Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina ma totoina Knicus (fulufulu lauulu, cardobidict)

O le toʻatele o tagata faʻaonaponei e sili atu ona manaʻo i sauniuniga faʻapipiʻi, vailaʻau masani Ina ia mafai lelei ona faʻaaoga meaalofa o le natura, ma na o lo latou aoga na aoga, e tatau ona e iloa le tele o faʻamatalaga e uiga i togafitiga faafomaʻi. I totonu o lenei tusiga o le a tatou mafaufau i foliga o sea laau e pei o le manuia o Knicus.

Faamatalaga faʻamalosi

Cardobupict o se vaovao, e oʻo atu ile maualuga 20-70 senitimita. O loʻo i ai se aʻa aʻa. O le fuga o le fugalaau e tupu saʻo, lala i le pito i luga. I totonu o le fausaga, vaivai ma le malie. O lanu e lauulu-lanumeamata, pine, ma pine felanulanuaʻi.

O le nofoaga i luga o le ala e tasi. I le vaega pito i lalo o le laau, o loʻo i ai se faʻavae vaapiapi ma fai ai se rosette. O le umi o le pepa e tusa ma le 20 simita. O lenei tau faʻatupulaia faʻaititia le faʻaititia ma le faʻaogaina o laulaau i le pito i luga o le laau.

O fugalaau e laiti, foliga puʻu, e faʻaputu i le pito i luga o le au i totonu o ato. Pusa e tusa ma le lua inisi le lautele. O ona gaʻo i fafo na liu toto. Lotoifale - afifi-ovate, faʻapipiʻi fesoʻotaʻi. Ia e alu atu foi i totonu o le talatala, ae pipiʻi. O le taimi vavalalata e pa'ū ia Iuni-Aukuso. A maeʻa (ia Setema) ua fuaina fua. E lalaga, samasama-lanu enaena i le lanu, 8-10 millimita le umi ma faʻatasi ai ma se mea vaivai.

E te iloa? O Knicus o se vaega o le ava malosi a Benedictine, lea na fatuina e faifeau mai le monastery o St. Benedict i Falani i le seneturi 16.

Tufatufaina ma nofoaga

Muamua, o le nofoaga e nofo ai le laau na faatapulaa i Europa i Saute, Transcaucasia, Syria, ma le teritori mai Iran i Afghanistan. O le taimi nei ua aumaia ma tusi vao i totonu o Europa Tutotonu ma Sasae, i nisi o itulagi o Rusia, i Aferika i Saute, i saute o Amerika, Chile, Atenitina, ma Iurukuei.

E sili ona fiafia i laufanua papago, otaota vao. E mafai foi ona tupu i luga o auala, lata i fale.

Vailaau faʻamaʻi

O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai:

  • tannins;
  • resins;
  • tiga;
  • faʻauʻu;
  • kulupu;
  • suauu taua;
  • tannin;
  • B vitamini;
  • pulu;
  • glycosides;
  • triterpene tuufaatasia;
  • nicotinamine;
  • uʻamea;
  • manganese.

Mea aoga

O le tamaoaiga o le laau e fuafua ai ona aoga aoga:

  • antibacterial;
  • anti-inflammatory;
  • cardiotonic;
  • fofo.

O Woodlouse, peinalise peony, yucca, comfrey, celandine, violetol, calendula, aurorod, birch ma le sami buckthorn lau foi ei ai se aafiaga e tetee ai le ita.

O glycosides o loʻo i ai i le fugalaau e faʻaleleia ai le lagona o le tofo o meaʻai, faʻaleleia le faʻamalositino o le gastric juice ma faaleleia le gastrointestinal tract.

Cardobictict ua mafai foi ona faʻagaoioia galuega puipui a le tino, faʻamaonia le galuega o le tino, faʻaleleia le tafe toto, lagolagoina le galuega o le ate ma le gall.

Talosaga faafomaʻi

O vailaʻau faʻapitoa ua leva ona iloa e uiga i vailaau faʻaleagaina o se luko feʻai. Na faʻaaogaina e faʻamamaina ai le toto, faʻaleleia le 'aina o meaʻai, pei o se faʻataʻitaʻiga, diuretic, sui o le choleretic. Na faʻaitiitia ai foi le vevela ma le tale.

O meaola o meaola o loʻo i ai foi: le vine, laʻau violē, mordovnik, suauu Frygian, Siberian siksha, paʻu buckthorn, saluʻu, vevela mumu, vailaʻau faʻamaʻi, ma iglitsa ma fennel.

O faʻavae sauniuniga i le toto na faʻaaogaina e faʻaleleia ai le manatuaina, faʻamaonia le faʻataʻitaʻiga o le matamuli. Sa togafitia i latou i le pepeti, malaria, fiva, anorexia, faafitauli o le manava.

O palaʻau mai Benedict o loʻo saunia vailaau mo le kanesa, faʻaogaina o le mumusu, faʻamaʻi pipisi, jaundice, faʻasologa o le fefete, ate, fatu ma le paʻu faafitauli.

Aʻo faʻaalia foi le manava o loʻo faʻaalia ai le teuteu o vao tuitui, afiafi muamua, hazel ma le ufi.

O lona siʻosiʻomaga e faʻaaogaina e solia ai le gastrointestinal tract, faʻaopoopo i le gaosia o totogifuapauina ma mea laiti mo le manava. Faʻaaogaina foi mo faafitauli faʻafefeteina o le ate, manava manava, maʻi le mautonu, SARS ma fevers.

E taua! E oʻo lava i le fofo masani o togafitiga faʻaleaganuʻu e le tatau ona ave e aunoa ma le faʻatalanoa muamua ma lau fomaʻi.

Tuputupu ma tausia lelei togalaau

O le fugalaau e le faʻafefeteina, ae manaʻomia pea le usitaia o tulafono maualalo mo le totoina.

Tuutuuga o le taofia

Mo le totoina o Knikus i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e filifilia le nofoaga sili ona susulu ma manaia. E tatau foi ona mamago pe a mafai. Afai e lolovaia le laufanua, e tatau ona fufulu lelei le palapala. O fatu e totoina i eleele tatala.

Sola ma le faʻapala

I le palapala e matua leai lava se mea e faʻalelei. E mafai ona ola e oʻo lava i eleele sili ona vaivai, i papa. Ae peitai ina ia mafai ona iloa le matagofie o le laau, e sili atu le lelei o le faʻaleaina o le eleele i le nofoaga na filifilia mo le totoina. Ua lava le fafagaina o se fugalaau i le tausaga.

Lafoa ma le susu

E le tatau ona faʻateleina ma faʻaauau pea le faʻatau, e pei o tulaga masani, o le cardobidict e tupu i nofoaga toafa. Aua o le a lava le susu e alu i totonu o le eleele ma le faʻafefe. E tatau foʻi ona faʻalelei le toʻatamaʻi.

Fesoʻotaʻiga i le vevela

Ole siakiina o Wolf o se fualaʻau taʻitasi, ma a maeʻa le taumalulu e tatau ona toe totoina. Faʻafefe fugalaau vevela-alofa.

E te iloa? O o matou tuaa na suisui le lauulu i lavalava e fai ma puipuiga mai mea leaga ma toilalo i se malaga umi.

Tofiga

Faʻapenaina e fatu o fatu. O le luluina e faia i le tautotogo (pe a uma ni fulufulu), poo le taimi o le tautoulu (aʻo lei amataina pulu). Ina ia faafaigofie le aoina o meafaitino, o laina e tuu i se mamao e 30-45 inisi le tasi mai le isi. E foliga mai e tulaʻi mai i le lua i le fa vaiaso. A oʻo i luga o se fugalaau fugalaau fa lau moni e fa, o le laina e tatau ona vevela, ma tuu ai le 10-15 sima i le va o fatu.

Seleseleina ma teuina o meafaitino mata

O le seleselega o lauʻau ma aʻa. O pito i luga e seleseleina pe a amata ona tatala ia mea. E mafai ona faia le tele o taimi i le vaitau. O fuālaʻau na faʻapipiʻiina o loʻo fusifusia i fusi ma faʻagogo i fafo ma le susulu o le la.

Faamasani oe lava i foliga o le faʻaogaina o le Ezidri Snackmaker FD500 ma le Ezidri Ultra FD1000 faʻatoʻaga vai.

E mafai ona faʻamago i le mea faʻagogo, ae i le vevela e le sili atu i lo le 45 tikeri. O le a pauu aʻa. E faʻamamaina mai le eleele ma salalau i luga o pepa mo le masimamaina i se nofoaga vaʻaia.

E taua! O fatu o cardobidict e fiafia tele i manulele, o lea latou te manaʻomia ai se taimi e aoina seia faʻaumatia e manu felelei ia meaola.

O faigata faigata i le tuputupu ae

O faigata i le faʻatoʻaga e mafai ona tupu pe afai o loʻo e nofo i se vai malulu pe malulu. O ia tulaga e le taliaina mo le laau, ma o le a mautinoa lava le oti.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

Pests ma faʻamaʻi pipisi i Knicus. E oo lava i vao leaga e le latalata vavalalata ia te ia, talu ai ona o le laau e sili atu lona malosi i luga o le vaega.

Tupu CardoBenedict e le faigata. Faatasi ai ma le filifilia lelei o le nofoaga o loʻo tulaueleele ai, e te le manaʻomia le popole e uiga i le taunuuga o le laau. O le a lava le na o le pulea o le palapala o le eleele, ma ia aoina mai mea aoga aoga i le taimi.