Laʻau

Mateʻaina: Faailoga, Mafuaʻaga, ma Togafitiga

Fatu vine - o se aganuu e manaʻomia ai le tele o le gauai, aemaise lava pe afai e le tupu i le itu i saute o Rusia, ae i le ogatotonu poʻo Siberia. Talu ai o le laau o le vevela, e faigata tele ia te ia ona ola i se tau malulu, ma le leai o se tausiga lelei, eleele le talafeagai ma ituaiga eseese o faʻamaʻi e mafai ona faʻaumatia ai na o le fua, ae o le laau atoa, faatasi ai ma laʻau, mago ma aʻa.

O vine, e pei o le tele o meaola ola, e tele lava ina afaina i le faʻamaʻi, lea e tuʻuina atu mai se falemaʻi maʻi i se mea maloloina. I lenei auala, o vailaʻau vailaʻau eseese, sigi ma siama leaga.

I le tele o tulaga, o vao ma meaola faalafua, e pei o iniseti ma toʻi, o loʻo feaveai faʻamaʻi i vine.

Mo laau toto, o soʻo se itu i fafo o le a aʻafia ai lo latou alualu i luma ma le atinaʻe, pe o le eleele o le tamaoaiga, o lona fatuga, faʻaleleia o le ea, faʻavavega masani, ma isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o timuga tetele, o le a leaga le vine.

O loʻo i ai se ituaiga o faʻamaʻi o le vine - o nei mea e aofia ai ni manua faʻapitoa, e pei o le teuteuina le lelei, laʻau o laulaʻau, faaleagaina aʻa e ala ile togalaau.

Funga o maʻi o vine

O le masani masani o faʻamaʻi e masani ai tagata faifaatoaga ma mea inu uaina ua taua o le militasi (sidium), ma i ni upu faigofie - lemu palapala.

O lenei laʻau e afaina ai lau vine, pana ma vine, ma o latou lanu samasama ma lauulu. O lenei faailoga e le mafai ona le amanaiaina, a le o lea e mafai ona e tumau e le gata i le leai o se seleselega, ae e masani foi e aunoa ma se seleselega i luga o le saite.

Musika musika i le eleele, luga o lau paʻu ma vine pala, ma o loʻo ave e le matagi i luga o vaega tetele o tovine. Laititi laiti ma pulumu o vine e sili atu ona afaina i mea leaga, o mea tuai e sili atu ona puipuia i lenei faʻamaʻi.

Mo le puipuia, o fugalaau faʻamalosi e fusifusia lala ina ia latou le taoto i le eleele; laititi fanau ma aveese nisi pupu; Latou te fufuluina i lalo o togavine, aveeseina ma susunuina lau o loʻo paʻu, ma fufulu i latou i apamemea e aofia ai faʻapipiʻi 5-6 taimi i le vaitau (1% mixing Bordeaux, copper chloroxide). Faʻasalaga e maeʻa 3 vaiaso aʻo lei seleselega.

E togafitia i le vevela e ala i le taina o vine i taimi taʻitasi ma le fiva. Na maua iʻuga lelei ia Zircon. O nisi o meafaigaluega aoga: Strobi, Polikhom, Rodimol Gold.

O le isi galo matautia o Oidium. E fai si laʻititi laitiiti, ae o le mea e tupu e toetoe lava a tutusa ma le faʻamaʻi muamua - o lauulu uliuli i laulaʻau ma vine.

O le igoa lauiloa o le maʻi o le paʻu paʻu. Afai e te le faia fua e puipuia ma togafitia ai lenei faʻamaʻi, o le togalaau o se mea matautia matautia. Muamua, o le a malepe le fua, ma i ni nai tausaga, o le agavaʻa uma lava o le a mou atoa.

E le ese ia togafitiga mai ia mea mo le paʻu. O gaioiga lava e tasi o le a fesoasoani e puipui le laau mai faʻamaʻi.

Mo togafitiga, e tatau ona faʻaaoga fofo ma le faaopoopoina o sauniuniga o le sulfur. Suliful o loʻo tauivi lelei faʻamaʻi, ma faʻasaoina le seleselega.

Mo le fofo ua maeʻa, 80 kalama o le sulfur e tatau ona faʻafefeteina i totonu o se pakete vai. E le gata i lea, o le eletise eletise faatasi ai ma le faʻaopoopoga o resini laupapa e mafai ona faʻaaogaina. O le mea lea, o le a fesoasoani foi Topa.

Anthracnose - faʻamagoina o le tovine. O laulaau ma lālā e ufiufi i sela mafiafia. E masani ona mafua ona o timuga tetele.

O le togafitiga e tutusa ma le gasegase - togafitiga faʻamaʻi ma le aveeseina o tipu ua faaleagaina.

Afai ua maua e le maʻi se foliga masani, pe ua tosoina foi - oe manaomia le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, pei o: Kartotsid, Fundazol, Polycarbacin, Ordan, Previkur, Artserid, Abiga-Peak. O le togafitiga o Antifungal e tatau ona faia i taimi uma ile lua vaiaso.

Anthracnose-pei o maʻi - Cercosporosis. Pe a afaina, o laulaau e ufitia i lanu olive ma lago. Mo togafitiga, e faʻaaoga ai le paluga Bordeaux.

Alternariosis o se maʻi faʻapitoa punavai. O ona faailoga o loʻo i lalo: o vine o loʻo ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe, ma isi vaega o le laau e lanu uliuli pe enaena. Ua vave ona pala le fua ua faaleagaina. Bordeaux fluid o le a fesoasoani lelei i le taua.

Escoriasis (lanu uliuli) - o lenei fugalaau e fai ai ni lanu uliuli i totonu o le laau. Lea, fualaau aina ma lala ua liu uliuli. O aʻafiaga o loʻo aʻafia, e liu, mago ma pauu ese, ua le mafai ona uuina le fusi. Ina ia lavea le laau, teuteuina ma susunuina lala lala ua faaleagaina, ma e mafai foi ona togafitia le laau i le fomai malifika Medika ME, ma e tatau ona faia lenei mea i le amataga o le tautotogo, pe a amata ona fuga mai pupu.

Apoplexy. O lenei maʻi afaina e afaina ai le vao i le ogatotonu o le vaitau, i le vevela o le tau. Paʻu paepae i luga o laʻau pito i lalo. Ona o le tele o mea vevela ua faʻatagaina e le fuga, o le laau e mafai ona vave maliu vave, ae ei ai taimi e tupu mai ai le maʻi i se tulaga masani mo le tele o tausaga. E fesoasoani le Arsenites i lenei malie, ae ui i lea, e leaga tele ma e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. Laʻu grey, paʻe paʻepaʻe, pala

Laʻu grey - fulafula filauli e afaina ai so o se vaega o le laau. O le tele o taimi, e aliali mai i luga o laʻau pito i lalo o vine. O se faʻamaʻi mataʻutia, e le mafai ona faʻatautaia. Fautuaga o lona uiga Medea ME, Ulutala 390, Suiga, Horus, Antracol. Mo le puipuiga, e tatau ona e sii aʻe palu mai luga o le eleele, tui le laau, aveese vao, aua neʻi faʻafefeina i fualaau oona.

O le paʻu paʻepaʻe e matua ese lava mai ia te ia. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le tele o vine e pala. O le ufiufi paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le moa, e ufiufi vaega o le pulupulu poʻo le atoa. O lenei faʻamaʻi e leʻo tautala i taimi uma e uiga i faʻamaʻi pipisi, o nisi taimi e aliali mai pe a leaga le fale. O le togafitiga e tutusa ma le pala.

Lanu uliuli. Faatasi ai ma lenei faamai, o laulaau ma vine ua pogisa. A faʻaumatia, latou te mauaina se lanu uliuli po o le uliuli. E vave ona alualu i luma le maʻi, salalau atu i nofoaga maloloina, faasolosolo, o le vaega o le pala e faateleina. Mo togafitiga, Antracol, Topaz ma fungicides ma se paʻu kesi e talafeagai.

O Armillarosis o se maʻi faʻamaʻi lea e aʻafia aʻa ma lau o vine. I le taimi muamua latou te lanu samasama, ma i le tautoulu latou te gaogao i lanu samasama ma enaena. O vine e togafitia i le fiva ma le 'apamemea.

Verticillosis o se faʻamaʻi lea e sili atu ile lima tausaga. I le taimi o le maʻi, e mate lauulu ma laʻau lanu samasama. Mo togafitiga, faʻapipiʻi togavao ma Fundazol e talafeagai.

Vaʻaia Vailaʻau Vailaau

O faʻamaʻi sili ona matautia o vine o viral. Ua iloa e le au fai vine ma le au faifaatoʻaga, o le faʻamaʻi pipisi, o le ala sao lava e tasi e aveese ai le vao, talu ai o faʻamaʻi faapena e le mafai ona faʻaleleia. O le faʻamaʻi e mafua mai i siama siama laiti na faʻapipiʻi e pepe laiti po o iniseti.

O ia gasegase e matua faigata lava ona fuafua, talu ai e eseese mea e maua mai i faʻamaʻi faʻaleagaina poʻo le taunuuga o le faaleagaina i fafo o le vine, o le mea lea, ua fautuaina e faia ni puipuiga e pei o:

  • Totoina o fualaau mama mama "mama"
  • Faʻaauau taimi masani ma le pulea faʻavaitaimi o faʻamaʻi ma suʻi faʻamaʻi.
  • Oliina ma lafoai faʻamaʻi otaota totoa

O faʻamaʻi viral sili ona taatele e iai igoa nei: faʻamaonia o laʻau, chlorosis (afaina), siama o vela vela, vein mosaic, short-knot.

O faʻamaʻi e leai se faʻamalosi

O le faʻamaʻi masani e le mafua mai i faʻamaʻi pipisi o le chlorosis (uʻamea). E tulaʻi ona o se tulaga leaga o le siosiomaga, e masani lava ona atiaʻe i le malulu, ma o le sese o le faʻaaogaina o le eleele e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga.

O le faʻaogaina o le alkali ma le faʻamalolo o le kulimi o le a taʻitaʻi atu ai i chlorosis. O le isi mafuaaga masani o le le lava o le uʻamea i le eleele.

E mafai ona e iloa lelei e ala i faʻamaoniga nei: ua le toe totogo vine, o lauʻau e amata ona pala ma pala, ma lau lau o le a foliga mai e foliga mai o le paʻu ma le lanu samasama.

E togafitia Chlorosis e ala i le sasaina o le fofo faatasi ai ma le faaopoopoina o sauniuniga uʻamea i soo se taimi, ae o le faʻasalaga tuusaʻo i le susulu o le la i taimi o togafitiga e le aofia ai. O se fofo o le 10 l ua fautuaina. vai ma faʻaopoopo i le 100-200 kalama o le sulfate uʻamea. O laʻau e mafai ona sosolo i le chelate uʻamea, e faʻamalosia ai o latou fausaga.

I le faʻaopopo atu i le uʻamea, ua fautuaina ina ia faʻamalo le palapala ma vitamini, e aofia ai le manganese, zinc ma le pulu.

Toa vine

O le lamatiaga i vine e le na o faʻamaʻi, ae tele foʻi mea faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻavaivaia ai le laau ma o le a sili atu ona vaivai. Le sili ona lamatia: phylloxera, leaflet, vine vine motive, spider mite ma isi.

E tusa ma le 10 o meaola faalafua o vine, puipuiga ma siakiina le faitau i luga o le matou fale o Mr. Summer resident.