Aseta

E faʻafefea ona filifili ma faʻapipiʻi se pa piliki i le dacha

Afai ei ai sou fale, fanua poʻo fale, e tatau ona e faʻapipiʻi se pa. E mafai ona faia i le uʻamea, laupapa, faʻamalosi ma isi mea. O le pa piliki o se tasi lea o mea masani masani. E pei foi o isi, e mafai ona fausia na o ia lava. Mo lenei mea e te manaʻomia se seti o meafaigaluega, mea faʻapitoa ma le malamalama i le faʻatulagaina o le pa.

Piliki piliki: mamanu mamanu

O le lelei o sea pa e matua itiiti lava:

  • umi;
  • umi;
  • e le manaʻomia le tausiga: atavali, sui o vaega malepe, ma isi;
  • foliga lelei

O piliki piliki e mafai ona teu i se tasi pe lua piliki masini. Latou te eseese le maualuga. E mafai ona mausali poʻo le "faʻasologa". Faʻafeagai foi i le maualuga o le faavae.

Talu ai o le poloka piliki e mamafa tele, o loʻo tuʻuina se faavae i lalo o lea e mafai ona tatalia se uta tele. I luga o le faavae, faatasi ai ma le fesoasoani o se tulaga, ua tosoina tulimanu, ua faʻapipiʻi pou ma ua tuʻuina atu vaega.

Saili foi pe faapefea ona faia se pa mai le gabions, mai se pa pupuni, mai se faasologa o laina-sosoo, se pa laau laupapa e tuu ai.

O vaega e mafai ona faia i piliki poʻo le faʻaaogaina o isi mea. Aua o le fausiaina o le pa e talafeagai mo soo se ituaiga piliki.

O le tau o le mea e faalagolago i le tele o mea:

  • mai le atunuu na afua mai ai. Belarusian ua manatu e taugofie;
  • mai le faʻatau. O le tau o le kamupanī e taugofie nai lo le tau o le tagata faʻatau;
  • mai le tau o le faaooina atu;
  • i le telē ma le faʻatulagaga.

E te iloa?O le umi umi o le pa o le 5,614 km na fausia i Ausetalia i le 1885 e puipui ai mamoe mai vavae.

Le lelei ma le le lelei o poloka piliki

O le lelei ma le le lelei o le mamanu e faalagolago tuusaʻo i meatotino o mea na faaaogaina i le fausiaina.

O le piliki e malosi, faʻafefe i le afi, umi, e le o le faʻaleagaina o masini, e mafai ona faia i ni lanu: paʻepaʻe ma le paʻu o le moli. E mafai ona tuʻufaʻatasia i ni fasi mea uʻamea.

O paʻu sili ona taatele o piliki sima. Ae e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga o faʻafeagai, aemaise i le fausiaina o se fausaga o piliki e lua. O le tele o taimi mo le fausiaina o pa e faʻaaoga ai piliki silicate. E mafua lenei mea ona o lona tetee atu i le vevela o le vevela ma lona malosi e tetee atu ai i matagi mataga e aunoa ma se faaleagaina. Le lelei meaʻai piliki, o le mea autu o le pa, toetoe lava a leai.

Faʻaauau

O le pa piliki e tele ona lelei:

  • tausisia le malosi i soo se tulaga o le ea;
  • e le manaʻomia se ata faʻaopoopo faaletausaga, fufuluina poʻo isi ituaiga tausiga;
  • o le a le toesea lana talosaga matagofie i le taimi o le taotoga.

Faʻasologa

O mea le lelei e le na o le taugata, ae o le faigata foi o le brickwork, le manaomia mo le aveesea e tusa ai ma le tulaga. Afai o se piliki na faia mo le fausiaina e le lelei lona lelei, o le a vave ona le pine ona foliga mai ma lona faatinoga.

E te iloa?O se tasi o pa e le masani ai o le pa o Niu Sila, na fausia e le bras. I le 2006, o le numera na oʻo atu i 800 fasi pepa.

Autu autu: auala e filifili ai se piliki pa

Muamua lava, pe a filifilia se pa, e taʻitaʻia i tatou e manaʻoga patino.

Pa puipui filifili tagata e mananao i le faʻalauiloaina i lau 'upega tafaʻilagi. Ae e tatau ona manatua i lou mafaufau o se vaega o lau 'upega tafaʻilagi e mafai ona tumau pe faʻapipiʻi faʻapipiʻi e se pa mautu o le pa. Pulu paʻu palapala ma masini paʻu

O i latou e mananao e faʻaopopo atili le malamalama i laau i luga o le 'upega tafaʻilagi e faia ai se pa i foliga o se faʻaogaina, o lona uiga, faʻatasi ai ma avanoa ina ia le faia ai e le paʻu se ata malulu. O fusi tuʻufaʻatasia ma faʻapipiʻi e manaia mo a latou fofo o togafitiga.

O le ae fiafia e iloa le auala e fuafua lelei ai le dacha, faʻapea foi le faia o se kapeta teuteu, faʻaogaina o togalaau, vaipuna, maʻa maa, papa papa, vai vevela, pala, gasebo, togalaau faʻatoʻaga ma ou lava lima.

E tele taimi tatou te feiloai ai i pa puipui i le uamea, laupapa, faʻapipiʻi. O se mea sili ona ofoofogia o le fai togafiti uʻamea o le a avea ma mamanu ma elemene o le gaosia. O sea pa e mafai ona teuteuina i teuteu o soo se foliga. Pulu piliki ma pa puipui

Lined

Piliki piliki e mafai ona avea ma sekeli, sulu, pulupulu ma silicate. O piliki e faia mai le omea e ala i le sasaina. O auala o le faʻaogaina o suauʻu ma le galala eseese e eseese naʻo mea e gaosi ai meaʻai ma le vevela o le vevela.

E maua mai i le faʻamaʻiina o meaʻai, vai ma le sima. E foliga mai e leai ni mata, e le mafai ona faʻaaogaina, e mafai ai ona faʻaaogaina mo le masini e fai ata. O le silicate e faia e ala i le faʻaputuina o le oneone siliva ma le lime tui i se autoclave.

O piliki e mafai ona faia i tulaga faʻasolosolo, fausaga faʻasolosolo, ma foliga vaaia. E mafai foi ona ese le fuafuaga lanu.

O le faʻapipiʻiina o se pa piliki e talafeagai ma soʻo se ituaiga piliki, e faʻalagolago lava i lou manaʻoga. E mafai foʻi ona tuʻufaʻatasia ituaiga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o koluma e mai i le gaʻo, ma o vaega e mai le gutu. Faʻasaga i le pa piliki

Faʻateleina elemene

O le pa ma elemene ua gaosia e aofia ai piliki ma elemene uamea ua tuufaatasia i vaega eseese. Faʻamalosia atonu o le vaega atoa i le va o poutū poʻo le pito i luga o le vaega i foliga o se afa.

O le mamanu e mafai ona faaopoopoina i le fusi faataamilo i le pito i luga o le pa. O le vaevaega o piliki ma mea na gaosia e faalagolago ile mamanu.

O se vaega o na fausaga o le manaomia lea mo uluai fuafuaga i le numera o piliki ma le ata faataitai o lona faataatia. Mo vaega o le semicircular e tatau foi ona i ai se meafaigaluega mo le tipiina o piliki. Piliki piliki ma le fausiaina o elemene

E taua!O pito i luga o pa puipui e mafai ona faia mai i le mafolafola ma le uʻamea uamea. Paʻu faʻamau e faʻapipiʻi mai lalo mai le pito i lalo i le piliki.

Faʻapipiʻi laupapa

O foliga o fausaga faʻatasi ma atigi laupapa e talitutusa lava ma elemene e gaosia. Afai e te fuafua e gaosia ni vaega o fafie, ona tatau lea ona e filifili pe o le a latou mausali pe faʻamau.

Afai o le sini autū o le puipuia mai le osofaʻia i le teritori, o le a le aoga se pa laau mo oe. E itiiti le umi nai lo le piliki atoa. Afai o le galuega e teuteuina, ona mafai lea ona matagofie le faʻaaogaina o laupapa i totonu o vaega.

O le tau o le pa ma faʻapipiʻi laau o le a sili atu ona taugofie nai lo isi ituaiga. Piliki piliki ma laau laupapa

Faatasi ai ma laupepa o faaulufaleina

O le tuufaatasiga o le piliki ma le fola o fola e foliga manaia ma ei ai le tele o itu e le mafai ona faafitia. O le faʻapitoa ole taugofie, faʻalelei ma faʻalagolago i le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga e puipuia i ituaiga uma o aʻafiaga: masini, matagi ma le ea.

I le tulaga o le faaleagaina o se tasi o vaega, e faigofie ona suitulaga i le isi vaega tutusa. O sea pa e faigofie ona faʻaalu, e le manaʻomia le vali ma le faʻaleleia atili. Piliki piliki ma pepa o mea na faʻaaoga

Faʻapipiina o le poloka piliki: fautuaga aoga ma fautuaga

Ina ia faia se pa, e muamua ona e filifili i foliga ma mea e faaaoga. I le filifilia o se meafaitino, fuafua lona aofaiga ma fuafua le tau muamua.

Aua nei galo lena mea, e faaopoopo atu i mea masani, o le ae manaomia se tulimanu, o paiga po o paipa, paipa, uila ma isi mea taumafa.

Aoao pe faapefea ona fai ni moega o paʻu ma maʻa ma ou lava lima.
Mo galuega o le ae manaʻomia foi:

  • suauu vailaau ma masini mo le sauniuniga o le fofo;
  • maea ma uaea fau mo le faailogaina o le nofoaga i lalo o le pa;
  • Bulgarian ma faʻasalalau i ai mo le tipiina o piliki ma isi mea faaopoopo o le a aofia i le mamanu;
  • mo le faailogaina ma le siakiina o tulimanu o le a e manaʻomia se laasaga ma se fua faʻatatau;
  • mo le sauniuni o le fofo o le a manaʻomia le taʻavale ma le pakete;
  • aua o le eliina o vai e manaʻomia se suo.

Mea e manaʻomia:

  • sima, oneone ma vai mo fofo;
  • piliki e faia ai se pa;
  • mea faaopoopo pe afai o le a tuʻuina le pa.

O le piliki o le a tuʻuina i luga o le sima sima. Ina ia saunia le vaifofo, o se vaega o le sima ua faʻafefiloi ma vaega e tolu o le oneone ma le faʻaopoopoga o le vai i se palasitika.

E mafai ona faafaigofieina le faagasologa pe afai, ae le o vaega taitasi, oe faatau i totonu o le faleoloa se paluga faapitoa saunia mo masini.

E taua!O le faʻamalosiina o le sima sima o le a faia i se mamao e 10 cm. O le mafiafia o le uamea e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 cm. E mafai ona nonoa faʻamau faatasi ma le uaea.

Fuafua ma fatufatu se galuega faatino

Faʻataʻitaʻi le numera manaʻomia o piliki. Ina ia faia lenei mea, tusi le umi ma le maualuga o le pa, le umi, lautele ma le maualuga o koluma. Matou te faia le faʻatusatusaga o le tele, e faʻavae i luga o le mea moni e te iloa le maualuga ma le lautele o lau piliki filifilia.

Auala e fausia ai se piliki pa. Laʻau sili ona matagofie: vitio

Ma le isi, mafaufau i le auala o le a faia ai le tuʻuina atu: tasi piliki, tasi ma le afa poʻo le lua.

O le a aoga mo oe le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona e faia i ou lava lima se avanoa i le fale, o se vaega tauaso o le fale, ala savali vaʻaia, sosoʻo mo vine.

O le kopi lona lua o le faʻatusatusaga faʻatusatusa e faʻavae i luga o le mea moni e 1 sikuea. m tasi puipui puipui e ave 100 iunite o piliki, ma faalua masonry - 200 iunite. O le mea lea, o le iloaina o le vaega o le pa, e mafai ona e faia i taimi uma le fuaina o le aofaiga. Faʻasolo faʻeseese le faʻaaogaina o mea i luga o koluma, ia manatua le mea moni e tatau ona i ai se mamao o le 2-2.5 mita i le va o koluma. O le fuafuaina o le aofaiga o loʻo manaʻomia o le oneone ma le sima o le a faʻalagolago i le ituaiga moli.

Faʻatauga ma le faʻatauina o mea

Saunia se ata tusi o loʻo faʻaalia ai le saʻo o itu uma o elemene. O le ata o le a faʻatagaina ai oe e le na o le fuafuaina o le aofaʻi o meafaitino, ae ia maka saʻo i luga o le nofoaga o le pa i le lumanaʻi, ma, aʻo agai i luma le galuega, faia se siakiina o fuainumera fuafuaina ina ia aloese ai mai mea sese na fai.

Faʻatauga o mea faʻaalu e faʻaalu, i luga o le faʻavae o au faʻatulagaga. O le uiga ese o le faʻatau, o le afai e masani ona faʻatau uma le piliki, ona mafai lea ona faʻatau oloa mo le vaifofo ao alualu i luma le galuega. O le a laveaʻiina oe mai tupe faʻaalu pe a fai oe faia se mea sese pe a fuafua le aofaiga o le sima poʻo le oneone.

Galuega sauniuni i le 'upega tafaʻilagi ma lona faʻatulagaga

Ole laulaau, pine ma le fusi poʻo le maea e faʻaaogaina e maka ai le fasi fanua. Matou te tietie i paʻu i tulimanu o le lumanaʻi lumanaʻi, faailogaina lona amataga ma le mutaʻaga. I le va o pine e toso ai le maea.

I le aua neʻi faʻamalosolo faʻasalalauga, tietie i paʻu i le va o le lumanaʻi i le lumanaʻi i le mamao e 1 m le tasi i le isi. Siaki le tau i se sikuea, e tatau ona saʻo saʻo.

O loo tatou sauniuni le faavae

  • Tatou teliina se faaputuga mo le faavae. O le lautele o le lua e tatau ona 60-70 mm lautele nai lo le lumanaʻi. E mafua lenei mea ona o le manaʻomia e faʻapipiʻi se pepa i totonu o le lua. Le loloto o le lua - 80-100 cm Faʻasaga puipui ma le pito i lalo o le lua.

  • Le faia o alavai matou te tuʻuina se vaega oneone i totonu o le lua. O le mafiafia o le eleele e tusa ma le 10 cm. Tatou te fagogota le oneone ma se fafie. Matou te faʻapipiʻi laupapa laupapa, siaki i latou i le maualuga. O le lumanaʻi faavae e tatau ona lamolemole, e aunoa ma ni faʻalavelave. Afai o le palapala lea e faʻapipiʻi ai le pa, o le a faʻaauau i le gaioiga (eleele palapala ma le tele o le susu), ona mafai loa lea ona faia le faavae i se mea itiiti e faʻafefete i lalo. O lenei ituaiga o trapezoidal o le a faateleina ai le mautu o le fausaga.
  • I totonu o le lua faʻapipiʻi pipili, lea o le a avea o se pou mo pou, ma le faʻamalosia, lea o le a faʻamalosia ai le faavae. Afai e te le faʻamalosia le faavae, o le mimilo o le palapala e mafai ona oʻo atu ai i vavae, lea e matua faigata lava ona tapunia.
  • I totonu o le faaputuga, sasaa le sima. Ina ia faʻaleleia le malosi o le fofo, e mafai ona e faaopoopo ni kalaupapa. O le tumu o le faʻatumu ua faʻapipiʻi lelei. Ina ia aveese le tele o le ea, ia sulu le fausaga ma le faʻamalosia i le tele o nofoaga.

  • E mafai ona aveese pepa faʻasologa pe a uma le 10 aso, ma o le a manaʻomia le faavae mai le 3 i le 4 vaiaso e maua ai le malosi ma le malogo. E fautuaina le faʻavaitaimiina o le fausaga i le vai i le vevela o le tau e puipuia ai le taʻeina o le eleele. E mafua ona o le vevela malosi o le pito i luga.

Fausiaina o le fausaga

Sauniuniga mo le faataatia:

  • piliki o le a faataatia i luga o le sima sima. Faasee le fofo i le lima poʻo le mea faʻapipiʻi. Faatulagaga: 1 sea sima, 3 sea o le oneone, 1 le suavai;
  • ao leʻi tuʻuina piliki i totonu o le vai mo le 1 minute.

    O le uiga o le faʻatinoga, o le piliki e faia i le omea, ma o le palapala e faʻafefe lelei ai vai. O le mea lea, i le vevela o le tau, e mafai ona "toso" le vai mai le fofo, lea o le a taitai atu ai i le faamamaina ma faʻaitiitia ai le malosi o le masini.

Filifili laau sili ona talafeagai mo le toto i luga o le pa.
O le pa e mafai ona faataatia e ni tekonolosi se lua:

  • muamua ona faia ni koluma, ona faatumu lea o vaega i le va oi latou;
  • puipui puipui ma pou e fai i le taimi e tasi.
Faʻavaeina o pou

Matou te fautuaina le faʻatulagaga faʻapitoa, e pei ona i ai i lenei tulaga o le a mafai ona e faʻagasolo malie ona e faʻaogaina le fausaga, pe afai ei ai se eseesega i le tele i se mea.

Afai e maua le feeseeseaiga i totonu o le vaega pe a maeʻa koluma maeʻa, ona e faʻaaluina lea o taimi ma taumafaiga i le tipiina o piliki o le saʻo saʻo.

  1. Siaki le ata piliki e aunoa ma se fofo. O le tuʻuina o le laina muamua e taua tele: afai e te faia se mea sese ma faʻaoga sese, o le a tumau lenei uiga ile pa atoa.
  2. Faʻaoga i le nofoaga o le koluma tulimanu tulimanu o le fofo. Matou te taoto i luga le laina muamua. E mafai ona faʻaaogaina le paluga i le pito i luma ma se taʻavale ao leʻi tuʻuina piliki i totonu o le masini, pe a uma ona tuʻuina ma fetaui. Ia mautinoa o le aofaiga o moli i le va o piliki taitasi e tutusa lava. Polokalame Masonry e aofia ai piliki e 4 e fausia ai se sikuea. O totonu o le sikuea o le a faatumulia i le paluga.
  3. Tatou te faatusatusa le laina muamua o le koluma. Afai e tatau ai, ia tipi.
  4. Totoga o le uaea fau poʻo le maea i luga o le fao i le maualuga o le laina muamua o le koluma na tuʻuina.
  5. I le auala lava e tasi, fai le laina pito i lalo o koluma o loʻo totoe ma le faʻatulagaina o vaega. Afai e te faataatia se pa i ni piliki se lua, muamua e taatia se laina o uluai piliki ona sosoo ai lea ma le laina lona lua. Faʻamaonia le maualuga o masini.
  6. Ina ia tuʻuina atu le malosiaga faʻatulagaina e ala i le tele o laina, faʻamalosia le mesh i luga o koluma ma vaega. O lana galuega o le faʻateleina lea o le malosi o le fausaga. O le faasologa o loʻo tuʻuina i luga o le vaifofo ma o le pito i luga e ufiufi i se fasi manifinifi o le fofo.
  7. I le aso ua fautuaina e le sili atu i le 50 cm le maualuga o le faataatiaga. Ua faia lea mea ina ia maua ai le mautu i le fausaga.
  8. O le pa ua maeʻa e mafai ona tuʻuina i le ituaiga o masi mama, ma e mafai ona vali ma vali i le lanu e manaʻomia.
E ui lava i le mea moni o le faʻapipiina o se pa na o oe lava o se faʻalavelave faʻalavelave, ae o le taunuuga o au taumafaiga o le a faʻafiafiaina ai oe. Mātauina faiga faʻakinolosi, ma o lau pa o le a atoatoa lelei i le faʻatinoga ma le tumau.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

O le mea taua, ioe, i totonu ma e mafai ona e "togi", ae sili atu le ave i totonu o le mea ua taʻua o le "sauniuniga" iinei ma nonoa i le uaea uʻamea. E le o se faʻamalosi, ae o se valea valea o le faʻamalosia. Ma e sili atu ona faigofie, e foliga mai ia te aʻu, o le faataatia ese o le faavae ma le b / taliga e faamalosia ai poloka poloka. O le a tatau ona faʻaalu se tupe i luga o latou ma luga o se faga, ae o tau o galuega e tutoʻatasi e tosoina le fofo mo sea ituaiga faavae e aoga.
sili atu
//forum.rmnt.ru/posts/38031/

O le piliki pito i luma mo le pa e le fetaui ma e le faasaoina e le suavai. I luga o le pa - na o le manaia! Pe sauni foi e fana ...
Hordi
//www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=3529091&postcount=9

O poloka piliki e malamalama lelei i le faʻamaoni o le faʻavae ma oso i sina mea itiiti. E tatau ona faia le faavae ma le faʻamalosia o le pito i lalo ma le pito i luga. O le loloto i le fola o palapala - lalo ifo o le loloto o le palapala.
Anatmar
//stroy-forum.pro/threads/fundament-pod-kirpichnyj-zabor.221/#post-952