Faatoaga faatoaga

E mafai ona ou tuʻuina iʻa i moa

Ina ia ausia le maualuga o le gaosiga o moa, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo i latou, e aofia ai le tausia lelei o se lisi o meaʻai. Cereals, lea e avea ma faavae oa latou meaʻai, e le mafai ona faamalieina atoatoa manaʻoga o moa mo vitamin taua ma minerale. O lenei le lava o loʻo faia e ala i le faaopoopoina o vaega eseese i le fagaina o moa, faʻapipiʻi foi iʻa. Sei o tatou mafaufau atili i auiliiliga o le faʻaaogaina o lenei faʻaopoopoga.

Faia e moa ni iʻa

Chickens e 'ai i iʻa ma le fiafia tele, e le gata o se tamaoaiga o punatini, gaʻo ma amino acids, ae o loʻo tuʻuina atu foi le tino moa faatasi ai ma elemene taua e pei o le calcium ma le phosphorus. O faifaatoaga faifaatoaga e iai taimi lelei e faʻaaoga ai lenei oloa:

  • fua o fuamoa o le hens faateleina;
  • fua lelei o le fuamoa;
  • faateleina le mamafa o meaʻai o manufasi;
  • E faʻamalosia ponaivi manu (o lenei mea e sili ona taua mo moa moa laiti).
E mafai ona tuʻuina atu i le manulele ni iʻa faʻafefeteina - sami, vaituloto poʻo vaitafe, pe faʻatau mai faleoloa pe puʻeina tutoatasi. E mafai ona 'ai e chickini i soo se ituaiga - sisi, kuka, salimalie. Ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai ni tapulaa faʻapitoa i le faʻaaogaina o iʻa i totonu o le pepa e tasi. O nei faʻaaliga o le a talanoaina atili auiliili i lalo.

Talitonu o mea lelei e tatau ona faʻamaonia ai moa le soifua maloloina lelei ma maualuga le gaosiga. Saili pe mafai ona tuʻuina moa beets, fatu, aniani, pateta, pi, oats ma le kalaka.

E mafai ona tuʻuina moa

E pei ona taua i luga, e mafai ona 'ai e moa ia iʻa, ae le faʻaaogaina lenei oloa e le afaina ai le manulele, e tatau ona amanaʻia mea e sili ona taua o ituaiga ituaiga o iʻa. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

O iʻa mama

O le ituaiga mea lea o iʻa e sili ona manaomia mo moa, ona o le masima i totonu o le fagafalaina o meaʻai e faʻaopoopoina i na o mea e gata ai (e le sili atu i le 0.3% o le aofaiga atoa o le aso), o le masima o masima e afaina ai le manulele. O iʻa faamalu e tuʻuina atu i moa pe a maeʻa ona solomuli i totonu o le vai, pe a uma ona fufulu ese le masima mai iʻa. Ae, i le avea ai o se tulafono, o faifaatoaga o moa e le faigofie ona faʻafesoʻotaʻi le fafagaina o moa ma se oloa.

Taumafa o le manogi o iʻa - e leai se sili atu ma le 10 g i le aso, pe tusa ma le 70 g i le moa i le vaiaso. O le tele lava o taimi e fafaga ai i vaiaso taitasi. Afai e te sili atu i lenei fua, e mafai e manu felelei ona amata faafitauli o le ate.

Matou te fautuaina e faitau e uiga i le tele o meaʻai e te manaʻomia e tuʻu ai se moa i le aso, pe faapefea ona kuka: mash, supplements ma meaʻai mo le tuʻuina o lens.

Toa fagota

O iʻa i lenei fomu e mafai ona faʻaofiina i le taumafa a se manulele, ae e tatau ona amanaia le ono mafai ona maua e lona siama i le pulou (anufe). E faapitoa lenei tulaga mo le vaitafe ma le vaituloto, o meaola o le sami ua manatu e matua saogalemu i lenei tulaga, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia mo i latou. O aso uma, e tasi le manu e mafai ona tuʻuina atu i le 10 g o le oloa, pe tusa ma le 70 g i le vaiaso. A faʻaaogāina se fuamoa, e fautuaina e faʻavasegaina taimi faʻataunuʻu moa.

E tatau i faifaatoaga ona mafaufau pe o a mea e mafai ona fafaga ai moa, ma le mea e leai.

Suauu

I lenei fomu, o le iʻa e sili atu ona faʻaaogaina nai lo le lanu ma le salima. O lenei oloa e saogalemu tele, ma o le gaʻo iʻa e faʻaaoga i le mash susu. I le avea ai o se tulafono, latou te kukaina i le auala lenei: aua le fufulu mama ma fagogo iʻa i totonu o le vai, aumai i le vevela ma vela mo le isi 15-20 minute ina ia faamaluluina ponaivi.

O iʻa fagota e liua i se fasi moa ma se mea e gaosi ai manu, tipi i ni vaega pe avatu i le manulele atoa. O nisi taimi o carcasi o le razvarivat e faʻamamafa ai ponaivi iʻa. O tulaga masani mo le kukaina o iʻa e tutusa ma isi ituaiga o iʻa - 10 g i le aso, poo le 70 g i le vaiaso ile moa.

Gaʻo falaoa

O lenei oloa ua avea o se filifiliga sili ona aoga mo le fafagaina o manulele, e masani lava ona i ai i le tuufaatasiga o meaola manu. A o fafagaina le fagaina o fasi moa, o le sea o le aʻai i le aso faisoo e tusa ma le 6%. Mo moa matutua, o lenei vaevaega e faʻaititia i le 3-4%.

E iloa lelei o le suauʻu fagota o loʻo maua ai gaʻo mama ua maua mai iʻa. Saili pe aisea e tuʻu ai le moa.

O le a se isi mea e mafai ona tuʻuina atu i moa

I le faaopoopo atu i oloa o iʻa, o isi vaega o loʻo faʻaaogaina e avea ma faʻaopoopoga o meaʻai. O foliga o nisi o mea e sili ona taatele e tutusa lelei.

  1. O le mea sili ona taua e tatau ona fai, o fualaau suamalie fou, E fautuaina e faʻaopopo i le fafaga, e tusa lava pe fafagaina fagaoa. Mo le fafagaina, clover, alfalfa, plantain, nettle, sorrel, kapisi, pito i luga o le vao e masani ona faʻaaogaina. I le taumalulu, o fugalaau fou ua suia e le falaoamata mutia, vaomago, poʻo fualaʻau manogi. Greens o se punavai o vitamini A, B, C, E, faapea foi ma le polotini mo moa. E faʻaleleia ai le gaosiga o le manulele ma faʻaleleia lona soifua maloloina, ma i se faʻaopoopoga, i le tele o tulaga e faʻaitiitia ai le tau o le fafagaina o manulele. I le taumafanafana, e mafai ona oʻo atu i le 30% le vaega o le lanumeamata i le taumafataga o moa, ma i le taumalulu e fautuaina ai le faatumauina o le vaega o fualaau lanumeamata fou i se tulaga e le itiiti ifo ma le 10%.
  2. O le isi mea taua taua o le aano o manu ma ponaivi (poʻo le ponaivi), lea e maua mai le gaosiga o manufasi. E faʻaaogaina ae le o le meaai. O lenei oloa e faʻateleina ai le mamafa o aso taitasi o ituaiga o manufasi laiti, faʻaleleia le fua o le fuamoa o le manu, faaleleia le lelei o fuamoa, maua ai le manulele ma elemene taua. O le vaega o lenei vaega i le aofaiga o taumafa o moa i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 6%.
  3. I le avea ai o se faʻaopoopoga, o fualaau aina e masani ona faʻaaogaina: zucchini, kāloti, beets, paukini, fulufulu lanumeamata lanumeamata, tamato, kukama, kapisi, pateta. Kaloti ma beets e masani lava ona ufiufi i luga o se laʻau, pateta ua kuka (e le mafai ona kuka le paluga) ma paʻu, o isi fualaau faisua ua tipiina i fasi pepa pe tuʻuina atoa. E tatau ona faʻapipiʻi na o pateta, o isi fualaau faisua e mafai ona tuʻuina pe faʻasaina. O fualaau faisua o se punavai taua o vitamini, elemene o elemene, masini gaʻo, polotini. O lo latou faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaosiga o le manulele ma faaitiitia le tau o le fafagaina. O le fua o fualaau faisua i meaai i aso uma e 20-30%, e masani ona faʻaaogaina e avea o se tasi o vaega o le mash mash.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, e faigofie ona faʻalauiloaina ia oloa o iʻa e fai ma faʻaopoopoga i le meaʻai moa, ae e tatau ona amanaʻia le tele o ituaiga o ituaiga o meaʻai.

Atonu o le a aoga mo oe le faitau e uiga ile auala e fafaga ai moa, ma pe ono mafai ona tuʻuina moa ni kiona nai lo vai.

I lenei tulaga, o oloa o iʻa o le a le gata o le punavai o mea sili ona taua e iai le aoga aoga i le gaosiga ma le soifua maloloina o moa, ae faaitiitia ai le tau atoa o le moa.