Laʻau

Streptocarpus DS 2080 ma isi ituaiga o filifiliga Dimetris

Streptocarpus, poʻo tagata masani masani, o vaʻaiga o se tasi o faʻailoga sili ona matagofie i totonu o fugalaau e fiafia i ai tagata aʻoga. Eseesega ma le faʻafouina faaletausaga o le lisi o ituaiga e liliu ai le laau i se mea moni a le tagata aoina.

O le talafaasolopito ma uiga lautele o le tuputupu aʻe streptocarpus Dimetris

O le motu o Madagascar ua lauiloa o le nofoaga fanau mai o streptocarpus. I le 1818, na maua ai e le tama o Jay Bowie se laau e le masani ai, na mafai ona ia faasaoina ma lafo atu fatu i le greenhouses greenhouses o Lonetona. I le amataga, na taʻua le fugalaau o Didimocarpus rexii, ae o le sefulu tausaga na mulimuli ane toe faaigoa ai o Streptocarpus rexii. O lenei fugalaau lea na avea ma faavae mo vaega uma o aso nei.

Streptocarpus rexii

Tulaga lautele o le laau:

  • o le aiga o Gesneriaceae, e le lelei le tausiga;
  • mea e aofia ai le tele o pulumu;
  • o le pito i lalo o laulaau o se lautele rosette, lea o loʻo faʻapipiʻiina i le ala i le pito i lalo.

I le vaomatua, e sili atu le vevetocarpuses i le malulu ma le mafanafana o le tau. Luga o le tuputupu ae - lata ane i le vai. I se tulaga e le masani ai, e maua le laau i luga o mauga.

Faamatalaga o ituaiga lauiloa o streptocarpus Dimetris

Pelargonium PAC Viva Madeleine, Carolina ma isi ituaiga

O ituaiga autu o streptocarpus:

  • Papa. E sili ona fiafia i palapala papaʻu, e puipuia i lāmala ma ultraviolet ray. O le aʻa o le tino o le eleelea, uʻopiʻo, le mautonu. E laʻititi le laʻau i le suamalie, o fugalaau e laʻititi, e iai lanu lanu violisi.
  • Royal. Faʻatagaga - o le vateatea, nofoaga malulu. O le aʻa e faʻapipiʻi, laʻau uumi ma umi. O fugalaau e oʻo atu i le 30 cm, e iai lanu violē lanu enaena.
  • Wendland. E sili lona fiafia i le tau ma le malie. O laulaau e lautele ma umi, e oo atu i le 1 m. O le taimi o le vavalalata e umi. I luga o se fugalaau ei ai le aʻa e tasi, e oo atu i le 19-20 le tele o mea lanu violē ua i ai.

Faʻalogo lelei! Streptocarpus Dimetris e sili atu ma le 150 ituaiga, i le igoa lea e faʻaaogaina ai le abbreviation DS.

Vaʻa eseese o fugalaau

DS 2080

O le Streptocarpus ds 2080 ei ai ana fugalaau lapopoa o se 'ie lanu violē, e le ogatotonu o le lanu e liliu i le paepae. O se vaega o le ituaiga o le vaega tutotonu, e aofia ai le 3, ae le o le 4 petals.

DS 1920

Streptocarpus 1920 ei ai laʻau felaʻuaʻi o le paʻu o fuchsia. I le ogatotonu o le petal o loʻo i ai ni fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe ma paleni.

DS 2059

O le ituaiga e lua ituaiga o petals, o ia mea uma e ese i le lanu. O le pito i lalo o se fuamalie samasama fiafia ma se mumu mumu. O paluga pito i luga e paʻu mumu. O le fugalaau e matua fuga mai, o le fua o le petal e lua-faalua.

DS 1726

Inflorescences o streptocarpus 1726 o loʻo i ai se paluga papaʻu o petals. Lanu mai le lanu piniki i se paolo pogisa loloto. O le soʻo e le faʻamalosi. O le tele o le fugalaau e mai le 8 i le 10 cm.

DS 1931

O le fugalaau e maua i vaeluaga-lua. Lanu mai le lanu mai le piniki i le pito i lalo i se lanu enaena ulaula. I luga o le petalini pito i lalo o loʻo i ai ni fulufulu paʻepaʻe o lanu paʻepaʻe, o le toega o le fugalaau e tasi.

DS Margarita

Ole lapisi lenei e tele, e oo atu i le 9-10 cm, faʻavao. Velvety petals, i le tulaga o le paʻu. O le lanu o le petals e vaevaeina i vaega: o le pito i lalo o le fugalaau tumu, o pito i luga e mama mālū. I le susulu o le la, o le fugalaau e susulu moli. Inflorescences e malosi, aua le faʻamalosi.

DS Faavavau

O lenei streptocarpus DS o le lanu mumu. O pito o petals e paʻu, e toetoe lava uliuli. Terry flower texture dense. O le tele o le tupu e oʻo i le 9 cm.

DS Ezhkin cat

O lenei ituaiga o matala tetele ei ai lala tetele. Terry petals, valiina i le uliuli ma le lanu viole. O loʻo lalagaina i lanu paʻepaʻe ma le lanu violē. O le foliga o le petal e pei o se masini.

DS Midnight Poison

O le igoa i le faaliliuga o lona uiga "o le vaeluaga o po." O le oona-lilac lanu o petals ma se upega paʻepaʻe atoatoa e fetaui ma le igoa o le ituaiga. O le tele o le pupu e oʻo i le 9-10 cm, o le fugalaau e malosi lona faavae.

DS Fire

O nei vavaega o loʻo i ai ni gaʻo i le faʻaogaina o ni mea e gaogao ai, o latou laʻau e mafiafia, terry. O le lanu o le fugalaau o le paʻu ma le lanu mumu ma le lanu violē. O le pito maualalo o petals e lilo i le paʻepaʻe papaʻe. O le pua e lapoa, 8-9 cm. O le fugalaau ei ai se manogi manogi.

Faʻatoʻa totoina ma faʻasaina Streptocarpus

Pelargonium Elnaryds Hilda ma isi ituaiga o le faasologa o Elnaruds

E masani ona totoina laau i le amataga o Fepuari. Faʻavave i le taimi o le lūlūina o le a le maua ai ni iuga. Taualumaga

  1. Mo vaimatua, ua saunia se koneteina, o lona pito i lalo e ufiufi i le alavai.
  2. E sasaa le palapala i luga, ma faʻamamaina le masini ua maeʻa.
  3. O fualaau Streptocarpus e salalau i le pito i luga o le palapala, e aunoa ma se atuatuvale.
  4. Ua tapunia le koneteina i le polyethylene e fatu ai se gaosia o le greenhouse.

Faʻalogo lelei! Mo germination, totoina o lapiptocarpuses Dimetris ua tuu i se mea manaia ma mafanafana ma le vevela o + 23-24 tikeri. O aso uma lava, e aveeseina ai le ata mo ni nai minute mo le ea ma le okesene. O pine muamua e aliali mai i le 14-15 aso talu ona lulu. O le faʻasalaga e faia i le puni, aʻo faʻavaivai le totogo, ma e faigofie lava ona pala.

O le palapala mo vae e tatau ona i ai se pH masima o le 5.0 ma e aofia ai elemene nei (fuafua e pei o le ml / l):

  • nitrogen - 150-160;
  • fuamoa - e le itiiti ifo i le 250;
  • potassium - 350-360.

O le uiga lautele o le eleele o le mea e gaogao, vaalele-ma le vai-permeable.

Tausiga mo Streptocarpus i le fale

Echinacea purpurea ma isi ituaiga laau toto

I le tausiga lelei, streptocarpus e mafai ona ola toetoe lava o le tausaga atoa, amata e le gata ia Aokuso. Ina ia taunuʻu lenei taunuʻuga, e tatau ona mulimuli i tulafono o le faʻasuina, faʻamalamalamaina, laʻei pito i luga ma tulaga vevela.

Fafaga togalaau

Faʻasa

O le lelei o le faʻaleleia o le fugalaau e tatau ona tuʻuina atu i ai le tausiga faʻapitoa. Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻamaluluina, faʻaleleia pe talatalaina, o le vevela aupito lelei e laʻititi i luga o le vevela o potu. Ole maualuga o le susu e afaina ai le fugalaau.

O le faʻasalaga e faʻalelei, pe a uma ona faʻagogo le palapala i le ogatotonu. A faʻamamaina le laau, e le tatau ona paʻu le vai i luga o laʻau ma lau. O le auala aupito sili e faʻafeinu ai i totonu o se pani i le vai. A maeʻa le 15 minute, e sasaa mai le susu.

Faʻalogo lelei! E fiafia tele vao i le vevela o le tau, i tafatafa o ipu e te manaʻomia e tuʻu ai pusa i vai poʻo se mea e faʻamaualalo.

Laʻei pito sili

Mai le tautotogo e oo i le faaiuga o le tautoulu, e manaʻomia ai le fafagaina o streptocarpus. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai le vailaʻau oona ma le potassium, e suia ai. Laei pito i luga e faʻaaoga i le eleele susu. O le metotia ua fuafua e tusa ai ma faatonuga i luga o le pusa, ae ua vaeluaina le aofaiga. Mo talavou, faatoa totoina laau totō, o le taumafataga oona o loʻo sili ona talafeagai.

Malamalama ma le vevela

E tatau ona 12-14 itula le umi i luga o le la. O le laau e sili ona fiafia i ai ma felafolafoaʻi. I le vaitau o le tausaga ma ni itula pupuu puupuu, e tatau ona faʻaaoga le filalalala. O le nofoaga lelei o le fugalaau o ni faamalama e faasaga i sasae ma sisifo.

Streptocarus o se fugalaau faʻafefe. O le vevela o le vevela i le potu i le tausaga atoa e tatau ona + 15-18 tikeri mo ituaiga masani ma + 18-20 tikeri mo hybrids. O lagona pito sili ona lelei e lagona ile tulaga o potu. Soʻo se faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo atu i maʻi ma le oti o le fugalaau.

Auala e faʻalautele ai streptocarpus

E lua auala e faʻalauteleina ai le malosi: e ala i le fatu ma le auala vegetative. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le vaevaeina o vao matutua i ni vaega se tolu, e tatau ona totō taitasi i se eleele talafeagai i aʻa o aʻa. Nofoaga na tuʻuina i le koala palu. Afai o le faʻaleleia o loʻo faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o se laulaau, e totoina ile eleele, faʻalauteleina ile 10 mm. O le pusa e ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga e maua ai se aʻafiaga o le kesi. O aso uma lava e uma ai le laupepa. O le vevela o le anotusi o le +24 tikeri.

Totoina o laau

O loʻo totoina fatu laau mo le totoina ia Aperila. O le auala o loʻo faamatalaina i luga i le vaega "Faʻamasinoga". A maeʻa, faʻafefe lua.

Taua! O le le lelei o le faʻalauteleina o fatu o le maualuga maualuga lea o le a leiloa ai a latou mea eseese.

Manua tele ma faʻamaʻi masani

Streptocarpus ua lamatia e 4 ituaiga autu o faafitauli:

  • Gau pala. E aliali i luga o laulaau i foliga o lanu enaena enaena, papa o se mea enaena ma e tau atu i le pala. O le metotia o togafitiga o le togafitia o laau toto ma se vaifofo o le kopa o le chloride o le 0.5%.
  • Powdery Mildew Laʻau ma le ogalaau e ufiufi i fugalaau ma fugalaau. Metotia o le lafoaia - togafitia ia vaega ua afaina i le fungicide i aso uma 10. Faʻaauau pea seia oʻo ina mou ese atu faʻaaliga o le maʻi.
  • Thrips. E naʻo le aʻa e mafai ona togafitia mo nei iniseti. Ua vavaeina laʻau ma fugalaau, ua ufiufi ia Acarin.
  • Aphids. O nei iniseti laiti e tuua le laau pe a uma togafitiga ma iniseti ma se fasimoli solution. O se fugalaau maʻi e tatau ona vaʻavaʻai mai i tagata ola maloloina.

Taua! Afai e le o maitauina le faamai i le taimi ma e le togafitia togavao, o le a vave ona mate le laau. O faʻamaʻi e tuʻuina atu i fugalaau taʻitasi, e faʻamavae faʻamaonia tino ola maloloina mai maʻi.

Fugalaau vevela

<

Streptocarpus, e tusa lava po o le a le ituaiga, o le a avea ma mea e sili ona fiafia i ai soʻo se tagata faʻatoʻaga. O le tausiga lelei, faʻafetaui vave taimi ma togafitiga o le a maua ai le laau faʻatasi ma se vaitau umi o le fugalaau galue, ma o foliga vaaia o matala o le a faʻaleleia atili ai lagona o lē e ona.