o le ava malosi.

E mafai foi ona e taumafai e saunia le oloa i le meli ma aunoa ma le faaopoopoina o le ava malosi.

Vaavaai foi i fualaau mo le kuka ma le manuia o le tino o le apu o le apu, chestnut, feijoa, lilac, pine pine, currant currant.

Tincture i le taeao

E amata la tatou iloiloga ma se faʻamatalaga o le fua masani - moonshine.

Matou te manaʻomia mea nei:

  • fualaau o le lanu uliuli - 1 kg;
  • moonshine (malosi e oʻo i le 60%) - 1 l;
  • suka - ia tofo, 300-500 g (e le o se mea e tatau ona fai).

Laasaga taʻitasi i le laasaga o meaʻai e faapenei:

  1. Sa saunia ni vine i totonu o se koneteina tioata, e sili mai le tioata pogisa. O fua e mafai ona atoatoa ma faanoanoa.
  2. Liligi i latou i le sunons ina ia maualuga lona 2-3 cm i luga o le papa o vine.
  3. Ia faʻafefiloi le suka.
  4. Tuni lelei le fagu ma se tapuni.
  5. Auina atu le koneteina i totonu o se potu e le mafai ai e le la ona ulu, ma le potu vevela masani. O le umi o le afaina e 3-3.5 masina.
  6. I le taimi atoa o le faʻafefeteina i le 4-5 aso, o le pusa o loʻo i ai le tincture o le a manaʻomia ona luluina.
  7. A uma ona saunia le ava malosi, ona pasi lea i le cheesecloth, ua aveeseina vine, ma teu le vai i totonu o se potu pogisa.

E taua! LO le togafitiga faʻapitoa e mafai ona ausia naʻo le tulaga o le tausisia o laasaga fautuaina. O le maualuga pito i luga o le tupe e mafai ona faʻamalosi i le aso e leai se lamatiaga ile soifua maloloina e 50 g.

Tincture i vodka

Mo se fua masani mo le vodka tincture, o le a e manaʻomia mea tutusa e pei o le fua muamua, naʻo le vodka o le a sui ai le taeao. E tatau ona saunia:

  • uliuli vine - 1 kg;
  • vodka - 1 l;
  • suka - i le loto ma le tofo.
O le faasologa o le kuka e tutusa ma le fua muamua.

E mafai foi ona maua isi mea suamalie o le tinisi, mo se faataitaiga, e ala i le faaopoopoina o le lemoni, launiusi, ma cloves i ai. E mafai ona saunia se oloa ma se manogi suamalie i lemoni. O le ae manaomia vine (1 kg), lemoni (3 vaega), vodka (0.7 l), vai (200 ml). O le vai vevela e fefiloi ma le suka, ona faaopoopo lea o le sua o le suamalie mai lemoni, vodka. Faʻaauau i luga o se nofoaga e le ulu atu i ai le la, mo le 3 vaiaso, ona pasi lea o le vai e ala i gau ma sasaa i fagu.

Siaki i le fua mo le vine uaina i le fale.

O le uluai tofo e maua mai i le vai inu e ala i le faaopoopoina o lau lauusiusi i ai. E faia mai le vine paʻu (0.5 kilokalama), vodka (0.5 l), suka (0.5 kilokalama), lemoni (1 fasi pepa), vai (0.5 l), lau o le vao (100-200 vaega). O fua ma lau o le a manaʻomia ona kuka i luga o le vevela mo le 15 minute. A maeʻa le mafanafana, faʻamamaina le vai, toe faʻafeiloaʻi i le vevela ma fefiloi ma le suka, lemonati, vodka. Faʻaosoosoina le 1 masina i se nofoaga e aunoa ma se malamalama ma se vevela malulu. O le meaʻai faʻamalosi e faʻaogaina mai i vine (1.5 kilokalama), vodka (0.9 l), suka (0.5 kilokalama), mea manogi (4 meaʻai). E tatau i pusi ona faʻafefe ma faʻafefiloi ma suka ma mea manogi. Ufiufi i le gau, faʻaauau mo le 2 aso i se nofoaga pogisa ma le vevela o le potu. Ona faaopoopo lea o le vaega o totoe. Faʻamalosi i totonu o se potu pogisa mo le 2 masina.

Tincture ma le meli

O le isi filifiliga mo le faia o tupe i luga o vodka o le faʻaofiina lea o le meli i lona fatuga.

O mea nei o le a manaʻomia:

  • fualaau aina - 0.5 kilokalama;
  • vodka - 0.5 l;
  • meli - 2 tbsp. sipuni.

Faʻasologa o le faasologa:

  1. Faʻafefiloi fua i totonu o le ipu tioata ma vodka ma faʻaopopo le meli.
  2. Malosiaga e faʻapipiʻi le tapuni.
  3. Auina atu i se potu malulu mafanafana mo le 3 masina.
  4. Malosiaga o le lulu i aso uma 7.
  5. A maeʻa le 3 masina, inu i totonu o le susu ma le fagu.
  6. Taofi i totonu o le pusaaisa mo le 2 masina.

E te iloa? O Rowanwood o se mea lelei mo meaola fafie. I le taimi muamua, na faʻaaogaina e le au taʻavale ia vaega mo taavale, fana - mo taʻaleti, tipi ma le au - mo mea tau fale. O aso nei e faʻaaogaina mo le gaosia o musika, meafale, mea teuteu.

Tinomi i luga o le ava malosi

Meaʻai:

  • vine - 1 kg
  • ava malosi (96%) - 0.6 l;
  • vai - 0.4 l;
  • suka - i le loto ma le tofo.

Faʻasologa o le faasologa:

  1. Saunia e le taualuga.
  2. Liligi le ava malosi i le vai mama.
  3. Faʻaopopo le suka.
  4. Faʻamalosia 2-3 vaiaso.

Aoao pe faʻapefea ona faʻapipiʻi faʻataunuʻu uliuli mo le taumalulu.

Tincture e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava ma vodka

E mafai ona e saunia se mea inu suamalie e aunoa ma le faaopoopoina o le ava ma vodka. O le a le aoga tele nai lo na o loʻo faamatalaina i luga.

Matou te manaʻomia:

  • fualaau suamalie - 1 kg;
  • sugar granulated - 3 kg;
  • vanilla i kilipa - 1 vaega (filifiliga);
  • moli laula - filifiliga.

Tekonolosi teu:

  1. Fua e kuka i le suka.
  2. Faaopopo vanilla, zest.
  3. Kuni le fagu i le gau.
  4. Tuu i totonu o fagu tioata. Alu i se nofoaga pogisa mo le 2.5 masina.
  5. O aso uma e 3-4 e oso ai.
  6. A maeʻa le faʻagasologa o le faʻamalosi, faamama.
  7. Liligi i totonu o se fagu, tapuni le tapuni, auina atu i totonu o se potu malulu malulu e faʻaauau mo le 3 masina.

Faʻamaumauga o le Teu oloa

Tincture o le chokeke e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa po o se isi nofoaga malulu e le mafai ona oʻo atu i ai le malamalama. O le ola o tupe o tupe i luga o le faavae o le ava malosi - 3 tausaga.

E taua! O le koneteina ma le tincture e tatau ona puipuia mai le la..

Faʻaaogaina mea

E i ai ni fautuaga faapitoa mo le mauaina o le tincture, e fuafua i le faafitauli o le soifua maloloina e te manaʻo e foia ma lenei metotia. O le mea lea, mo le faʻamautuina o le meafaigaluega eletise o le toto e inu i vasega mo le 1 masina. O le aso e faʻaaoga 3 sipuni laiti. 30-50 g e tatau ona onā e faʻafilemu ai le faʻalavelave ma faʻavae le moe i afiafi.

E mafai ona e inu i le fusi aʻo leʻi 'ai e pei o se apetitif, faʻaopopo i meainu vevela - lauti, kofe, ma i pastry.

O le isi meafaigaluega e mafai ona faʻaaoga e avea o se meainu suamalie, ae e taua le matauina o le fua ina ia puipuia ai le le talafeagai o taunuuga o le soona fai. I le avea ai o se meainu mo aso malolo, e sili atu le lelei o le saunia pea o le liqueur e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava malosi.

O lea la, ua matou tuuina atu ia te oe 5 o fualaʻau aupito sili ona lauiloa mo faʻamaʻi pepe. I le sauniuni oi latou ma 'ai e tusa ai ma faatonuga, e mafai ona e foia nisi o faʻafitauli o le soifua maloloina, aemaise lava, faʻasaʻo le toto maualuga, faʻaleleia le manava ma le tulaga o le mucosa gastrointestinal, vaʻa toto, faʻatumu le tino ma vitamini ma minerale taua, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. Ma ia manatua: o le tincture e le mafai ona faʻaaoga e avea o se togafitiga autu mo se maʻi tuga, e mafai ona inu i le na o se auala faʻaopoopo ma e naʻo le maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi.

Vitio: Tincture i Aronia

Faʻamatalaga

Mo suʻesuʻega na saunia 3 ituaiga o tincture. Ua oʻo mai le taimi ma ua oʻo i le taimi e fai ai se faʻataʻitaʻiga.

Chokeberry: tincture o vodka.

Oona suamalie suamalie, e tutusa ma le ava. O fualaʻau faʻasalaina e maua ai se tofo viscous ma le tart, o lea e faigata ai le foloina o sea mea e afuafua, i se isi itu e vevela. I le avea ai o se laulau e inu mo malo e le talafeagai.

Chokeberry: tincture o vodka e aunoa ma le suka.

O lenei filifiliga e sili atu, e leai se viso ma le tart taste. Taumafa e aunoa ma le suka e liliu ese mai le natura. Ae e le o talisapaia e le kamupani lenei tincture.

Aronia tincture i vodka ma le meli.

Le manumalo i le tauvaga. Ava o le ava ma le lelei o le tofo, e aunoa ma le faanatinati ma le viscosity. O le mea sili lava na onā i le kamupani i le polokalame tincture + vodka.

P.S. I loʻu tofo, i suʻega uma o loʻo i ai se lapoʻa ma se aofaiga o se mea uliuli, lea e mafai ona e tuʻuina i le 2 taimi e itiiti ifo, ma tuʻu ai foi le suka siliva ... poʻo le faʻaitiitia o meaʻai aʻo inu vodka, o le faʻamoemoega lea o le faia o le tincture.

Kirpich
//nasmnogo.net/index.php/topic/11547-chernoplodnaia-riabina-nastoiki-iz-nee/?p=199378