Laʻau

Broccoli: galueaina fafo ma le tausiga

E le o tagata uma i lo matou atunuu e iloa lenei fualaau faisua. Na lauiloa o ia i Roma anamua. I le taimi nei, o se fale lauiloa tele i le tele o atunuu Europa. E manaia Broccoli i le leai o se tala. E i ai sona fatu maualuga, ma e tele ni ulu laiti e faia. E 'aina foi i latou. O lenei kapisi i lona tuufaatasiga e aofia ai le tele o vitamini, aemaise vitamini C. E fia iloa e sili atu le leaga o le lanu o le ulu, o le tele foi lea o mea e maua. E iai foi le tele o le potassium, magnesium, uʻamea, 2 taimi sili atu nai lo le kapisi paʻepaʻe. Leitioa a faʻaalia le faʻamatalaga pe faʻapefea ona tupu tele i luga o itulau o le gaosiga lomiga, lea e mafai ai ona e aʻoaʻoina mea uma e uiga i le broccoli.

Filifiliga o Broccoli Varieties

VasegaTaimi faʻatouluShort description, uigaTaimi faʻaleleia
Jung F12 masinaO le ulu lanumeamata e laʻitiiti i le mamafa ma le mamafa o le 300 g. E alofa o ia i le susu, le vevela le tau.O le ogatotonu o Me.
Tonus70-75 asoLanu uliuli lanu meamata, faʻaleagaina o mea eleelea, vave le tuputupu ae o ulu fou pe a uma ona tipi. Manaomia le masani ona tipi ulu. O loʻo faʻaalia i le vave tele.Mati 15 ia Aperila 15 (faʻalagolago i tulaga tau).
VyarusO ulu e lapopoa, lanu-lauulu-lanumeamata, mamafa e oʻo i le 150 g. Faʻafefete i tulaga leaga o le tau, e faʻaalia i le vave vave.
CorvetteFlat ma le ulu o le ulu e tusa ma le 250-350 g o le lanu uliuli - lanu meamata. O le ituaiga ua tuai.
Ulu uluO le mamafa o le ulu autu o le 500 g. O le variva o le vaeluagalemu o le vaitau, leai ni tiga, galo susu i -6.I le ogatotonu o Aperila.
Broccoli F168 asoUlu tele malachite, Tuai tele.Maota e ono

Metotia mo le totoina o le sukalala i luga o eleele

E mafai ona ola le Broccoli e ala i le totoina o laau po o le luluina i eleele tatala. O auala taʻitasi taʻitasi e maua ai ona lava lelei. I le itu i mātū, e sili atu ona aoga le faʻaogaina o le broccoli e vave selesele ai. O le luluina e amata i le 35-40 aso ae leʻi totoina i le eleele. O fualaau totō na totōina ia Mati e mafai ona ola i totonu o se kateva i le 3 vaiaso pe a uma le germination, ma o le taimi lava e vevela ai le tau, totoina i le laufanua, ma totoina ia Aperila e mafai ona vave totoina i le togalaau.

Fatuina sauniuniga

Ina ia maua se fua maualuga o le lelei lelei, na o fatu mama e tatau ona filifilia. Afai ua saunia lelei, o le a latou maua le lelei o le germination, germination ma le maualuga o fua.

A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻavasegaina fatu taitasi, ma faʻapupulaina fatu tetele mo le luluina. O fatu filifilia ua tuu i le vai mafana mafana mo ni nai minute. O i latou e totoe i luga o le vai e mafai ona lafo ese. E tatau ona faʻaaoga isi o loʻo paʻu i lalo. A maeʻa le vai mafanafana, ona tuʻuina lea mo le 1 minute i le vai malulu e faʻamalosi, fufulu i le vai ma faʻagogo. A o lei totoina, o fatu uma e faʻamalolo e ala i le fesoasoani a ia sui e pei o le boric acid, potassium pala, aloe o le sua aʻo leʻi totoina. E tuʻuina i fofo sauniuni mo se vaitau e 8 i le 12 itula.

Broccoli Seedlings

E fiafia tele le Faatoaga i kāpeti broccoli, e toatele tagata e fiafia i le totoina o ana laau totō. O le tuputupu ae e mafai i nai atigipusa, potas, peat tablets 7 cm le maualuga. A faʻaaogaina pusa tuai, e togafitia i latou i se vaifofo tumu o le potassium i aso taʻitasi. Afai o se koneteina fou lenei, ona lava lea e sasaa i luga o le vai kuka.

I le pito i lalo o le fagu mo laau toto, ua faʻasaina alavai. O se vaega o paʻu fefiloi, o oneone ma fanua o togalaau ua tuʻuina i luga. I faaputuga o pusa papaʻu 1-2 fatu. E le tatau ona tanu loloto. O vaʻai ma fualaʻau tuʻu i totonu o se nofoaga mafanafana lelei. O seedlings o Broccoli e manaʻomia tele le tele o le malamalama, pe afai e le lava le la, e tatau ona faʻatulaga le malamalama. A o lei amataina, o pusa e ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. E tatau ona fai ma masani lelei le faʻaleleia o taimi, talu ai e le mafai e le kāpeti ona faʻafefeteina le susu ma le mago. I totonu o le eleele vai, ua faia ai se vae uliuli ma ua mate le laau. I le le lelei o le tuputupu aʻe, e manaʻomia ona faʻamaʻaina le suavai i se vaifofo o le palukalamini poʻo le kulimi. Afai o le tau e susulu i le ao, ona mafai lea ona ave pusa mo se aso, ma natia i le potu i le po.

O le taimi tonu mo le totoina o fatu e faʻatatau i tulaga o le tau. E taua le manatuaina o le aso 39 e totoina ai laau toto i fanua tatala.

O le mea lea, o le luluina o laau e mafai ona faia i le tele o taimi, amata mai le afa lona lua o Mati ma faaiuina i le afa lona lua o Aperila. Ona i ai lea o le faʻamoemoe o le a le faʻaleagaina le tau o le tau ma faʻaopoopoina ai laau fou i le eleele i aso uma 10, o le a mafai ona maua se seleselega fou o le broccoli i le gasologa o le vaitau.

Ma o aʻa o laau toto e atiina ae lelei, ma pe a totōina ile lauʻeleʻele, e le afaina, e sili atu ona lelei le totoina o le broccoli i totonu o ni meaʻai po o ni meaʻai.

Totoina o lala broccoli i luga o eleele

I na eria ia Aperila o loʻo faʻaalia e ala i le faʻaalia o vaipuna, ma e mafai ona mafanafana le eleele i le taimi e totoina ai fatu i le eleele e oo atu i le 15 ° C, e mafai ona totōina fatu i le eleele. Afai o le tautotogo e tuai ma le tele o po e paʻu i le vevela, e sili ona faʻatali ma totoina seia oʻo i le faaiuga o Mati. A o le lūlūina, e taua le saunia lelei o le palapala. E tatau ona faʻatulagaina, matala ma mauoa i meaʻai. Faʻaoga lelei le faʻaaogaina o le eleele pe a tupu ai pateta. E mafai ona e faʻaopopo le peat i le togalaau, e sili atu i le kiona ma faʻafefe, sina oneone ma se paluga o le malala ma le humus, ma vaʻaia le palapala.

I le lona fa sefulu aso, ua totoina ai laau i se nofoaga tumau i le eleele. O le faia o lenei mea e sili i le aoauli. A o lei totoina, e tatau ona matuai faasusuina. Tuu i se mamao o le 50-60 cm i le va o laina ma le 45-50 i le va o laau. Latou te lafoaʻi le pu 10-12 cm loloto, ave lemu le pu, ma taumafai e taofi se eleʻele ma le faaleagaina ai aʻa, ma le faaeteete lelei le eleele o loʻo siomia ai ina ia mafai ai e se mama o le eleele ona fausia i luga o le ogaumu, lea o le a taofia ai le vai i le taimi o le timu. Afai e ola le laau i totonu o se ipu omea poʻo le laulau, ona tuu lea i totonu o se lua ua saunia ma ufiufi i le eleele. A maeʻa ona totōina, e tatau ona fafagaina tele fualaau. A uma le vai i totonu o le eleele, mulimulitaʻi i oneone vevela, o le a fesoasoani e taofia ai le susu. Kapisi o se laau faʻapitoa tele, o lea la o le taimi muamua lava e mafai ona ufiufi mai le la ma pulou pepa poʻo se faʻamalama ata pe afai e malulu le tau.

E leai se auala e tupu ai le broccoli

E mafai ona totō fatu pīpisi i luga o le moega i luga o le eleele. Mo lea ituaiga totoga, e tatau ona e filifilia vave ma vaeluaina ituaiga. O le totoina o fatu i nofoaga tatala e faia i le faaiuga o Aperila. E taua le iloa afai e le manava le eleele, o le a le totoina fatu. O le taimi lava e vevela ai le palapala i le +5 ° C ma luga, o le a vave ona aliali mai muamua pupu.

E fiafia Broccoli i le tausiga lelei, o le la ma le mafanafana, o le mea lea ua tofia ai o ia i le togalaau i le togalaau. E sili atu ona lelei le totoina o kāpeti i le nofoaga o loʻo ola ai fatu pi po o fatu, e mafai ona e totoina pe a uma pateta, fualaʻau, aniani ma kukama.

E tatau ona saunia le moega toto i le tautoulu. Muamua, e tatau ona aveeseina vao. O le nofoaga o le moega i le lumanai e faʻafefeteina i le lime, le efuefu, mulimuli ane ua loloto le eleli o le eleele ma tuua ai mo le taumalulu i ni paluga tetele. O lenei mea o le a fesoasoani i le lelei o le faatumuina o le kiona ma le faʻaleleia o le susu. O le palapala palapala i le taumalulu e sili atu le malosi, ma mafua ai le oti o le tele o iniseti - meaola faalafua. I le tautotogo, aʻo le i totoina fatu, e faʻafefiloi le faapalaga i totonu o le eleele ma eliina i le loloto 20 cm.

O fatu Broccoli e totoina i ni fasi vaega se 2 i pu taʻitasi i se mamao e 7 cm mai le tasi. A maeʻa ona totōina, faʻafeinu ma faʻasaga le moega e vave ona faia i mea faʻavevela lea e mafai ai e le malamalama ma le susu ona pasia. I aso mafanafana, e mafai ona aveese le fale o le moega ina ia le faʻaosoosoina totogo. I le foliga mai o laulaau muamua, e mafai ona vevela fasi laau, ma a maeʻa le 2 vaiaso, ona toe faʻaogaina lea. Mo le broccoli, o le galue i fafo e aoga foi. E fesoasoani tele i le fausia o laau e sili atu ona aoga ma aʻa malolosi. E tatau ona mataʻituina pe faʻapefea ona tuputupu aʻe le broccoli ina ia le misia le taimi o le seleselega. E na o ulu lanumeamata e aoina mo le taumafa.

Vaega o le tausiga o le broccoli i le malae vaalele

O le isi tausiga o le a aofia ai le faʻamalosia, laʻei pito i luga, faʻamalo le palapala, ma le tumutumu. E taua le manatuaina o le broccoli e fiafia i le susu, ia le itiiti ifo ma le tasi i aso uma e lua e tatau ona faʻafeinu. E sili atu le faia i le afiafi. E mafai ona ola le Broccoli e aunoa ma le masani ai ona faasusu, ae o le a faʻaitiitia le ulu. O aso uma e 10, fafaga faatasi ai ma mullein poʻo le manulele o manulele e faia. A maea uma lavalava pito i luga, e tatau ona tatala le palapala e latalata i aʻa ma faʻatino le eleele.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Broccoli, pei o isi laau totō, faʻamaʻi manu niniʻi. Afai o le seleni e latalata i le broccoli, o le a fesoasoani e tau ai le flea. O le kulupu o le a fesoasoani i le taulimaina o pipi kāpuni, ma o le pepa e le mafai ona tuʻu ai kāpeti i luga o le togalaau.

PestsFaʻaaligaAuala o tauiviga
FoligaVailaau MataʻutiaInitaneti meaola ninii
Caterpillars, slugs'Ai o lauMai slugs e faʻamavaeina laʻau paʻu;
saluina i masima masima, fufuluina o le suka, fuga o tumato poʻo pateta;
fufuluina le ua i le pefu tapaa po o le lime.
Actellik;
Filifili;
Galue;
Rowikurt;
Fitoverm;
Lafo
Karate
Karbofos.
Lepidocide;
Baktofit;
Bitoxibacillin;
Neem suauʻu;
Pyrethrum.
Crucifer talo, fuʻa, pipi pipi, laʻau papaʻe.Tau le pito i lalo o le pepa
Poupisi lapisi, uʻamea, moa tipisi.Faʻamau fua i luga o le ua, o le vaega pito i lalo o le aʻa.

I le faaopoopo atu i le i ai o le tele o vailaʻau oona o loʻo aoga, e tusa ai ma fomaʻi, o lenei kapisi e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, manava, gaʻo, ma le tino. Auala eseese e faʻaaoga i le kuka. E mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o le broccoli o se aga sili ona aoga ma le le lelei le aganuu ma se mea manaia ma le tele o mea aoga.