Maota, fale mautotogi

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi uliuli i totonu o le fale: o se toe iloiloga o auala faʻaonapo nei ma auala lauiloa e feutagaʻi ai ma i latou

O le fuluuli uliuli, o le faasaienisi, o ituaiga arthropod o Blatta orientalis (o isi ituaiga o moa) o se iniseti e oʻo atu i le valu senitimita.

Tufatufa tele i Europa. E maua foi i Aferika ma Asia.

E ola tele i totonu o le fale o le tagata pe latalata i ai.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le auala e faʻaumatia ai le paluga uliuli i totonu o le fale?

O le olaga atoa, faataamilosaga o le olaga

Lanu lanu uliuli po o le uliuli-enaena faatasi ai ma se masini uʻamea. E i ai lauulu ma se musika i luga o le ulu. E le lele ae tamoe vave. Alofa i le pogisa. O loʻo i ai i le va o le pupuʻu lanu manulele le manaia o le mata, ma iloa lelei ai le manogi. O le fausaga o le tino e fesoasoani ia i latou e ulufale atu ai i nofoaga sili ona le mafai ona taunuʻu.

FESOASOANI! O fafine ma tane e ese i le tele o le elytra: i tama e sili atu ona pupuu nai lo le manava, i totonu o fafine e ufiufi atoa le tino i le elytra.

O le tamaʻitaʻi i le taimi o le olaga e tuʻuina ai le lua poʻo le tolu palealii o fuamoa e 16 i le taʻitasi. O nei mea, pe a mavae le fasefulu aso, e aliali mai le fanau.

I le vevela o le potu, faia i le tausaga atoa. O le taamilosaga o le olaga e masani lava e mai i le tolu i le valu masina, o nisi taimi e ola e tusa ma le lua tausaga.

E sili atu ona tafe i totonu o pusa fale. mai tafega ma lapisi e pa'ū, mai tuaoi. Afai i luga o le fogafale muamua o le fale o loʻo i ai se faleoloa poʻo se cafe i mea e masani ona faia ai le tumama, e sosola ese solo i le ea i fale maualuluga atu. La latou e mafai ona aumai i totonu o lavalava, meaI le avea ai ma se malolo i le fale e maua ai, aumai mai le faleoloa ma fualaau 'aina ma fua.

O le tauvaga masani a Black o le Prusac. O nei iniseti o iniseti i totonu o le tasi fale mautotogi e le ola, aua latou te fai mai se tasi meaai. O le taua o iniseti fesootai e maua mai i suiga eseese.

Mo mafuaaga le mautonu, o nisi taimi o Prusaks e nonofo i fale lava ia, ona suia ai lea i latou i manulele uli, ma le isi itu. Masalo o lenei mea e mafua ona o aafiaga eseese i luga ia i latou o vailaau, lea e taumafai ai se tagata e faʻaumatia.

Ata

Mo se iloiloga faʻalelei e matou te ofoina atu ia te oe se ata o lanu uliuli:

Ata mumu mumu ma le uliuli:

O a mea latou te 'ai ma o a mea e afaina ai, pe o latou gaʻo?

Faʻaalia togafiti e leai se saolotoga ma meaʻai tele:

  • faʻamalolo;
  • tumu otaota e mafai;
  • otaota eleelea;
  • paʻu i luga o le fola o le laulau;
  • e le o oloa na afifiina.

O faʻataʻitaʻiga o le pipiʻu e mafai ai ei latou 'ai meaai malosi. O le inumaga, o loʻo i ai se siama faapitoa e ola i symbiosis ma iniseti, faʻataʻitaʻi toetoe o mea uma. E fafagaina i otaota, mea taumafa. Faatasi ai ma le leai o se mea lata mai nei ai pepa, ie, fasimoli, mama ma o latou aiga.

Ina ia fafagaina se tagata, o le a le tau osofaia se popo. Ae o tagata momoe, aemaise lava tamaiti ei ai ni paʻu paʻepaʻe, io latou nofoaga i le taeao e faʻaalia ai uiga oa latou manu.

E le gata o faʻatafunaina oloa ma mea. O latou mafatia faʻamaʻi pipisi:

  • fiva taifoi;
  • diphtheria;
  • vane;
  • anufe.

Latou te ave siama, fua o anufe i luga o latou vae ma tuu i latou i meaai, ipu, ma le laulau kukaina pe a latou to ese mai o latou fale i le po ma o ese mai mea e faoa.

O le taeao e sosoo ai, e afaina ai tagata ona o a latou amioga faʻafefe.

E matuā lamatia lava mo tamaiti.

Laʻau uliuli laititi i totonu o le falemaʻi, faʻapefea ona faatea ese?

Laititi o loʻo i lalo ifo o le sefulu auā o mea e sili ona leaga. I totonu o se potu e le vevela i le taumalulu, latou te feoti. Ae o lenei auala o tauiviga, ioe, e talafeagai lelei mo le faʻaumatia oi latou i totonu o le taumafanafana i totonu o le fale.

Talu mai taimi anamua i lo matou atunuu o loʻo faʻataʻitaʻi ai tagata faʻataʻitaʻi: faataatia ese io latou nofoaga moli mūmū, laʻau faʻamau, fugalaau matutua, fiva veve, boric acidfefiloi ma le vevela vela o fuamoa. O manogi manogi o nei laau toto ma mea, i le teori, e tatau ona taufaamataʻu ai moa.

I le faatinoga, o nei mea o aga masani masani e le aoga tele. O palu faʻataʻavalevale o se tasi lea o meaola anamua i luga o le paneta, na latou ola saogalemu mai le dinosau. O le mea moni ua faia i luma o tatou mata: sa faamanuiaina ma le manuia o tatou tuaa i nei meafaigaluega, ma o le asō ua mafai ona tatou iloa pe faapefea ona tafe mai iniseti ia i latou.

O le fasia o moa ma seevae o se mea manaia, ae e le mafai ona e faʻaumatia le toatele oi latou. E te maeʻa uma le pusa, ma o le koko, i le taimi nei, o loʻo taoto i se nofoaga faʻalilo. E le pine ae amata mai se tupulaga fou mai ia i latou.

E sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le aerosols oona e tetee atu i moa. Suauu i nofoaga oa latou meaʻai e pala, e mafai ona e fufuluina tino o iniseti i suo.

O le le lelei o lenei fofo e manino: kemisi oona e leaga e le gata mo iniseti, ae mo tagata foi. Aʻo lei faia togafitiga faʻasolosolo o le potu e tatau ona faʻapuni vavalalata faitotoa, faamalama, tuʻu ai mo sina taimi. Iniseti E mafai e tamaiti ona oona.

Faatasi ai ma isi auala o tauiviga, matou te taʻua mailei mailei i pusi, labyrinths, electrodes; pefu, penivali, oa latou uʻamea e faʻapalapalaina ai se iniseti e ui atu i se laina na tusia i luga o le fola.

TAITAI! O le fofo pito sili ona lelei i aso nei o ni gels faapitoa. Mai faʻamalosi palasitika, e tosoina i luga o pepa poʻo ni faʻasologa i nofoaga o le tele o femalagaiga mo moa.

Mo iniseti, o le manogi ma le tofo o le gel e manaia, latou te 'ai ma le fiafia. Ona mate ai lea o le toʻatele o le tagata mai le mea oona.

Faatasi ai ma nei meafaigaluega, o lauiloa lauiloa "Dolo", "FAS", "Fete", "Sturm", Global, Clean House, Raptor. E le pei o le aerosols mo tagata, o ia uiga e saogalemu.

Afai e ola le paluga i totonu o se fale mautotogi mo le tele o tausaga, ma e leai se mea e maua ai, e mafai e tagata atamamai ona aumai i fafo. O auaunaga tau soifua maloloina faʻapitoa mo nai selau ruulu o le a faia se faʻataʻitaʻiga lelei o nofoaga ma fale e le afaina i mea o tagata. I le lumanaʻi, afai e te tausia le fale mama, o le faafitauli o le a tumau mo le tele o tausaga.

O le a tumau pea le taufaamatau, pe a le faia e tagata tuaoi le mea e tasi, o le a tumau pea o latou nofoaga o faatoaga i totonu o le faletaele ma otaota otaota, o le a tumau le pala i totonu o le fale. Faʻataʻitaʻiina le pulea lelei o manu i totonu o fale mautotogi, o tagata e nofoia fale e faʻaosofia ai le femalagaaʻi o paʻu paʻu io latou tuaoi. Mai iina e mafai ona latou toe foʻi atu ia te oe.

Ina ia faʻaumatia lenei mea matautia, e tatau i se tasi malilie i le tumama i totonu o le fale. E tatau ona taulai totoa i le soloia o punavai o le maualuga o le suavai: faʻaitiitia le tafe o le vevela ma le malulu i totonu o le fogafale lalo, ulufale atu i le faasitepu, ui i luga o le taualuga, faamalama, mafiafia o le malulu. E tatau ona maua mai i le lautele lautele fale talafeagai taimi tatau ma saʻo saʻo lapisi.

Ae o le mea autu o le mama faamamaina e le aunoa o nofoaga i lou lava fale.

Fufuluina vave ipu, aua nei faaputuputu i totonu o le tapu. A maeʻa le 'aiga o le afiafi, vave ona fufulu ese le pala mai luga o le laulau. Teu falaoa, pusa i totonu o ato, isi oloa - i totonu o le pusaaisa. Aveese lapisi i aso uma, e sili atu i le tele o taimi i le aso, aemaise lava pe a fai o le lapisi lapisi ile fola. E le mafai ona e faaputuputuina i se pakete.

Malamalama i mafuaaga o le maualuga o le susu i totonu o le faletaele, i le umukuka, i totonu o le faletaele. Suʻe vai ma faʻapipiʻi.

O le paʻu foi e mafai ona avea ma se taunuuga o le faʻaaogaina o vaalele i le umukuka. Air tele taimi.

I totonu o se fale mama e le amataina i luga o fale mama. O lo latou nonofo ai i totonu o le fale mautu o loʻo molimau manino i le olaga o ona tagata. Suia au masaniga, o iniseti leaga o le a tuua oe naʻo oe.