Duck breed

Bashkir Ducks: Uiga, Pros ma le Cons

E vave ona maua e le pule o faatoaga taitasi ua tuai ona filifili i le ituaiga o ituaiga o moa e mama ma taugofie i le galueaina ma le tausiga. Ma afai ua uma ona i ai pe maua ni moa, turkeys, geese, pato, aemaise lava sui o le ituaiga Bashkir, o se filifiliga lelei foi mo aano o manufasi ma fuamoa. I totonu o lenei tusiga o le a tatou auiliiliina auiliiliga o foliga vaaia, lelei ma le le lelei o lenei manufelelei.

Talafaasolopito o le amataga

O le igoa o lenei pepe pepe e tautala mo ia lava: o keke na fafagaina i le Republic of Bashkortostan i se fale gaosi manu e lauiloa, ae, i le mea moni, e aunoa ma se faamoemoe. E ui lava o le sini autū a le au faifaatoʻaga o le faʻaleleia lea o le paʻu o le White Peking, ae o le suiga e aunoa ma le loto i ai i le genotype na tupu, ma na amata ona aliali mai ai tagata taʻutaʻua o lanu eseese.

E te iloa? Sili atu i Saina anamua Fomai talitonu iO lenei aano o Manufasi e tutusa ma Viagra, ona o le i ai o amino acids ma vitamini i se paleni paleni, o le oloa o loʻo i ai se aoga aoga i le tamaʻitaʻi.
O le au atamamai na lagolagoina ma faamalosia le atinaʻeina o lenei mea ofoofogia, faafetai lea na mafai ona saoloto ai le tamaloa Bashkir talu mai le 2001 i luga o faletalimalo tetele ma taʻitasi i lana lava faatoaga.

Foliga vaaia ma tino

Faʻamatalaga o foliga vaaia o le manulele o le ituaiga o fesili o loʻo taua i lalo:

  • sulu - malosi, laʻititi i le lapopoa;
  • sternum - lapotopoto, agai i luma;
  • ulu - laʻititi, faʻamafola i luga;
  • le lautele ma le atuatuvale, faatasi ai ma le faaalia manino o papatusi ma le tuputupu ae;
  • neck - pupuu, mafiafia, faaofuofu i fafo;
  • uu - lapoa, musika, pupuu, mamao ese ese;
  • apaʻau - faʻapipiʻi malosi i le tino;
  • fulufulu - hina, sinasina, lanumoana.
E taua! E tele naua ituaiga lanu Bashkir patopei o khaki (enaena ma le lanu enaena) ma eseese lanu ma uliuli ma le paʻe paepae. O le susulu e sili atu ona faalauiloaina i le tafaʻi - o le ulu e iloga i se lanu uliuli lanumoana ma se lanu lanumeamata, ma o se paʻepaʻe paepae o loʻo vaaia i le ua.

Uiga

O lenei ituaiga o manulele e matua talisapaia uma i le faatoaga ma le aiga ona o lona uiga lelei. Latou te toʻa, faauo, fegalegaleaiga lelei ma isi tuaoi i le fanua, faʻaaoga vave i tagata e ona vave.

Eseesega

O pato o lenei ituaiga ua vaevaeina i ni ituaiga autu se tolu ma e eseese i totonu ia i latou lava e le gata i le lanu, ae faapena foi i uiga o le natura. Manatunatu taʻitoʻatasi i latou taʻitasi ma faʻamatalaga atili.

Siaki foliga o le faʻapipiʻiina o mandarini, musk ducks, pulu Star-53, ponaivi Bashkir, peketi Peking, faʻapea ma gogol keke ma se mea lanu moana.

Paʻepaʻe

O le keke o White Bashkir o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe sinasina i lana lava fugalaau. I le vaitau o le seminare, o le pato o lenei ituaiga e mafai ona tauaveina pe tusa ma le 120-130 fuamoa, ae a oʻo i le 2 masina o lona soifua e oʻo i le mamafa o le 3.5 kilokalama. Afai e te faʻatusatusaina i isi ituaiga e lua, e itiiti le manaʻomia i le aofaiga o meaʻai.

E te iloa? O tausaga taʻitasi, e tusa ma le lua miliona keke ua fafagaina i le Republic of People's Republic o Saina: o lenei mea e 75% o le gaosiga o le lalolagi. O le mafuaʻaga lea i lenei atunuu, latou te fiafia ai i le tele o lauiloa ma le manaʻoga.

Grey

O le ituaiga lanu paʻepaʻe o le pato o le Bashkir e leai ni faʻailoga logolelei:

  • le fuainumera o fuamoa na faʻatuina ile 6 masina e 115 kopi;
  • le mamafa o le mamafa o le manulele i le lua tausaga le matua i le maualuga o le 3.5 kilokalama.

Blue

O le Blue Bashkir i le 60 aso o lona soifua e oʻo atu i le 3 kilokalama, ae o le numera o fuamoa o loʻo faʻatutuina e faʻatusatusa tutusa ma le pato ole Paʻepaʻe Bashkir: i le avea ai o se tulafono, o le numera e 130 vaega i le taimi.

Gaoioiga aoga

E tusa ai ma uiga lelei, o le Bashkir pepe pepe e mafua mai i le fuamoa-ma-aano manu, ae i le tulaga o le gataifale ua faʻamautuina ai o le lanu o fulufulu o manulele e aafia tele ai le numera o fuamoa ua tuʻuina.

Aoao pe faapefea ona fai pepe i le fale, auala e teu ai ni pato i totonu o se afi, auala e fafaga ai pato ma pe faapefea ona tauina se pato pe a leai se totoa.

Pe a amata ona latou faʻaogaina ma o le a le fua o fuamoa

O le fuainumera o fuamoa o le pato i le 40 vaiaso, e fuafua i le eseesega o le moa, mai le 215-230 fuamoa. Bashkir pepe ua amata ona sosolo i le 4 masina. O le mea e manaʻomia mo lenei mea o le faia lea o nisi tulaga talafeagai: taumafa atoatoa ma le maua o mea lelei. O le tuueseesea o fale o le pato i vaega e lua o le a sili atu le mafanafana: o se nofoaga malolo ma se nofoaga e fafagaina ai, e mafai ona tuʻufaʻatasia e le tasi i le isi e ala i se vaitaele faapitoa.

Lanu lanu ma le mamafa

O laumei o pato Bashkir e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga. E tusa ai ma le au masani, latou te sili atu le taua nai lo masani ma e masani ia i tatou uma o moa. O le mamafa o le tagata lava ia o ia fuamoa e tusa ma le 80-90 kalama, o le lanu e laʻititi lona lauulu pe o sina lanu enaena.

Masima o le ponaivi ma le fagu, aano o manufasi

Ua i ai i le masina muamua o le olaga, tamaʻi pepe pepeti e tusa ma le 80% o latou lava matua matutua: i lo latou lua masina le matua, ua tusa ma le 3 kg le mamafa. E masani lava, o le tane o lenei ituaiga i le matua e mamafa le 4 kilokalama, o le fafine - 500 g itiiti, ma le paleni o meaai ma le tausiga lelei, o lo latou mamafa e sili atu ona vave tele.

E te iloa? Manulele, ona o lo latou manaʻoga taua e liliu o latou ulu e fufulu le fulufulu, ia sili atu le vetebra o le tino nai lo mamame. I le lulu, o lenei fuainumera e oʻo i le sefulufa, o ponaivi ei ai le sefuluono, ma o le numera faamaufaʻailoga o ponaivi (e luasefululima) le aofaʻi o le uaea. I le faatusatusaina, o le uila e na o le fitu o le vetebra.

I le taimi lava e tasi i le aofaiga atoa e toetoe lava a leai se gaʻo gaʻo e matauina: e tusa ma le 70% o le mamafa o le pato o le tino sili ona lelei i aano lelei. E tusa ai ma ona uiga, e agavaivai ma malie, ma sili ona taua - e leai se mea e le masani ai.

Malosiaga ma vaivaiga

O le lelei i le tausiga o aiga o manulele o loʻo fesiligia o tulaga nei:

  • maualuga le saoasaoa o tamaʻi pato (80%);
  • sili atu le teteʻeina o le tino puipuia i maʻi eseese vaʻa;
  • fetuunaiga vave i isi tulaga tuputupu ae, faapea foi ma se eseesega o le tau;
  • faʻamautu;
  • faigofie o le tuputupu ae ma le tausiga;
  • vave tele mea - ina ia mafai ona aveese mai aano o ponaivi Bashkir, e lava le taofi ia i latou seia oʻo i le 4 masina;
  • e ui lava i le telē tele, latou te matua faʻatusatusa ma malosi, o lea latou te ola lelei ai i tuafale, ma lagona ai foi i totonu o tamai peni;
  • i le fa masina le matua, o le fuamoa o fuamoa e amata ona tupu i totonu o pato, faasolosolo malie le faateleina;
  • se vaega itiiti o gaʻo i musika moa (2-3%);
  • tau maualalo maualalo mo tupe maua;
  • ituaiga o manu felelei ma le aoga o manulele e tusa ai ma aano o manufasi ma fuamoa fuamoa;
  • tupe teufaafaigaluega i le gaosia o pato o lenei ituaiga o le a matua itiiti lava nai lo iuga.
E taua! O le soifua maloloina lelei, maualuga ma le maualuga o le fuamoa o fuamoa, faapea foi ma le matagofie faalenatura o pato o Bashkir o nisi ia o uiga sili ona lelei o nei manulele.

O le le lelei o nei manu felelei:

  • faateleina le 'ai;
  • suiga masani o vai mama e inu ai;
  • eseesega o le mamafa o le mamafa ma le maualuga o le fua o fuamoa, e fuafua i le eseese ma le lanu o le suauu.

E pei ona faʻaalia mai i le faʻatoʻaga, tamaʻi pato, Bashkirs, e mafai ona faʻatau i se tau taugofie, ei ai a latou faʻamaʻi maualuga. O le maualuga o le faasaoina o lenei ituaiga seia oo i le itiiti ifo ma le 3 masina o le ola e tutusa ma le fua faatatau e 97%. O le mafuaʻaga lea e sili ona lauiloa ai le pato o le Bashkir i le maketi o manu moa ma faigofie ona tausia ma lelei i le tulaga o le maua mai o fuamoa ma meaʻai gaʻo.

Vitio: Bashkir Duck