Grow cucumbers i totonu o le falemafa

E faʻapefea ona fai lelei kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele

I le filifili ai e ola fualaau faisua po o ni fualaau aina, na o le tele o faʻailoga ma mealilo e manaʻomia ona aʻoaʻoina ma faʻatautaia, ona o le tele ma le lelei o le fualaau aina e faalagolago ia i latou. Ma o lenei tusiga o le a tatou iloa pe faʻafefea ona faʻaleleia nei faailoilo pe a tutupu ae kukama i greenhouses.

Faamoemoega o le taualumaga

Kukama, pei o soʻo se laau totō, e manaʻomia le faʻaopoopoga atili ma le tausiga mai se tagata - naʻo tulaga faapena o le a latou atinaʻe lelei. I le leai o se tulaga atoatoa atoatoa lelei ma faʻapipiʻi, o lenei laau e le mafai ona tupu atoatoa ma fua mai.

E taua! O le faʻavaeina o vao i kukama o le a fesoasoani e le gata ina totoina se seleselega lelei, ae faʻaaoga foi le avanoa, lea e matua taua tele mo soʻo se fai togalaau.

Afai e le faia le faʻatinoga, ona oʻo lea i se vaitau vave tele o le a le amanaia ai le togavao ma o le a foliga mai o le tuputupu aʻe o le olaola - o le a iai le tele o meaʻai e faʻaalu i luga o vine.

O ituaiga kukama e pei o le "Tamatamaʻi", "Cedric", "Spring", "Lototele", "Amur", "Kibia", "Emerald Flow", "Ecole", "Graceful", "Libelle" , "Merengue".

O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le fua ma itiiti ifo le lelei, ma o le le lava o le inisiua lautele o le a faʻavaivaia ai le fale.

O le mea lea, o le faʻatulagaga o se faʻatulagaga taua lea e le mafai ona faʻamagaloina, pe afai o lau sini o le maualuga maualuga o le oloa mulimuli.

E manaʻomia uma kukama?

Ina ia maua se iʻuga lelei, e manaʻomia e kukama uma se faʻapena tali tutusa. E fautuaina e faia uma pe a tupu aʻe i totonu o greenhouses ma le malae vaʻaia.

E ui lava e fai mai nisi o fai togalaau e aunoa ma se laumei ma se laau toto, e sili atu le lelei o le laau ma maua atili ai le susu, fai mai le faiga faafeagai: e aunoa ma se lagolago, e amata ona vaavaai le laau mo isi auala o lalaga ma faasalalauina i tagata tuaoi.

Aoao atili e uiga i le tuputupu ae o kukama i totonu o se kativa: aisea latou te mamae ai, pe faʻafia ona faʻafefea ma faʻafefea lelei, pe faapefea ona togafitia kukama i totonu o se fale koli, auala e fafaga ai.

I lenei tulaga, o gaʻo e solo i lalo, mago ma e le maua ni meaai talafeagai.

O le mea lea, e sili ona lelei le tausia ma le totoʻa o vao kukama - o le mea autu o le faʻaaogaina lea o se metotia talafeagai mo le ituaiga ma ia pipii i ai.

E te iloa? O le Homeland o kukama ua taʻua o le vae o mauga Himalaya. O iina e mafai ona maua le laau i le vao.

Tulafono faavae mo le fausiaina o vao

O elemene taʻitasi o le faʻavaeina o vao e iai lana lava tekinolosi faʻapitoa.

Garter belt

E i ai auala eseese e puipui ai:

  1. Faʻaaliga - 2 uʻamea poʻo lagolago faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi i le eleele, ma o se manoa poʻo se maea (i le va o le 25-30 cm) o loʻo faʻalauteleina i ni laina i le va oi latou. E mafai ona faʻapipiʻiina i maea faʻamau - o lenei mea o le a faafaigofieina ai le alualu i luma o le laau. E taua tele le faia o lagolago i luga, pe afai o le a ufiufi pito i luga le pito i lalo.
  2. Vertical - 2 laupepa o loʻo faʻapipiʻiina, ma o se maea ua toso i le va oi latou i le pito i luga. I luga o le umi atoa o le maea e tatau ona tuu i ai fasi ie (2-3 cm lautele) ma tuu i lalo. O le numera o taʻaloga e tatau ona fetaui ma le numera o laau totō. Tui le pito pito i lalo o le ie faataamilo i lalo o le kukama. O le mea lea, o le a ola le laau ma feliuliuaʻi faataamilo i le lagolago o ie.
  3. Faʻatasia - aua ua lava lea e faʻamalosi ai le fesoʻotaʻiga i le va o lagolago. O lenei mea o le a fesoasoani i le laau e felafolafoaʻi solo vaega o le faasologa, ma o le moega lava ia e mafai ona fausiaina e avea ma ni vaega faigofie ma vavalalata.

Ina ia faia le pusa saʻo, e tatau ona e mulimuli i tulafono faʻavae:

  • pe a taunuu le laau i le maualuga o le uaea eletise muamua (po o isi ituaiga o lagolago), e tatau ona nonoa le totoa i le lagolago.
  • e tatau ona e nonoa faʻatasi, e aunoa ma le tosoina o le laau, a leai e mafai ona e tosoina;
  • 'oloʻo tatau ona afifi faʻamaʻi lelei le taʻavale ile taʻiga i aso uma 7-10 aso;
  • o le pito i luga o le vao e tatau ona saoloto, a leai o le a amata ona liu samasama;
  • O lapisi lapopoa e sili ona fesootaʻi i le ogaoga tutotonu poʻo le tuʻuina latalata (ae o le tau e le tatau ona sili atu nai lo le 30-35 °).
Aoao atili e uiga i auala eseese o kukama garters.

Aveese le fasipepa

I lalo o se mamao o le 15-20 cm e le tatau ona i ai ni laulaau (aemaise lava le samasama, taʻe ma i latou e paʻi i le eleele), faapea foi ma le vevela mai ia i latou. Latou te manaomia le vavae ese ma le faaeteete (aua neʻi momotu), aua o le vai e alu i luga o laʻau pito i lalo i taimi uma e susu ai, i soo se tulaga e vave ona le mafai ona faʻaaoga, ma o meaʻai e manaʻomia mo fua e faʻaalu i luga.

Aveesea o itu itu

Itūlāʻau (poʻo le tamaititi) e tatau ona faʻaaogaina i taimi uma e tusa ai ma fautuaga:

  • faatasi ai ma laulaau muamua, ua aveeseina foi ta laau lanu pe a oʻo i le 3-5 cm;
  • o le tuai ona faʻaleagaina le afaina o le laau, o lea e taua ai le faʻatinoga o le faʻatinoga i le taimi, a leai o le a faigata le faʻafouina;
  • E taua tele le vaʻaia ma le faʻaeteete laasaga i ituaiga o fugalaau o loʻo fuga mai ai fugalaau i luga o latou, ma o tane e taulai i luga o le ala. Afai e te le faia ma le faʻaeteete, e mafai ona tuʻuina oe e aunoa ma se fua.

E taua! O le aveesea lelei o tipu e fesoasoani i le fausiaina o se fatuga muamua ma le tupu mai o le tele o fugalaau fafine.

Faʻailoa

O nisi o vailaʻau e le o aʻafia i le aveeseina o taʻai vao. Ua lava mo i latou e tipi (aveese na o se vaega o le fana).

Aoao atili e uiga i le lilo o kukama.
O le taunuuga e aumaia ai le taimi tatau ma le tatau lelei o lenei taualumaga e tusa ai ma tulafono faʻapitoa:

  • o le ogatotonu tutotonu e masani ona togi pe a oʻo atu i le telefoni luga;
  • O le pitonuu tutotonu e totoina pe afai o le togavao o loʻo faia i le 2-3 inisi. O le mea lea, o le lala o le lala laau taamilo, o le totoina o se fualaau fou;
  • pipiʻi le itu pito i luga e tatau ona matua faʻaeteete, pe afai o le fualaau autu e faia i luga ia i latou.

Faʻafefea ma pe aisea e faʻamalosi ai kukama: vitio

E faʻafefea ona faʻavaveina laau toto totō e faalagolago ile ituaiga

E faʻalagolago i le eseesega, o mataupu faavae o le faʻavaeina o vao.

Vaega faʻapitoa

E le manaʻomia e vailaʻau faʻapitoa le faʻaogaina o iniseti e fausia ai le ovary ma fua mai fua.

O lenei ituaiga kukama e tatau ona pine e faatonutonu ai le maualuga o le vao. O nei ituaiga o loʻo i ai le gafatia e ola vave ai vine laiti, o lea afai e te le faia le faʻavae i le taimi, o le a leai se avanoa avanoa i totonu o le greenhouse.

Ina ia mafai ona faʻatino lelei le faʻatinoga, e tatau ona e mulimuli i fautuaga:

  • i tua o le muamua 5 laʻau, fugalaau ma fuʻa ua aveeseina;
  • toe totoe e tusa ma le ono itu (o le umi e tatau ona itiiti ifo ma le 20-25 cm);
  • o le isi vaimui e sili atu le pine (o le umi aupito maualuga o nei mama 35-40 cm);
  • o isi togi na faʻapuupuuina i le 45-50 cm;
  • O le taʻaloga tutotonu autu e manaʻomia ona faʻatulagaina i luga o le taʻavale. A oʻo i lona maualuga, o le pito i luga e tatau ona tipi pe tafe.

Opovi paʻuina ma faʻalauteleina

O ituaiga eleʻele eleelea e manaʻomia ai le faʻasalaga faʻatagaina e faʻaaoga ai iniseti, a leai o le ovary e le o faia.

I ituaiga eseese e aofia ai le "Zozulya."
O le uiga ese o ia meaola o le tele lava o fugalaau e ola i luga o le pupu tele, lea e le fua mai. Ma fugalaau fugalaau o loo i luga o le itu laau. O le mea lea, o le tuputupu aʻe i le 1 'aʻai o le a le aoga.

Ae o nei ituaiga eseese e talafeagai lelei mo le totoina o greenhouses, e tusa ai ma ni tulafono patino i le fausiaina o le vao:

  • o le muamua 6-7 sinuses pinch (i luga o laau ua vaivai mo ni nai mea). Masalo o le faʻatinoga o le tele o auala. E taua le taofia o le fuga o fugalaau;
  • i le isi lua sinasina ua vavae ese laʻau tuai;
  • o le isi 4-5 togi o loo tilotilo i le 1 lau;
  • pupuu tuai i luga o le 2 lau
  • pe a oʻo ina oʻo i luga le 10-15 cm le siʻosiʻomaga, e fetaui ma talafeagai ma 2-3 taimi faʻataʻaliʻoliʻo ai le uaea eletise. O le taotoga e tatau ona faʻatinoina i le taimi, pe a fai o le a vavae ma pala le pu.

E te iloa? O uluai greenhouses mo le totoina o kukama na faia i Roma anamua. O le emeperoa o Tiberius sa manaʻo e fiafia i le tofo o lenei fualaau faisua i aso uma i le gasologa o le tausaga.

Fautuaga ma togafiti

Ina ia mafai ona manuia le taualumaga, e tatau ona usitaia nisi fautuaga:

  1. O le faʻatulagaina o le faʻatulagaga (faoina) e sili ona lelei i le taeao. Ona afaina ai lea o manuʻa i luga o le ogaumu seia oʻo i le afiafi, ma o le faʻamaʻi e itiiti lava le ulu atu i totonu o le laau.
  2. Mo le tipiina, e tatau ona e faʻaogaina ni seleulu lamolemole ina ia saʻo ai le vaeluaina, o le laau e le o manua, ma o manuʻa faʻamalolo vave.
  3. Pe a laʻauina laʻau, e le tatau ona tuʻuina le hemp, aua o le mea lea e mafua ai le pisia o maʻi faʻaleaga.
  4. Faʻailoaina ua na o le pito o le sola ese ma faia faʻaletolosi. Aveese se faagasologa e sili atu ma le 10 cm, e te lamatia le afaina, ma e mafai ona taofia le tuputupu ae.
  5. I le taimi o le faʻavaeina ma le seleselega e le mafai ona faʻaaogaina laulaʻau ma pupu. E mafai e le laau ona tali atu i lenei mea e ala i le samasamaina o laulaau ma lafoaʻi.
  6. O laulaau e aveeseina mai ai le seleselega, e tatau ona aveeseina faatasi ma mea e selesele ai.
O le faʻaaloalo i tulafono faigofie ma faʻaalia le gauai ma tausi i lau laau toto, e mafai ona e tupu aʻe se fualaau lelei. I le uma, o oloa e ola ma o latou lava lima e sili ona suamalie ma sili ona aoga: o kukama faapena o le ai ai se aafiaga lelei i lou soifua maloloina ma le soifua maloloina oe pele ia te oe.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Mo le totoina o kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele, e manaʻomia le faia o ituaiga vine. O le tele o faʻamalama e taua tele i fua o le gaosiga. Mai ituaiga eseese, F 1 Lototele na faʻamaonia lava pe afai e leai se faʻavevela i totonu o le greenhouse, tatou te ola i luga o meaola oona. E tatau foi ona maitauina o kukama e matua ogaoga lava e faatatau i le palapala. E tutusa lava, o le mea pito sili ona taua o le puleaina o le vevela. Aemaise lava i le vaitau o le taumafanafana, e tatau ona mataʻituina le pulega o le manogi ma, afai e mafai, ia tumau le ea.
Valentina Stepanovna
//fermer.ru/comment/654#comment-654

Afai na e faʻatauina ni fatu kukama o ituaiga eseese, e sili ona lelei e le faʻafefiloi ai, ma sosolo i siva eseese ma faʻailoga pe o fea o loʻo i ai. E le gata i lea, o ituaiga e te totoina i le eleele. A maeʻa aso e lima, o le a e vaʻaia ua fatuina fatu. A tupu loa lenei mea, e mafai ona e totoina i latou ile eleele.
Alesana
//www.agroxxi.ru/forum/topic/13-%D0%B2%D1%8B%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD % D0% B8% T% D0% B3% D1% 83% D1% 80% D1% 86% D0% BE% D0% B2-% D0% B2-% D2% 82% D0% B5% D0% BF% D0% BB% D0% B8% D1% 86% D0% B5 / # entry218