Faʻatoʻa totoina laau toto

Vaega o le tuputupu ae Korea chrysanthemum

O le tusiga e taulaʻi pe faʻapefea ona tausia le chrysanthemum Korea i le togalaau. O le tele o faila e fiafia i auiliiliga o le gaosia o laau ma tulaga talafeagai o tausiga, o lea o le a matou faamatalaina ai mea taua e tatau ona e iloa pe a tupu Korea chrysanthemums.

Korean Chrysanthemum: Faʻamatalaga

Korea Chrysanthemum o se kulupu o Chrysanthemum ituaiga o togalaau faʻatoʻaga. O se uiga iloga o le chrysanthemum Korean - teteʻe maualuga i le malulu.

O ituaiga muamua o le Korea na maua i le Iunaite Setete. O le American breeder Cumming na taitaia i latou i le faaiuga o le 20 o le 20 seneturi e ala i le sopoia o le Siberia ma se faifaatoaga laiti.

O lenei ituaiga o meaola na gaosia mo le totoina i itulagi ma se malulu ma se suiga faafuasei i le vevela.

O se tulaga ese o lenei ituaiga o tulaga o le fugalaau: chrysanthemum faʻasolosolo mea e tutupu pe a faʻaitiitia le numera o itula o le malamalama. O le mea lea, o le chrysanthemum Korea e taʻua o se "aso pupuu".

E totogo le laau i le taufaaiuiuga o le taumafanafana - vave ona pau (tupu pea seia oʻo i le malulu). O le maualuga maualuga o le maualuga o le laau o le 40 cm. O faʻalavelave o chrysanthemums Korea e pei o se ato ma oʻo atu ile taʻi 9 cm. O le fugalaau e saʻo lona aʻa. O laulaau o chrysanthemum e pei o laʻau o le oak, o lea la e taua tele le laau o le "chrysanthemum oak".

Vaega o le tuputupu ae Korea chrysanthemum

Ina ia mafai e le laau ona lagona le mafanafana, fuga lauolaola ma le afaina, e te manaomia se nofoaga lelei e totō ai ma le palapala o le tulaga talafeagai. O le totōina lelei i le eleele o le a maua ai le fugalaau le avanoa e vave nofo ai ma tupu.

Le nofoaga sili ona lelei mo le totoina o chrysanthemum Korea

Ina ia totoina le Korea chrysanthemum, filifili se nofoaga lanu i le togalaau. E le mafai e le laau ona faapalepale le paolo, o ona laulaau e le toe gaogao, ma fugalaau e toetoe lava a le amanaia ma aveesea uma le maelega.

O le nofoaga e le tatau ona agi e le matagi, o lea e le mafai ai ona toto se fugalaau i se ata. O le itu i saute i tua o le fale poʻo soʻo se fale e sili ona talafeagai.

Vaʻai foi le eleele matutu. E le mafai ona totō Chrysanthemum i eleele maualalo, lea o le a faaputuputu ai pea le susu. A leai, o aʻa o le a amata ona pala, ma o le amataga o le kiona o le a mate ai le fugalaau.

E taua! Chrysanthemum e le fiafia i se eleele susu, ae o le ea vevela ma le leai o se vai e afaina ai le laau.

Filifili se nofoaga matagogo e aunoa ma se kopi.

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele mo le totoina

Mo le chrysanthemum Korea, o le lotomaualalo, o le eleele malamalama ma le le tali tutusa e talafeagai (ph 6.0-6.5). O le lamatiaga o le suamalie ma le palapala o le eleele, o le totoina lea o loʻo aʻafia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma e oʻo lava i le oti.

O le eleele e tatau ona matutu ma maua lelei alavai. O le tulaga maualuga o le suavai i le nofoaga e tulaʻi mai ai e le taliaina.

E taua! O ituaiga uma o Korea e le taliaina le faʻafeiloaʻiga o le suasusu fou, o lea e le i ai muamua aʻo leʻi tulaʻi, pe o le taimi foi e le mafai ai ona e faʻafefe.

E faapefea ona toto se laau

O le chrysanthemum Korea e masani ona masani i le nofoaga fou, ma o le totoina ma le tausiga atili o le laau ua fuafuaina mo le amataga o le tautotogo.

O le mamao i le va o chrysanthemums ua fuafuaina e faalagolago ile eseesega:

  • maualalo - 20-30 cm i le va o laau i le laina;
  • maualuga - 30-40 cm
E tatau ona i ai se mamao o le 50 cm i le va o laina.

Afai e totoina laau o oak, ona fai lea o le totoina e aunoa ma le vavaeina o le lala. Ma o le fugalaau e sili atu lona malosi ma e le maʻi.

A uma ona totōina, e tatau ona fafagaina tele fugalaau laiti. Ua fautuaina e fugalaau fugalaau le faaopoopoina o le fugalaau poo le humus i le vaieli ma laau taʻitasi.

E taua! O le chrysanthemums na totoina i le tautoulu e fano, o le mea lea e lelei ai le tuua o le mea na maua mai i le taumalulu i le pito i lalo.

Auala e tausi ai Korea chrysanthemum

A maeʻa ona totogo le aʻa i se nofoaga fou, e tatau ona e gauai faapitoa i ai. O le saoasaoa o le tuputupu aʻe ma le fugalaau e faalagolago i le faʻamalosia lelei ma le masani ai o le faʻamafanafanaina, o le mea lea, o le tausia o le chrysanthemum Korea e tatau ona matua taua.

E te iloa? Chrysanthemum o se faailoga o fuʻa kamikaze Iapani.

Faʻasalaga uiga

Faʻasusu le chrysanthemum manaʻomia ao faʻapala le palapala. I le tau mafanafana, e tatau ona sili atu ona masani ona faʻafefe, i le tautotogo ma le autumn - e seasea. Mo le faʻamamaina o le palapala, vavaeese poʻo le timu faʻaaogaina.

I le taimi o le taumafa taumafa e aua le pauu i luga o laulaau ma laʻau, ina ia aua neʻi foliga mai e malie. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le aʻa o le laau e amata ona faamalosi, ma o laulaau e mama.

Fafagaina o chrysanthemums

E taua tele le fafagaina o fugalaau e le gata i le vaitau o le saoasaoa o le tuputupu ae ma le fugalaau, ae faapena foi i le taamilosaga o atinae. E faʻaaogaina muamua le faʻaaogaina pe a uma ona toto. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga soʻo se fua o le apalai.

O le afa o le masina talu ona mauaa le fuga, e faia ai le isi fugalaʻau - o le manulele o le manulele e faʻafefe i le vai (faʻaeteete, e pei o se fua tele e mafai ona fasiotia le laau).

Faʻatoʻa mai le moa po o le povi povi ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Ua tumu le tane i le manulele ma ua tumu i le vai ina ia mafai e le vai ona ufiufi mea.
  2. Faʻafefe faʻafefe i le timu poʻo le vaeluaina o le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10.
  3. Liligi i totonu o laau taʻitasi e le sili atu i le 1 lita o le faʻala. Vaʻaia naʻo luga o le palapala susu.
Ma le isi, ia faʻaaoga se vaega itiiti o le susu o le povi i le palapala i le vaiaso. E faʻaaogaina le faʻaaogaina o fomaʻi pe a fufulu i lalo ia chrysanthemums. O lenei elemene fesoasoani i le fugalaau e fausia ai se lanu meamata.

Aʻo leʻi fugaina, e mafai ona e faʻafefiloi chrysanthemums ma fugalatini ma fusi faila pe faʻaaoga faʻamaʻi faʻapipiʻi. O laʻei uma e latalata ane pe sasaa i totonu o le aʻa, ina ia le mu ai lau o le laau.

Faʻasoʻaina le Chrysanthemum

O le teuteuina muamua o chrysanthemums e faia pe'ā uma ona faʻaalia le laulau valu. Seisi tipi ese le eletise e faʻalautele ai le faʻala. A maeʻa sina taimi, e mafai ona e faʻapipiʻi le pito i luga pe afai e te manaʻo e ausia se fuga o le fugalaau.

O le teuteuina e tatau ona sili atu nai lo le masina ae leʻi fuga (seia oo i le faaiuga o Iuni).

I le faaopoopo atu i le fomaʻi, o le teuteuina mama e faia foi pe a uma le fugalaau poʻo le taimi muamua o le kiona muamua. E faapuupuuina ia alolaau i le 2 taimi, fufulu fugalaau matutu, lala laau mama pe mama. O lenei faiga o le a maua ai e le fale se puipuiga faaopoopo mai le maleisa.

Afai e te manaʻo e maua fugalaau tetele, ona tatau lea ona e na o le 1 le fugalaau mo pupu taʻitasi. O lea o le ae maua ai fugalaau faʻalauiloa tele, ae o le numera o le a laiti.

Pe a teuteuina e taua le malamalama o faʻalaʻau faʻalaʻau taitasi poʻo fugalaau e maua ai le malosi mai le laau. Afai e te faʻaaogaina ma teuteuina, atonu e te le faatali mo le fuga, aua o le chrysanthemum o le a le maua le malosi e fai ai ni nai pu i pu taitasi.

Faʻafouina o Korea Chrysanthemum

Korea chrysanthemum o loʻo i ai le tele o faʻatoʻaga: vegetative ma generative. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaoga uma se vaega o se laau (mo se faʻataʻitaʻiga, tipi ese i le taimi e teuteu ai) ma fatu mo le toe gaosia.

E te iloa? I Asia, o le chrysanthemum ua manatu o se faailoga o le faauo po o le le mafaatusalia le alofa.

Fatuina fatu

O le tele o faletua e fiafia i le auala e tupu ai le Korean chrysanthemum mai fatu. E toatele ua latou faalogo i se ituaiga mamanu: afai o se laau e varietal, o lona uiga o le a ola se fatu mai fatu. O le mea e leaga ai, e tutusa lava lona faatatau i le Korea chrysanthemum.

Afai o loʻo e filifili e faʻataʻitaʻi lau luʻitau, ona mulimuli lea i nei faatonuga:

  1. Fuʻu pusa i le itu taumatau ma sasaa i le vai mafanafana.
  2. Tuu fatu e 3 i pu taitasi ma fufuluina i le eleele.
  3. Ufiufi laau i le ata ma faatalitali mo taʻavale.
  4. A uma ona totogo, tatala le palapala ma aveese vao.
  5. A maeʻa aso e 15, faʻaopoopo le faʻamalolo.
  6. A tupu fugalaau fugalaau i le 10-12 cm, lafo ese e vaivai, ma totoe le chrysanthemum per hole.

O vaega o le chrysanthemum Korea e maua ai le avanoa e totoina ai laau totō uma mai fatu. E masani ona tupu o nisi o laau e tumau ai uiga eseese.

Chrysanthemum cuttings

Filifiliga o le gaosia, lea e tumau ai uiga eseese o le fugalaau. Ina ia maua se malosi malosi, e tatau ona e tipiina le paʻu o pine e le sili atu nai lo le 8 cm. O faʻataʻitaʻiga uma e faia i le tautoulu, ma i le taimi o le taumalulu, e amataina le vavae ma maua aʻa malolosi.

Ma le isi, ia faia taga nei:

  1. Tatou te totoina ni afifi i atigipusa po o ipu e tumu i le oneone (e mafai ona tipi le tipitipi mo ni nai itula i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae).
  2. Faʻapipiʻi ufiufi ma tipi i ata tifaga poʻo tioata.
  3. Faʻaauau ona faʻamaʻalo pusa ma faʻamama le eleele.
  4. O le totoina o laʻau e totoina ile lauʻeleʻele i le tautotogo.
O lenei metotia e mafai ai ona e oʻo i le 12-15 vavae ese mai le fugalaau e tasi. I lenei tulaga, o le ae mautinoa o le ae tupu aʻe se variʻau, ae le o le vao.

Vaeluaina o vao

Mo le toe gaosia o le chrysanthemum vaevaega e faʻaaoga ai fualaau taala. E faʻataʻatasi faʻatasi ma se vaega itiiti o aʻa ma vaevaeina i ni "avanoa" ina ia tofu vaega taitasi ma 3 togi.

O le auala pito sili lea ona faigofie, talu ai e le manaʻomia ai ni mea e maua ai le lanu meamata mo laau talavou. E tatau ona e vaevaeina le rhizome, faʻapipiʻi le tipi ma se vailaʻau faʻasaina ma le toto mo le taumalulu i lalo o le mulch (o le sisi poʻo le agrofibre o le a faia).

I le tautotogo, o le a vavalalata vaega e vavae ese mai le eleele, o lea faamolemole ia onosai ma ia manatua o le saoasaoa o le vaeluaga o vaega e toetoe lava 100%.

E te iloa? E i ai le ituaiga o chrysanthemum - Chrysanthemumes culenta. E tuʻuina atu ai ipu o se manogi manaia ma le tofo lelei.

O le chrysanthemum Korea e le gata o se tala matagofie, ae o uiga lelei lelei foi, lea na ia alofa ai i le tele o tagata fugalaau. Mulimuli i tulafono o le tausiga ma galuega o le a totogia atoa - o le a faʻatumu e le fale lau togalaau i lanu susulu o le a fiafia ai mo le silia ma le tasi le masina.