Tomato ituaiga

Tomat De Barao black - o se ituaiga tulaga ese ma le maualuga le mafai ona feaveaia!

Tomato "De Barao Black" e taua i le au faifaatoaga fualaau mo lona uluai lanu ma le tofo. I la tatou tusiga o le a tatou talanoa e uiga i uiga ma uiga o le tuputupu aʻe o lenei ituaiga, o lona faʻamatalaga ma pe faapefea ona sili ona lelei ona faʻaaoga fua o tomato.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

"Le Black Barao" na faʻalauiloaina i Pasila. O le vaeluaga o ituaiga o tamato, mai le taimi o le totoina o fualaau i le foliga mai o fua muamua, 120-130 aso pasi. O lenei ituaiga e le taua, o lona uiga e le taofia le ola o le laau i le taimi atoa o lona atinaʻe. I le maualuga o le vao e mafai ona oʻo i le 3 m.

O ituaiga o tamato e le tauamalie e aofia ai foi le: "Tinamatua Secret", "Bearded," "Black Prince", "Rapunzel", "Cosmonaut Volkov", "Orange", "Olesia", "Babushkino", "Eagle Beak", "Kornevsky lanu piniki, "Niagara", "Eagle heart".

Source: //agronomu.com/bok/5135-pomidor-ili-apelsin.html © Agronomu.com,

I le ata e mafai ona e iloa le foliga o le "De Barao Black".

Faiga Fua

O pulumu o lenei ituaiga e faigofie, 8-10 fua e fua i luga oi latou taʻitasi. O fuamati na totoina o loʻo i ai se foliga o le oval, o le numera o potu e 2-3. Le lanu o le fualaau aina e latalata i le uliuli, sili atu saʻo - o le mumu-lanu enaena. O le mamafa o tamato e mai i le 40 i le 80 g. E mafai e le tasi laau vao ona tupu mai i le 5 kilokalama o fua. O le aano o tamato e eleelea, ma se manogi suamalie. Latou te taliaina le femalagaaʻi ma le teuina o taimi uumi.

E te iloa? I le 1997, o se tamato "De barao black" aloaia aloaia le resitalaina o le setete e pei o se vailaau 'aina.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o tamato "De Barao Black" e aofia ai le matagofie o lanu o fua, fua lelei, o le mafai ona teuina mo se taimi umi. Latou te matua puipuia i le maualalo o le vevela ma maua ai le puipuiga lelei mai le tele o faʻamaʻi.

Ae ui i lea, o tamato e mafai ona aʻafia i nisi o faʻamaʻi e tatau ona faʻasalalau:

  • Black Bacterial Spot. E faʻaalia e ia o ia o ni manua uliuli i luga o laʻau, 'au ma fua. Malosiaga e mafua ai se faʻaitiitiga iloga o fua o le gaʻo ma faʻalavelave ai le tuʻuina atu o fua. O le faʻaumatia lenei faʻamaʻi o le a fesoasoani i togafitiga o laau afaina o le Bordeaux.
  • Vertex rot o fualaau. O le faailoga muamua o lenei faamai o le lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana i luga o le fua o le fua. I le gasologa o taimi, e faʻapouliuligia ai le mea na tupu, ma le totogo. Faʻatasi ai ma le toilalo o le vetex rot e afaina ai fualaau aina ma laulaau ua aveese mai le vao ma faʻaalu le fafagaina mai le 7-10 g o le calcium nitrate i le 10 lita o le vai.

E taua! Ina ia puipuia faʻamaʻi, e fautuaina e faʻaaoga mo tumato "De barao" fufulu eleele ma le le totoina o tamato i le nofoaga e tasi i tausaga uma.

O faʻamaʻi pipisi o lenei vasega e matautia:

  • Colorado beetle. E tatau ona aoina ma le lima, ona togafiti lea o togavao ma vailaʻau faʻapitoa.
  • Slugs E manaʻomia ona tauivi ma le fesoasoani a fofo faʻaleaganuʻu. Lelei togafitiga mo le tagofia o slugs - o le fatu o le sinapi. I le 10 lita o vai e te manaʻomia 5-6 Art. l fualaʻau sinapi. Faʻafefiloi lelei ma sasaʻa i le va o laina.

Vaega o le tuputupu ae

O fualaau 'eseʻese o le "De Barao Black" e ola i fua, e masani lava i greenhouses, ae e mafai ona ola i le malae vaʻaia. I totonu o le tane mo vailaau e manaʻomia le sasaa o se oneone poʻo le uamea lautele, ona faʻatumu lea i le pito i luga ma le palapala. E mafai ona e faʻatau le eleele faʻapipiʻi pe fai se faʻafefiloi o peat ma eleele suauu.

E taua! Faʻatau mai i pusa o fatu fatuga e le manaʻomia se gaosiga faaopoopo. Ma pe a faʻaaogaina mo le totoina o fatu mai o latou moega, e tatau ona faʻafefiloi i se vaifofo o le paluga faʻasalalau.

O le palapala e faʻamamaina ma fua mai. O le taimi sili mo le luluina o Mati-Aperila. Ina ia vave ona alu fatu, e tatau ona ufiufi pusa i se ata tifaga. I le tulaga lea, o le a tupu le gaosia o le greenhouse, lea o le a faaosofia ai le tuputupu ae o fatu. Ina ia aloese mai le taofiofi, e tatau ona siitia i luga i luga ole taimi le ata mo le ea. A maeʻa le fatuina o fatu, e mafai ona aveese le ata. O fualaau e tatau ona faʻafeinuina faʻalemu ina ia le toe toto le vai.

A o lei totoina fatu ia mautinoa e fai lona faigata. O le mea lea, o le fualaau e fai mo sina taimi i luga o le auala pe tuu i totonu o se potu malulu. O fualaau e totoina ia Me i totonu o le palapala faʻamaʻaina ma le humus ma le vao. I le sikuea 1. m fautuaina e totoina laau e 3-4. E manaʻomia le faʻaleleia i le afiafi po o se aso puaoa.

Aoao e uiga i foliga o ituaiga tomato "De Barao".

"De Barao" o se ituaiga umi, o le mea lea e sili atu ai ona faʻapipiʻi le lagolago mo vave loa, ina ia aloese mai le faaleagaina o aʻa i le lumanaʻi. E tatau ona eli se maualuga maualuga i tafatafa o le vao, lea o le a faapipiʻi ai le aʻa i le lumanaʻi. O le togavao ua faia i le 1 poo le 2 sipuni ma e manaʻomia le aveeseina o laasaga.

E te iloa? I totonu o Iukureini, i le taulaga o Kamenka-Dneprovskaya (Zaporizhzhya eria), ei ai se maafaamanatu e taua "Mamalu i le tamato".
E tatau ona fafaga vai Tomatoes i le tele o vai, pe a faʻaitiitia o latou fua. O le faʻasalaga e faia i aʻa o aso uma 4. I luga o le tasi togavao 2-3 pakete vai o loʻo faʻaaogaina.

Tuutuuga mo le tele o le fausiaina

Ina ia maualuga le fua o le tomato "De Barao Black", e tatau ona e mulimulitai i tulafono patino o le tausiga:

  • Hilling E tatau ona faamalosia le aʻa. E tatau ona faia i le eleele malulu.
  • Masking - aveeseina tele o tanu. E tatau ona faia lenei mea ina ia le fafagaina e le fale le fua tele ma aumai se seleselega lelei.
  • Aveeseina o lau laititi pito i lalolea e mafai ona avea ma se punavai o eseese faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o le aveeseina o laʻasaga pito i lalo e fesoasoani e faʻamautinoa ai e tuʻuina atu e le laau malosiaga uma i fualaau aina ma lanu.
E faapena foi mea e faʻamalosi ai e taua mo se seleselega mauʻoa:
  • I le vaitau o le vavao, e tatau ona e faʻaaogaina se vaifofo o le apocide mo le susunuina. Mo le 10 lita o le vai faʻaaoga le 1 g o le boric acid.
  • A o faagasolo le vaitau o fualaau aina suamalie, e aoga le fugaina mai se vaifofo o mullein poʻo le moa moa. E tatau ona faʻaitiitia le laʻau po o le taofiofi i se tulaga malulu ma tumau ai e oʻo atu i le tolu aso. Ona faaitiitia lea o le sosolo i luga o le vai (togafiti i le vaega 1:10, litter - 1:20). I le gasologa o le vaitau, faia ni ofu se 3 faatasi ma se va o le 10-12 aso.

Seleseleina

Aoina tomato amata i le 120-130 aso. Fruiting e tumau 3 masina. O le seleseleina e amata mai ia Iulai ia Setema. O fua mulimuli atonu e le oʻo i le iuga. I lenei tulaga, e tatau ona taʻe ese mai le vao ae leʻi amataina le kiona, ma o le a latou selesele i fafo o le togavao. O lenei ituaiga e taua e le au faifaatoaga mo fua lelei. E tasi le vao e mafai ona maua mai i le 5 kilokalama o tamato. Ae peitai, afai e te gauai totoʻa i nei tamato ma faia uma taualumaga i se taimi talafeagai e faateleina ai le lelei ma le tele, e mafai ona e aoina mai i le 8 kilokalama o fualaau suamalie lelei mai se togavao.

Faʻaaoga fua

Tomatoes "De Barao Black" e sili ona aoga. O loʻo faʻaumatia i latou fou, latou te saunia saito maloloina ma suamalie. O fua laiti ma le manogi o lenei tamato e lelei mo le faʻasaoina lautele.

O lenei ituaiga o tamato e le faigofie i le taʻeina ma e lelei le mafai ona feaveaia, ona o lea mea e feaveaiina i luga o mamao mamao e aunoa ma le le lava o le faatinoga. Tomato "De Barao Black" e iloga ona o lona maualalo o le tausiga ma le tetee atu i faʻamaʻi eseese. O le lelei ma le mataituina lelei o lenei tomato e mautinoa lava e te maua ai se seleselega mauoa.