Fua o le gaosiga

Tuputupu ae ma le tausia o le sisoyu feʻai i le togalaau

Bluegrass fescue - o se laau e le masani ai ma le maualuga ma teuteu. O se laʻau faʻapipiʻi faʻasalalau faʻasalalau faʻapitoa o le uluaʻi faʻavae.

O lanu fiafia, faatasi ai ma le tumau o le laau ma le le mautonu e mafai ai ona avea o ia ma tagata sili ona fiafia i tagata faatufanua ma tagata e mananao e faia ni matagofie matagofie o le laufanua i lana faatoaga.

Grey-Fescue: Faamatalaga

Na filifili le Fescue e faasino atu i le aiga o faʻatoʻaga. Tufatufaina i le natura - felafolafoaiga ma le gataifale. I le avea ai o ni mea teuteu teuteu, o le laau ua "salalau" i vaega uma o fesuiaiga mai le itu i matu e oo atu i le vevela. Mai ituaiga uma o fesesa, o le hina e sili ona alofagia e le au fai togalaau, o tagata tomai faapitoa ma tagata atamamai. Ona o le lanu o laulaau, e iai le igoa o le laau, o ona fesuisuiai. Faʻalagolago i tulaga o le tau, o le lanu e mafai ona fesuisuiai, ae o le laau e le faʻaumatia lona malosi.

E te iloa? O le igoa "festuca" sa fesagaʻi i aso anamua o Roma, ae o lona uiga moni e leʻi oʻo atu i ona tagata. O le igoa lauiloa "fescue" na aliali mai ona o le tutusa o se laau teuteu teuteu ma se laau o le aiga e tasi - oats.

O le laau o se lush bush with a height of 20 to 60 centimeters, o laulaau e vaapiapi, feliuliuaʻi i totonu o se ogaumu. Faʻataʻitia i lenei auala, latou te teuina le vai. Evergreen e amataina i luga o le vao vao. O aʻa e mamafa, laiti i le telē.

E fuga mai i le vave po o le ogatotonu o le taumafanafana faatasi ai ma se malamalama e le mafaamatalaina lanu enaena. Faʻatonuina pe a uma ona totoina fatu e laʻititi lava. A aunoa ma le toe totoina i se nofoaga e tasi, o le fesaga e mafai ona ola 5-10 tausaga. Vaevae ma vaeluaina le ie puipui pe a mavae le lima tausaga; pe a faʻamago pe malulu le laau, muamua.

I le avea ai o se palapala e puipuia ai mai le mago ma fafo o vao, e lelei tele le felelei. O le tautua i lenei sini, e maua ai se mea teuteu tulaga ese e tumau pea i le gasologa o le vaitau.

E tele ituaiga togalaau o fesesa, o laʻau eseese ma lanu eseese.

Tulaga tuputupu ae

Fescue - tagata alolofa tele i le la, toetoe o i latou uma e malulu ma e le fefefe i le kiona. E fautuaina e faʻatau kopi, faʻaulu i totonu o le eria ma faʻataʻatitia i ona tuutuuga, ina ia leai ni mea e le fiafia ai pe a mavae le vaitau taumalulu. O le mea e le lelei ai, o le a pa'ū vave le pa'ū. A maeʻa le lua poʻo le tolu tausaga, e tatau ona vaevae le laau, aua o le ogatotonu o le derninki e mate. O le mea e sili ona lelei, o le tuputupu ae vave, lautele, ma i le tausaga muamua na ia mauaina se foliga lelei e mafai ona faamatagofieina ai soo se vaega o le laufanua ma lona matagofie.

Susulu

Fesiligia o le a faʻafetai mo nofoaga sili ona vevela o le togalaau, lea e lagona lelei ai. E le fefefe i le maualuluga o le lauʻeleʻele - e faʻaogaina e le faifaatoaga lenei fale, faʻaputu i luga o mauga mauga i le itu i saute.

O laau e fiafia i le susulu o le la e aofia ai le edelweiss, liatris, thyme, phlox foliga, talavou, taʻalo.
O le laau e le faauo i ata lafoia po o se penumbra, e ese mai le le taliaina o tusi. E le tatau ona e lamatia ma totoina ni "puipui" alofa-i totonu o tulaga le talafeagai mo i latou. A aunoa ma se malamalama, e mafai ona latou leiloa lo latou lanumoana lanumoana.

Laʻau mo le totoina o laau toto

O lenei laau e le masani ai e manaʻomia ai humus poʻo isi meaʻai. O le eleele e tatau ona faʻamago pe vave faʻagogo, matala ma manava. E le tatau ona i ai le suavai. E masani ona faʻaaogaina le faʻavaivai.

Fesiligia e le manaʻomia le palapala faʻamafanafanaina, fafagaina masani, fafaga lelei. O le mea aupito sili ona lelei, o le a ia lagona o ia lava i luga o le papa mago. E na o tulaga lelei o eleele ma le susulu o le la o le a faʻafetai atu ai lenei fale i lona pule i se lanu enaena lanu enaena, o le tele o fugālaau ma se foliga uiga ese o le vao.

Tuutuuga ma tulafono o le tulaueleele

E pei lava o se mea e le masani ai, ma se auala faigofie o lona tulaueleele. O le tausisia o tulaga faigofie o le a mautinoa ai le faamanuiaina i le galueaiina o le mamalu.

Gasegase feʻaveaʻi e masani lava ona maua i laau vegetative; o le totoina mai fatu e faia foi.

Fanauina o fatu

O le faʻaaogaina o le fatu e faʻaaoga mo ituaiga. I lenei tulaga, o fatu:

  • lulu i le eleele;
  • toto i laau;
  • faʻaaoga togalaau e mafua mai i le fatuina o le tagata lava ia.
O fatu sili ona lelei e seleseleina taʻitoʻatasi mai nai laʻau tetele, lea e tatau ona vave faʻamago.

E taua! O fua felelei ua totoina i le eleele ma ola i luga o laau toto e tutusa lelei le fetuunaʻi, ae o muamua o le a faasolosolo vave ona vave.

Afai e te filifili e faʻatau fatu e totō ai '' 'olo' malie i totonu o lau togalaau, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei ile atunuʻu faapitoa. O meaʻai e tatau ona filifilia mai na ituaiga o loʻo faʻalauiloaina i le vaega ma maua ai se tulaga maualuga o le teteʻe.

E taua! Na o ituaiga natura masani e mafai ona toe gaosia fatu. Faʻafefeteina, faʻatasi ai ma lenei auala o le toe gaosia o le a le toe iai ni uiga o le ituaiga.
Afai tatou te le amanaʻiaina lenei tulafono, o loʻo i ai se tulaga lamatia e maua ai se laau e le fetaui ma tulaga faʻalelotoifale, lea o le a malolo pe a uma le taumalulu muamua.

Fatuina fatu E gaosia pe a māeʻa le tau mafanafana i le tautotogo pe a e leʻi oʻo i le tau malulu e oʻo mai i le autumn.

  • A o le totoina fatu ia sa tutoatasi, ia mautinoa ia togi i se vaifofo o le paluga oona. Afai na e faʻatauina se fatu mai se faʻatau faʻatau, aemaise lava pe afai oi ai se faʻamatalaga i luga o le togafitiga i luga o le afifiina, e le talafeagai lenei mea.
  • E tatau ona totoina i le 5-7 fatu i totonu o vaieli taitasi, o lea na vave ai ona latou fatuina se mea malie.
  • O le pu e le tatau ona loloto, maualuga 5 senitimita.
  • Totoina o fatu ile eleele, e tatau ona e faatumuina i le palapala, faʻafefiloi ma faʻafeinu.
  • O le mamao vavalalata e mafai ona maua mai le 10 centimeters, e fuafua i le mea e manaʻo ai.
  • A maeʻa le faʻaalia mai o fuālaau muamua o le a aliali mai i ni nai vaiaso, o le a vave lava ona faia ni mea e faʻafefe ai i luga o le toto.
Totoina fatu mo fatu e tupu i le amataga o Mati, ina ia oʻo i le afa muamua o Me ia totoina vao ma paʻu vao.

  • O le sui e tatau ona malamalama, vaalele ma mafai ona faʻafefe; lūlūina fatu, aua neʻi fufuluina i latou, ma susu i se moli.
  • Faʻapipiʻu i le cellophane poʻo le tioata, e tatau ona tuʻu le koneteina i se nofoaga mafanafana. O se fale laufanua faapena o le a mafai ai ona totoina laau toto i ni nai aso.
  • O lea la, e le faʻavaveina ia laau ma e le o oti, ae o le pusa e tatau ona toe faʻaleleia i se nofoaga e mama ai, ae peitai, e tatau ona mama.
  • A maeʻa ona faia ni laʻau moni se lua, e totō laau e maua ai ni pupuvaga laupapa i vavae eseese.
  • A maeʻa le tau, e masani lava ona tupu i aso malolo o Me, e tatau ona totō fualaau ile eleele.

E taua! Faʻasalaga tele e tatau ona togafitia i le susu: o le sili atu o le susu o le a mafua ai le pala ma le oti o aʻa.

Vegetative

O le tele o taimi e faʻaaogaina ai le togavao o le toe gaosia i le taimi o le gafa ma le vaeluaina o vao vao. E tatau ona faia lenei mea i le taimi o le tautotogo ae leʻi amataina le fua o le seleselega, poʻo le taimi o le tautoulu pe a sauni le laau mo le taumalulu.

  • Busu ua tupu tele, ma o le taimi e totoina ai, e tatau ona vaevaeina i ni vaega.
  • O le taunuuga o le delenki e manaʻomia ona faʻavaeina e pei o ni laau eseese.
  • O le autu, lea ua le mafai ona faʻaaogaina ma ua mafua ai ona vaʻaia foliga vaaia o le vao atoa, ua aveeseina e aunoa ma le faaaogaina.

E taua! Tagata matutua, e le itiiti ifo ma le lua tausaga le matutua, faʻasoa faʻamau.

Ina ia tuʻuina atu i le faʻatoʻaga le malosi o le taumalulu, e tatau ona eliina le vao vao i se pupuʻu o le eleele, totō i totonu o se atigipusa ma tuu i totonu o se nofoaga malulu ma malulu, mo se faataitaiga, o se lauʻeleʻele. I le taimi lava e tasi e tatau ai ona vavae ese soʻo se mea e faʻafefe ai ina ia aloese mai le faʻaumatia o le vao.

I le amataga o le tautotogo, a oo mai le taimi e toto ai le fesesa, e tatau ona vaevaeina le ie puipui, e totōina le faaputuga i totonu o pusa i le paluga o le palapala ma le humus ma le oneone. Toto i le eleele e tatau ona i ai i le amataga o le taumafanafana. I le feagai ai ma se faʻafitauli tutusa, o le a sili atu le malolosi ma sili atu ona vave maua ai le laumei lanumeamata.

Auala e tausi ai se laau i le togalaau

E tele mea lelei e maua mai i le lanu manogi: e le gata o le a leai se faʻaleagaina o eleele, e faʻafefe uma ai le maualuga ma le maualalo o le vevela, e toetoe lava a le manaʻomia le faʻafefiloi ma le lalaga pito i luga, ma le puipuia o foliga matagofie o le togavao e le faigata.

E taua! O le faʻamalosi i le feʻau e matua malosi lava, faʻapitoa faʻasolosolo faʻataʻitaʻiga e le maʻi i soʻo se mea. Peitai, o le tele o taimi, ei ai tulaga pe a "sulu" tuaoi i totonu o se laulauina o le mutia po o se mea teuteu e sosolo i se togavao siliva.
E le masalomia, o le fulu-susulu fesaga o se tasi lea o taitai i le le lelei ma i le taimi lava e tasi o togalaau teuteu, totoina ma le tausiga e laʻititi ma e le manaʻomia se poto faapitoa.

Faʻasa

Televave o le susu - o se mea lea e matua le mafai ona faatagaina i le tausiga o fesa. O aʻa e amata ona pagatia: latou te pala ma feoti, o le taunuuga lea ua mate ai le laau atoa.

Vai le vao e tatau ona matua lelei, sei vagana pe a manaʻomia: ia sili atu le suavai nai lo le tele.

E taua! O malulu malulu e faʻafefe lelei le felelei, o lona fili autu o le tautoulu ma vaipuna, o loʻo taʻitaʻia ai aʻa. E matautia foʻi mo le tau malulu e aunoa ma le kiona.

Fertilizer rules

O le fesesa e matua le faʻaleagaina lava i le eleele: e manaia, maʻa, oneone i lona tofo. E na o le tulaga ogaoga o meaʻai, pe a tupu le leaga o le laau e ola ai ma atiina ae, e mafai ona faʻamalosi atili le faʻaleleia o le palapala lea e tupu ai.

Fertilizers e faia ai le minerale poʻo le minerale, o le vailaʻau faʻamaonia i totonu o faatonuga e le mafai ona sili atu. O meaʻai faʻateleina e mafai ona afaina tele ai le teuteuga matagofie.

O le a e fiafia e aoao atili e uiga i meaʻai ma minerale.

Teuteu

Pe a oʻo mai le tautotogo, e manaʻomia ona tafiesea le mutia o laʻau ma mea pala, o le a faʻaleleia ai foliga o le fale teuteu. E mafai ona faia lenei mea i le lima ma le faʻaaogaina o se rake, lea e mafua ona o le malosi o laulaau, o le a le afaina ai le mea matagofie o le fescue. A mavae le fuga o le vao, e tatau ona tipi le fugalaau e puipui ai foliga vaaia. I le tulaga pe ae manaʻomia e aoina fatu, e tatau ona e tuua le fugalaau sili ona tele seia oʻo lava ina matua.

Bluegrass fescue - o se teuteuga matagofie o soʻo se togalaau, lea e matua faigofie lava ona tupu e oʻo lava i se amataga. O le laau e faigata: e tetee i le vevela o le vevela ma le mamalu, aʻo le malulu malosi. O tulaga alualu i luma ma tausiga e manaʻomia tele. O le le lelei o le le mafai ona totoina fesaga i luga o paolo, e le gata i lea, e le faatagaina le susu. Afai e tele mea totō, o le tausia lelei o nei mea e mafai ona vave faʻaaogaina, ona o le manaʻomia ona vaeluaina taimi ma toe faʻaleleia pupuni.