Maota, fale mautotogi

E faʻapefea ona saunia le eleele mo le hibiscus ma e mafai ona ou faʻatau i le faleoloa?

Evergreen matagofie hibiscus mai le aiga o Malvova o le fiafia lea i le tele o tagata. Fugalaau, i le foliga o se togavao po o se laau, e tele ituaiga lanu ma ata. O le tele o ituaiga o meaola e fafagaina i togalaau ma greenhouses, e aofia ai ituaiga sbisc sili ona lauiloa - o le rose a Saina.

I lenei tusiga, o le ae iloa ai le ituaiga eleele e talafeagai ma pe faapefea ona saunia lelei mo le tuputupu ae o le hibiscus, i le fale ma fafo. Matou te talanoa e uiga i aoga ma le tau o fanua mai le faleoloa, e uiga i tulafono o le tausiga ma le auala e pulea ai meaola faalafua i le hibiscus.

Le taua o sauniuniga lelei ile palapala mo le laau

O le tuufaatasiga ma le lelei o le eleele e taua tele i le tausiga o le laau. Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, o meaʻai mo mea teuteu teuteu e matua manaomia. O ona uiga sili ona taua e faapea o le lafoaia ma le ola maloloina. O Hibiscus o se laau sili ona taua ma o le a le taliaina le agaleagaina.. Faatasi ai ma tulaga leaga ma le sese o le fatuina o le palapala, o le a vave ona mou ese atu le lalelei o Saina ma e mafai foi ona oti. O le mea lea, e taua tele le iloa po o le a le ituaiga fanua e tatau ona maua e le 'hibisc, ma le mea e manaʻomia e fai ai.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le saunia o le eleele mo le totoina o se fugalaau i le fale

A o lei totoina pe toe totoina se laau, e taua le saunia o mea uma e te manaʻomia muamua. Ina ia mafai ona e saunia se fanua talafeagai mo totonu o hibiscus i totonu, e tatau ona e faia laasaga faigofie:

  1. Ave laʻau ma eleele maso i tutusa tutusa.
  2. Faaopopo i ai se fasi humus ma oneone.
  3. O se filifiliga e sili ona lelei o le a avea ma se vaega o le malala ma le efuefu.
  4. Faʻafefiloi uma mea uma.
  5. Tuu se alavai i le pito i lalo ma sasaa le paluga ua saunia i luga.

O le eleele mo le rose a Saina e tatau ona i ai se mea e le faaituau. O lenei mea o le a puipuia ai le laau ma le eleele o loʻo siomia ai mai le ulaula.

O le a le fanua e manaʻomia ai ituaiga fugalaau?

O loʻo i ai se isi fua mo le totoina o ituaiga eleele o le hibiscus:

  1. Fai ni vaega se lua o le peʻa ma se tasi vaega o le humus.
  2. Faaopopo se tasi fasi fanua o togalaau masani.
  3. Ona sasaa lea o le tasi vaega o le oneone.
  4. O Hibiscus ei ai se uiga lelei i le togafiti. E sili atu pe afai o se solofanua. O se tasi o vaega o le manure e lava lea mo lenei paluga.

O lenei fua o le a fesoasoani i le laau e lagona ai le mafanafana ma faʻafiafia le mata mo le tele o tausaga.

Faʻapitoa, ituaiga ma tau o fanua mai le faleoloa

I le taimi nei i faleoloa faʻapitoa e tele ituaiga o laʻau o loʻo aofia ai mea faʻasaina ma le gaʻo. O le faʻatumauina o nei vailaʻau faʻamautinoa le ola o se laau umi ma malosi. O se tasi o faʻalapotopotoga faʻateleina i Moscou ma St. Petersburg o le:

  • Faʻaleleia lautele le eleele. O tau e mai le 50 i le 60 rubles mo le 5 lita.
  • Papa "Vermion" - 26 rubles mo le 2 l.
  • Laʻau "Mea e le masani ai" mai le 50 i le 55 ru ma le 5 l.

O le tuufaatasiga o nei ituaiga o palapala e atoatoa ona tausisia manaoga uma o le potu Roses.

Faʻasalaga, fafagaina, puleaina o pusi o laʻau Saina

Aʻo leʻi faʻatau se hibiscus, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i tulafono o ona anotusi ma togafitiga o le eleele. E le tele ni mea e manaomia, ae e taua tele..

  • E tatau ona faʻamalosia le faʻatau, ae aua le faʻatagaina le eleele e faʻamago. O le laau e mafai ona faʻamago.
  • O le matafefe ua tumu i le paʻu o laulaau. Afai e tupu lenei mea, aveese le fugalaau mai le ulo mai le eleele ma faʻagogo mo le tusa o le 12 itula.

E sili atu le lelei o le humus poo le turf o le a avea ma se pito i lugalea e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le eleele tuai, i totonu o le togalaau ma totonu o le fagu fugalaau.

I le avea ai ma se tasi o filifiliga, o le a faʻaaogaina se fugalaʻau mo laau totō e maualalo le mea o iai le nitrogen. E sili atu le faʻaopopoina o nei faʻamaʻi i ni nai masina talu ona maeʻa le faʻasologa o le hibiscus pe faʻatasi i le masina i vaitau mafanafana.

E pei lava o soʻo se mea totō, o le aʻa a Saina e ono aʻafia i meaola faʻamaʻi. E oʻo lava i le tausiga lelei, e mafai ona aliali mai siama e pei o ticks or aphids.

  • Failautusi. Faailoga o lo latou i ai: paʻepaʻe paʻepaʻe ma lanu samasama. E alofa le alofa i le mago, e pei o se mea e puipuia ai, e taua le suluina o laulaau o le laau, vave ona aveese vaega mamago, ma taofia le eleele mai le faamamaina.

    Afai ua uma ona mafatia le laau mai nei pamu, e mafai ona e ufiufi le ulo i le polyethylene, ma fausia ai se tamai fale tipi. O moli vavave o le a mate i se siosiomaga susu.

  • Aphid. Afai e laiti le aphids, e le o se lamatiaga i le hibisc. Ae e faapitoa lava le tuulafoaia o mataupu pe a paʻu laʻau i luga, liliu lanu samasama ma paʻu ese. E le totogo le laau ma taofi le tuputupu ae.

    I ia tulaga, e fautuaina le fugalaau e mulumulu i vai manogi. Afai e le fesoasoani lenei mea, ona faʻaaogaina lea o vailaʻau vailaʻau.

Ina ia mafai ai ona fausiaina le hibiscus, e le gata ina e teuina le eleele mo le fugalaau, ae ia aoao foi faamatalaga aoga e uiga i le toe gaosia ma le totoina o lenei fugalaau. Ua matou saunia tala mo oe i le auala e ola ai le hibiscus mai le fatu ma sulu le laau i le fale.

A maeʻa ona faʻaaogaina vailaʻau, ona toe faʻaleleia lea o le laau mo se taimi umi ma e manaʻomia ai le tausiga totoʻa. Afai e te mulimuli i tulafono faigofie mo le saunia o le eleele mo ituaiga totonu o le fale ma fafo, o le fugalaau susulu o le a fiafia i lona pule mo le tele o tausaga.