Fua o le gaosiga

Fugalaau Mountain Peony mai le Tusi Mumu

Peonies o se ituaiga o meaola matala o loʻo maua i le vevela ma le vaʻaia o le itumalo o Euras ma Amerika i Matu. O le ituaiga e aofia ai le 36 ituaiga, ma o loʻo lisiina i totonu o le Tusi Ulaula. E aofia ai peony mauga. E uiga i lenei fugalaau ma tau atu ia oe i le isi.

Faʻamatalaga

O le togavao e oʻo i le 30-50 cm le maualuga. O ona togitogi saʻo, tuulafoaʻi, failaina. Fai sina laʻau paʻu paʻu i luga o le ivi. O le vaega pito i lalo o le uʻamea e ufiufi i fua ma se uu ulaula-ulaula.

E te iloa? O le igoa o pions na sau mai le igoa o fomai Peanu (mai tala masani) o le na togafitia atua ma tagata ua manua i taua.

O mataʻitusi laiti, laʻitiiti laʻitiiti, 18-28 cm le umi, lanumeamata lanumeamata i lanu ma lanu mumu-lanu violē. O le fugalaau e tuua toʻatasi i le pito i luga o le ala, i le lautele - 6-12 cm. E lima i le ono petals o paʻepaʻe ma kulimi, o nisi taimi e piniki. O le pito o le petals o le gala. Fuga mai ia Me, o fua na aina i Aukuso.

I totonu o le fualaau aina o le lanumoana lanumoana (4-8 pcs.). E fiafia e ola i le arasi, arasi, lautele, ma le vao e ala i laau taʻitasi po o vaega laiti.

Faasalalau

Mountain peony o se laau e seasea maua. E maua i le itu i Sasae Tutotonu (i vaomatua):

  • Itumalo Khasansky;
  • Nadezhdensky itu;
  • Ussuri eria;
  • Itumalo o Shkotovsky;
  • Itumalo Guerrilla;
  • Lazovsky itu;
  • Khabarovsk Territory;
  • Sakhalin;
  • Faʻailoa;
  • Shikotan;
  • Iapani;
  • Saina

Matou te fautuaina oe e te faamasani i ituaiga ma ituaiga eseese o peonies, faatasi ai ma faʻaaliga o le tausiga, faʻapea foi le aʻoaʻoina o le auala e ola ai se laau ma faʻamalosi le peony.

Mafuaaga o le faasaoina o fugalaau

I le Tusi Pulu Mumu, o le mauga peony ua lisiina o se ituaiga o meaola vaivai, o lona uiga o se meaola e mafai ona lamatia i soo se taimi. O mafuaaga mo lenei tulaga e pei ona taua i lalo:

  1. O le fugalaau e matagofie tele, o le tele o tagata e mananao e faʻaopoopoina i fugalaau.. Ma o le tele o taimi, o le teuina o se peony mo nei faamoemoega, latou te faia ma le le manatu i ai, e aunoa ma le tuua o le laau o le avanoa e toe faaleleia ai.
  2. E toʻatele e talitonu o le mauga peony - vailaau leleio le mea lea, latou te galue malosi e selesele mea gaosia.
  3. E sailia e le aufaifaatoʻaga Amateur se fugalaau manaia. Latou te moemiti e maua se laau e seasea i luga o la latou 'upega tafaʻilagi ma eli faatasi ma aʻa. Ae o le vaomatua e seasea ona aʻafia i le nofoaga fou.
  4. Mountain Peony - Vaomatua vao. O le faʻasaʻoina o le vao e taʻitaʻia ai le nofoaga masani mo le fugalaau.
  5. Faʻaleagaina nofoaga masani ma vaomatua, tulaʻi mai, o se tulafono, ona o le faatamala o tagata.

E le gata i lea, o vailaau ma le aloese o peony e lauiloa mo a latou mea tau vailaau.

Tuputupu ae: E Mafai?

E masani lava o le mauga peony i fafo atu o le masaniga natura e ola i togalaau aina. I lona togalaau aina, o lona sao o le ola e maualalo ifo i lalo. E mafai ona faʻataʻitaʻiina le ola i se vao (faʻapipiʻi ma le vaeluaga) auala mai fatu:

  1. O fatu e seleseleina vave ma ua totoina i totonu o pusa o le oneone po o le vao i le sefulu tausaga muamua o Aukuso.. Muamua, o pusa e tatau ona i ai i se nofoaga mafanafana ma le vevela o le 18-25 tikeri. A mavae le lua poʻo le tolu masina, e tatau ona siitia atu i se nofoaga malulu ma se vevela o le 4-7 tikeri ma tausia iina mo le 1.5-2 masina. O nei faʻaleleia e faʻataʻitaʻi i tulaga masani, ma e sili atu ona faigofie ile fatuina.
  2. I le taimi o le vevela vegetative e tatau ai ona vavae ese se vaega o le vao ma aʻa ma tumutumu.. O lenei faiga e sili atu ona faia i le faaiuga o Aukuso. Ina ia mauaa aʻa ma faigofie le palota, e tatau ona solomuli mo se aso ile 0.015% solution "Heteroauxin". E selesele le laʻau i le fatu laʻau mai le ogatotonu o le fana. Ua faapuupuuina le disks e le 2/3. Afai e te manaʻomia se tipi i se fuga, ona gau loa lea.
Fatu o se peony mauga O le ogaoga e loloto i le eleele e 2-3 simita. I le va o vavaega e tatau ona 3-4 cmimita.

E taua! O le eleele e tatau ona aofia ai le faʻafefiloi o peat ma oneone i tutusa tutusa.

Tausiga

Amata mai le afa lona lua o Me, e tatau ona faʻasaina ia laau laiti i masina taʻitasi ma faʻamafanafanaina o le ituaiga "Lulu" ma "Lelei". O faʻamalosi faʻamalosi e faʻamaʻi faatolu i le vaitau ma le urea (50 g / 10 l). Ina ia tumau pea le maloloina o le eleele, e tatau ona e fafagaina i taimi uma.

I le faaiuga o Mati - amataga o Aperila, e fafagaina i latou i le gaosiga o le nitrogen-potassium (15-20 g / sikuea mita). I le vaitau o le faʻavaeina o le pua, mulumulu mullein (1:10). A maeʻa, i le 15-20 aso, faʻapipiʻi fuālaʻau fufusi o le 15 g.

E le seasea le tau, ae tele. E manaʻomia e se tagata matua matua se lua pe tolu pakete vai e faʻamamā uma ai le palapala eleele o loʻo i ai aʻa.

E sili ona manaomia e le laau le susu i le taimi o le fuga o le fuga, fuga ma le faʻavaeina o fugalaau fou. A maeʻa le fafaga ma le timu, e tatau ona faʻamalo le eleele. O le teuteuga pepa ma le mama e faia i le tautotogo, seia oʻo ina tatala mata. Otioti le gaʻo ma le gaʻo. O moli mate i le taumalulu e aveeseina i le malologa.

E taua! Ina ia mafai ona ausia ni fuga o le peony, i totonu o le lua tausaga muamua, e tatau ona vavae ese uma mai i luga o le vao. O le mea lea, o le a le faʻaaluina e le laau le malosi i luga o le fuga, ma o le a amata ona maua aʻa.

I le tautoulu e tatau foi ona teuteu lelei.

Otioti matagogo, afaina maʻi. O le teuteuina e tatau ona faia ma le faaeteete, aua e le fiafia lenei laau i lenei faiga.

O peonies o mauga o ni togalaau malulu. O le a faigofie ona latou aveina le taumalulu kiona e aunoa ma se malutaga. Ae afai e faamoemoeina ni matagi ma sina kiona, ona sili atu lea ona lelei le fausiaina o se fale ie-fale mai se vaovao ma lafoaʻi luga o le togavao. Ina ia mafai ona puipuia le fale e masani lava, e tatau ona nonoa i luga le laʻau. E tatau ona aveese le vevela i le tautotogo pe a le toe faamoemoeina ni pulu.

Matou te fautuaina ia e faamasani oe lava i tulafono mo le teuina o lau pe a uma le fugalaau, faapea foi ma foliga o le saunia o peonies mo le taumalulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Mountain peony e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae afai o le laau toto e tupu i luga o le vevela ma le maualuga o le maualuga o le susu, ona aliali mai lea o se osofaiga. E mafai foi ona faia pe a tumu le eleele i le gaʻo.

Afai o le mea e teu ai e faigofie, ona taia lea o le laau e le lanu uliuli. E mafai ona e tau i le na o le tipiina ma le susunuina o vaega o le vao. Mo le puipuia, o le fugalaau e faʻafefeina ma le faʻafefeteina o kekeli poʻo le copper sulphate (50 g / 10 l).

Afai o le papa ma papaʻe ma pefu, o le paʻu paʻu. O ia foʻi, ua faʻaumatia faʻatasi ma le fesoasoani a le sukameko sima. I totonu o se pakete vai, 20 g o vitiol ma le 200 g o le fasimoli ua faʻaitiitia. O lea ituaiga paluga e faʻapipiʻiina i se vao i aso taʻitasi pe tolu aso, seia oʻo ina toe foʻi le maʻi.

E te iloa? O le mea muamua e fiafia i peonies, e pei o laau teuteu, le Saina i le vaitaimi o tafaoga a Qin ma Han. E silia ma le lua afe tausaga talu ai.

Mountain peony o se mea e le masani ai ma faapitoa. E ui o le fugalaau e le lelei, e matua faigata lava ona tupu i le fale, o le tulaga o le a mauaa ai aʻa.