Laʻau

Sprechelia - togavao i fafo ma le tausiga

O le Sprechelia o loʻo i ai i laau laʻau moli matagofie. O le matagofie ma le lalelei o fugalaau e le masani ai e tosina mai i ai. O le a mafua ai le palasi i totonu o le fale ma faʻamalosia le fale o shtrekelia, faʻatoʻaga ma le tausiga lea e mafai ona faia e tagata amataina togalaau.

Faamatalaga faʻatau

O le fugalaau fugalaau e fai ma sui o le aiga Amaryllis. E lua ituaiga eseese o le sphekelia: Formosissima (sili ona matagofie) ma Howardii (o le ofoofogia). O le laau e mai i mauga mauga o Mekisiko ma Kuatemala, lea e taua ai o le Aztec lily poʻo le Indianffetil. I le taimi o tausamiga, sa teuteuina e le au Aztec ni laei ma ni lauulu ma fugalaau o le popo.

O le faʻaalia mai o le lili Templar i Europa e oʻo mai i le 1593, lea na aumai ai e tagata vaalele Sipaniolo.

Matagofie tele i totonu o le fale

O le maualuga o le agavaʻa e oʻo atu i le 30 cm. I se tagata matua siʻi, e oʻo atu i le 10 cm le lapoa. O le lau lanu lanumeamata ua i ai se lanu susulu, o le foliga e vaapiapi, leai se mea. O le umi o pepa e 40 cm, o le lautele e 5 cm.

A oʻo ina tupu aʻe, o se lanu mumu lanu mumu-mumu e fai i totonu, lea e faapaleina e se fugalaau e pei o se fua tele. 6 petalloloa ua faʻafefeteina e faʻapipiʻi mafiafia e fai ma foliga matagofie.

O le uluai foliga o petals

O peti mumu e sau i ata eseese. O le tele o faʻamafanafanaga faʻamafanafana e ufiufiina i le lanu samasama samasama. E manaia le manogi o le Sprechelia pe a fuga. E foliga mai o se togi i foliga vaaia.

Faʻalogo! E toetoe lava o Amarallis sui uma o se mea matautia. O mea o loʻo maua i le alkaloids e mafua ai le inupia. O nisi taimi o le fesoʻotaʻi ma le sua o le sprekelia e afaina ai le paʻu poʻo le mucous membranes.

E taua le Sprekelia i aganuu vevela, e fefe i le malulu. O le laau ua manatu o se mea taua, ae i le totonugalemu tutotonu o Rusia, e aunoa ma se tausiga faapitoa, ua tupu ae e pei o le tausaga.

O ituaiga eseese o laau toto:

  1. Karwinskii. O fagalati suamalie e i ai se tuaoi paepae.
  2. Peru. O fugalaau e matua sinasina i lanu.
  3. Orient Red. O peti mumu o loʻo faʻaalia i le paʻu paepae umi.

Eseese o le shparkelia e tupu mai ia Me po o le amataga o Iuni mo le 3-4 vaiaso. Afai e te tausia lelei le fugalaau, o le a fiafia i le toe faʻaleleia ia Setema.

Fale ma tausiga i fafo

Sprekelia ipu

Anemones - togavao i fafo ma tausiga

Ina ia totoina se laau, filifili le ipu saʻo. O se atigipusa e fetaui lelei lava, o lona lapoa e 3 cm le sili atu nai lo le lapisi o le riki o le shcheprelia.

O le faia o le alavai e faʻaaoga ai le iliili, faʻalauteleina le eleʻele, talisapaia piliki.

Pamu ma se pu faʻavaivai mo le sima

Pe a totoina se fualaau aina i totonu o se fagu mamafa, e tupu vave ona tupu. Mo le fausiaina o tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi, e manaʻomia se vaa tele.

Sola ma le faʻapala

O vaega iloga o le eleele mo le fugalaau o le mama, friability, vai faʻamalosi. O le maualuga ole pH e 5.5-6.5.

E mafai ona faʻaaogaina e le au faifaatoaga o le aufaʻatauvaʻava le faʻafefiloi eleele Afai e manaʻomia, ia saunia le mea e te sui ai, faʻaaoga:

  • sodoma - 2 vaega;
  • oneone, humus, peat - 1 vaega vaega taitasi.

Ua faʻapipiʻi puʻu Sphagnum, pine paʻu, malala.

Faʻapipiʻi Sauniuniga

A totoina i totonu o se ulo, o le pulufana e afa tanumia i le palapala. Latou te fafagaina le faʻasalalauina pe a faʻavaeina se gaʻo. Laei pito sili e faʻaaogaina i le 2 vaiaso seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. Faʻaaoga fugalaau mo le totoina o fua.

Taua! E faʻasaina le faʻafefiloi ma le sparkellia organic: manulele manu, mullein, lea e mafua ai le oti o fugalaau fugalaau.

Faʻamamafana ma fafaga

E sauni e Sprekelia le ea i totonu o le potu, e te le manaʻomia le sufuluina ma faʻapipiʻi le laau.

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le fugalaau e manaomia tele ma inu tele. E sili atu le faʻamamaina o le moli i totonu o le apa po o le pito o le fagu. Aua nei faatagaina le vai e alu i luga o le pulu ma laʻau. O le fesuiaiga i se setete o le malolo e tuʻuina atu faatasi ma se faʻaititia o le faʻava.

Sprekelia pe a uma timuga

A maeʻa lau, e maeʻa uma le susu. Aua nei faatagaina le susu e totolo i totonu o le fugalaau ma aua le soona inu i le eleele. O le susu o le susu e nafa ma le fesuiaʻiina o le aʻa ma le oti o le laau.

Lulu ma le Malamalama

Pe a faʻatupulaʻia le aganuʻu ma fuga, e manaʻomia le lagolago mo le puleaina o le vevela. O lenei vaitau e pau i le mafanafana o le vaitau ma e leai ni faafitauli mo le sprelaelia. Lafoga talafeagai mo fugalaau + 22 ... +25 ° C.

Manatua! Ua fefe Sprekelia i suiga o le vevela. I le taumafanafana, e fiafia le laau i se togalaau fugalaau e le puipuia.

I le amataga o le taumalulu, e amata ai se taimi malolo, lea e mafua mai i le faaitiitia o le vevela i + 16 ... +18 ° C.

E manaʻomia e Sprekelia le tele o malamalama. E le gata i lea, i le afiafi ma le taeao, o le a manaomia e le laau ni ave saʻo o le la mo le itiiti ifo i le 4 itula. I le fale, mo fugalaau, filifili se nofoaga latalata i faamalama e tatala i sasaʻe, sisifo ma saute. Mo le tuputupu aʻe o le laumei o laulaau, ua fesuiaʻi le fugalaau.

Aganuʻu e le fiafia i le nofoaga i faamalama i matu. O le le lava o le malamalama e oʻo atu ai i le faʻalauteleina o laupepa, le maua o lanu ma se faʻaitiitia i le teuteuina o le skelalalia.

I le itu i saute i le aoauli, e aoga tele le puipuia o le tala mai le la. E aoga lenei mea i laau toto i moega avanoa. E le gata i lea, o le aganuu e puipuia mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga.

Shprekelia i le togalaau

Teuteu

O le togafitiga e faia pe a uma ona totō laau. O le fugalaau e selesele i le maualuga o le 3 cm mai le gutu o le fusi. Pe a mate le vaega eleele o le shredkelia, latou te eliina pulu ma tipi fasi lau mamago.

Fugalaau fugalaau fugalaau

Coleus Fugalaau - Tausiga i fafo ma le tuputupu ae

Faʻapipiʻi le fugalaau i se fatu fatu ma tamaiti sipuni.

E faʻapefea ona totoina se pulou

O le tama teine ​​teine ​​o loʻo faia i le pito i lalo o le tagata matua ua totoina. 3 cm aniani ma aʻa laiti e talafeagai mo le totoina.

Totoina o mea

E faʻaaoga se naifi e vavaeese ai aniani. O le nofoaga na tipiina e faʻamaʻiina i le gaʻo faʻaalia. E totoina mea totino i ni koneteina eseese.

O le faʻatinoga e amata ile Mati. O le a e manaʻomia se faʻafefiloi o eleele. O le aniani e le o tanumia atoa: tatala le pito i luga ma le ua. Fafaga sina sina. O le faʻavaeina o fuga fuga o se faailo e faʻapupula ai le faʻaleleia. Fafagaina i le vai.

Totoina o pulu i luga o fugalaau i le tautotogo e mafai.

Fatuina o fatu

Afai ua tupu se aganuu fatu, o le faagasologa o le galue malosi. O le aoina o fatu e faia i le ogatotonu o le autumn. I le amataga o le tautotogo, ua totoina fatu i totonu o pusa otaota ma eleele susu.

Faatasi ai ma foliga vaaia ma le faamalosia o fualaau, latou te nonofo i vaitaimi o le 10-15 cm mai le tasi. Ua faʻamalosia aʻa e totōina ile eleele puipuia. O laau totō e tupu mai fatu e ola na o le tolu tausaga o le ola. Sprekelia o loʻo galue malosi i le fausiaina o se totoa atoa.

O le mauaina o mea e maua i le fatu o le shleperalia e maua pe a maeʻa ona faʻaeʻeina le faʻaaogaina o le laau. O le toe gaosia e fatu e le o gafa ma le faasaoina o uiga eseese. O fatu fou e tupu mai mo le 3 vaiaso, o le lūlūina e le faʻatuai, faʻatinoina i le taimi lava e maeʻa ai. E leai se mea e gaosia ile fatu ile 5 vaiaso.

Manatua! O le faamasaniina o fatu fou e 100%, ua mago - 30%.

E salalau fatu i luga o le palapala ma fufuluina sina mea itiiti. O le puleaina o le vevela e + 22 ... +25 ˚US, e manaʻomia le manaʻomia o le susu. Pe a aliali mai le 3, o aniani aniani e faʻapipiʻiina i totonu o koneteina taʻitasi.

Fesuiaiga o tulafono mo le galueaina i fafo

Fuchsia faʻatoʻaga ma tausi i totonu o le togalaau, i luga o le eleele

I totonu o le atunuu, ua tupu le laau i tausaga taʻitasi, i le fale - e oʻo atu ile 5 tausaga.

Pe a faʻaleleia le schrerelia, faʻatoʻaga ma le tausiga i totonu o le eleele avanoa mo le tausia o nisi o manaʻoga:

  • faʻatau o aniani i se taimi lata mai aʻo leʻi tulaʻi mai;
  • le filifilia o le eria ua faʻamalamalamaina e le la, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma le faʻaleleia o le vai, ma le eleele lafulemu lafoaʻi;
  • totoina o fatu ia Mati-May.

A tulaʻi, faʻaaoga le polokalame lenei:

  • faʻalauteleina o aniani - 10 cm;
  • o le mamao aupito mamao i le va o puʻupuʻu e 10 cm.

E faʻamamaina totoa o le pi. Pe a totoina laau i le malulu, o le a eliina paluga pe a uma le tuputupu aʻe o le vaitau.

O le oti mulimuli o lau o loʻo faʻamaonia ai le eliina ma le faʻamamaina o le palapala ma faʻagogo i luga. E faasaina le tipiina aʻa i luga o pusa.

Taofi tumutumu i totonu o paʻu mamago.

Peat Cheese

O le sili atu o le vevela o le +10 ° C e mafua ai ona tupu vave le germination.

Manatua! O fualaau e faaluaina i le vaiaso. A vevela vevela i fafo, ma faʻaitiitia le vevela, o le numera o le faʻavaivai e faʻaopopoina i le 3. O le palapala e faʻamalieina ai le faʻavaivaia o vai.

Tausiga fugalaau moe

Sprekelia e umi se taimi malolo. O le afa tausaga: amata ia Novema ma faaiuina ia Mati. Saunia se fugalaau mo le amataga mai o le tautoulu, ma faʻaitiitia ai le faʻafeinu. A maeʻa le lautusi mulimuli, e le faʻamaina le fale. O le aniani o le shupelia ua tuu i totonu o se fugalaau, ua tuu le koneteina i se potu malulu, mago ma le vevela i le lautele + 16 ... +18 ° С.

Afai e manaʻo ai, e toso mai le siʻi i fafo o le ulo, faʻafeiloaʻi i totonu o se atigipusa ma peʻa mama ma ave i se mea malulu (+ 12 ... +13 ° C) seia oʻo i le tau o le tau malulu. Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, latou te toe totoina pulu i totonu o se fugalaau. O le faamamaina o le seleselega e toe faʻaleleia pe a faʻatupu se fugalaau.

Afai o fuafuaga e teuteu se fale mautotogi, ofisa, fale lauʻeleʻele poʻo togalaau, o le a fesoasoani le logolalelei i le matagofie, tulaʻi ma le tausiga lea o le a le faigata. O se laau toto tele o le a fiafia ia te oe i lanu susulu ma se manogi manaia i mono-laau ma faatasi ai ma isi togalaau aina.