Fualaau aina

Se fualaau suamalie ma le masani ai mo le salting cucumbers mo le taumalulu i faletupe e aunoa ma le tuiina ma le faamau faamau

Kalu kukama - masalo o meaai sili ona lauiloa i luga oa matou laulau. O le tele o aiga o loʻo galulue i le gaosia o fale e mafai ona faʻaleleia meaai mo le taumalulu, mai fualaau faisua ma fualaau aina e faalagolago i manaoga patino. Ae na mafai e kukama ona totoina le toatele o aiga.

Matou te faʻasoa se fua faigofie ma le lelei.

Faʻapitoa o le filifilia o meaʻai: mea e tatau ona totoina kukama

E tatau ona amata i le filifilia o kukama, aua o le manuia mulimuli o le atinaʻe atoa e faalagolago lea i lenei mea, ona o le mea mativa leaga e mafai ona faʻaleagaina ai le fua sili ona lelei ma le lelei.

E taua! Talu ai nei, o vaega partocotalpic, poo ituaiga o le pollinating tagata ua avea ma tagata lauiloa, e aofia ai mo le teuina. O fatuga nei e totogo lelei i totonu o greenhouses, luga o le palapala poʻo mea faʻapipiʻi, ma e tele naua uiga lelei. O le tele o nei ituaiga e aofia ai F1 io latou igoa. I nei kukama e leai lava ni fatu. Ae e tusa lava pe mafai ona e aoina ni nai fatu, latou te le maua se seleselega lelei pe a latou fana, aua latou te le taofia ni uiga masani.
O ituaiga uma o kukama e vaevaeina i le salati, o le pi ma le lautele. O le eseesega autu i le va o le salati ma isi ituaiga meaola o loʻo i totonu o se paʻu mafiafia. Faʻafetai i ai, e mafai ona teuina mo se taimi umi, ae o le faʻapipiʻi puipuia e le faatagaina ai le suauu po o le faapaleʻele e faʻafeiloaʻi saʻo ai i totonu o le paluga o le fualaau faisua ma salu.
Saili po o ai e mafai ona 'aʻai, ma o ai e tatau ona aloese mai le' ai o le salimi, kulama ma totoma.
O le eseesega tele i le va o ituaiga sili ona lelei ma le vela o: e i ai ni o latou pogisa, ae o ituaiga saladi e iai moli malamalama. O nisi nei o fautuaga e tatau ona e gauai i ai pe a filifilia fualaʻau:
  1. Faatau sili atu i le maketi i le taeao. O le ala mai le gaosi ia oe i luga o le maketi o le pupuu, ma i le taeao o le fualaau faisua o le freshest.
  2. Vaavaai mo laulaʻau ma lau laʻau laiti. O le umi pito i sili ona lelei e 7-13 cm.
  3. O le kukama e tatau ona susulu, e gafatia, e masani lava lanu lanumoana i le lanu, i pito ma luga o itu i le lanu samasama.
  4. I luga o le eleele e le tatau ona i ai ni stains, o le foliga o le fualaau faisua e lautele, masani, e aunoa ma ni faaletonu.
  5. Tuʻu le afa o lau kopi e sili ona e fiafia i ai. Faʻalogo lelei i le mafiafia o le peel, faʻapea foi ma lona "autu" - e le tatau ona avanoa.
E te iloa? I Aikupito anamua, sa valiina kukama i luga o fata faitaulaga ma tuu i tuugamau o le tele o vaalele.

Mea e te manaʻomia i le umukuka: masini ma mea faigaluega

Mo le faasaoina, tatou te manaʻomia:

  • 3 l fagu ipu;
  • palasitika ma le ufi (e ala i numera o apa);
  • gafatia e tatala ai le masima (masi poo le 1 l).
O le faʻaoga faʻapitoa palasitika mo cans o le a le puipuia, ae o le filifiliga.
Faʻasalaʻau oe lava i fualaau e leai ni meaʻai e maua mai i kukama, suamalie i fagu, tamato vine, zucini, agani o le meli, tomato i le jelini, mashrooms salted, pecon onion peel, pickles, plums, sauerkraut, cavisson ma eggplants.

Manaoga Manaomia

  • kukama;
  • masima, e sili atu ona mamafa, i le fua o le 200 g (1 le ipu) i le 3 lita;
  • vai malulu malulu;
  • otaota masani ma mea manogi mo le salting (garlic, dill, leaf cherry, currants, root horseradish and leaves, etc.), le numera o mea manogi ma a latou filifiliga - i lau faitalia.
E taua! Kukumba e aofia ai le 96% vai. O le vaega o totoe o minerale, chlorophyll ma vitamini. Meaʻai, ma e tusa ai, ma calories, e leai lava. Afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, o lenei fualaau faisua o le faavae lelei lea mo meaʻai.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

  1. Fufulu fagu vai ma le kulimi ma fufulu maeʻaeʻa i le vai inu.
  2. I le fufuluina o kukama, taʻe le pito i luga o itu.
  3. Tuu kukama i totonu o se fagu mama (i le pito i luga).
  4. Vae solo le masima ma tapuni vai i se ipu siva. Fai lenei faʻagasologa mo ni nai taimi i se vaega itiiti o le vai. A uma ona i ai le masima i totonu o le fagu (pe a le faʻamavae atoa le masima, aua e te popole, o le mea masani lea, o le a faʻaumatia mulimuli ane), faaopoopo vai i le fagu i le auala atoa.
  5. Ufiufi le fagu i se paʻu ufi ma tuu i lenei tulaga mo le 2 aso ina ia le pa'ū i luga le malamalama o le la.
  6. A maeʻa aso e lua, e faʻafefe le masini (e le toe manaʻomia).
  7. Tatou te mulumulu i le tele o taimi (4-6), faʻatumu le fagu i vai mai le tapuni, ma faʻafefe le vai.
  8. I totonu o se fagu ua fufulu kukama ua tuu mea manogi i luga.
  9. Faatumu le fagu i kukama ma mea manogi i le vai tafe ma tapuni i se paʻu paʻu.

O fea le nofoaga sili e teu ai le pepa

Teu kukama, faʻafefe i lenei fua, e tatau ona i ai i se nofoaga malulu malulu. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma se pulou, ae o le a faia se pusaaisa. Naʻo lona pau - laiti gafatia.

E te iloa? I le telē, e vaevaeina kukama i ni piko - 3-5 cm le umi, gherkins - 5-7 cm, ma mea lanumeamata - 7-12 cm.

O le a le tuufaatasiga ma o fea e mafai ona ou faaopoopo ai kukama mai le fua

Rassolnik, solyanka, tele sosolo eseese, e sili ona lauiloa o Olivier ma vinaigrette. Azu, fatu gaʻo ma kukama - e le o se lisi atoa o ipu mo le sauniuniga e faʻaaogaina ai piko. E mafai ona e faia se tele tele o kapana ma sandwiches, lea e le na o se mea teuteu, ae o se pusa sili ona lelei.

O le mea taua, o le iloa lea o mea e gaosia ai: anchovies (sprat), togafiti, sprats, mayonnaise, peʻa lanumeamata, ituaiga eseese o Korea, fualaʻau kuka, ituaiga o sisi. O se fasi keke falaoa, faʻasalalau ma se fasi manifinifi o le pata, faʻatasi ai ma se fasi kukama ma se fasi vine o le vao, poʻo se tagata e fasioti, faʻasusu i aniani lanumeamata, o se fua masani masani mai le uluai kopi o la matou umukuka. E le o le taua o meainu malolosi, e pei o le kukama ua maeʻa o se meaʻai lelei mo vodka, o le mea autu e le o le faʻaleagaina.

Aoao pe faʻapefea ona teu kukama fou.
I le mea e te le maua se pulou, aua le faʻavaivai. Taumafai e faia ni aʻau se lua o kukama i le vaitau e tusa ai ma a tatou fua (latou te le aveina ni avanoa se tele i totonu o le pusaaisa) ma o le ae le toe salamo. E le gata i lea, o lenei fua o loʻo i ai ni mea taua se lua e sili ona lelei - sili atu le manaia ma le faigofie o sauniuniga. Le fiafia tele!

Fua mo kukama filifilia