Fua o le gaosiga

E mafai ona tupu lemoni mai le maa i le fale, ina ia i ai fua? Faatonuga ma tulafono

O ai e le o iloa lemoni? Ua lauiloa o ia i tagata uma, e peiseai o le a le ola i ni mea mamao, ae i totonu o le fale o fale o faifaatoaga.

E faigofie lava ona faʻamatalaina se alofa faʻaletagata - e matua mausali lava ona faʻatuina i totonu o la matou umukuka e faigofie lava ona maua se sui mo le umukuka, ma e iai a matou lauti ma lemoni, ma vodka mo lemoni, ma isi, e mafai ona e faʻafefe mo se taimi umi.

Ma o tagata uma lava ua i ai a latou lava ituaiga e sili ona fiafia i ai, o mea ia e sili ona tatou fiafia i ai i le tele o isi, e tele lava i totonu oa tatou faleoloa. E mafai ona tupu se lemoni mai se maa i le fale?

O tagata e fiafia i se laau manaia ua aliali mai, latou te faatupuina le lemoni o laau io latou fale, e oo lava i ituaiga o fualaau suamalie e suamalie ma ua tupu lelei.

Galuega sauniuni

E faapefea ona filifili le mea sao?

Lemon o se masini faʻapitoa ma Maota o le fale e lelei mo ia, fuafua muamua se nofoaga e malamalama lelei, ae aunoa ma le susulu o le la, e mafai tusi e le manaomia.

Sill e mafai ona faʻaaoga ao laitiiti le fale, i le taumalulu e te manaʻomia e faʻamautinoa e le faaleagaina e le tioata ma le malulu lemoni, o tulaga leaga e oʻo atu i le pau o le lau.

E leai se mea e manaʻomia e teu lemu ai le laʻau agai i le malamalama, e te manaʻomia lemu lemu, i le tele o senitimita i le faʻafeiloaʻiga, sui le laau i tafatafa o lona itu, o le moli o le a suia lemu, laʻititi ma le itiiti, o le a tupu mai le laau mai itu uma, o le a le tupu le laʻau ona o se suiga vave o le moli. I le auala lava lea e tasi e fai ma le tele o laau tetele ma laau tetele.

O le fea le ipu e te filifilia?

Poto. O le ogaumu laʻau e lelei mo soʻo se mea totō, e manava ma manava; e lelei tele mo se laau e nofo ai. O le filifiliga o pusa o vailaʻau mo totonu o laau toto e matagofie tele, e mafai ona e filifili mo mea uma e tofo ma tamaoaiga.

Pipi. Pipi tioata e tosina mai i lo latou taua, e sili atu le malosi nai lo o latou tagata mai mea masani, ae o le palasitini e le faatagaina le ea ma le vai. O lenei meatotino le lelei e totogiina i le faʻaauau pea o le palapala ma le masini eletise maualuga.

Laʻau. O le tele o lemonmonia e mafai ona ola i luga o paʻu laupapa, i le tasi itu - o le uluai mamanu o le mamanu, i le isi itu - o le faʻalelei o le siosiomaga o le mea e sili atu le masalosalo.

Soo

O fualaau olive, ma lemoni o lenei vaega o laau, ola lelei ma fua mai i le malamalama, eleele lafulemu, ao le i amataina fua, pe a lūlū pe totō, o mea manogi lelei mo totonu o fale mai le faleoloa e talafeagai.

Afai e tatau ona e saunia le palapala ia oe lava, ave se oneone itiiti ma le eleele humus ma togalaau.

E tauaina ia mama le eleele, e le o aofia ai le tele o le omea, e le mafai ona taofia vai.

E uiga i le auala e kuka ai le paluga atoatoa o le eleele mo lemoni i le fale, matou te faamatalaina auiliili iinei.

E faapefea ona ola i le fale?

O iinei o le a tatou taumafai ai e fuafua pe faʻapefea ona totoina le lemon o le laau mai fatu ma fatu (fatu) i le fale, e mafai ma pe oa auala.

Mai ponaivi

Filifiliga eseese

O lemoni faʻatasi aiga e sili atu le faigofie ona ola mai fatu nai lo le tipi. Pe a faʻaleleia fatu, o le a tupu vave le laau, e faʻavauvau itiiti, e le lelei, e sili atu ona faigofie ona faʻafetaui i tulaga leaga. Ina ia mafai ona totoina se laau soʻo i le fale, e taua le filifilia o se mea talafeagai. O ituaiga nei e sili ona lelei mo le galueaina o fale:

  1. Pavlovsky. E tele fua e fua mai i le 500 kalama, o le tofo e suamalie, o le tuputupu aʻe o le laau e sili atu i le 2 mita, o laʻau o le laau e faʻailoa mai ai se manogi matagofie.
  2. Meier. O lenei mea o se paʻu e fua atu i le 150 kalama, o le tofo e suamalie ma suamalie, e maua ai se seleselega tele.
  3. Iupeli. O se ituaiga lea e maua ai le seleselega tele. E ese mai i isi ituaiga o le paʻu o le fua e mama.
  4. Genoa O le ituaiga sili ona lelei, lea ei ai lona tofo manogi, e vave maua ai se seleselega - i le 4 - 5 tausaga o le olaga.
  5. Ponderosis. O se fatu o fualaʻau ma lemoni ma se tofo oona, o lenei ituaiga eseese e ese mai i isi o lea e fuga mai pea.

Filifili fualaau e sili ona talafeagai, i lou manatu, le auala e te fia vaʻaia ai au fua, pe sili atu foi, i le tulaga tonu lava, se ulugalii mo le saogalemu net.

Fatuina sauniuniga

O le mea pito sili ona taua - e le mafai ona e faʻaaogaina se taimi umi ma se taimi e faʻamamā ai ponaivi. E tatau ona e 'ave ni fualaau fou fou ma mautinoa, aveese lelei ia ponaivi mai ia i latou, fufuluina i le vai mafanafana ma totōina, ma mo le fatu e vave faʻavaveina, e mafai ona e vaʻaia ese le tino faigata o ponaivi ma se naifi malosi. Afai e le aveeseina le atigi, ona e manaʻomia lea e faʻaitiitia le maʻa mo ni nai itula i se vaifofo o le tuputupu ae e faʻaleleia. E le mafai ona tatou faʻamagoina ponaivi, e tatau ona totoina susu.

Faatonuga

Ina ia tatupu se lemoni mai le maa (fatu), e tatau ona totō i totonu o se atigipusa, i le loloto o le 3 senitimita, ufiufi i afifi ma tuu i se nofoaga mafanafana.

O le vavalalata o laau laiti e oʻo i le 15-20 simita le mafai ona atinaʻe i tane mo le luluina, ae a o latou tuputupu aʻe e manaʻomia ona lafoina i ipu taʻitasi. A oʻo atu le lamoni i le 30 centimita le maualuga, e tatau ona tipi le pito i luga i le 20 simita, e faʻaalia ai le tuputupu ae o taamilosaga lalata.

TAITAI! Mataʻituina a latou fesuiaiga o fua. E talafeagai le faia o se lemoni ao lei oʻo i le taʻi 5 ma le 6 poloaiga, e sili ona lelei le faʻapipiʻi i le tautotogo.

I luga o tulafono o le faia o le palemoni o lemoni ma mealilo o le teuteuina o se laau i le fale, faitau iinei.

Laʻau mai fatu e eseese le soifua maloloina, peitai, e pei o laau uma e maua mai i fatu, o le a fua mai mulimuli ane nai lo na ua faapipii i se popo varietal i luga o se fatu.

Matamata i le vitio i le auala e totoina ai se ponaivi lemoni:

Mai faʻasologa

O le tipiina o le lemoni i le fale o se auala o le toe gaosia, lea e kopi ai uiga o le tina, ma o le ae iloa tonu pe o le a le ituaiga o fua o le ai ai i lau laau.

I luga o le au e tatau ona i ai ni nai lau ma le 2 po o le 3 taʻavale i itu uma e lua, o le umi o le tipi e tusa ma le 10 simita.

Manaomia ni mea e teu ai tuʻuina i totonu o se vaifofo o le heteroauxin poʻo le uaua, o aʻafiaga ia o le tuputupu ae o le tuputupu ae, ona i totonu o le vaitaimi ua faʻamaonia i totonu o faatonuga mo sauniuniga, tuʻu i totonu o se ulo ma palapala.

Aua nei galo e faatulaga se alavai i le pito i lalo o le ulo, lelei mo lenei mea o ni vaega o ipu uamea, gau, piliki mumu.

Liligi le fagu, ufiufi i le fagu tioatama tuʻu mo aʻafiaga. O le faletupe o le a faʻaaogaina le faʻafefe tele, ata tifaga, taga e le mautu, atonu e te le matauina le le lava o le susu ma le faʻamamaina mai le eleele.

O le taʻavale ua fuafuaina e ala i le faʻaalia o le tuputupu aʻe. O le tipiina o se auala lelei foi e tupu ai le lemoni i le fale.

Tausiga

Faʻatoʻaina e le Faatoaga o lemoni o se laau tele. O le atinaʻeina o fale e sili ona faalagolago i le tuufaatasiga o le palapala. E tusa ma le fautuaina mulimuli ane: 1 le vaega o le oneone, 1 vaega o le manurele, 3 vaega o eleele lauolaola ma le 2 vaega o loam. O le ipu e manaʻomia e filifili mai le omea tao.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le tausiga o le lomoni i totonu e mafai ona maua ia matou mea.

Faʻasa

O le lelei tele e le lelei, ae mafai ona fai mai e uiga i le susulu tele o le susu, o le laau e masani ona tafe i luga ona o le pala o le aʻa. Faʻasalaina o lemoni e tatau ona tatau ona mu.e taua le aua neʻi galo le vave tatala, lea e le o taʻu fuaina le faʻafefe - o le faʻamaeʻaina o le susu pe a maeʻaeʻa e faʻaititia.

Laʻau faʻasolosolo alofa alofa, o le manava o le ea i le taimi o le mafanafana e faigofie ona faʻafetaui ma le fesoasoani a se fagu vai. Aʻa, o loʻo faʻamauina le microclimate o le potu.

TAIMI FAATASI! Faʻatau ma fafagaina i le taumalulu e le tatau ona soona tele, e malolo le fale.
Faʻamauina le tele o le laau, puipuia i le vai. I le taumalulu, e manaʻomia le mafanafana o le vai. I le taumafanafana, vai 2-4 taimi i le vaiaso, i le aoauli. I le taumalulu, faʻafeinu i le tasi taeao i le taeao.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le tausia o lemoni fale i le taumalulu e mafai ona maua i se isi mea, ma o iinei na matou talanoa ai e uiga i uiga o togalaau i le tautoulu.

Malamalama

E tatau ona tuu se ulo ma se laau ina ia paʻu ifo i ai le la nai lo le 3 itula i le aso.

Laʻei pito sili

O le filifiliga lelei mo le fafagaina o lemoni o le fesuiaiga lea o ituaiga o meaola ma minerale o fugalaau. I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le faʻamalo, o le maualalo o le vevela o loʻo i ai se aʻafiaga leaga i le faʻaaogaina.

E taua: Aua nei faʻafefe le eleele mamago i luga o laei, o le a susunuina e le lemoni le aʻa.

E uiga i le auala ma le auala e fafagaina ai le lomoni i le fale, faitau iinei.

Tuputupu ae

A oe tupu punavai uma e te manaʻomia e toe toto ai le lemon I totonu o le masima centimeters 5 sili atu nai lo le taimi muamua, e te le tau totoina i totonu o se fagu mo le tuputupu ae.

E le manaʻomia foi le totoina o se lemoni tupugo, ae o punavai taitasi uma o le palapala maualuga o palapala i totonu o le tane pe a suia lau laau i le humus po o le fanua lafulemu aina ma le faaopoopo o humus, ma ua lava lea mo ia.

Faʻatinoina foi ma faʻaaoga lautele. fomaʻi fomaʻi Zdraven mo fualaau suamalie, o loʻo i ai mea uma o le macro ma microelements e tatau ai mo le tuputupu ae ma le fuaina o laau.

Lisi lemoni e mafai ona tuʻu i le togalaau mo le taumafanafana, o le nofoaga e tatau ona puipuia mai matagi ma isi faʻalavelave faʻafuaseʻi, o se suiga faʻafuasei i le malamalama e mafai ona leaga, faʻaeteete.

O lenei ua e iloa le auala e tupu ai le lemoni i le fale, ma sili ona taua pe faapefea ona fai saʻo. O lenei, seʻio tatou tilotilo i faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o lemoni e puipuia ai a tatou faatoaga.

Vitio aoga i luga o le auala e gaoioi ai fatu laau i ni ipu eseese:

Pests ma faʻamaʻi

O lau aphid, scythe, tao, poʻo le apogaleveleve mite atonu e fiafia i lau lemoni;

FAʻATASI! Afai e tele faʻamaʻi, sasaa le laau Actellic Ditox poʻo soʻo se isi iniseti mo faʻatoʻaga.

O le paʻu e foliga mai i luga o le paʻu e tatau ona faʻamamaina ma togafitia i le kima sulpeti, faʻafefete, po o fea lava latou te nofo ai, e tatau lava ona e aveeseina i se laumei susu.

E tupu mai laʻau o le lomoni i totonu, paʻu pe sui le lanu. O mafuaʻaga mo lenei faʻalavelave, faʻapea foʻi ma auala e faʻafefe ai, matou te taʻuina atu i se isi tusitusiga.

Mata o le a fua mai?

Afai e te faʻaalu se lemoni o le potu ma fatu, o le a amata ona fua mai mo le 7-9 tausaga, pe afai o le tipi - mo le 3-4 tausaga, i le tipiina - pe a uma le 1-2 tausaga.

Ina ia vave ona fua mai, o auala nei e i ai:

  1. Splitting. Fai se tipi i luga o le fatuga ma faapipii le aʻa mai le laau fua, afifi i le mea faapipii, ufiufi i le afifi palasiti i luga, aua o le a faapipii - aveese le ata.
  2. BuddingO le talosele e oʻo atu i le 10 cm ma totoina se fua e fua mai ai. O metotia uma e lua e vave faʻavaveina ai fualaau aina. E le mafai ona fuga le laau pe afai o le tipi na filifilia mai se laau e leʻi fua mai muamua.

O fualaau suamalie e aoga ma faʻamalolo, ma mea leaga. E mafai ona e faitau e uiga ia i latou i la tatou tusiga.

I le le tausia o le vevela o le tino, le lava le malamalama, o se mea e le lelei ai le taina ma le faʻaleagaina e faʻamaʻi, o le a le fua mai le laau.

E mafai ona e faia le fuʻa o le lemoni e faʻaaoga ai le faʻafefeteina o le eletise i le taimi o le vavave i totonu o le tasi ituaiga.

Faaiuga

O le taulai tele i le fesili i le auala e ola ai le lemon i le fale mai se fatu, ua galo ia i tatou o lenei laau totana matagofie, lanu lanumeamata lanumoana e tumu ai le potu lea e ola ai ma se manogi manogi manogi. Lemoni o mea taua o le tino, o le faamamaina o le ea mai siama, ma o aromatherapists e manatu o se punavai o le fiafia ma uiga lelei.

O le mea lea, o le totoina o lemoni i totonu o le ulo e le gata mo le lelei o le fua, ae o se teuteuga matagofie foi o totonu, o le mea autu o le mulimuli i tulafono o le lemon care.