Laʻau

Clematis - Fausiaina o togalaau ma tausi fale

O kalafi matagofie o le a teuteu ai soʻo se togalaau. E seasea ona totoina e le au fai togafiti vine lenei laau, ma fefefe i faigata i le tausiga. Ae o se mea sese lea. Afai e te malamalama pe o le a le failautusi, o le tulaueleele ma le tuua i le avanoa mo le amataga o le a le faigata.

Clematis - Fausiaina o togalaau ma tausi fale

Ina ia lelei le tausiga o le totoina, e tatau ona e iloa uiga autu o le laau.

Totoina o Mea e Manaomia

O manaʻoga autu mo mea totō e faʻalagolago i le vaitau:

  • Pe a totoina i le tautoulu, e tatau ona lelei le atinaʻeina o laau toto.
  • I le tautotogo, e tatau ona i ai i le laau ia le itiiti ifo ma le tasi le ata.
  • Laʻau e faʻaaogaina e tolu aʻa i le umi mai le sefulu senitimita.

Clematis - o se teuteuga matagofie o le togalaau

Afai e vaivai le fugalaau, e tatau muamua ona fuga. Ina ia faia lenei mea, tuʻu i totonu o se pusa faʻapitoa.

Taua! A o lei totoina failautusi, e tatau ona e mautinoa o le totoina o mea totino e maloloina atoatoa. O aʻa e fetaui lelei na o mea e gaosia, e aunoa ma le faaleagaina, fulafula poʻo le faʻavasega.

O laau mama Clematis

Auala e teu ai se fatu laau aʻo lei totoina

Toto laau e mafai ona faʻatau muamua ao le i totoina. O le fugalaau e mafai ona tupu se taimi faapitoa i totonu o le fale, ae o tulafono faavae o tausiga e ao ona matauina:

  • O Clematis o loʻo i totonu o le nofoaga sili ona susulu.
  • E masani lava e tatau ona siaki lona ua, pe a manaʻomia, faʻaopopo le palapala.
  • Ina ia mafai ai e le aʻa ona atiina ae sili atu, o pine faaopoopo na foliga mai, faapipii pito i luga.
  • E taua le aloese mai le inu tele, aua o le a mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleagaina.
  • E manaomia e le laau le faʻamalosi. Afai o se aso vevela mafanafana, e mafai ona teuina i le faamalama mata.
  • Afai e tatau ai, o pine o clematis e noatia i se lagolago.
  • O le laau e mafai ona fafagaina i fugalaisa ua fuafuaina mo fugalaau i totonu.

O le tausisia o nei tulafono, aʻo lei totoina failautusi, o le a fesoasoani i le totoina o se laau malosi. O le a faigofie ona maua aʻa mulimuli ane i le togalaau.

Faasaoina o fualaau i le fale

Clematis aʻa

O le fuga o se laau, o lona matagofie ma le soifua maloloina e faalagolago i le tulaga o le aʻa. O le tele o ituaiga e iai aʻa malolosi. E taua le tausia lelei o latou atinaʻe malosi. O aʻa e fiafia tele i le paolo, e ui lava o le laau lava ia e tupu lelei i le la. I lenei tulaga, ua fautuaina e totoina laau totō e le o totogia i autafa o le fugalaau.

Taua! Aua nei faatagaina le susu o le susu i totonu o le palapala, aua o lenei mea e mafua ai le faateleina o fualaau pathogenic.

O afea e sili ai le totoina o failautusi?

Marigolds - totōina ma tausi ile eleele

E taua le matauina o le taimi sao mo le totoina o le fugalaau. O le laau e patino i se aganuu e iai vao vave. Afai e te le totoina i se taimi talafeagai, o le a le motusia le pao o le ola. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le mea moni o le fugalaau e leai sona taimi e aʻafia ai aʻo leʻi oʻo i le malulu.

O taimi e totō ai e eseese ile itulagi:

  • Afai e faʻatinoina le faʻatinoga i le tautotogo, e tatau ona e faia lenei mea aʻo lei tupu le fuga ma le fuga o fatugaʻo. Mo le totonugalemu o Rusia, o lenei taimi e amata mai i le ogatotonu o Aperila ma tumau seia oʻo i le amataga o Me.
  • O Clematis, lea na tupu aʻe i totonu o le fale, e le fautuaina e toe totoina i totonu o le eleele avanoa sei maeʻa ona paʻu. O se suiga i le vevela o le a afaina ai le laau.
  • Afai e pa'ū le tau i le tautoulu, e tatau ona faia e le sili atu nai lo le faaiuga o Aukuso. O lenei mea o le a fesoasoani i aʻa o le aʻa aʻo leʻi amataina le kiona.

Tulafono Faʻasalaga

I le tau mafanafana, e mafai ona e totoina failautusi ma se aʻa aʻa. Ina ia faia lenei mea, filifili se aso puaoa. I le taumalulu, o le laau e tuʻuina atu i se lauʻeleʻele poʻo se fale mautotogi, lea e ola ai seia oʻo ina mafai ona totoina i totonu o le eleele.

Taua! Afai e faʻatau mai i se faleoloa ni laʻau aʻa, faʻapipiʻi i totonu o se taga faʻatasi ai ma mea faʻafefiloi, e le tatau ona totōina ile eleele. I le tausaga muamua, e mafai ona tupu i totonu o se atigi pusa loloto, ave ese mo le vevela i le taumalulu. Na o le tausaga na sosoo ai, o loʻo totoina ai laau e tatala le eleele i se nofoaga tumau.

Vaega o le totoina o faila i le tau o le tautoulu

Faatoaga e manatu o le autumn o le taimi sili ona talafeagai mo le totoina o failautusi. E pule le laau e faʻamalosia le aʻa ao lei amataina le taumalulu. O le sili atu le lelei o le eleele ma le vevela o le ea mo le totoina o loʻo matauina ia Setema.

E ui i le mea moni o le tele o ituaiga o fugalaau e lelei le taliaina e gutu ua uma ona gaosia, o le tau o le autumn e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa. Ina ia saunia mo le taumalulu, o le ae manaomia le taitaia o le tele o mea na tutupu:

  • O fualaau laiti e tatau ona malulu mo le taumalulu. E mafai ona faia lenei mea i lau vevela, faʻapena foi lala poʻo mea faʻalelei, mo se faʻataʻitaʻiga, ata tifaga, lagona o le taualuga.
  • E le sili atu nai lo Oketopa, e fafagaina vao i le paluga o humus ma le pefu.
  • I le autumn, ua taofia ai le fausiaina o le laau. E taua le matauina o lenei tulafono, talu ai i le po o gutu, o le a faʻaumatia ai aʻa.
  • Bushes, ua uma ona tasi le tausaga, ua matua faʻamaloloina mai le lau lauʻeleʻele ma teuteuina. Na o le ogalaau e iai le umi e oo i le 30 centimita le tumau.
  • A maeʻa le seleselega, faʻafefeteina le clematis, ona ufiufi lea i lala ma se ata.

Taua! Afai e iai ni pine tele o le laau, e gaugau, afifiina i meafaitino, faataatia i luga o le palapala ma ufiufi i mea taualuga. O lenei mea o le a puipuia ai aʻa mai le susu.

Vaega o le totoina o faila i le tautotogo

O le tele o ituaiga o clematis e fautuaina ina ia totoina i le tautotogo. E manaomia e Liana se taimi e maua ai aʻa ma saunia mo le taumalulu. O le faʻaleleia o le toto i le tautotogo o le a atiina ae ai se aʻa lelei e faʻaliliu ai, ma mafai ai ona ola mo le itiiti ifo ma le luasefulu tausaga.

O le totoina o le tautotogo ua i ai ona toso. E taua le faʻafetaui o taimi tapulaa, e pei ona amataina e le vao vao vao vave. Afai e te totoina se laau e leai ni aʻa ma tatala mai matala, o le a tali vave atu i le mea sili ona leaga. O le mea lea, e taua le i ai o le taimi e totoina ai aʻo leʻi amataina le mata.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o le tautotogo

Daffodils totoina ma tausia i le eleele avanoa

O le iloaina o le faasologa o le auala e totoina lelei ai failautusi o le a fesoasoani i le totoina o se laau matagofie i totonu o lou fale.

Tulafono o le eleele ma le totoina

E tatau ona faʻatino le sauniuniga o le eleele i le taimi muamua. E manaʻomia lenei mea mo le lalolagi e foia. E sili ona lelei le faia o se mea na tupu i le 1.5 masina.

O le a le palapala e pei o le failautusi?

O le laau e sili ona fiafia i le suamalie ma le palapala, lea e vave ona gauai atu i le susu. E le mafai ona e totoina se fugalaau ile eleele ma le maualuga. O lenei mea o le a taitai atu ai i lona maliu.

E tāua pe a filifilia se nofoaga e faʻatu ai e siaki ai le maualuga o le maualuga. E le talia e le laau le tele o le vai. Ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti le saunia o faaputuga artificial mo se tuputupu aʻe lelei o clematis. Ina ia aveese le susu, e faia ni togalaau ma ufiufi i le oneone.

Faʻaleleia o sauniuniga

A o lei totoina, ua faamamaina laau, otaota, maa, vao mutia ua aveeseina. Afai o le palapala o le aisa, e tatau ona faʻamavae. Mo lenei mea, ua faʻataʻapeʻa le 'eleʻele, faʻapipiʻi le ash ash i le eleele ile 200 g i le sikuea mita.

Loto sauniuni

Nofoaga o le sauniuni o le lua e tulaʻi ai:

  1. E tatau ona eli se lua 60 cm loloto.
  2. I le pito i lalo, faataatia se alavai faʻavaivai o le 15 cm. E mafai ona faʻalauteleina le kele, maʻa, maʻila.
  3. O le lua vaetolu o le lua ua faatumuina i se paluga o le vaitafe oneone, peʻa, humus ma eleele masima. E mafai ona e faʻaopopo 150 g o le faʻavasegaina o minerale.
  4. Ona tele lea o le suavai palapala ina ia mafai ai e le eleele ma fugalaʻau ona foia.

Taua! E sili le tuua o se mamao o le mita e tasi i le va o vao. Afai e manaʻo le tagata fai togalaau e faʻapipiʻi se fugalaau mafiafia, e mafai ona e totoina failautusi i se mamao e 30 cm le tasi mai le isi.

Filifilia o se nofoaga ma saunia mo le totoina o failautusi i nofoaga tatala

A filifilia se nofoaga, e tatau ona e mafaufau e le mafai e le laau ona faapalepale le maualuga o le susu. E tatau ona aloese mai eleele lafulemu, faʻafefe o vai, tafe ole taualuga. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina i le laau.

E le talafeagai mo le clematis i lalo o le laau. O le vao ma le laau o aʻa tetele, o le a amata ona latou toso mai meaʻai mai le palapala mai le tasi.

O fugalaau o le Clematis e ola lelei i le la, ae o aʻa e sili atu le paolo. I lenei itu, e sili ona lelei le totoina o mutia teuteu lata ane.

Clematis totoina tekinolosi

O le faagasologa o le toe gaosia, o le taimi e toto ai failautusi, e mafai ona siaki e tusa ai ma le polokalame:

  1. O le lua faʻatasi ai ma faʻasusu.
  2. Afai e faʻaaogaina se fatu laau e iai aʻa, ona fai lea o se faaputuga i le ogatotonu. Ua tuu i luga le laau, ua salalau aʻa i se liʻo.
  3. O fualaauʻai faʻatasi ma se aʻa faʻamaumau e tuʻuina i le ogatotonu o le lua.
  4. O le aʻa ua ufiufi ile eleele mo le 10-15 simita. O le eleele e tatau ona natia e nisi fatugaʻo.
  5. Faataamilo i luga o le ogalaau le faia o se tamai tootoo e faigofie ona susu.
  6. A uma ona totō, e lelei le vai, e tuʻu le pito i tafatafa o le pu lea e nonoa ai le fatu.
  7. O le mulimulitaʻiina o loʻo faia faʻatasi ma le peat or sawdust.

A uma ona totōina, e faʻapipiʻi arcs i le mea totino, ona e manaʻomia lea e ufiufi le fale i le faʻamaʻi mo le tele o vaiaso.

Clematis totoina tekinolosi

Clematis: tulafono lautele mo le tausiga ma le tuputupu aʻe

O tausiga a Clematis e leai se aoga. E manaʻomia e le laau i le tausaga muamua talu ona totoina.

E tausia e Clematis i le tausaga muamua

Azalea togalaau - totō ma tausi ile fanua

A uma ona totō, o le fugalaau e faʻavaivai, e manaʻomia le fesoasoani i le faʻaaogaina i le palapala. E taua le fatuina o le ufiufi seia oʻo ina aʻa. Ina ia faia lenei mea, faʻapipiʻi arcs mai le la i le la ma toso le agrofibre.

E i ai le tele o fautuaga ile auala e tausia ai failautusi i le tausaga muamua:

  1. A maeʻa ona totō se laau i luga o le eleele, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa le maualuga o le eleele. E le tatau ona faatagaina le lolovaia, ae o le vele ese e matautia mo le fugalaau. Vai vai faʻatasi i aso uma e fitu. Afai e vevela tele le tau, e faʻatupulaʻia le faʻatinoga ile lua taimi.
  2. O le vaega o loʻo faʻataʻamilo i le laau e tatau ona mulimulitaʻi masani. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le susu i le palapala, ma aso vevela e puipuia ai aʻa mai le vevela.
  3. Ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti togalaau e totō i autafa o le togavao. E mafai ona latou puipuia leoleo mai meaola faalafua.
  4. A uma ona faʻafeinu, e tatau ona tatalaina le eleele o loʻo siomia ai le laau. O le a faʻaalia ai le okesene i le aʻa, faʻaleleia le fausaga o le eleele.
  5. E taua tele le vavave vao vave.
  6. I le tausaga muamua, e manaʻomia le vavaeina o le laau i luga o le eleele. E faia lenei mea i le tautoulu, e vavae uma puʻu, e na o le 30 cm e totoe i luga o le fogaeleele.

Taua! Ma o le fugalaau e mafai ona lelei le taumalulu, e taua le tausia lelei o lona malutaga. E faia lenei mea ao leʻi oʻo i le malulu. E taua tele fale puipui i le tuafanua, i le Urals, i le itu o Leningrad, i Siberia.

E faʻapefea ona tuputupu aʻe le failautusi

Ua toto le laau. E mafua mai i lenei auala tuputupu ae e tosina ai le au fai togalaau. Faʻatasi ai ma failautusi, e mafai ona e fatuina ni faʻailoga matagofie i lau togalaau. Mo le tuputupu aʻe lelei, e manaʻomia e le fugalaau le lagolago. Mo lenei mea, o mea uma e lua o feʻau ma pou ma se uaea uaea e talafeagai.

Fesoasoani a Clematis

E mafai ona e filifilia ni ituaiga lagolago mo fugalaau:

  • fao;
  • pyramid;
  • fagu.

Faafetai i ia lagolago, e mafai ona e faia ni mamanu matagofie, lagolagoina auʻau. E taua tele le umi o mea, e mafai ona faʻafetaia se laau mamafa.

Auala e tausi lelei ai clematis

Ina ia lelei le laau, ia i ai se foliga manaia, o le tausiga mulimuli ane mo le clematis e tatau ona vave. E taua le fusi ma nonoa saʻo.

Vaega o le fafaga

O le suavai e afaina ai le fugalaau. I lenei itu, e le tatau ona e faʻafeinu i le tele o taimi, na o le vevela ma le vevela o le tau o se faʻalavelave. E manaʻomia le faʻasaga i le vaiaso i le tausaga muamua o le olaga o le laau.

Mai le tausaga lona lua, o le vaomatua e faʻamaʻaina i le tasi aso i aso uma e sefulu. Ina ia siaki pe afai e lava le vai, e mafai ona e eli le palapala. Afai e 25 cm le matutu, e taʻu mai ai le le lava o le susu.

Fertilizer Scheme

O se tasi o tulaga taua mo le tausiga lelei o le vao o le aeration soil. E manaomia le tatalaina pe a uma ona faʻamusu. O lenei fuataga e mafai ona suia i le mulching i le manua tuai.

E taua tele! Aua le faʻaaogaina le manulele fou!

E manaʻomia e le fugalaau le faʻasaina. Manaomia le faateleina i le tuputupu ae o laau. Fafagaina e tatau ona faia i masina tai lua. O le tele o le fugalaʻau e faʻatatau i le tele o le laau. O se matua matua matutua o le a manaʻomia se pakete moli.

I le faagasologa o meaʻai laau toto, e tatau ona e suia vaega ninii ma minerale. E faʻaaogaina naʻo le faʻaaogaina o pepa. Ina ia fafagaina aʻa, e mafai ona e faʻaaogaina urea, faʻaitiitia i le ratio e 3 lita i le lita o le vai. I le taumalulu, e na o fafie e fai ai fafie.

Le lava o mea taumafa e mafai ona iloa i faailoga nei:

  • Ua faapuupuu pulou, o laulaau fou e foliga mai e laʻitiiti tele. O le lanu e le o malamalama. O loʻo faʻaalia mai ai le le lava o le faʻamalolo. E faʻafeiloaia i le tautotogo i le vaitau o le tuputupu ae.
  • Mauaina o lau paʻu lanu violē. Ua vaivai le laau, ua faigata ona faapaleni le kiona. E mafai ona e foia le faafitauli i fugalaau fusi.
  • Afai o se laau e lanu uliuli ma ona pulumu, e leai se paluga. I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻamaʻiina o le paluga pālolo i le tautotogo ma le taumafanafana.

I le taimi o le taumafanafana, e mafai e le clematis ona tuʻuina atu se fuainumera tele o tipu ma lau. O le mea lea, i le tausaga muamua, e taua tele meaʻai mo le vao. E manaʻomia lou fafagaina o le fugalaau faʻalua i le masina, e faʻaaoga ai le fugalaʻau i foliga o le vai.

O le uluai fafagaina e tatau ona faʻatino i le tautotogo aʻo faʻaalia mai pana. sili ona lelei le faʻaaoga o le ammonium nitrate i le fua faatatau o le 1 sipuni i le 10 lita o le vai.

Clematis fugalaau

O le a le clematis e fiafia i le tupu vave: o togafiti a le au fai togalaau

Mo fugalaau galue, e tele faʻatoʻaga e faʻaaoga meafaigaluega e faʻaosoina ai le tuputupu ae. E le gata i lea, e taua le tatala o le faʻamafanafana i le taimi o le taumalulu. E tatau ona faia lenei mea i le taimi lava e uma ai le ufiufi o le kiona. Afai e misi le taimi, o le a vavalaʻau lauʻau ma vaeluaina pe a amata le fale.

E faʻapefea ona tausia se fualaʻau pe a uma se pupu lauʻau

A maeʻa ona tupu le fua tele, e tatau ona e faia se faʻataʻitaʻiga o mea faʻaleleia. O laʻei pito i luga i le taimi o fugālaʻau e le faia, aua e faʻaitiitia ai le taimi o le fugalaau.

O maʻi Clematis ma a latou togafitiga

O le togafitiga pito sili ona matautia mo le clematis o le mimiti. O se togafiti lea e faʻaalia ai i le magoina o lala. Afai e maʻi le laau i le vaitau o le tuputupu ae, e mafua ai ona oti. Ina ia puipuia le faafitauli, e tatau ona mautinoa le lelei o taumafa o aʻa.

O faʻamaʻi fugalaau e mafai ona aofia ai:

  • O le vaʻaia o le faʻavaeina o sigi o loʻo aveina e gata. O lanu o Brown e aliali i luga o lau, ma mafua ai le necrosis. Lea amata amata ona paʻu. O togafitiga e faia faʻatasi ma le fesoasoani a le kesi sulʻamea.
  • O le paʻu o le pulupulu o se faʻamaʻi lea e aafia ai le vaega eleele. O le tuputupu ae ma le fugalaau ua muta, lala ua lilofia ma fuga, ua faasolo ina vaivai le laau. O le salicylic acid e faʻaaoga mo togafitiga.

O meaola faalafua o clematis, nematodes, miti vavave ma pene o iniseti e matautia tele.

Togalaau toto

Aisea e le fuga ai le failautusi

O le leai o se fugalaau e mafai ona matauina mo mafuaaga eseese. E mafai ona tupu lenei mea pe afai:

  • e totoina le togavao i le mea sese;
  • eleele susu;
  • sa faʻaaogaina se fatuga o maʻi mama;
  • le lalolagi e leai ni meaʻai;
  • faataamilo i le togavao se tele o vao;
  • pe a peritomeina, ua solia tulafono.

Le tele o le fugalaau e mafai ona mafua mai i ni mafuaaga.

Taua! I le tausaga muamua, e le fuga le laau.

Clematis: saunia mo le taumalulu

O le tapenaga o le laau mo le taumalulu e amata ia Aokuso.E taua tele le taitaia o gaoioiga uma i se taimi tatau, ina ia maua e le fale le taimi e sauni ai mo le tau malulu o le a oʻo mai.
Faʻafefea ona faʻamaonia e le failautusi

I le avea ai ma galuega autu mo sauniuniga mo le taumalulu e faʻaaogaina:

  • Talu mai Aokuso, o le faʻamaʻiina o le kulimi faʻamalolo e taofi.
  • I le masina o Setema, ua faʻamalosia le fale i fugalaʻau-mea faʻasaina faʻamalolo. Latou te fesoasoani e vave sosola ese mai aʻa ma saunia mo le taumalulu.

Clematis teuteu aʻo leʻi oʻo i le taumalulu

E tasi le masina ao lei amataina le kiona, e faia le teuteuga. O Clematis e fuga mai i luga o le paʻu o lenei tausaga e tatau ona faʻapipiʻi lelei i le tautoulu. Vaovao o le tausaga lona lua e le faʻapipiʻiina atoa;

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le faila mo le taumalulu

O le tausiga o clematis i le vaitaimi o le taumalulu e aofia ai le malupuipuia e le gata mai le malulu, ae mai le susu foi. O le mea lea, e tatau ona faʻamago mea. Ua mamanuina e puipui ai aʻa ma totogo mai le timu, suavai suamalie, togi.

E taua le matua matauina o tuutuuga o le malutaga. E tatau ona e taulai atu i le vevela o le ea. E tatau ona ufiufi failautusi i le taimi e amata ai le ea - 5 tikeri. O le tele o taimi, o lenei vaitaimi e pau i Novema. Ole faʻataʻitaʻiga e faia i na o le tau vevela.

E tatau ona ufiufi le laau e pei ona taua i lalo:

  1. Faataamilo i luga o le togavao laupapa laupapa poʻo le totoina o lala. Ua vili pana ma faataoto i luga o le faavae.
  2. O ufiufi laupapa e tuʻuina i luga o paʻu e fatu ai se vaalele vaalele.
  3. O loʻo faʻapipiʻi luga le pito i luga o le fola, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o se mea e leʻi faʻaaogā poʻo se ata tifaga e faʻaaogaina.

Afai e leai se kiona, e mafai ona e tuʻu lala laʻau mumu po o palasi laupapa i luga o le faʻamafanafana.

Sauniga o le taumalulu

Clematis: uiga o le totoina ma le tausiga i le Urals

Ina ia totoina laau i le Urals, e tatau ona e filifilia ituaiga o le malulu. O le tele lava o taimi, e ese mai ai i le tetee, ae i se vaitaimi umi foi o le fugalaau. E taua le tausisi i le taimi o le totoina ma le teu. O ituaiga eseese o le Ural ua uma ona teuteuina mo le taumalulu. E manaʻomia lou totoina o se fugalaau i le tautotogo ina ia lava le taimi e maua ai aʻa ma fetuunaʻi. Amata taimi amata i Aperila.

Clematis mo North-West: Vaega o le totoina ma le tausiga

Northwest Rusia o loʻo faʻaalia i se malulu malulu. E tatau ona e filifili mo le totoina o ituaiga e totogo vave. O nei mea e tatau ona tuʻuina i lalo. E amataina a latou fuā ia Iulai, ma ua maeʻa i le amataga o le tautotogo. O vine o le tau malulu ma le laʻititi i le telē.

Taua! Toto se laau i luga o le la, o le nofoaga e tatau ona puipuia mai le matagi. O le eleele e mama ma lelei. I le faia o lea mea, e tatau ona alofia le vai.

Clematis: mea e tatau ona e iloa e uiga i le tausiga ma le galueina i le ogatotonu

O le maualalo o le vevela e oʻo ifo i le 30 tikeri o le faafitauli ogaoga lea o le Taulaga Tutotonu. O le mea lea, pe a filifilia se ituaiga, e tatau ona e taulai muamua i lona tetee i le maualalo o le vevela.

Clematis, tausi mea e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga, o le a sili atu ona matagofie o se togalaau totō. O lenei vaalele matagofie o le a maua ai ni lanu lanu e le masani ai, o le a suia ai le pito sili ona tauagafau i luma o le togalaau.