Seleseina vine i le tautoulu

Fautuaga mo le seleseleina lelei o le seleseleina o vine i le tautoulu

O le tipiina o le malosi e vave ona paʻu, ma o laau toto e tupu aʻe mai ia i latou e tutusa o latou meatotino ma uiga eseese e pei o le vao vao.

Mo lenei mafuaaga o le faapipiiina o le auala sili ona taatele o le totoina o vine.

E faʻapefea ona filifili le saʻo lelei?

Taimi e selesele ai

E sili le lelei o le seleseleina o le seleselega i le tautoulu, i le taimi o le lapisiina o vao. Aisea e tupu ai le autumn? O le mea moni o le taimi o le taumalulu o se vaega tele o mata ma vine e mate ona o le malulu. Mo lenei mafuaʻaga, o le pasene o mata e sili ona lelei pe a masani ona seleseleina le seleselega i le tautoulu e sili atu i iuga o le seleseleina o le tautotogo.

O le mea lea, e tatau ona i ai le taimi e filifili ai le vaʻaia aʻo lei amataina le kiona muamua, ae o le taimi e faalagolago i le nofoaga e nofo ai. O le mea moni, i nisi o itulagi ua maeʻa i le faaiuga o Setema, o le muaʻi mataua o le vevela i le faʻaʻailoga i lalo ole zero e tupu.

Filifiliga o vine mo le vaʻaia

Faʻavae lelei, e manino lava tipi (poʻo le chubuki) e tatau ona tipi mai le vao ma maua maualuga ma, ioe, maloloina. Afai ei ai sau vine tele, e tatau ona e fuafuaina le togavao e fiafia i ai oe, ina ia le faʻafememeaʻi ituaiga.

Vine, lea o le a tatou tipiina ai le vavae, e le tatau ona faʻaleagaina e faʻamaʻi ma fulufulu. Matou te fiafia i se vine matua. E te iloa e mafai ona latou iloa e le gata i latou uiga masani o le lanu o le vaomago?

O le ufiufiina o le nevzaryvshuyu vaega o le sola ese, faatasi ai ma se lanu lanumeamata masani, ma pe a uma lena, paʻi, papa, o le a e lagona le eseesega i lagona lelei. O le muamua o le a foliga malulu e faatusatusa i le lona lua.

Faʻatau

O le mea lea, ua uma ona matou matauina matou te manaomia se vine matua, pe o se vaega foi. I le avea ai o se tulafono, o vaega ogatotonu ma lalo ifo e talafeagai. ToaI nofoaga e le o togafitiina, e le talafeagai mo lo tatou faʻamoemoega. I le faaopoopo atu i suesuega i fafo, o le tikeri o le matua o le vine e mafai ona taʻu mai ia i tatou ma le tali mai o pulu i iodine.

Afai o le tipi e faʻaititia i le 1% iodine, ona mafai lea ona e vaʻaia i luga o nisi o fuʻa o le lanu o le uliuli, e foliga mai o le uliuli, lea e taʻu mai ai lo latou lava matua. Ma o isi o le a vaai i se lanu lanu meamata lanumeamata. O nei mama e le lava le matua.

E iai foʻi se faʻaaliga iloga fanafana le va. O le mea aupito sili lava, pe afai e 7-10 mm le lautele, ae o le pito i luga e le itiiti ifo ma le 6 mm. Tuusaunoaga o vine vine ma vine lelei. I le mea e tatau ai, e tatau ona lima le taʻavale, e sili atu, pe a sili atu, ona sili atu lea.

A maeʻa, o le a mafai ona tipi le vaega sili ona maloloina. Ae o nisi tagata faifaatoʻaga e manatu lelei ma se laau e tolu i le fa buds. O le tipiina o le seleseleina e faia i laumei. Matou te faia se tasi e tipi i lalo o le nonoa, ma le lona lua (luga) - i le ogatotonu o le tagata aoga.

O le uumi o le uumi e tatau ona oʻo atu i le 70 sene senitimita, o lenei faʻatau oloa o le a mafai ai e oe ona faʻafouina fasi pepa o le a faʻamago i le taimi o le teuina. E faʻamalolo mai laulaau mai laulaau, o loʻo faʻaaogaina ma laasaga, ma ua nonoa i fusi e faʻaaoga ai le uaea. Ia mautinoa e faapipii se pine o iai uma faamatalaga talafeagai: numera o selesele, taimi e selesele ai, vasega.

Teuina

Taofi mea e manaʻomia i se nofoaga malulu. O le tele o taimi mo lenei mea latou te faʻaogaina ai faavae, potu, ma tuʻu ai foi i lalo (e le itiiti ifo i le 25 cm). O le taua tele o le vevela ma le susu i le potu. Faailoga e tatau ona mai le 0 i le +4 º, ma e le silia ma le 60%.

Sauniuniga mo le teuina o meaai otaota le faʻaaogaina i le 3% faʻafitauli o le paʻu sulfate. O lenei mea e tatau ona puipuia ai le saʻo i le lumanaʻi. A maea lenei faiga, ona ave lea i fafo ma alu mo sina taimi i le ea e malogo, ona tuʻu lea i le teuina.

E talitonu le toʻatele o tagata faʻatauvaʻa, ao leʻi faʻasaoina le tipi, e tatau ona faʻafefiloi le maualuga o le susu ina ia aloese mai le faʻamago. O le mea lea, ao le i togafitiga i se vaifofo o le vailaau, ia muamua le solomuli i le vai mo se aso.

Afai e te totoina le vaʻaia e le mo le faʻatau, ae mo oe lava, ona le manaʻomia lea o se avanoa e teu ai. Mo lenei faamoemoe, talafeagai ma se pusa laupapa i luga o le pito i lalo lea e ufitia lava i le oneone 10 cm le mafiafia, vavae, ona toe maua ai lea o se oneone, ma isi taimi. I le taimi e teuina ai, ia faaauau pea ona mataʻituina le vevela ma le susu ile potu. Faʻamamaina ma faʻamamaina oneone, pe a manaʻomia.

Fautuaina faʻafeiloaʻi foʻi ona faʻasolosolo a itiiti ifo ma le tasi i le taimi atoa o le taumalulu. E faia lenei mea e tusa ai ma lenei mataupu faavae: o na mea na maua mai i lalo - na oʻo i le pito i luga ma, i se isi itu, na ave e le pito i luga le nofoaga mai lalo ifo.

Aotelega asiasiga o tipi e manaʻomia ona faʻatinoina faʻatasi i le masina ma lafo ese le pala ma e le mafai ona toe faʻaleleia. Afai ua faatoa amata le gaioiga, e tatau ona fufulu ma faʻamaʻi i le vaifofo o le paluga, ona faʻamago ma toe teu.

Ma faʻamau teu o se alavai e eli e tusa ma le limasefulu senetimita le loloto, o le ata e faasolo i le pito i lalo ina ia tumau pea le pito i lalo. Ona tuʻuina lea o le tipi, ufiufi i le ata na totoe ma tuʻu se talipupuni i le pito i luga o le alavai, lea e ufiufi ile palapala mo le 25 cm.

Aua teuina o se tupe itiiti toso tagata tagata i auala eseese, aʻo iai a latou lava mealilo ma togafiti. O nisi e faʻaaoga se pakete masani mo lenei, o nisi e faʻaaoga fagu palasitika, ma o nisi e faʻaaoga fagu fugalaau masani. Ua matou toe iloiloina auala masani e teu ai.

A oʻo mai le taimi o le tau malulu, e mafai ona matou siakiina le saunia o matou vavaega mo le totoina. Mo le mafuaʻaga lenei, e ave ese mai le eseese o fagu ma tuʻu i totonu o le vai. O le fulafula o gaʻo i le mavae ai o nai aso o le a taʻu mai ai o mata o loo i ai i se tulaga o le fagua, ma o le a le pine ae amata ona toto.

E malie foi le faitau e uiga i le totoina o vine i le tautoulu faatasi ai ma teuga.

Aveese

I le ogatotonu o Mati, e maua mai seleselega mai nofoaga e teu ai oloa ma faia se asiasiga maeʻaeʻa ma masani ai. E tatau ona e mautinoa o loʻo ola olala. Faʻafou fasi pepa. E tatau ona lanumeamata. Afai e te faia se felauaiga i luga o le fatugaʻo, ona tatau ai lea ona foliga maloloina, ma e le o se lanu uliuli ma enaena.

O lea la, na matou filifilia le tele o vine. Ua tatau nei tipi i totonu latou i luga o tipi ma ni mata se lua. I lenei tulaga, matou te taumafai e fai le vaega pito i lalo lalo o le fatugaʻo, ma le pito i luga ina ia tumau pea le lua sima i luga atu. Ina ia aloese mai le fenumiai o le faavae o le tipiina i le pito i luga, tatou te faia le pito i lalo. O le taimi nei e tatau ona e faia se tamai notch i foliga o le maoaʻe i le avanoa mai le ogatotonu i lalo.

Le isi, o loʻo faia fufulu ese i le vai masani mo le aso, ona tuu ifo lea o le fasi keke i totonu o se fagu ma se vaifofo faapitoa lea e faʻateleina ai le faʻasolosolo, mo le taimi tutusa. A maeʻa le faʻatinoga o lenei faʻatonuga, ona matou toe tuʻuina lea o le tipi i totonu o se fagu vai mama, o lona maualuga e tatau ona oʻo i le tolu i le fa senitimita.

Aʻo faʻaitiitia le vai, e tatau ona toe faʻaleleia. E fautuaina e tuu le faletupe i se nofoaga lanu. I le tusa o le sefulu aso, o le a amata ona fuga le fatuga maualuga, ma i le luasefulu aso o le a amata ona aliaʻe aʻa muamua. A vave ona latou tuputupu ae, o le tipi e mafai ona mafaufau e sauni mo le totoina.

Malosiaga ma sui ua saunia i le taimi muamua. E maua i le tutusa tutusa: oneone, fanua mai le togalaau, humus ma le vao tuai. O nei mea uma e tatau ona i ai se feeseeseaiga le lelei ma ia le susu. I le avea ai ma fagu, e mafai ona e faʻaaoga fagu e aunoa ma luga. I le pito i lalo tatou te faia ni pu mo le tafe o vai ma tafe vai.

Ona matou momoe ai lea i le 8 cm o le supalu ua uma ona saunia, tuu i lalo le tipi ona toe moe ai lea ma le eleele ina ia oso aʻe le tamaititi i luga o le meaʻai. Matou te faʻafeinu ma matou faʻapipiʻi le faamalama o le la.

I le avea ai ma se pito i luga E mafai ona e faʻaogaina le fafie ma le potassium, ae leai se tulaga, o vailaʻau oona, e mafai ona faʻavaveina le tuputupu ae vave o le fana. Afai o loʻo e vaʻavaʻai pea i sea faagasologa, ona mafai loa lea ona e sola ese. O le taimi lava tatou te mautinoa ai o le a le toe i ai se kiona, e mafai ona tatou agai atu i le totoina o le tipi i se nofoaga tumau.

I le taimi muamua, matou te taumafai e ufiufi le autalavou sosola ese mai le la susulu ma le fesoasoani o fausaga puipui. Afai e saʻo mea uma, ma le alofa ma le alofa, ma o le a faʻaauau pea ona tutusa le tausiga, ona lua i le tolu tausaga o le a mafai ai ona faʻafiafia oe lava i le seleselega muamua.

Ma matou te moomoo ia e manuia i au taumafaiga uma!