Fuafuaina o fanua

Faʻailoga o fanua i lo latou fale mafanafana ma o latou lima, sitaili, elemene mamanu

O le faʻaleleia o fanua e faʻaaogaina ma faʻatautaia. O se mafuʻega lelei o laufanua o le fale e matagofie ma matagofie, e fausia ai se avanoa lelei i fafo, faʻaleleia le siosiomaga, ma mafai foʻi ona faʻaititia le tau o le vevela ma le faʻamafanafanaina o le fale. O le fuafuaina o le fuafuaga o le design tacha, o se tasi o itu sili ona taua o le faaleleia o fale, e masani ona le amanaiaina. O se taunuuga, matou te vaaia le tele o laau totō, laau ma laau talatala, e latalata latalata i fale, o le tele o laau totō o ituaiga. Faʻafefea ona fatuina se laufanua sao ma faigofie o se 'upega tafaʻilagi, i le malamalama i sitaili, fuafuaga, togalaau ma mea teuteu, o le a tatou mafaufau i le tusiga.

Fale

E tusa ai ma ona seneturi-talafaasolopito anamua, o le faatufugaga o le mamanu o le siosiomaga e tele ituaiga sitaili, ona tatou tilotilo ai lea i tagata sili ona lauiloa.

Vasega masani

O le mamanu faʻafanua laugatasi e iai foi lona igoa lona lua: togalaau aloaia. O lenei sitaili ua faʻamatalaina i le mama geometry, faʻasologa ma laina laititi. E umi se talafaasolopito. Pe a tatou mafaufau i le mamanu o togalaau aina, o tatou mafaufauga e maua ai fanua tetele, ae o mataupu faavae o mamanu mataʻutia e mafai ona aoga i le mamanuina o se togalaau laitiiti.

I aso nei, e le manaʻomia le avea o se tagata mauoa e fiafia i lau togalaau i se tulaga masani, ua lava lava le matauina o ona mataupu faavae, e aofia ai:

  1. Faʻafanua faigofie. E pei o le ata fausaga, o le togavao aloaia o aʻafiaga e aʻafia i le gaioiga o le fausaga fale Eleni ma Roma. Faʻapitoa, poʻo le masani ai, o togalaau e taumafai e faamamafa laina saʻo, itu taumatau ma lio.
  2. Paleni paleni. O le faʻavae o le faʻafefea o le tele o vaega taitasi o le togalaau e fesootaʻi atu i le atoaga, o le totonugalemu lea o le fausaga faʻasolosolo ma le mamanu.
  3. Fuafua i le itu. I se vaega tele o le mamanu faʻalauteleina o le laufanua, e faʻaaogaina ai le vaeluaina o le va o tagata, o loʻo i ai le tutusa o le tele o loʻo feagai ma le tasi i le isi pe i luga o le faga. O lenei mea e maua ai se lagona o le nofo lelei ma tuʻuina atu i le mamanu se lagona paleni. O le togi e masani ona faaiʻu i se mea e faʻamuamua ai (o se vane po o se laau faʻatagata), o lona uiga e feteenai ma laina saʻo o le mamanu.
  4. Cohesion O le faia o foliga i totonu o le togalaau e mafai ona fesoasoani i le ausia o le lotogatasi o le mamanu.
  5. "Skeletonu lelei". O puipui, pa puipui, uumi, auala o vaega o le togalaau e mafai ona e vaʻaia i le tausaga atoa. Latou te fausia le fausaga, poʻo "skeleton" o le togalaau, o le tului e oʻo lava i le taumalulu.
Ae a filifilia lenei faiga, e taua le manatuaina o le mamanu matagofie o le eria o le taulaga e manaomia ai le tele o tausiga.

Faʻafanua

E sili atu ona faigofie le paʻu o le lauʻeleʻele i vaega o se laufanua tele ma vao vaovao ma laau. Ae e mafai ona taumafai e faʻaaoga elemene o lenei sitaili ma i se vaega laiti. Mo lenei mea e tatau ona e faʻaaogaina alite slides, olo, vaifili ma isi elemene o loʻo maua i le natura. O auala e tatau ona faia i papatusi, i le va o le mutia o le a tupu i luga o le taimi, ma e tatau ona totō se laau i tafatafa o itu e avatu ia i latou foliga o vaomatua. O le mea autu e tatau ona e tauivi ai pe a filifilia lenei faiga o le natura, lamolemole, natura.

Faʻaoga solo

E sili atu le faʻalelei ma masani nai lo le tele o isi faʻataʻitaʻiga. E tusa lava pe e te le nofo i le taulaga, o le fuafuaina o lau fuafuaga i lenei faiga o le ae lagona ai oe i se nofoaga faapena. Faʻasaoina o le 'upega tafailagi e aunoa ma le faʻatagata ma mea uma e le masani ai e tatau ona avea ma au sini pe a filifilia lenei mamanu.

I le fale o le atunuu i se auala mataʻutia, e taua tele le faʻapipiʻiina o ala, e pei o le le iloa. O mea faapipiiina o ia auala e mafai ona avea ma mea e gaosia ai le granite, tipi laupapa, o taʻalo faʻasamaʻi lea e iloa lelei ai le mutia ma le maʻa masani. E le tatau foi ona foliga lelei le teuteuina o le vao po o le laasaga pito i luma. E oo lava i le mutia i luga oi latou e mafai ona ese le maualuga.

E lelei pe afai e tele laau e maua ai le malu, e pei o oʻau, pines, maples. Mai i lanu lanu ma laau talatala e tatau ona faʻaopopo ai faʻamaʻamili, lilacs, marigolds, pansies, calendula, hydrangeas ma laumei.

Ma o le mea sili ona taua: aua le taua ma le natura. I lenei sitaili o le laufanua faʻataʻitaʻiga, e faʻatagaina se faʻaletonu. Afai e mafai, ia ola le gaʻau - e faʻaopoopo atili ai le matagofie i le laufanua ua maeʻaeʻa atoatoa.

Iapani

O togalaau faʻaleaga Iapani e faʻatautaia mo le mafaufau filemu. E tele naua le fesoʻotaʻiga i le Buddhist, Sinoist, ma le Faʻasolosolo Taoist ma saili ai e maua le sulufaiga faaleagaga mo tagata asiasi. Elemene o se faʻatoʻaga Iapani poʻo faʻataʻitaʻiga elemene natura. O le tele o le natura ma le sogasoga o le togalaau, o le sili atu lea ona lelei le mafaufauga.

I le togalaau a Iapani, e fa ni elemene autu e faʻaaoga: maa, vai, laau ma teuteuga. Pe a filifilia ma tuʻuina nei elemene i lou avanoa, e taua le manatuaina o mataupu faavae o le togalaau a Iapani, lea e aofia ai le vaeluaina, fenumeli, vaaiga o nonogatupe, paleni ma faatusa.

O le togalaau Iapani o se faʻamaoniga o le faigofie ma le faʻamoemoe. Mo se taunuuga mulimuli manuia, o le filifiliga sili ona faigofie e fetaui lelei.

Auala i sasae

O lenei sitaili o laufanua faʻasologa i aso nei - O se faʻafefiloi o aganuu a Mora ma Alalame. O le elemene tutotonu o lenei faiga o le punavai lea, pei o se vaituloto poʻo se punavai.

O le vaega ua vaevaeina mo galuega o le laufanua e tatau ona faia i le tulaga o se sikuea. O se vaega sili ona taua o lenei faiga o le i ai o le lush, fugalaau fugalaau manogi.

Lagona le saoloto e faʻaaogaina ia laau - lemoni pulu, mint, rose, oregano, meaʻai, lili. O fualaau aina e tatau ona i ai.

Le tele

Pe a matou tuʻuina atu se laufanua matagofie, matou te vave mafaufau i motu o le taumafanafana. O le mea lea, o lenei sitaili e faʻamaonia e ala i le i ai i luga o le nofoaga o le totoina o vao i ituaiga lanu eseese, eseese tupua ma tupua i se autu Aferika. Naʻo mea masani e faʻaaogaina. Aua nei galo e gauai atu i laau - e manaʻomia ona totōina i se auala latou te fusia faʻatasi ai ma faʻatulagaina i isi. O le ulufale atu i lenei togalaau, o le ae lagona ai i totonu o le togavao.

Scandinavian

Afai e te alofa i le lotogatasi ma le natura, faigofie ma faʻamalosi, taofiofi ma faʻatinoga, ona tatau lea ona e gauai atu i le siosiomaga Scandinavian o le mamanu o le laufanua. E lelei tele mo eria laiti, aua o le mea autu e taulaʻi i ai lenei i luga o le faʻamaonia, teuteuina ma le tele o vao. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e vavaeina se tamai togalaau, o le mea autu o le faʻapipiʻi lelei o moega, faʻamalosi i foliga. Aua nei galo e uiga i ata vane: E tusa ai ma lenei sitaili, e mafai ona faʻafeiloaʻi le tele o trolls, gnomes ma goblins i lau 'upega tafaʻilagi.

Taoloto

O le saolotoga o le lafoaia o le laufanua e taua foi o le fiafia. E leai ni feagaiga ma faʻatulagaga. O le mea autu e tatau ona e tauivi ai o le lotogatasi, o se lagona o le alofa ma le filemu. Ia, afai o le nofoaga o le a tuai tele laau, vai, faʻatagaina togavao vao ma le i ai o roses. Faʻasoa faapitoa i le lanu lanu o mea totino o meaʻai - o lanu ma le lanu e le talafeagai iinei.

Igilisi

Faʻafanua faʻa-Peretania - O se taʻutaʻua lauiloa lea na suia ai mea e ave i ai le faʻamuamua o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua mai le laʻau masani, faʻamafaʻailogaina i togafiti, faʻalētonu. O le togalaau Igilisi o le mea sili ona lelei o le seneturi o le seneturi ma suia le tele o vaega o le laufanua mo le sosaiete. O lenei faiga sa musuia e le atavali, ma o lona mamanu na aafia i le tele o aʻoga, e pei o le talafaasolopito, filosofia ma le saienisi.

Le mamanu fou o le Igilisi e faʻavavau e suia ai le faatoʻaga ma faʻamalosia ai le toatele o tagata e ona fanua. O le mea moni, o uluai faatoʻaga Igilisi na atiae i le amataga o le 1700s. O le sini o se laufanua masani, e ui lava na matagofie ma fiafia e natia vaega faalelalolagi ma le le fiafia.

E te iloa? O se tasi o pitonuu sili ona telē i le lalolagi o le Faʻatoaga Peretania i Munich. O lona aofaiga atoa e 4.17 km², ma o lona umi e tusa ma le 5.5 km.

Mo le tele o tagata, o le faaupuga "togalaau Peretania" e tutusa lelei lava ma le togalaau faʻatoʻaga. O lona amataga e mafai ona taua o se laʻau tele ma matagofie. Lulu matamata - O se vaega autu o lenei faiga.

Uiga masani o le togalaau Peretania:

  1. Le vaituloto. Sa i ai pea se vaituloto i togalaau Igilisi - o le tele oi latou e leai ni mea, ae na latou faataʻitaʻi uma lava i vai moni.
  2. Laʻau - na faʻataʻapeʻapeina i latou i le laufanua ma auala na mafai ai e tagata asiasi o le togavao ona feoai solo i le togavao.
  3. Ata vane - e faʻaaoga ai mafuaaga masani e le solia ai le natura o le laufanua.
  4. Fale - faʻaaogaina o fale puipui. E leai ni mea, ae fausia e pei o se ana natura.
O togalaau faʻaPeretania na fausia i luga o se fua tele. Ae ui i lea, e mafai lava ona faia se togalaau i lenei ituaiga i le taumafanafana. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e leai sau vaega mo le faia o se vaituloto, e faigofie ona e suia i se vaʻa vailaau. E mafai ona sui ni togavao i se vaega itiiti o laau. O nei togalaau ua mamanuina ina ia foliga faalenatura ma avea ma se nofoaga mo mafaufauga ma le malologa.

O se tasi o uiga iloga o le faʻafanua faʻa-Peretania aluese mai ogaoga o togalaau aina fanua i ituaiga o le serpentine.

Faʻatonuina le tuʻuina atu ma le faʻatulagaga

A maeʻa ona e filifilia le faiga o lau togalaau, e tatau ona e gauai atu i lona faʻatulagaga, faʻatulagaga ma faʻamalama ina ia mafai ai ona filifilia le nofoaga sili ona manuia o le faʻaaogaina o mea laiti ma mea totino uma.

Lisi

E tele ituaiga o laiga: faʻasolosolo, taʻamilo, diagonal, saoloto. O le ituaiga sili ona faigofie mo le amataina o faifaatoaga o se ituaiga o fuafuaga fuafua lelei. O sitaili uma e aoga ia te ia ma e sili ona faigofie le sasa ia te ia. E fautuaina le faʻaaogaina o le lapotopoto i luga o ni sikuea sikuea, tuʻuina atu otootoga faʻasolo i laʻau, vaituloto ma fuga.

Afai e te manaʻo e faʻasalalau le avanoa, ona faʻafeiloaʻi ai lea o oe i le laina faʻataʻata. O fuafuaga saoloto, e ui lava i le faigofie, o le mea e sili ona faigata, aua e tatau ona i ai se lagona o le tulaga tutusa.

O le ae fiafia e aoao e uiga i mea taulima ma togalaau, e aofia ai: o se togalaau fugalaau uili po o ni maa, puipui puipui, uʻamea, mea papa, tamaʻitaʻi, togalaau faʻatoʻaga, faʻamaina o le solar, brazier.

Totogi

Ina ia sili atu le teuteuina ma le maeʻa o le saite, e tatau ona e gauai atu i le faʻatautaia o fuafuaga. Faʻatasi ai, e mafai ona e tuʻuina faʻamaumauga talafeagai i luga o lau 'upega tafaʻilagi. O laʻau e mafai ona ufiufi e faʻaaoga ai ala, puipui, maualuga eseesega, sosoʻo ma le lanu.

Malamalama

O se tasi o elemene taua o le ata o le laufanua o le moli. O le faʻaaogaina o se faʻamalama e faʻamalamalamaina lelei e le gata ina mafai ona ausia ai le siosiomaga e manaʻomia i le dacha, ae, sili atu ona taua, lagona le sili atu le toʻa. E tusa ai ma lea, e lua ituaiga o le malamalama o le laufanua: galuega ma teuteu. Muamua e manaʻomia mo i tatou mo le faigofie, le lona lua - ia fatuina se atemosifia.

Aʻo filifili le moli e le galo e uiga i le tulaga lelei o mea aua o le a i ai ni molī i totonu o se siosiomaga faʻamalosia mo i latou: o le a aafia i latou ile la, susu ma le malulu.

Maluga eleele

E i ai le tele o ituaiga o togalaau aina o le taumafanafana, i lalo tatou te manatu i mea sili ona lauiloa ma fiafia.

Alpine Hill

O aso nei o le mauga Alpine o se ituaiga lauiloa tele o se moega ma e mafai ona teuteuina se togalaau o soo se ituaiga, o se foliga ma le tele. E faʻataʻitaʻi le alpine slope, ma e mafai ona e tuʻuina i luga o soʻo se laufanua, e ui lava, ioe, o le a sili atu le foliga o le mea i luga o se sulu.

Matou te fautua e faitau pe faapefea ona mamanu se paʻu alpine ma faatulaga i le fesoasoani o ituaiga lanu e pei o: edelweiss, stonecrop, talavou, juniper, crocus, phyllose awl, aquilegia, spirea japan, alster alpine, vele.

Aua nei galo o le alpine slide e sili atu ona taua mo le matagofie o maa, ae le o laau. Filifili maa ma se fale manaia, ae e tutusa ma le tasi.

Aua neʻi galo e uiga i le tele o lau 'upega tafaʻilagi: i totonu o se vaega laitiiti e le tatau ona e tuʻuina ni maa tetele, ona o maʻa laʻititi e le o vaʻavaʻai i se vaega tele. O laau toto e tatau ona filifilia e le lelei, faʻaleleia ma talafeagai.

E taua! Pe a faia se paʻu alpine e le tatau ona e filifilia ni laau tetele: o le maualuga e le tatau ona sili atu i le tasi ma le afa mita.

Laʻau vao ma le moega fugalaau

Lawn ma le fugalaau i le dacha - o se tasi o teuteuga silisili. Po o le a lava le ituaiga o ata e te filifilia, i soo se tulaga, e tatau ona e gauai atu i nei elemene o le togalaau. O le eseesega o le fausaga o le fugalaau o se numera telē, sili ona taua - e tatau ona fetaui ma le manatu atoa. E mafai ona e faʻaaogā meafaigaluega i le lima, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o totoa tuai, ipu, ato ma e oʻo lava i le taele ma uila, ma ia matagofie ma muamua fugalaau fugalaau.

Aua nei galo e uiga i le mamanu o le mutia, aua e le na o le mutia e te manaomia e tipi mai lea taimi i lea taimi: faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ona e filifilia nisi o vaega ma faamamafa le geometry o le saite.

Laʻau ma vao

O laau ma laau toto o se vaega taua o le togalaau. Faʻaopopoina i lau laufanua, tusa lava pe tasi pe tele, o le a sili ona lelei le faʻaalia ma le taua o lau 'upega tafaʻilagi. E mafai e laau ona faʻapipiʻi lelei le paolo mo se nofoa poʻo se laulau. O laau e mafai ona poloka le matagi ma puipuia mai manatu ese.

O se tasi o mea sili ona sese i le ata o le filifiliga sese ma le mea e fai. A itiiti ifo, e tatau ona e mafaufau i le telē o se laau matua ma le faʻaogaina o ona aʻa, ona o le maualuga tele o se laau e mafai ona faaleagaina ai laina eletise, ma o le aʻa e mafai ona faʻaleagaina ai eletise eleele. E le gata i lea, pe a filifilia se nofoaga mo laau poʻo laau toto, e tatau ona faʻatulagaina ina ia latou le tauva mo malamalama ma meaʻai mai le eleele.

E taua! E tatau ona totō laau e le itiiti ifo ma le 5 mita mai puipui o fale ma ia le itiiti ifo i le 1.5 mita mai le eletise. Shrub, taʻitasi, - e le itiiti ifo i le 1.5 mita ma e le itiiti ifo ma le 1 mita.

Ia, galo e uiga i le auala filifilia ma le aotelega o le manatu o le togalaau e le aoga foi. O aso nei o loʻo i ai le tele o mea matagofie ma fualaau 'aina ma laau. Taumafai e filifili i latou e sili ona fetaui lelei i le sitaili o le ata o lau nofoaga.

Faʻatau togalaau

Afai e te manaʻo e faʻaleleia se tamai dacha, puipuia mai le pefu poʻo le faʻatonuina o le togalaau, ona gauai atu lea i le totoina o laau. E le naʻo ni ituaiga o puipui, lianas e siomia ai fale poʻo fao, ae faʻapea foʻi togalaau faʻapitoa. O le mea mulimuli e mafai ona faia i le fesoasoani a ni ipu eseese o mamanu eseese. E le gata i lea, afai o le aotelega o le faʻasologa o mamanu, e mafai ona e fatuina ni moega faʻaputu.

Fugalaau fugalaau

Ae e te leʻi momotu le togalaau fugalaau, tusi se ata mo le totoina o fugalaau, ma ia gauai faapitoa atu i le pepa - E tatau ona ogatusa ma le siosiomaga atoa o le mamanu o le laufanua.

Pe a fatuina se moega fugalaau e le tatau ona e tauivi mo se mea e sili ona lelei, e sili atu le totoina o laau i totonu o se fugalaau. Mafaufau i le tuufaatasiga e le gata o ituaiga o lanu, ae o la latou lanu lanu foi ina ia ausia ai le taunuuga sili ona lelei.

E te iloa? Keukenhof - o le togalaau tele tele i le lalolagi, o loʻo i Netherlands. E tusa ma le 7 miliona fugalaau fugalaau ua totoina i tausaga taʻitasi i le paka, lea e aofia ai se nofoaga e 32 heta.

Vaʻa ma puipui

O le pa o le a teuteu ai soʻo se 'upega tafaʻilagi ma tuʻuina atu i ai se foliga matagofie, o le a laveaiina oe mai le matagi, kiona, pefu ma le vevela. A o lei totoina, filifili laau talafeagai, ia iloilo le lautele ma le maualuga e te manao e maua ai se pa, pe fia le taimi e te tuuina atu e tausi ai.

Лучше всего выбирать вечнозеленые кустарники, которые будут радовать вас круглый год, но, к сожалению, выбор таких растений не слишком велик: вереск, брусника, можжевельник, ели и сосны. Pe a filifilia nei laau toto, e tatau ona e onosaʻi, aua i le taimi muamua o se pa o le a foliga faʻavalevalea ma naʻo le mavae o nai tausaga o le a mafai ai ona faʻatino ana galuega. Afai e te manaʻomia e fofo faʻavave faafitauli faʻamalositino, ona tatau lea ona e gauai atu i le tele o laau totō. Mo i latou e fiafia i le gaosiga o vaomatua e tatau ona fetaui i laau, o le filifiliga e lautele.

Mo le faia o se pa puipui, e masani ona latou faʻaaogaina le turf, barberry Turnberg, thuja, spirea, lilac, irgu, dogrose, blackberry, black-fruited aronia, boxwood, forsythia, privet, hawthorn.

Faatoaga mea teuteu

Afai e te manaʻo e taulai atu i le mamanu ese o lau laufanua vaʻavaʻai ma faʻamaonia nisi o ona vaega mai le siosiomaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma ni togalaau teuteu.

Vaitafe

I le tele o sitaili o mamanu faʻafanua o loʻo faʻafeiloaia le i ai o se faatanoa. E lelei tele pe afai oi ai se vaituloto masani i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma atonu, e foliga mai, o le a faʻavaeina le mamanu atoa ina ia faʻamalosia ai le matagofie uma. Ae afai e leai, ona mafai lea ona e faia se atigi fausaga, ae e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa uma auiliiliga auiliiliga.

Afai o oe o le e ona se tamai fanua laufanua, e sili atu ona e gauai i punavai poʻo vaitafe e tafe.

Faitau foi pe faapefea ona fausia se punavai ma se afu i le atunuu ma o latou lava lima.

Fale

E faigata le mafaufau i le machaʻe a Dacha e aunoa ma ituaiga uma o fale - O gasebos, o laʻau, o faʻavae, fao, greenhouses ma e oo lava i malae taʻalo: o nei elemene uma e le tatau ona paʻu ese mai le ata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai lau togalaau i totonu o le faa-Iapani, e tatau ona fausia se arbor i le mea e tasi. Faʻaalia mafaufauga, mai mea masani, e pei o se fale kiona poʻo se fale, e mafai ona e faia se mea taua o lau togalaau.

Faitau le ala lava lea e tasi ma ou lava lima e fai ai se faletua, se fale koli, se fale koli, se gasebo, faʻaogaina o togalaau, se pergola, se pulou

Ala

A masani ona le amanaia e le togalaau togavao auala. Matou te fuafuaina ni faatanoa, arbors, togalaau, ae masani ona galo ia i matou le mafaufau pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻia nei atunuʻu uma. O le le amanaiaina o auala o le togalaau, e mafai ai ona vaeluaina le togalaau ona o le leai o se mafaufauga, leai se fesootaiga.

E le gata o taʻavale e taʻitaʻia tagata i luga o lau lotoa, e mafai foi ona e faʻaaogaina e fatu ai se lagona poʻo se siosiomaga. Pe a fuafuaina fuafuaga, e tatau ona e mafaufau pe oa mea o le ai ai, pe fia le tele o nei mea e manaʻomia, pe faʻafia ona faʻaaoga, pe o le a ufiufi.

Faitau foi pe faʻapefea ona e faia se auala mai laupapa na e otiina.
O loʻo i ai le tele o mea e gaosia ai auala, o nisi nei o mea: sima, maʻa, maa, piliki, mulch. Aua nei galo o le tuuina atu o se foliga aulelei i luga o ala o elemene eleelea e tatau ona faaaoga i le va. Suʻe mea e tatau ona sili ona lelei mo lau faʻatoʻaga togalaau.

Sculptures ma ata laiti fausaga

O le tuinanau i le tuʻuina o le vane e mafai ona suia ai soʻo se togalaau - o le laufanua e avea ma faʻafaatusa ma mafaufau loloto, taʻitoʻatasi.

Talu ai o le tala o le togalaau e fesuiaʻi ma vaitau ma faatasi ai ma le aluga o le taimi, o le faʻatagata o loʻo i totonu o le nofoaga tutotonu. O se mea tuʻufaʻatasia o le a faʻaleleia le matagofie o lau togalaau ma faʻaalia ai lau lava au. E mafai foi ona tuʻuina atu o se elemene o le faateia - ia faia lenei mea, tuʻu i totonu o "taga" i le auala e uila ai.

E taua! O ata i fafo e tatau ona mafai ona tatalia soʻo se tau ma le vevela tele - mea e pei o le sila, apamemea poʻo le maʻa e fetaui ma lenei mea manaʻomia.

I le faapipiiina i luga, e tatau ona faapea o loo i ai le tele o laupega fausaga laiti e mafai ona tatou teuteuina, tuu i ai ni faanatinati pe avea ma mea e sili atu le aoga o la tatou 'upega tafaʻilagi. O le tulafono autu e tatau ona e manatua o: mea uma lava e tatau ona o gatusa ma le tasi.

O le a le mea e tatau ona mafaufau i ai pe a fuafuaina se mamanu faʻafanua i luga o le saite

A e amataina se galuega faʻavae, o le mea muamua lava e te mafaufauina - o le auala lenei e te manaʻo e faʻaoga avanoa.

Faamoemoega lautele o le faaaogaina i fafo:

  • faafiafiaga;
  • kuka ma le 'ai;
  • aau, taaloga;
  • malolo;
  • togalaau.
Ona e manaʻomia lea ona e mafaufau pe o ai o le a faʻaaoga le avanoa - pe o le ai ai ni tamaiti laiti i luga o lau 'upega tafaʻilagi, pe o le a avea ma se nofoaga mo tagata matutua. Aua nei galo e uiga i meaola: e masani ona latou taitaia tulafono pe a fuafuaina le laufanua o le taulaga.

E te iloa? O loʻo i ai se punavai i le Alupka Park "Trilbi", tuuto atu i le aiga o dog dog Mikhail Vorontsov. E faʻaalia ai se taifau o pipii atu i se pusi.

Ma le isi, pe a fuafua e fuafua le itu o le matagi ma le malamalama. Ona gauai atu lea ile palapala. E taua le faʻamautinoa o loo i ai meaʻai talafeagai e lagolago ai mea e te filifilia.

O se mea taua e mafaufau i ai pe a filifilia laau toto o lau vasa o le fale. E faʻamoemoe i tulaga e pei o le vevela ma timuga.

O le taimi lava e te maua ai se faʻamatalaga po o fea laau e te faʻaaoga, amata mafaufau e uiga i la latou nofoaga e fuafua i le maua o vai. Afai ei ai ni nofoaga faapitoa e aoina ai, ona tatau lea ona faʻapipiʻiina ia laau e manaʻomia ai le tele o susu. I le isi itu, afai ei ai ni vaega faapitoa e tafe mai ai le vai, e aoga le totōina o laau e fiafia i tulaga faʻamago. O lenei faagasologa e masani ona faatatau i le totoina e tusa ai ma hydrozones.

Ia, o le mea mulimuli e mafaufau i ai - O lenei faʻalelei matagofie ma le faʻalelei o lau mamanu laufanua. Mafaufau i totonu ma le pito i fafo o le fale o loʻo tu i luga o le fanua, ma taumafai e fausia se lotogatasi i le va oi latou ma lau laufanua.

O se ata matagofie o laufanua o le taumafanafana e fatuina ai se siosiomaga lelei mo lē e ona, sefe taimi, taumafaiga, tupe ma manuia ai le siosiomaga. Taumafai e fai lou fale mafanafana ina ia mafai ona atagia ai ou uiga ma fesoasoani ia te oe ia lagona le fiafia ma le toʻa.

Vitio: mamanu o le laufanua i lau lava galuega faatino

Faʻamatalaga o tagata e faʻaaogā manatu:

Ia Aokuso 2007, o se faʻatauga lelei na faia i le tulaga o se fale mafanafana ma se fale i fafo atu o le taulaga. Ae paga lea, i le aso e leai ni ata o le 'upega tafaʻilagi i le tulaga na faʻatauina ai. O le faafitauli muamua na ou feagai ina ua maeʻa le faʻatau o se fanua, o le leai o se nofoaga e paka ai le taavale. Fai mai, toetoe lava o tuaoi uma ei ai a latou taavale, ae leai se tasi e faʻalavelave i meafaigaluega o nofoaga paka i luga o poloka. I loʻu tulaga, na atili ai ona faateteleina i le mea moni e faapea o le vaega ua oti-gata, ma ina ia mafai ai ona agai atu i ai, sa tatau ai ona "tuliesea" le faalavelave 2-3-4 taavale tuaoi (faalagolago i le aso o le vaiaso). E le gata i lea, sa i ai se faitotoa i luga o laʻu saite mo le ulufale atu i totonu o le lotoa, ae na i ai se tasi le manuia: o le faitotoa e tusa ma le 70 simetimita i luga aʻe o le lotoa, i lea lava itu, na mafai ai ona ulu atu i le lotoā na o se fitafita puʻavale. E le gata i lea, o le toomaga o le nofoaga i lenei nofoaga e matua faigata, ma o mea uma e tusa ma le 1.5-2 mita le maualuga i luga o le tuaoi. O le faʻamaeʻaina o loʻu ulu, sa ou filifili ai e le o se mea talafeagai le teuina o le tele o tupe ma le taimi (ou te manao e fai le siaki i se taimi vave) e fuafua ai se laufanua faigata pe afai ei ai se "auala" i le isi itu o le laupepa o le a leai se faafitauli ma tuaoi vaʻaia. O le galuega o le mea lea: e momotu se vaega o le pa, e faʻapipiʻi ai le faitotoa (o le faitotoa i le pa na faia i oʻu luma), ma o se mea masani le faʻailogaina o le tulaga tonu mo le taavale. O lenei galuega na faateteleina i le mea moni e faapea, i lalo o le pa na fuafua e suia e se faitotoa o loo i ai se faaputuga lapisi o ituaiga lapisi uma, ma o se apricotin tuai na tupu i luga o le nofoaga o le paka taavale i le lumanai. O le otaota na agavaa ia te aʻu e pei o "otaota" ma ave i le otaota, ma o le apricot na tipi i lalo ma le tigaina ma saunia mo sina taimi se sapalai o fafie mo le kukaina o lababs :). Mo le gaosia o le faitotoa na valaʻauina tagata tomai faapitoa, aua E leʻi i ai lava soʻu poto masani i se masini faʻaleleia, ma e leai foi soʻu masini faʻaleleia. I le maeʻa ai o fuataga ma le faʻamaopoopoina o ata o le oloa i le lumanaʻi, o tagata tomai faʻapitoa na "tuʻuina mai" aʻu i luga o le faitotoa o le wicket. Ina ua faia mea uma ma faapipiiina, sa ou fiafia ona o le faitotoa ua "faaee" mai ia te aʻu, o lea la o le vaaiga aoao na sili atu nai lo le lelei. Na ou faia le pakaga, i le taimi muamua o le tapunia o sima, ona faapipii lea o paʻu paʻu (i lena taimi, i le tau o le paʻu paʻu e tutusa ma le sima), ma mafaufau o le a sili atu ona matagofie nai lo se ata faigofie. Talu ai o le faitotoa e mamao lava mai le faitotoa, o le nofoaga mo le taavale na tonu e "vavae ese" mai le ala o iai, ma le va o le auala ma le ala na ia faatulagaina ai se fugalaau, lea na ia faatonuina e faaleleia lona afafine.
Artur
//krainamaystriv.com/threads/4203/

O le fale e le gata ina matagofie, ae ia lelei foi. E mafai ona ou fai atu le mea lava lea e tasi e uiga i le ata o le dacha. E tatau ona lelei-teuteuina, matagofie, manaia ma muamua. Afai e te lei fuafuaina, faʻafesoʻotaʻi le lawn company, o le a sau le mamanu i lau 'upega tafaʻilagi, faamasani i ai, vaʻai i le nofoaga, ma isi mea, ona fautua mai lea o ni tali i le faafitauli. E te fiafia i le vaituloto i le saite? O le tagata lava ia, o le mea moni lava, e faʻaopoopoina i ai nisi ituaiga o le fiafia ma le toʻa.
Tatalo
//forum.ssa.ru/cat-landshaftnyiy-dizayn/topic-5358.html#post20734

O aʻu foi, i lena tausaga na faamamaluina ai le dacha, na faataatia ese ala i paʻu pa. Ou te leʻi faatauina mai le lanu ma le manaia masani, ae o maʻa maʻa e faia i maʻa maʻa. O le mea moni, e ese le matagofie, o le mea lea na ofoina mai e se tasi e sasaa faʻasoa i le auala, suia lou mafaufau, faʻatau sili atu artistic pavement //artirock.ru/bruschatka/, o le tele lava o lenei maa taua e le taugata, ae e taugata tele ma e pei foi o se mea mataga . Faʻasalaga atoatoa mo se fale o le malo, tuʻuina atu lau 'upega tafaʻi, ma, pe afai e te manaʻo ai, e mafai foʻi ona e tuʻuina atu se maa teuteu i luma o le fale, lea o le a ou faia i lenei tausaga.
lagiwinter
//forum.ssa.ru/cat-landshaftnyiy-dizayn/topic-5358-page-2.html#post24773