Fua o le gaosiga

Tulafono mo le tausiga o togalaau i le fale ma le mea e fai i ai pe a maeʻa le faʻatau: o se taʻiala mo tagata amata

Gardenia - o se mea matagofie matagofie, teuteu ma mataʻina. O lenei laau e sau mai i le itu i saute, o lea e sili atu ona mataʻutia i le tausiga: e tatau ona maua le togalaau i le vevela ma le vevela lelei, faʻafefeteina i le taimi, puipui mai faʻamaʻi.

I le tusiga o le a tatou tilotilo i mea taua o le tausiga o lenei matagofie o le vevela: ia iloa poo a tulafono e tatau ona mulimulitaʻia ina ia fiafia ai le togalaau i lona ola maloloina ma foliga lelei. Vaʻai foi i se vitio aoga i luga o le autu.

E faʻapefea ona tausia le fugalaau i totonu?

Mafaufau i manatu taua e faatatau i le tausiga o lenei laau tetele.

O le a le mea e fai pe a uma ona faʻatauina?

TALI: A e aumaia le togalaau mai le faleoloa, e te le manaʻomia le vave totoina o le laau. E manaʻomia e le suka ia fetuunai i tulaga fou. Faʻaavanoa loa le fagu i se "nofoaga e nofo ai" tumau - i luga o le faamalama sill, lea o le a nofo ai le togalaau.

O lenei laau e le fiafia i le siitia, faʻafefe, faʻafeiloaʻiga, o lea e sili atu ai ona vave maua se nofoaga tumau mo ia. Sui le togalaau i totonu o se isi ipu i nai aso talu ona faʻatau.pe a masani le fugalaau i se fale fou (e mafai ona e suʻeina iinei pe faapefea ona faʻaogaina togalaau i le fale.

Malamalama

Gardenina o se fale vevela, o lona uiga e fiafia tele i le vevela ma e manaʻomia le malamalama tele. Malamalama e tatau ona oʻo mai i le ulo i le aso atoa. O le mea sili lea e filifili ai, mo le tausiga o le laau, o le itu i saute poʻo sisifo.

I le taumalulu, atonu e le lava le moli, e masani lava ona talafeagai le saunia o le matagofie i le itu i saute ma le malamalama faaopoopo, e tosina mai ai molī e le faʻaogaina mo lenei mea. Faʻatulaga ni faʻamalama e leai ni mea e maua i le mamao e 60-70 cm mai le ulo.

I le taumafanafana i le vevela o le vevela o le faʻatoʻaga e manaʻomia ai puipuiga mai le la susulu. Ina ia maua lenei puipuiga, puipui le faamalama ma se ie malamalama po o se pepa paʻu. O lenei fuataga o le a fesoasoani i le puipuia o fugalaau matala ma lau o le laau.

E le talafeagai le liliu o le fagu i se laau, pei o le tele o mea, taumafai e tuʻuina atu le malamalama lelei mo le vao atoa. Gardenina e le fiafia i mea e fiafia i ai, e aofia ai se suiga faigofie i lona pito o le ulo. E mafai e le ogalaau ona tali vave atu i tagata liliu mai: e mafai foi ona lafo ese laʻau ma fugalaau.

Lulu

O le mea totino o se mea faʻapitoa, o lea e tatau ai ona e faatumauina le vevela lelei ile potu. I le tau mafanafana, o togavao faʻavaomalo e fetaui ma mea e maua i le + 22-24 tikeri, ma i le taumalulu - i + 18-20 tikeri.

O le vevela o le eleele e tatau ona fetaui ma le vevela o le ea.. O le taua tele o le vevela aupito sili ona lelei i le taimi o le vavao o le laau.

Faʻamamaga o le ea

Mo vaomatua e manaomia le maualuga maualuga. O lenei taimi e sili ona taua i le vaitau o le nonoa o pupuʻu: o le maualuga o le vevela o le ea o le a maua ai se aofaʻi tele o mea mulimuli. O le le lava o le susu i le ea e mafai ona oʻo atu i le paʻu o le tumutumu, o lo latou gaioiga, faʻaleagaina, ma le toilalo o le laau o lona teuteuga.

Ina ia mautinoa lelei le maualuga o le suavai, aʻo leʻi fuga mai ma pe a uma le fufuluina o le laau e tatau ona sosolo. A vave ona totogo, e tatau ona taofi le toto., aua o laʻau vai e mafai ona lafoaʻi ni mea leaga i luga o petals. I le tau mafanafana, e tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia i ni nai taimi i le aso, i le taumalulu - e tasi i le aso e lava.

Mo le tuiina, e sili atu le lelei o le faʻatau mai o se pulumu ma ni nai pu laiti - i lenei auala e le oʻo lava i ni afu o le a paʻu i luga o le laau, ae na o le faʻavalea vai. O le faʻavasegaina o le faamamaina o le lagi e fautuaina i taeao ma afiafi - ae le o se tuai, aua o lau e tatau ona faʻamago atoa aʻo lei oʻo mai le pogisa.

Faʻasa

E manaomia e le laau se masini susu.. E faia le sua i luga o le palapala. Afai a uma ona faʻafefeteina i totonu o le pusa lapisi, e tatau ona aveese pe a uma le 20 minute. O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona fai sina sina susu: aua le faatagaina soʻo se vai e faʻaleleia pe faʻagogoina le meaʻai.

E fautuaina e faʻamavae nisi fatu o le citric acid i le vai mo le faʻavaivai, poʻo le faaopoopo atu o le suamalie faalenatura (2 drops / grains per liter). O lenei auala e te faamaluluina ai le vai ma avea ma mea sili ona lelei.

O le mea aupito sili ona lelei, o le a lagona e le laau ia lava, pe afai e te tuʻuina le susu susu poʻo le sphagnum i le pito i lalo o le ulo - o lenei faʻaleleia faʻavaivai o le a maua ai le laau ma le sua lelei lelei.

Soo

Gardenia e fiafia ile eleele ma maualuga le malosi - e talafeagai le tuʻuina atu o le laau faʻatasi ma se mea faapena. E fautuaina e suia le palapala i totonu o le ulo i tausaga taʻitasi i le tautotogo ae leʻi amataina le tuputupu ae malosi o le fugalaau. I le vaitau o le fuga, e faasaina le suia o le meaʻai i luga o le mauga, aua e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu o le tumutumu.

I le pito i lalo o le fagu i lalo o se palapala eleele, e tatau ona i ai se alavai lelei mai le tele o le ele po o le sphagnum: o sea mea e faʻapipiʻiina o le a maua ai le laau ma se tulaga lelei o le susu. Gardenia e le tatau ona tupu i totonu o se palapala ma se mea maualuga o le lime.

O le eleele o loʻo i lalo e lelei i lenei tulaga.:

  • lau lauʻeleʻele - 1 vaega;
  • faʻasalaga faʻasolosolo - 1 vaega;
  • fanua lanu - vaega 1;
  • peat - 1 le vaega;
  • lapoʻa oneone - 1 vaega.

E mafai ona e faʻafefiloi tutusa se mea na o oe lava, pe faʻatau le eleele na saunia mo azaleas.

Auiliiliga o le a le eleele e talafeagai mo le togalaau, mea e te sailia pe a filifilia se palapala, e mafai ona e maua i totonu o lenei tusiga.

Laʻei pito sili

Le tuʻuina atu o togalaau faʻatoʻaga faʻatasi ma uma minerale talafeagai, e sili ona lelei le faʻaaoga o faʻamaʻi vai. Afai e te faʻatau se mea e faʻapipiʻi, ona filifili lea o se mea e leai se kesi (calcium) - o lenei minerale e faʻasaina mo togalaau, e leaga le aʻafiaga i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o lenei laau.

Fafaga faalua - tasi taimi i vaiaso uma. Faʻalogo lelei i le setete o le soifua maloloina o le fugalaau ma uiga e foliga mai i nisi o taimi i luga o ona lau ma alalaʻau.

O le mea lea, afai o lanu samasama e iloa i luga o le laʻau, o lona uiga o le laau e manaʻomia se elemene, aemaise lava le uʻamea (aisea e liua ai le togalaau, lanu lanu samasama ma paʻu, ma le auala e fesoasoani ai i le laau, faitau iinei). Afai e maua se faʻamaoniga faapena, e tatau ona faʻateleina le faʻaopoopoga o mineral - i aso uma 7-8.

O mea teuteu faia o mineral e talafeagai mo laʻau ma azaleas e talafeagai mo le fafagaina.. O le tuʻuina atu o le vailaau ma mea uma e tatau ai, e tatau ona saunia le tuufaatasiga o meaʻai i le atoatoa, ae le o le afa, e pei ona faʻaalia i toetoe lava o afifi uma faʻatasi ai ma faʻamaʻi.

I le faʻaopopo atu i fomaʻi faʻapitoa ua saunia, e mafai ona fafagaina togalaau ile faʻaaogaina o metotia fale. O lea, e mafai ona e faatauina se vailaau e pei o le actiferrin i se fale talavai ma faʻaalu i se sipuni sipuni i se ipu vai mama. O le vaifofo e maua ai e tatau ona faʻafefeteina i le lua vaiaso.

O le a le mea e fai e faatelevave ai le tuputupu ae?

Ina ia mafai e le fai togalaau o le aiga ona ola malosi, ina ia faateleina lona matagofie ma teuteuga, e tatau ona tipi le fugalaau mai lea taimi i lea taimi. O le teuteuga e faia pe a uma le mea na muta. - o lona uiga, i le tautoulu.

TAULAʻI: Ina ia mafai ona maua se malosi fou i le laau, e tatau ona taʻavale vaivai, o vaetogo mama - e tatau ona faapuupuuina e tusa ma le afa.

Afai e te veleina pupu vine i le vaitau o le tuputupu ae, o le a tupu atili le vao, ma o le a tupu atili foi. Faʻaaogā togafitiga maloloina ma le malosi e tumau pe a uma ona teuteu mo togafiti o togalaau - e le tatau ona mou ese mea e fai i mea totō ua saunia.

Suʻeina o se fagu fou

I le totoina o togalaau, e tatau ona e tumau ma sao. E taua le aua le faʻaleagaina le aʻa o le laau. Muamua, e tatau ona e filifilia se ipu talafeagai. Afai e te aumaia se laau mai le faleoloa, e le tatau ona e pikiina se ipu lapoa tele - ia lava le gafatia, sili atu ma le 2-3 cm le lautele i totonu o se faleoloa.

  1. Ina ia mafai ona faʻatinoina lelei le totoina, faʻaeteete ma le paʻu eleele, aveese le vao mai le fagu tuai. Taumafai e aveese le eleele tuai mai aʻa (e aunoa ma le faʻanoanoa), ona tuu lea o le laau i se vaifofo ma se biostimulator.
  2. I le pito i lalo o le fagu fou, e tatau ona tuʻu le vaʻa faʻavaivai (faʻalautele le gaʻo poʻo le sphagnum), ona sasaa lea o se laulau o le vaitafe mama, ona faʻaauau ai lea o le koale, naʻo le pito - o le eleele. O le vaega mulimuli e tatau ona sili atu nai lo se isi lava mea, e malamalama lelei lenei mea.
  3. Gardenina aveese mai le biostimulator, ia faʻamalosi aʻa, tuʻu i totonu o se fagu fou. Fufulu mama i le pito i luga o le eleele, solo le eleele i sina mea itiiti pe a sasaa.
  4. A maeʻa le vao, sasaa le eleele i luga o le vai-vaifofo lea na susu ai. Ona tatau lea ona tuu le fagu i se nofoaga mafanafana ma susulu, ae puipuia mai i ave saʻo.

Matamata i le vitio e uiga i le totoina o togalaau:

Faʻaiʻuga ono ma faʻafitauli

O le tausiga o togalaau e tatau ona saʻo ma maeʻa - o le ki lea i le atinaʻeina atoatoa ma le tele o fua o le laau (aisea e le fuga ai le togalaau ma mea e tatau ona fai e mafai ona maua iinei). O faafitauli autu o loʻo lisi atu i lalo.

Afai o le a amata ona vaivai le laulaau ma vaivai, ona le lava lea po o le tele o le susu.
. Faatasi ai ma laulaau samasama, o le faafitauli atonu o le le lava o meaʻai: e masani lava o le uʻamea.

FUAFUAGA: Afai e leai se uʻamea o le laau, o le a e vaʻaia lau lanu samasama, ae o latou veins e tumau pea lanu meamata.

I le vaivai ma pa'ū fugalaau, o le mafuaʻaga e masani lava ona le lelei le faasusu. Ma o nisi taimi o se tali atu i le atuatuvale e mafua mai i le faʻaogaina o le pot, o loʻo alu.

Afai e amata ona paʻu laulaau, o le mataupu o le le lava o le susu po o le apogaleveleve e sili atu i le siama. Lea lanu e laʻititi ona o aʻa aʻa. Pau le laʻau, uila, faʻapogisa ona o le vevela o le ea i totonu o le potu.

Afai na taia le togalaau i se faʻamaʻi e pei o se paʻu, e mafai ona e vaʻaia laulaau lanu samasama, ma i luga o latou o ni lanu enaena enaena. E mafai ona fofoina lenei faafitauli e ala i le faʻaaogaina o se apamemea apamemea..

Afai o laulaau o le laau e matua samasama, o lona uiga, atonu, i totonu o lenei potu e maualalo tele le vevela mo le togalaau, poʻo le palapala e le fetaui i ai. E le gata i lea, o le mafuaʻaga mo le faifai pea o le samasama o le laʻau e mafai ona i totonu o le vai malosi tele mo le faʻavaivai.

Afai o le togalaau ua gaosia le tele o tipu, ae o loo i ai ni nai tootoo, o lona uiga o le laau o lo o aafia i le vevela e le manaomia. Faʻaitiitia lenei faʻafitauli ma o le numera o fugalaau e faʻapitoa.

E tutusa foi ma faamai masani o togalaau ma metotia o le tagofiaina, ua taʻu mai ia i tatou.

Teuteu

O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻalautele le vaitau o le vaitau o le laau, ia sili atu ona tele.. E le gata i lea, o le teuteuina lelei o le faʻatagaina o le vao e tupu atili ai le lush ma le faʻatusatusa.

O le teuteuga e faia i le tautotogo pe a maeʻa le faʻatoʻaga faʻatoʻaga. Faʻamama le vaeluaina o vaimama vaivai. Afai i le vaitau o le tuputupu ae e masani ona tuiina ai pine, o le a tupu atili ai le togalaau, ma o le a sili atu ona fuga.

Matou te fautuaina e faitau a matou isi tusiga e uiga i le laufanua lauiloa jasmine ma isi ituaiga o laau ma ituaiga eseese, faapea foi ma le auala e faʻaleleia ai se fugalaau i le fale ma fatu ma togi.

Faaiuga

O le mea lea, ua matou mafaufau i vaega uma o le tausiga o se togalaau matagofie i le vevela. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tausiga o lenei laau tetele e le faigofie tele - ae o le matagofie o le teuteuga ma le manogi manaia o le a mafai ona faʻafetai i le tagata faʻatau mo lana galuega.