Faatoaga faatoaga

Toa o loʻo uʻuina laʻau lanu - Ameraukana Breed

Ameraukana breeds breeds chickens o se tasi o nai tagata e feaveaʻi fuamoa lanumoana. O le lanu e le masani ai fuamoa, o le tofo o aano o manu ma le maualuga o le gaosiga o oloa ua maua ai le alofa o lenei ituaiga i faifaatoaga moa ma tagata faatau i le salafa o le lalolagi.

O le igoa Ameraukana (Ameraucana) e sau mai le tuufaatasiga o upu Amerika ma igoa o le ituaiga o lens Araucan.

O le ituaiga na fafagaina i le Iunaite Setete o Amerika e ala i le sopoia o Araucana ua uma ona taua ma ituaiga o moa i le 70s o le 20 seneturi. O le autu o lenei mea o le umia lea o le World Fair i Montreal i le 1967, ina ua aumai i le North America ni moa e le masani ai o loo tauaveina ni lanu moana, lanumeamata ma turquoise. I le tulaga aloaia, na faʻaaoga e le American American Poultry Association le faʻataʻitaʻiga Ameraukana masani i le 1984.

O le toʻatele o tagata e alolofa i moa a le Ameraukana ona o lanu eseese o latou fua. O le mea moni o le Iunaite Setete na taʻua uma moa o loʻo ave fuamoa o lanu e le masani ai. O lenei faʻamatalaga e faʻaitaina e tagata tomai faapitoa i le faatoaga o meaola moa, talu ai o le ituaiga o moa Ameraukan e tulaga ese, ei ai tulaga maualuluga tulaga ma manaʻoga mo fafo atu o tagata taʻitoʻatasi, e aofia ai le foliga, mamafa, lanu, taliga, ma le selu.

Faʻamatalaga faʻamavae Ameraukana

Ameraukana e tele lanu, i le aso ua aloaia aloaia e le American Poultry Association 8 lanu: lanu uliuli, paʻepaʻe, mumu-lanu enaena, blue, silver, wheat, wheat-blue, yellow yellow. E iai isi lanu, e aofia ai le lavender.

I le faʻaopoopoga i le ituaiga autu, o loʻo i ai foi se ituaiga o ituaiga o Ameraukana - bentam (Bantam).

O foliga vaaia o Ameraukana e iloga i itu nei:

  • O manulele e sili atu le manogi ma lalo i luga o le tino atoa, o loʻo i ai le itu tauagavale ma le 'ava, lea e fai ai fulufulu fusi eseese ma e matua natia ai o latou ulu.
  • Ole lapoʻa lautele, umi le uumi, leai i lalo, paʻepaʻe, lanumoana poʻo le lanu, 4 tamatamaivae saʻo.
  • O mata e lapopoa, lanu mumu-lanu enaena.
  • O le pito i luga ole foliga foliga foliga e pei o se faasologa o mauga maualuga, e amata mai i le gutu ma faʻamuta i luga o le ulu. I le ogatotonu o le pito i luga e maualuga atu nai lo itu.
  • O taligalu laiti, ova, mūmū lanu, i roosters e sili atu ona lauiloa le lanu nai lo moa.
  • O le siʻusiʻu o le uumi o le umi, e tu i le maualuga o le 45 tikeri, i totonu o pusa o loʻo i ai se foliga faʻafefe.
  • I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e vaʻaia ni ata tetele o moa a Minorcan. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i le sootaga o loʻo i luga.

    Ae pe faʻapefea ona totoina moa moa e faʻamatalaina auiliili iinei: //selo.guru/fermerstvo/soderzhanie/brojleru-v-domashnih-uslovijah.html.

  • E malosi malosi le pi, faʻafefe.
  • O apaʻau e telē tele, faʻaleleia lelei, lea e mafai ai e Ameraukana ona lele.
  • Le lanu o fuamoa e eseese, e masani ona maua i le lanu moana, ae o loʻo i ai foi le lanu uliuli, lanumoana, lanumeamata, enaena, piniki ma le olive.

Faʻapitoa

Mama:

  • O le mea e sili ona taua o nei moa o le eseese oa latou fuamoa. O se mea e sili ona malie, aua o le lava moa lava lea e tasi e mafai ona ave se fuamoa o le lanumoana ma le isi, mai lanu o loʻo faʻamatalaina i luga.
  • O le moa e amata ona sosolo i le 5 i le 6 masina talu ona fanau mai.
  • O Ameraukana e maualuga le maua o gaosiga - o la latou gaosiga o manu e 200 - 250 fuamoa i le tausaga. O le gaosiga e oʻo atu i le 2 tausaga.
  • E vave ona maua mai masini ma masini moa, o le aano o le aano, e maualuga lona tofo, faamanatu ai salu i le tofo ma le manogi.
  • Ameraukana e matua faigofie lava ona faatumauina.
  • Faʻafetai i o latou fulufulumanu, o manulele e matua faigata ma e mafai ona faʻafetaia le malulu faigofie. Faʻafetaia le malulu ma le vevela.
  • Ameraukana e iai se malamalama, toʻafilemu.

Faʻafitauli:

  • O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ona maitauina se tulaga maualalo o le atinaʻeina o le faʻaosoina o le mafaufau.
  • Atonu e seasea ona tupu osofaʻiga a Ameraukan i isi manulele, faʻapea foʻi le ita i tagata. E fautuaina e vavae ese ia ituaiga meaola.

Initaneti ma faʻatoʻaga

E toatele na latou taumafai i nai fale faiʻai a le aiga, pe o le a tausia ni moa. E le gata i lea, o le filifiliga ua faatupulaia le taulai atu i Ameraukana, o lona lauiloa ua faatupulaia i la tatou eria.

O le faigofie o le tuputupu ae ma le tausia o Ameraukan e mafua mai i le tele o mea:

  • O le natura o lenei ituaiga e fesuisuiai ma lelei le taulimaina.
  • E i ai a latou lava uiga, agavaʻa, taʻalo, e masani ona faʻaalia le faʻalelei ma e iloa e le tele o tagata e pei o meaola.
  • O le tuputupu ae ma le lapopoa e maualuga, o lea e talafeagai ai mo le tuputupu ae i totonu o tamai fale ma fanua e tapunia.
  • E vave ona ola vave ia pou ma maua ai le malosi.
  • O le tausiga o nei moa e faafaigofie ai le leai o faamaʻi patino, lea e avea ma faafitauli ogaoga pe a tupu isi ituaiga.

Ata

I lenei vaega o le tusiga tatou te maua ai ni ata o se fatuga matagofie. I luga o le ata e te vaʻai i se sui o lanu paʻepaʻe:

Ma iinei o le tamaitai paʻepaʻe o loʻo savali faʻatasi ma le mitamita:

Faʻaipoipo fafine i totonu o le fale, vaʻai i le mea puʻe i le faʻalavelave:

Ma o iinei e te vaʻaia ai se moa matuai lautele:

E na o se fuafuaga sili atu. Ata na pueina i totonu o se lotoa tutoatasi:

Tulafono faavae o tausiga

O keke na totoina ia Fepuari - amataga o Mati ua manatu e sili ona aoga.

Mauaina ma felauaiga

  • O le tausaga sili ona lelei mo le faatauina o moa e le itiiti ifo ma le 14 aso.
  • O le faʻatauina o moa e le tatau ona i ai i luga o le auala, ae mai i faifaatoaga moa, e tatau ona saʻo mai le fale. O taʻavale na faʻatauina i luga o le maketi atonu ua maeʻa ona maʻe ma maʻi, o le a faigata ia te oe ona faʻapolopolo o latou ola i aso muamua i se nofoaga fou.
  • Mo le felauaiga, ave se pusa faapitoa faʻamafanafanaina e ala i le ufiufi lalo i se paʻu fulufulu mamoe vavae. Aloese mai le vaivai tele - i luga o se pusa pusa e le maluelue, o le a mafai e moa ona faaputu ma faamanualia e le tasi le isi.

Suauu faatulagaina

  • I le aumaia o moa i totonu o le fale, tuu i totonu o se fale tele saunia, aua o le a latou tuputupu ae malosi mai aso muamua.
  • Faʻasoa faapitoa i le tagata inu manu - e sili atu le faʻatau i se faleoloa faapitoa. E faigofie le inuina o le vai i totonu o se tagata inu, ae e le faʻafefe i luga o le fola. E taua tele le fola i le tausiga o moa. Faʻaaogā mo lenei fuʻa mama, siakiina e le aunoa mo le faʻafefiloi - o le a mafanafana ma mamago moa. Afai e leai se sitiva, e mafai ona e faʻamago le peat.
  • O nisi o faifaatoaga moa e faʻaaogaina se fola eleele e toto ai moa Ameraukana. E i ai tulaga lelei ma le le lelei. O le pito i luga o le fogaeleele e matua leaga lava, e leai se faafitauli i le vai i luga o le fola, ae o le meaʻai e pa'ū ese mai le fafaga e pa'ū ese mai le fale.
  • Ameraukana chicks e manaʻomia le mafanafana ma avanoa mo auala, o le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻi le cage ma le avia i le taimi muamua, o le avanoa lea e lafo. O le tele o le vevela e manaʻomia ile nofoaga ole moe, e tatau ona tuʻu ese se mea e fafaga ma se mea e faʻaalu, ma ave le afa o le avanoa i lalo o le papa.
  • Taofi moli i le 24 itula i le aso ina ia ola vave ai moa. I le masina o le a mafai ona e amata aʻoaʻo atu i latou i le po, ma tape moli i le 9:00 pm ma aofia i le 6:00 I le taeao. Ae o le umi latou te laiti ma vaivai, o le a latou manaomia le vevela ma le malamalama tumau.
Tsarskoye Selo ituaiga o moa o se tasi o le uii i Rusia. E uiga i mafuaaga mo le amataga na faitau i la tatou 'upega tafaʻilagi.

E le o tagata uma e masani i le masini vavalalata saʻo ile fale tumaoti. Ae o le tagata e faitau i lenei tusiga ua mautinoa lelei.

Mana

  • O meaai lelei mo Ameraukana o le a avea o se meaai fafaga, e ui lava e mafai ona e saunia meaai oe lava. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi le millet, lauʻeleʻele o le fanua, saito, sana, keke keke, faʻaopoopo i ai se mea muamua. Afai e le mafai ona faʻatau le saofaga, e mafai ona e sui lelei i se iʻa fou, e pei o le faʻaleleia.
  • Fafagaina e tatau ona teuina i se vaega faʻatusatusa. O le taimi lava na 'ai ai e moa mea uma, faʻaopoopo atili. O le mea sili lava, o mea e totoe o loʻo i totonu o le fagu e le faʻaleagaina.

Fainu

O le fafagaina o moa e tatau ona faʻamautu lelei le vai. Aua le sasaa saʻo le vai mai le tapuni vai i totonu o le meainu, faʻaaoga vai faʻamamaina pe le itiiti ifo foi le puipuia o le vai tapuni.

Faʻalauteleina o mea

E faigofie lava ona e malamalama pe lelei lau tama moa. Afai latou te le leoa, e lelei mea uma. Afai oi latou o se fusi, latou te malulu. Meaai - fiaai. Afai e te alu ese mai le vevela - o lona uiga o le vevela e tele, faʻaitiitia lona tafe.

O le mea pito sili ona taua i le olaga o moa a latou uluai vaiaso e 10, i le taimi na faia ai ponaivi ma maso. A maeʻa lena, o le mamafa o manulele o le a faaopoopoina malosi, o le a faateleina le volumini o le fafaga i le 15 vaiaso o le ola. A o faagasolo lenei vaitaimi, e taua le pulea o le laugatasia o le mamafa o meaʻai i totonu o le lafu, siaki le avanoa o moa taitasi i le fafaga ma le gauai faapitoa i le lelei o meaai.

Afai oe auai i le fausiaina o Ameraukana i aofaiga tele ma o le fuainumera o moa e sili atu i le selau, e taua le toe toefaʻiina o moa, vaevaeina i ni vaega se lua - tagata tetele ma laiti.

O lenei faʻaogaina o le a fesoasoani ia te oe e ausia ai le tulaga tutusa i le tuputupu aʻe o moa, o le a tausia ma fafaga ese vaega. Talu ai o Ameraukana o nisi taimi e faʻaalia ai se uiga fiafia, e mafai ona i ai ni taʻitaʻi i se vaega toatele. O le a latou ave meaʻai mai moa vaivai, ma faʻaitiitia ai le mamafa o le lafu. Afai e te taʻu atu i se vaega tele, i fafo o le ae maua moa ma le mamafa tutusa.

Ameraukana e amata ona ave fua fuʻa 5-6 masina talu ona fanau mai - e faʻalagolago lava i le malosi o le maso maso. O le tele o le moa, o le saoasaoa o le a amata ona fao, o le a sili atu ona fua.

E tatau ona fafaga faʻalua tagata matutua o Ameraukan i le taeao - i le taeao ma le afiafi, faatasi ai ma le va o le 7-8 itula. I le filifiliga o le fafagaina, tuʻuina atu meaʻai faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le telefoni poʻo iʻa - e lelei mo moa ma moa matutua.

I se tulaga lautele, afai e te maua le poto masani i moa feʻaveaʻi, ole Ameraukana o le a le tuʻuina atu ia te oe ni faʻafitauli le talafeagai, e le o ni mea e teu ai ma e le manaʻomia tele le gauai.

Uiga

Ola mamafa:

  • Une matutua - 3 - 3.5 kg.
  • Palu matutua - 2 - 2.5 kilokalama.
  • Bantam Rooster - 850-950 g.
  • Chicken Bentham - 750-800 g.

Laʻau mamafa:

  • Palu matutua - 60-64 g.
  • Bentham - 40-43 g.

Gaosiga:
200-250 fuamoa i le tausaga.

Talia le tele:

  • Mo moa ma moa - 20/18 mm.
  • Bentham - 14/12 mm.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

I le taimi nei, o le galueaina o Ameraukana i Lusia, e leʻi oʻo atu i le lautele o le atinaʻe ma e oʻo lava i na faifaatoaga moa ma i luga o fale.

Ituaiga e tutusa ma analogues

Ameraukana o se tasi o nai ituaiga o moa e ave fuamoa lanumoana. E le gata i lea, o loʻo avea i latou ma moa Legbar ma Araucana.

Araucana e iloga i latou i ni "fulu" uiga ese - o fusi e afua mai taliga, ma le leai o se siʻu. O nei manulele e toetoe lava a leai se malosi, lea e faigofie ai ona latou faatumauina.

O ulisi e amata amataina fuamoa i le vave, ae e le iloga i latou e ala i le faʻamalosia ma le filiga. Mai le tasi moa e mafai ona e maua ai le 180 fuamoa i le tausaga, i le averesi, o le mamafa o le fuamoa e 50 g. O le mamafa o le ola o le Araukan roosters e 2 kilokalama, ma moa 1.4 i le 1.6 kilokalama.

O le lona tolu o vae o moa o loʻo uuina fuamoa lanumoana - Legbar. E alolofa le au faifaatoaga ia i latou mo le faigofie o le tausiga ma le maualuluga. O lauulu o ni meaola sili ona lelei o fuamoa laititi. Mai le tasi moa i le tausaga e mafai ona e oʻo i le 240 fasi vaega. O le mamafa o le Legbar roosters o le 3.2 - 3.4 kilokalama, o le hens - 2.2 - 2.7 kilokalama. O le uiga o le fefaʻatauaʻiga o loʻo faʻaititia.

O moa o le Eseta o loʻo feaveaʻi fuamoa lanu e taʻua foi o moa Maran. Ae o fuamoa o Marani e le lanumoana, ae o sukalati. O nei moa ua tele ma tele, aua e sili ona lauiloa i faifaatoaga moa. O le gaosia o le fua e 160-200 fuamoa i le tausaga. O le mamafa o le mamafa o Maran roosters o le 3-4 kilokalama, o le hens 2.5-3 kg.

Faatasi ai ma le fuamoa ma aano o aano o manu fasi ua faamaonia ai latou lava moa Bielefelder. O a latou amio e toʻafilemu, latou te taliaina le tau malulu. O le gaosiga o le gaosiga e 180-230 fuamoa i le tausaga. O le mamafa o le mamafa o le Bielefelder roosters o le 3-4 kilokalama, o le hens 2.5-3.5 kg.

Matou te faʻamoemoe o le a aoga lau tusiga ia te oe, fesoasoani ia te oe e faia le filifiliga sao ma aumaia le manuia i au taumafaiga!