Laʻau

Vaʻai vao i luga o le mutia pe faʻafefea foi ona lavea lau vao

Afai e vevela vao i luga o le mutia, ua oo i le taimi e taʻu vave atu ai le taua ia i latou. A le o lea, o le mutia o le vao o le a sasaina e se malosi malosi o vao, ma a latou ulu atu i le vaega o iniseti, o le a sili atu ona faigata ona aveese. Ia mautinoa o le puleaina o otaota i luga o le mutia o le a avea ma tasi o mata o le tausiga o laʻau tumau, aua e oʻo lava i le tolu-tausaga turf, dandelions, vao vao ma isi perennials e mafai ona sosolo.

Le amataga o le tauiviga i le ono masina ao le i lulu le mutia

E tusa ai ma tulafono o le tekinolosi tau faʻatoaga, o le taua muamua e tuʻuina atu i vao e tusa lava pe faatoa amata ona latou saunia se nofoaga mo le faia o se mutia. I.e. o loʻo faʻamatalaina e le e ona tuaoi tuaoi o le lumanaʻi ma faʻauluʻaina lona tino i faʻamalosi faʻamalosi pea e faʻaumatia ai vao uma e aunoa ma se faʻasesega. O nei vailaʻau e aofia ai le Agrokiller, Tornado, ma isi.

O se iloiloga faatusatusa o togafitiga o vao o le a aoga foi: //diz-cafe.com/ozelenenie/sredstva-ot-sornyakov-na-ogorode.html

O le gaioiga o le faʻamalosi e foliga mai i le 5-7 aso pe a uma ona fufulu, ma faasolosolo malie ona mamago laau. A mavae le 2 vaiaso, e mafai ona e eli luga le eleele, filifili uma aʻa o vao vao ma taʻavale le laupepa e aunoa ma le luluina. Ona latou manatu lea pe a tupu mai se vao fou o vao i luga o le fanua ua maeʻa, ona totoina lea i le vao ma ua tuua na o ia mo le masina seiloga ua maeʻa atoa le kemisi.

I le taimi o le sauniuni o le laupepa mo le luluina o mutia vao, o le palapala e togafitia faʻaluaina i le vaovao: aʻo leʻi eli ma pe a uma ona faʻaalia vao muamua

O le luluina o le vao e amata e le muamua nai lo le masina talu ona sasaa i le vaovao. A leai, o le mea oona e teu i totonu o le eleele e mafai ona faʻaumatia ai fatu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tauiviga muamua o loʻo faʻalauteleina i le taimi, ma sili atu le amataina i le taumafanafana, ma toto le mutia i le tautoulu, pe o Aokuso-Setema, ma tuua ai le mutia mo le taumalulu "i lalo o le uila" ma lūlū i le amataga o le tautotogo. O lenei metotia o togafitiga e mumu ai laau taʻitasi faaletausaga, e faapitoa lava le faalavelaveina o le mutia i le tausaga muamua o le olaga. Ae o aʻa o le uila, wheatgrass, plantain e mafai ona tumau pea i totonu o le eleele e tusa lava pe a uma le vevela vevela.

E mafai ona e iloa pe faapefea ona filifili le mutia lelei mo le totoina o le mutia mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/kakuyu-travu-vybrat-dlya-gazona.html

Vaʻai vao i le vaitau muamua o le mutia

Afai e le faʻataʻitaʻiina vao, ona oʻo lea i le vaitau muamua o le a amata ai loa ona latou manumalo i se nofoaga i lalo o le la mai lala manifinifi o le mutia. O le mea moni lava, e oʻo lava pe a uma togavao, o le a foliga mai "tuaoi" leaga, ae le o ni numera. O le mea lea, o le tauiviga e faʻaauau pea, ae sili atu ona faʻaeteete ina ia mafai ai ona faʻasaoina le tamaititi.

Faʻalelei lauulu: faʻalavelave le tuputupu ae faʻaletausaga

Ina ia faʻamamatia vao taʻitasi i luga o laʻau, taumafai e suʻe faʻatasi ma le mutia ao lei tupu. I lenei tulaga, latou te le maua le taimi e fatuina ai fatu ma faasalalauina i latou i le nofoaga. O aʻa o tausaga taʻitasi o le a le oti mai le tipi, ae o le a faʻavaivaia le laau. O le toe faia ma mulimuli ane o le mowingga o le a iu lava ina "uma" ia meaola faalafua. Laʻau le vao pe a tupu, ae le itiiti ifo ma le tasi i vaiaso uma.

Fautuaga! Taumafai e faʻataunuʻu muamua le mowing pe a oʻo i luga le mutia o le mutia i se maualuga e tusa ma le 7 cm, a leai o le a faigata mo i latou ona toe faʻaleleia.

Faʻafeiloaʻi Rake: faʻaumatia fusi o loʻo fetogi vao

I le faaopoopo atu i tausaga faaletausaga, o loʻo i ai ni laau fetolofi e le pau i lalo ifo o le maualuga o le lauulu ma faʻapupula atili lemu. E aofia ai le laʻau laupapa, fusifusia, ma isi. Latou te tau ma i latou e ala i le faʻafefeina o le mutia i se rake. Pe a moa ma pamu, e tatau lava ona e toso le mutia o loo totoe i le mutia, ae leai se mea e tatau ona aoina mo moa vao. O le mea lea, e faʻapipiʻi faapitoa e le e ona le laʻau e faʻavaivaia aʻa o laau fetolofi ma fufulu le lagona, lea e faʻapupula latalata i aʻa o le mutia. E mafai ona avea ma sela vao mamago. Afai e te le aveesea, o le a sili atu ona leaga le lelei o le mutia, ma e mafai foi ona tupu ni fasi uila.

Faʻaaogaina ma mea faʻapitoa mo le taua faʻatasi ai ma mea faʻapitoa

O le fili pito sili ona leaga o le vao, o mea taua ia i le rhizomes manaia: o le vaovao, laumei, plantain, ma isi. E te le aveina i latou i mea e ufiufi ma moa, aua o le a vave ona oso i luga aʻa, lea o le a tupu ai se laau e sili atu le mamana. O lenei ituaiga o vao i le tausaga muamua o le ola o le vao ua aveeseina na o le lima. E le gata i lea, e tatau ai ona alu ese ina ia oʻo uma aʻa. O le mea e totoe o le a faia ai se vao fou.

Afai e leʻi timu mo se taimi umi, ona toso ese lea o vao vao faʻatasi ma ou lima e leai se aoga: o nisi o aʻa o le a tumau pea ile eleele

Afai e te faia le gaioiga atoa i ou lava lima, ona pau loa lea o le taimi talafeagai pe a maeʻa timuga. E tatau ona faʻamaluluina le palapala ina ia seʻe ese ai aʻa. Ae ua tupu e le o le tau na e maua ai se avanoa, ma o le taimi e le gafatia. I lenei tulaga, ia faʻaaoga meafaigaluega i le togalaau e mamanuina vao vao. E tele avanoa e maua.

Laʻau vevela. Na faia e le kamupani Siamani GARDENA faapitoa mo le au faifaatoaga oe, mo mafuaaga tau le soifua maloloina, e le mafai ona lalagaina. E umi le 110 cm le umi ina ia mafai ai ona aveese vao i se tulaga e tu ai. O le taʻiala o le taotoga: faʻaofi le pito i totonu o le vao, taʻalo ma toso faʻatasi ma le laau. O le tauvaga e taugata tele, ae o le au fai togalaau e manatu e aoga.

O le taʻiala o le faʻaogaina o le vao vevela e faigofie: oe faʻapipiʻi le pine i le eleele ma le malosi, tusi solo i le 180 tikeri ma ave le laau faʻatasi ma le aʻa

Puepue mo le faʻaaogaina o vao vao (igoa lona lua - aʻafia le faʻamalo). O le foliga e tutusa ma le limula a tamaiti, na o le vaega galue e vaapiapi ma e oo i le 30 cm. O le uʻamea e faʻafefeteina i se tulaga e ufiufi ai vao mai itu eseese. E ulu atu i totonu o le palapala, sii aʻe le laau faʻatasi ma aʻa, ae ina ia mafai ona tulia le meafaigaluega i totonu o se vao vao, e tatau ona e faʻaaogaina le malosi tele. O lenei meafaigaluega e gaosia e le GARDENA ma le faʻailoga Rusia Sibrtekh.

O le aʻa e faʻamalo vave ona ulu atu i le eleele malu o se vao mutia, ae tatau ona lafoina i totonu o le vao malupuipuia

Afai e le lava lau tupe mo sea faatauga, ave se tulimanu uʻu afa afa mita pe sili atu i le uumi, faʻamalosi lona pito i le pito ma faʻafeiloaʻi le 'au i le pito i luga ina ia mafai ona uu uma lima (foliga foliga o se pelu). E mafai ona e tulieseina lenei tulimanu i se loloto loloto ma le matau e oo lava i aʻa tetele horseradish. Moni, e tatau ona e punou i lalo e faʻalautele le laau.

O mea e uiga ile tekonolosi ile tausiga o le a aoga foi: //diz-cafe.com/ozelenenie/uxod-za-gazonom.html

Pe a faʻaaoga soʻo se meafaigaluega o loʻo i luga, pe a uma ona aveese le vao, o le a tumau pea le lua o le fanua i luga o le mutia. E tatau ona vave nutimomoia, ma afai e tele le lapoa, ona tatau lea ona lulu le mutia, a leai o le a mafua mai e le mata se vao fou.

Laʻau faʻamamaina o laʻau "matutua"

Aua e te faʻamoemoe o le a tasi le tausaga o le a faʻaumatia ai vao vao. Faatasi ai ma au taumafaiga uma, o le a tupu pea fatu, aua e faitau piliona oi latou i le palapala. O le mea lea, e oʻo lava i luga o se mutia vao mafiafia, o "fili" o loo aliali mai i taimi. Afai o le vao ua uma le tausaga pe sili atu foi - alu i osofaiga faʻamaʻi ma le fesoasoani o le filifilia o vaovao. O le sili ona lauiloa o le Lontrel Zood, na faia faapitoa mo le gaosia o togalaʻau ma le vao. E faʻaumatia ai vao uma i luga o le mutia, sei vagana ai gaʻo. Ae maise lava le lelei e faasaga i taula. O loʻo faʻapipiʻiina nei nofoaga i le vaiaso pe a uma le moa.

Afai e le o faʻasalalau solo i luga o le 'upega tafaʻilagi, ae na o ni nofoaga faapitoa, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le "acupuncture." Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se togafitiga faʻafomaʻi faʻapitoa lea e sasaa ai se vaifofo sauniuni. Faʻaofi le mata i le ogatotonu o le vao ma tuʻu saʻo le mea oona i totonu o le meaʻai ma le amataga o aʻa. O se metotia faapena o le a le mafai ai ona sili atu le mamafa o le gaʻo i le kemisi, ma o le taua, lea na tuuina atu i ai le "tui," o le a faasolosolo malie lava ona mago ma mou atu. I lenei tulaga, o le a leai se avanoa avanoa i luga o le mutia o le a totoina.

E leai ni togavao e lūlūina i luga o le mutia, ae i le lotoifale, i nofoaga e faʻaputuina ai vao, ina ia le toe faʻaaogaina ai vao i le kemisi.

Aiseā ua sili atu ai ona gaogao le mutia i moa ma laisene?

Afai o le a avea le alo ma lichens ma faafitauli o le mutia, ona oo mai ai lea o latou foliga na mafua ai le le tausia lelei ma le suavai o le eleele. Taumafai e faʻaleleia le muamua muamua e ala i le tosoina o le turf faatasi ai ma vaaiga o togalaau poʻo faʻavae faʻavae faapitoa. Fafaga vao ma ola. Ma afai e le fesoasoani lenei mea, e tatau ona e mafaufau e uiga i alavai mai le pito i lalo o le mutia.

E masani lava, o le a mou ese atu meaola ma lichens mai le mutia pe a maeʻa ona e faia se taimi faifaipea e ala i le tosoina o le pulou ma se togalaau faʻatoʻaga i le vaiaso.

E masani ona osofaʻia e Mosses le vao o loʻo i totonu o se mea malulu. Afai o laau e faia ni ata lafoia, taumafai e teuteuina faʻamalamalama ma vevela lala. Ma o lau laʻau e sili atu le manuia mai le puleaina o otaota, faʻamalo mai le vai ma fafaga ai le mutia i lea taimi ma lea taimi.