Sapalai fale

E faʻapefea ona faia le tkemali i le gagana Georgian: o se laasaga laʻasaga taʻitasi

Tkemali o se saumalie suamalie ma feʻai a Georgian e lelei tele ma aano o manufasi. E tusa ai o sauniuniga e tusa ai ma le fua masani, faʻapea foi ma le sauniuniga o meaʻai suamalie mo le taumalulu, matou te faʻamatalaina i lenei tusiga.

O mea e te manaʻomia e ave ai palako

Ina ia saunia le saumalie, o le a e manaʻomia ni paina tkemali (alycha), mumu poʻo le samasama. Ae ui i lea, e mafai ona e faia isi ituaiga (Hungarian, turn).

E taua! Faʻalagolago i le a le tofo ou te manaʻo e maua (suamalie pe suamalie), e tatau ona e filifilia le pulu talafeagai - suamalie pe oona. O fuʻa o le tofo suamalie e kuka ai le sau mai le pulu fuamoa mumu.

O le lanu o le faʻatoʻaga faʻapipiʻiina o le a ese mai le lanu samasama i le mumu mumu ona o mea masani ua filifilia.

Matou te fautuaina e faitau e uiga i le auala e fai ai sauisi kuki i le fale.

Meafaifale ma meafaigaluega

Mo le kukaina, e te manaʻomia le lisi lenei:

  • pesini;
  • pan;
  • sieve;
  • suauu / moli;
  • laupapa;
  • se naifi

Igoa ole Igoa

O le fuainumera fuafuaina o meaʻai i le fua o le mea lea, o se taunuuga, o le a lava le oloa mo le seleselega mo le taumalulu mo taumafataga fiafia, ma na o le faʻafefeteina i se taumafanafana mafanafana vevela i le tau malulu. Mo le sauce masani e manaʻomia:

  • plum - 8 kg;
  • ombalo (mint variety, dried) - 2-3 punetini;
  • garlic - 6-7 tele nifo;
  • fou cilantro - 1 pai;
  • coriander (cilantro fatu), eleele - 2-3 sipuni tele;
  • Coriander (fatu e le o le eleele) - 2 sipuni tele;
  • mea vevela vevela - 3-4 fasi vaega poʻo le 0.5 teaspoon faʻagogo;
  • Cerets (fennel) - 2 sipuni;
  • masima, suka - ia tofo (pe tusa ma le 3 sipuni).
Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i mea taua o le totoina o ituaiga pusa eseese pei o fale, Hungarian, Chinese, piach and shumbles.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

Tkemali e faigofie lava ona saunia. A uma ona aoina mea uma, e mafai ona e alu i sauniuniga:

  1. Taʻu aʻu, aveese le meaʻai, sasaa i totonu o se fagu ma sasaa vai malulu ina ia ufiufi ai.
    E te iloa? O lenei upu, sau sau, e sau mai le Latina salsus - "salty". I Roma anamua, o se ituaiga faapitoa o lenei vaitau, o le "garum", na faia mai i iʻa, sa matua lauiloa lava.
  2. Aumai i se vevela ma kuka mo le 20 minute, seia amata ona aluese le tino mai le maʻa. A maeʻa lena, solo i se faʻavevela. O le vai o loʻo faʻapipiʻiina ai le paluga o loʻo totoe sina mea itiiti (masalo o le a matua mafiafia le saumasi, o lea e mafai ai ona e faʻaalu sina mea itiiti i lenei susu).
    Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e faia ai siamu ma le tele o laumei, auala e piki ai plums, kuka kuka, faia le pulu paʻu ma fai ni laʻau.

  3. Plum puree, lea na maua ina ua uma le afaina, tuʻu i luga o se afi. Fresh cilantro (e mafai ona suia i le pasili) ma o vevela vevela e tafia i soo se auala faigofie (faatasi ma se naifi, suauu, mea e teu ai manu).
  4. I le kuka tapena faaopoopo mea manogi uma, masima, suka ma kuka mo le tusa o le afa itula. Afai e tatau ai, faʻamalo le saumalie ma le decoction, e pei ona faʻaalia i luga.
Ua saunia le sauuga!

E taua! I nisi o fesuiaiga o fua, e fautuaina liligi cherry plum i le vai e le o se mea atoa, ae na o le vai na ufitia ai le pito i lalo. I lenei tulaga, ei ai se tulaga lamatia o le mu, ae o le tofo o le oloa ua maeʻa o le a sili atu ona tumu.
Vitio: kuka sau kuka "Tkemali" i le fale

O le a le mea e faʻaaoga i le laulau

Fesoasoani i se meaʻai suamalie ma suamalie suamalie tkemali mataʻamuʻu i aano o manufasi, iʻa, soʻo se itu o ipu ma fualaau faisua. Faʻalagolago i le fea o meaʻai na kukaina mai, e sili atu ona tuʻu ese ipu eseese:

  • mumu mumu ua ofoina atu i aano o manu, iʻa ma kharcho;
  • samasama ma le lanumeamata e lelei mo ipu mai pateta poʻo pasta.
Siaki i fualaau mo le kukaina o le patate, fuamoa Korea mai le zucini, tamato lanumeamata ma le kapisi sosolo i le Georgian, fualaau aina suamalie, horseradish ma le paluga, adzhika, caviar mai patasi, kāloti, eggplants.

O fea ma le tele e mafai ona teuina

Pe a sauniuni mo le taumalulu, e sasaa atu le masi i totonu o fagu ua faʻavasegaina ma se gafatia e le silia le 0.5 lita, ma ua tapunia ma se tapuni. Teu pusa tapuni i totonu o se nofoaga pogisa, malulu (fale teu oloa, fale i lalo) mo le silia ma le tasi le tausaga. E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa ma le sili atu i nai aso.

E te iloa? I Georgia, aua o le manogi o le tele o talosaga: o le sauniuniga o le compote, pita, poʻo le faʻalanu foi o ie.

O le mea lea, o le faia o se mea e fai i se umukuka masani o se galuega faigofie, e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga, tupe faʻaalu ma le taimi. O lenei saumalie, kuka i ona lava lima, i le taimi malulu, faatasi ai ma lona manogi vevela ma sina manogi, o le a faaopoopoina ai se vevela i le la o Georgia i soo se mea e faʻaaogaina i le laulau.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ou te kuka pei o lena mea, na ou aoaoina se uo o Georgian. :) Ia mautinoa e suʻe fuamasi samasama (i Georgia o loʻo taʻua i latou o TKEMALI) poʻo ni pine o le peleni, e fufulu suamalie mago i le vai. Faʻasusu le uʻu ma solo ese paʻu i totonu o se sieve, ona faʻasese lea o le susuga i le kulimi suamalie suamalie, faaopoopo le kālati masima, masima, pepa aina, siaki lanu lanu meamata ma le tao, faʻapipiʻi, ona malulu, sasaa i fagu faapitoa . Auauna atu ma aano o manu pe e fiafia pe faapefea.
Iulia
//mnogodetok.ru/viewtopic.php?t=10196#p122189

Sauce TKEMALI 2.5 kilokalama pauna 1-2 ulu o le kalama 100 g o dill ma le basil 50 g seleri (ou te 'ai le pasili) 1 tsp. Sahara 1 tbsp. Salt 1 tsp. Red ma le gaosiga. pepa

Faʻasogo i paga ma fufulu. Faʻasaʻu le moli paʻu. Garlic, dill, basil ma seleni, faʻaoso ma faʻavela mo le 20 minute. Falafola i totonu o fagu lita-lua ma taʻavale i luga.

Larisa Sv
//forum.hlebopechka.net/index.php?s=&showtopic=2736&view=findpost&p=60882