Laʻau

Ipomoea - totoina ma tausi ile eleele

Ipomoea (igoa lauiloa - loka) o se laʻau lauiloa tele, o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le faagasologa o le faia o se ata o le laufanua. O le isi igoa mo le laau e mamao tele. O se aganuu fugalaau e manatu e le lelei i le tausiga, e tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese e eseese i lanu, o foliga o tumutumu ma lau. Ina ia totoina se laau totoa, e tatau ona e manatua ni tulafono patino e faatatau i le tausiga.

O le Kuponu tausaga o se laʻau maualuga maualuga e faigofie ona tupu ile laufanua poʻo se fugalaau. O le vaega eletise e tupu i totonu o le 2-4 vaiaso, lagolago lagolago o se ituaiga eseese. Le manava o Liana i le manava, ma o le a le mafai ai ona tupu.

Le mamalu o le taeao i luga o se lagolago

Amataga ma foliga vaaia

O Ipomoea o se sui o le aiga o Vyunkov. O fanua o le Aigaland o vaomatua ma vaomatua. Bindweed e lua ituaiga - vao ma vine. I le tau o Rusia (i luga o le auala) e tuputupu ae e pei o le tausaga. O le totonugalemu o le fugalaau o se kopi laʻitiiti o le lapoa telefoni.

O le a se foliga o fugalaau

Faamatalaga o le mamalu taeao:

  • e mafai e le liana ona faʻamalosi soʻo se lagolago, ona o loʻo i ai se uʻamea felanulanuaʻi e mafai ona oʻo i le 5 m;
  • pulupulu i le foliga o le ulu o le kalamothone o tafaʻaiga eseese ma lanu, e faʻalagolago lava i le eseesega;
  • o laulaau e pei o laulaʻau o lanu lanumeamata lanu meamata ma le memela o le emerald ma se fausaga vaivai vaivai.

Faʻalogo lelei! O le laau toto e vave ona tupu. I totonu o le lua masina, e mafai e le liana ona faʻamaualuga se faavae o le 25 mita. Afai e te manaʻo e teuteu le fale, o le taeao mamalu o le filifiliga sili lea mo teuteuga.

O le mamalu o le taeao o le a fesoasoani i le fatufatuina o se mamanu fausaga fou. O lenei agavaʻa e tatau ona le gata i le auala e faʻatau ai le tuputupu aʻe, ae faʻapea foi i foliga vaaia: fugalaau faigofie ma le tele o lanu lanumeamata e faigofie ona faʻafesootai ma soʻo se ituaiga o laau i totonu o se togalaau fugalaau e tasi.

O ituaiga laau e pei o vao ma nisi ituaiga o liana-e masani ona totoina i totonu o se ulo. O lenei metotia e mafai ai ona e fatuina ni elemene o meaʻai e ola ai mo se terrace, faapaologa, faapaologa, loggia. E masani ona totō le laau i tafatafa o arbors, pa ma isi fale maualuluga.

O le televave o le tuputupu ae ma le maualuga o le vaovao o le a mafai ai e oe vave ona fausia se mea lelei. O se aganuu lelei e tuʻufaʻatasia ma:

  • sulu;
  • pulou;
  • vine vao;
  • ivy.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O tagata fugalaau fugalaau faʻapitoa e faia ni faʻafeʻau, lagolago, lea e mulimuli ane faʻapipiʻiina e se au. E fesuiaʻi ai mea faitino ola. I ia ituaiga tuufaatasiga, e sili atu le tuʻufaʻatasia o se fugalaau ma laau totō po o mea teuteu teuteu.

Pe a fuga mai le taeao, e amata ona taʻalo le togalaau ma lanu fou. O lea ituaiga fouvale e mafai ona mafua ona o le valivali o le afifi. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Iuni, ma faaiuina i le faaiuga o Setema. O fugalaau o le Ipomoea e mafai ona ese lanu ma maua ai se mea manogi lelei. E masani lava o laʻau e le o se lanu manino, ae o se lanu paʻu: mai le sili atu ona tumu i le malamalama.

Ipomoea: totō ma tausi ile eleele

Azalea togalaau - totō ma tausi ile fanua

O le Ipomoea i le lauʻeleʻele e mafai ona teteʻe i lona matagofie o le fuga ma le faʻavaveina o lona ola. E mafai ona e totoina se fugalaau i totonu o se fugalaau e teuteu ai se matafaga matala poʻo se fale.

Faʻalogo lelei! Ae ina ia mafai ai e le taeao ona ola lelei ma ola lelei, e tatau ona e tausia faalelei. O le tausiga faapitoa o le tausiga o le taimi e totoina ai se fugalaau i le malae vaalele. E tele mea matautia e natia i le eleele e ono aʻafia ai le ola maloloina o le vailaʻau.

Vaega o le tuputupu ae o le taeao mamalu

O ituaiga meaola e le o lauiloa i Rusia, talu ai e le faamalieina e le tau manaoga o le laau. Ae i totonu o greenhouses, greenhouses ma verandas, o lagona e lagona le mafanafana, sili ona taua, ia maua tausiga lelei.

Vaega o le totoina ma le tausia o le mamalu o le taeao i le taeao:

  • Manaomia le totō o totogo i eleele mama;
  • e manaʻomia ona e filifili fugalaau fugalaau tetele, i luga ole pito i lalo o loʻo faʻatulagaina ai se alavai;
  • e fautuaina e faʻapipiʻi ipu i le mamao i le itu i saute e lata i le faamalama;
  • masani ona faʻasusu masani.

Le mataupu faavae o le tupu aʻe o se fugalaau

O tulaga masani nei mo le masani ai o le tuputupu ae o ituaiga o ituaiga.

O ituaiga matagofie o le taeao mamalu mo le ola ae i le togalaau

Ipheon fugalaau - totoina o fafo ma tausi

O le Ipomoea o se fugalaau e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. E tele ituaiga eseese o loʻo i ai le lanu eseese o mata, o le umi, lanu ma le tele o laʻau, o mataupu faavae o le faʻaaogaina i le togalaau poʻo le fugalaau.

Eseese ituaiga

Ipomoea Batat

O le suamalie suamalie i le tele o atunuu o se mea taumafa lea e maua ai aʻa ma aʻa. Faʻamatalaga o le mamalu o le taeao Paʻa:

  • laau toto e oʻo i le 30 cm le maualuga;
  • o le tele o le vao e mafai ona oʻo i le 2 mita le lautele;
  • laulaau lanu violē tele;
  • ata o le lanu moana lanu moana.

Faʻalogo lelei! I Rusia, ua tupu ina ia mafai ai ona maua se meaʻai.

Tuputupu Aʻe Toto

Morning purple purple

Ipomoea purpurea e mafai ona oʻo i le 8 mita le maualuga. O le pulupulu e 8 cm le lautele. Lanu masani o laulaʻau: ultraviolet, mumu, lanu viole. Vaʻaia masani masani o ituaiga lanu viole:

  • lagi lanumoana;
  • Giselle
  • Fugalaau fasipolo;
  • Faavae.

E i ai isi ituaiga, ae e le o lauiloa i le faʻatoʻaga.

Loto ata

Ipomoea Kvamoklit

O le Ipomoea Kvamoklit ei ai le lona lua o igoa - cypress liana. O se laau taʻitasi e iai le ogalaau e pei o le liana e oʻo i le 5 m. Kvamoklit e mai Mekisiko. Fiafia ituaiga:

  • Ipomoea Kvamoklit mumu;
  • Faʻatau;
  • Cirrus pine;
  • mu mumu.

O le fiafia i nei faatoaga o le mataupu faavae o le fuga.

Kvamoklit

Tatalo o Ipomoea

O le Tripomo Trip e tulaga ese lava i lona fausaga ma le lanu o faʻaʻau. Ua mamanuina le laau mo le teuteuina o le togalaau ma o lona uiga o lona tuputupu ae. Petals e lanu viole ma se fesuiaiga i vaega e tolu i se ata lafoia sili atu.

Ipomoea Paradise Stars

O fetu o le Ipomoea purpurea Parataiso ei ai le ogalaau e tolu mita le umi. O le foliga mai "fetu" pei o le fugalaau e iloga i le va o le fuālaʻau lauolaola, o le tumutumu e tele, e tele lava le lanu enaena, ma se fesuiaiga i se pogisa. O le ituaiga sili ona lauiloa o Scarlett.

Lulu Pulu

Tulaga tuputupu ae

Asters faʻanofo ma tausi i le laufanua

Ipomoea, tulaʻi ma le tausiga o mea e le faigata, e manaʻomia pea ona e gauai atu ia te oe lava. I le taimi muamua, e tatau ona e taoto mea totino i le taimi sao ma tausi lelei le totogo.

Tala o le taeao taeao

Fatuina o fatu

Ina ia mafai e le fanua ona sauni e fuga i le faaiuga o Me, e tatau ona toto fatu i le taimi. A maeʻa la latou germination, e aoga le taulai faapitoa i le atinaʻeina o tipu.

O fatu mamalu o le taeao e tatau ona totō i le amataga o Mati. Ina ia faia lenei mea, ia saunia ni ipu inu solo. O le pito i lalo e tatau ona laʻititi. A o lei totoina fatu, e mafai ona e sosolo i se vaifofo e faatelevave ai le tuputupu ae.

Faʻalogo lelei! I le malulu o le ea o le 18 ° C, o le a aliali mai fatu laau i le 10 aso.

Togalaau Tausi

Mo le televave o le tuputupu ae o fualaau, e tatau ona e faatulagaina tulaga talafeagai:

  • totogo i lalo o le moli mo le mafanafana ma moli;
  • faʻamamaina le palapala ma se moli i le taimi o le faʻamamago mai le palapala;
  • pe afai e tatau ai, faʻavaveina le fualaau i le aveesea o ni vaega.

Faatasi ai ma le tausiga muamua, o le a vave ona tuputupu ae malosi laau ma liliu atu ai i ni laau maualuga.

Togalaau Tausi

O fualaau o le a le fuga mautinoa i totonu o ipu oona, ae o le a amata ona latou savavali i le taimi lata mai. I le vaiaso pe a uma le germination, e tatau ona e faʻapipiʻi vave ia lagolago. Afai e pipii fua laau, o lona uiga e le aoga le faʻailogaina oi latou aʻo le i totoina.

Togalaau Tausi

O le a le taimi ma le auala e totōina ai le taeao mamalu i le avanoa

E mafai ona e totoina se laau totoa pe afai e totoina totogo i luga o le eleele i luga o le taimi. O le taimi sili mo le fesiitaiga o le amataga o Iuni. E le aoga le aveeseina o le otaota mai le aʻa.

E tatau ona e filifilia se nofoaga o le a avea ai le eletise o le eleele ma fua. Muamua le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. E tatau ona totō Farbitis i se vaega avanoa ina ia susulu le la i luga o le fugalaau mai itu uma.

Sprouts i le avanoa

Tulaga faʻatau

I le taimi muamua, o le fugalaau o le a tele ai le vai, ae i le aluga o taimi, o le a manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻavaivai. O le mea autu e le o le faʻaaogaina i le fafagaina, a leai o le aʻa o le a pala. E tatau ona faia le taʻavale pe a maeʻa le eleele i lalo o le vao.

Taua! Afai e lava le vai, ona tupu loa lea o le fugalaau.

E faʻafefea ona fafagaina le taeao taeao mo le fugalaau tele

Ma o lea laʻau e tele ma taimi tatau, e tatau ona faʻaaogaina fomaʻi i le taimi. E fautuaina le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o humus masani ma fafie. E tatau ona faia pe tusa o le afa o pakete o le faʻamalo i lalo o le togavao. Afai e te fafagaina le laau, e na o le aʻa o le a tupu malosi.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

I le vaitau o le vavao, e tatau ona vaʻaia lelei ia farbitis:

  • ia mautinoa o le palapala i lalo ole togavao e le malolo;
  • ia tatalaina pea le eleele ina ia aloese ai mai le susu;
  • e fafaga 1 le taimi i le 3 vaiaso.

E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaogaina aʻago mama, vevela ma ua uma ona paʻu.

Vaega o le tausiga ile malologa

I le taimi o le taotoga, e tatau ona faʻaitiitia le fafaga. E le talafeagai le faʻaaogaina o le fugalaʻau e faʻagesegese le alualu i luma. E tatau ona aveese le vaega o le fugalaau. E taua i le vaitau malulu e leai se tuputupu aʻe o le aʻa ma lala.

Totoina o fatu ma le teuina

O le tele o fuālaʻau o le faʻamaoniga o se fua lelei o fatu. E talafeagai le aoina o mea totō i le amataga o Setema. A leai, o le a tatala pusa ia latou lava, ma o le a tupu fatuga a le tagata lava ia.

Fatuina

O mea e tatau ona tuʻu i totonu o fagu tioata, lea e tatau ona tuu i totonu o se pogisa, sina mea lelei seʻia oʻo i le isi tausaga.

Faʻapenaina o le mamalu o le taeao e ala i vavaega

E mafai ona faia faʻataʻitaʻiga e le gata i le lūlūina, ae faʻapea foi i le vavaeina. E faʻapefea ona saunia ma aʻafia le vaʻaia:

  1. Tipi se lala mai le vao.
  2. Oti le 20 cm mai le mea faigaluega ina ia tumau ai pea ni nonoa se lua i le lumanai.
  3. O le tipi ua faia i le maualuga o le 45 °.
  4. Tuu le 'au i le vai. Lima aso mulimuli ane, o le a aliaʻe aʻa.
  5. Faʻamau le mea faigaluega i totonu o se peaty, muamua le susu.

A mavae le vaiaso, o le a aʻa le aʻa ma talafeagai mo le totoina i luga o se moega fugalaau. O lenei filifiliga o se auala lona lua o le fausiaina o se fugalaau.

Faʻapenaina e le auala Cherenkov

Sauniga o le taumalulu

O le ituaiga o aganuu e le o le malulu uma lava. O le mea lea, i Rusia na o ituaiga taʻitasi e totoina. Peitai e ala i le taumalulu, e oo lava i na ituaiga o mea e manaomia e tatau ona saunia: vavae ese le vaega eleele ma nisi o vaega i le tele e mafai ai.

O faʻafitauli faʻapitoa ma faʻamaʻi

E le gata o le le lelei le tausiga e mafua ai faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi. O le tuputupu ae i fafo o se luitau. O a faʻamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona afaina ai mea leaga:

  • E masani ona amata aphids i lau. O le i ai o sea iniseti e mafai ona faʻamoemoeina i ni lanu samasama po o se mutia vao. Insecticides o le a fesoasoani e faʻaumatia le meaola.
  • O le apogaleveleve e tuʻuina i tua ona togitogisa pogisa ma se itulau mūmū i luga o pu. E mafai ona e aveese le siaki e ala i le taʻeleina pea o vaega eletise i lalo o le mamafa o le vai tafe.

Fugalaau vevela

  • O faʻamaʻi faʻamaʻi e taatele - lanu enaena, otaota, paʻu palapala. E talafeagai le aveese o vaega ua pisia ma togafiti le isi i le malie.
  • Afai o se tasi o faʻamaʻi 20 viral e faʻaalia o ia lava, ona pau lea o le auala e teu ai o le a tuʻuina atu se faʻamaʻi maʻi.
  • O maʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, paʻepaʻe paʻepaʻe. E na o totonu o fale poʻo fale faʻapitoa e faʻaaogaina. E foliga mai i luga o laulaʻau, o le a faʻapogisa ma mafua ai ona paʻu laulaau. E leai se fofo, naʻo le faʻaumatia o le togavao o le a fesoasoani.

Taua! O le faʻapogai o le tele o faʻamaʻi o loʻo faʻaleagaina le palapala poʻo le le lelei o le faʻaleleia.

Ipomoea o se vaaiga matagofie o fugalaau e lalagaina i soo se lagolago. Ona o lenei meatotino, ua totō le laau i totonu o le togalaau e fausia ai se ata matagofie matagofie. E matua faigofie lava le tausia o le lalaga "teuteu", talu ai o le laau e matua le lelei lava. O le talafeagai o le fugalaau e maua mai e ituaiga eseese o ituaiga ma ituaiga.