Auala e faʻafefe ai geta

E faʻafefea ona faʻasao le fou o le pasili i le taumalulu, o fua mo le seleseleina o laau vevela

PasiliE mafai ona e aoina le vaitau atoa, vavae ese pe a manaʻomia, ao ola pea le laau i luga o le laufanua lauusiusi ma e toʻa lava seia oʻo i le taimi o le tautotogo.

Pasele Seleseleina: Seleseleina

O le tele o parsley ituaiga ua sauni e seleseleina i le lua i le tolu masina talu ona totoina. A o seleseleina mo le taumalulu, e tatau ona maitauina o fualaʻau o le pasili e sili ona manogi, o lea e sili ai le aoina o le pasili muamua-tausaga.

Mo le seleselega, o loʻo aʻafia ai lala e tolu pe sili atu ma laʻau e talafeagai. O le aoina o lautini, tipi i luga o aʻa i le aʻa, o le a tuputupu ae lala fou. E sili atu ona lelei le tipiina o laau toto i luga o le togavao, i lenei tulaga, o le a tupu atili ai fugalaau i totonu. Aʻo leʻi faʻataunuʻu, ia tipi ese uma aʻa ina ia le mate le pasili ma tupu i le vaitau e sosoo ai.

E te iloa? E tusa ai ma tala faasolopito a Aikupito, na tupu le pasesa i le mea na pa'ū ifo ai le toto o Gore, ma ua le toe i ai se mata i le taua ma Setu.

E faigofie ma faigofie: pe faapefea ona faʻagogo pasili mo le taumalulu

O le faʻavelaina o le pasili o se tasi lea o filifiliga pito sili ona faigofie mo le tausia o le pasili mo le taumalulu e aunoa ma le malolo. Mo lenei tapenapenaga, e te manaʻomia ni tama talavou ma laʻau vaivai ma lau. Afai e te le ola oe lava, ma faʻatau, aua nei e aʻafia le lanu o loʻo tu i totonu o le vai. Parsley e susulu le susu ma o le a malolo mo se taimi umi.

Greens na totoina i luga o lau laufanua e seleseleina mo le mago i le tau vevela. O lapisi ua faʻavasegaina e ala i le lafoina o lanu samasama poʻo le vaivai ma laʻau, o le a faʻapuupuu le faʻaoga. Fufulu le pasisa ma faʻagogo i luga o se solo. E mafai ona faʻamago i fua: i le aoina o nai lala, ua nonoa i se filo laʻau ma tautau i totonu o se nofoaga i totonu o le paolo. Toto i le paolo o le tulafono faavae lea o le auala e saunia ai pasili mo le taumalulu e faʻaaoga ai le metotia o le faʻamago, aʻo taofi le manogi.

O le a lanu samasama mai le susulu o le la, ma o ona suauʻu o le a faʻaalu. Green dried i fafo pe a ma le vaiaso. Gagana e aveeseina ma le faaeteete mai fagu vevela, vavae ese mai lala, nutimomoia ma teuina i totonu o se ipu tioata tapuni mo le tusa o le tausaga.

E mafai ona e faʻamago le pasesa i le setete ua leva ona faʻamaʻaina, faataapeapeina i luga o se pepa malulu, ae ia matauina ia tulaga tutusa. Afai ole tau poʻo tulaga ola e le mafai ai ona faʻamago le ea, faʻaaoga le ogaumu. E mafai ona e faʻagogo i luga o se pepa tao, ufiufi ile palapala, i le vevela e le silia le 50 tikeri.

E taua! A faʻamamago i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi le faitotoa pati, lulu le lau mai lea taimi i lea taimi.

Auala e faʻafefe ai pasili

Afai e tulaʻi mai le fesili pe ono mafai ona galo le pasesa mo le taumalulu, e le gata e mafai ae tatau. I le pasesa, e manaʻomia tele le vaitamini C i le taumalulu. E le gata i lea, o le greens o le a tuʻuina atu ai ipu ma mea manogi, ma i taimi o aso malolo, o le pasesa o le a avea o se teuteuga matagofie o ipu.

Faʻasalaina masani (seleni, paʻu, palu)

Ina ia togiina, ia naʻo greens fou, pasili, fufulu, vili ma fufulu lanu samasama ma faʻanoanoa. Ona e manaʻomia lea ona faʻamago le pasisa - tele le susu. Afai e te fafagu faʻatasi, lava fugago greens ua vaevaeina i ni vaega "bouquets", gaugau i totonu o se pusa paʻu ma tuu i totonu o le pusaaisa.

O le isi filifiliga, pe faʻapefea ona toliina pasili mo le taumalulu, - pulu pulu. Ina ia faia lenei mea, o laulaau lanu meamata fou e vavaeese mai i vaʻaiga mataʻutia, e nutimomoia i se naifi malosi. Ona faʻasolosolo lava lea i luga o laupapa mafiafia, sasaa vai mama ma tuu i totonu o le pusaaisa. A maeʻa sina taimi, e mafai ona faʻafeiloaʻi poloka i paʻu e saunia ai le isi aumaga.

O le isi filifiliga o le auala e fai ai pasili mo vaʻa malulu, - e teu i totonu o se mea e gaosia. I le taimi lava e tasi, o le a tuʻu e Parsley lona suavai ma faʻaopopo le vai i siaki aisa. O mea e teu ai meaʻai mo vavao e faigofie: mulimuli ane e tatau ona e faʻaopopo le numera manaʻomia o cubes i le ipu.

Tului Fufuluina o vavao faʻamaisa - calendula, chamomile, pasisa - faʻaleleia le faʻalavelave, aveʻesea le faʻafefete ma faʻalelei le liʻo i lalo o mata. Pasili, faatasi ai ma isi mea, o loʻo i ai se faʻafitauli pipisi.

Paisa vaimalie ma le pata

O le kulimi ma le pata e sili ona talafeagai mo vasega lona lua. O le pasili mago ma le mama ua maeʻa ona sasaa ma sasaa i le kulimi kulimi suamalie i le aisa. A maeʻa maeʻa, ona tuʻuina lea o pusa i totonu o ato poʻo pusa palasitika.

Paʻu pasesa ma le suauu suauu

Masalo o le auala aupito sili ona manaia e teu ai le pasili fou mo le taumalulu o le faʻamagoina lea i le suauu mata. Aemaise lava talu ai e leʻo manaʻomia le faʻamalosi. O laʻau ua saunia, o loʻo tuʻuina atu i totonu o fagu tioata ma ua tumu i le suauu ina ia le faia ai ni mea fou. O nei avanoa e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa i le pito i lalo poʻo totonu o le pulou.

E taua! Afai e te faʻafefiloi le suāuʻu manogi i le suauu olive, e te maua se sapalai salati sauni.

E faʻafefea ona pipi pasili

Faʻafefea ona taofi le pasili mo le tau malulu - faʻamatala i fualaau a tinamatua. O o tatou augatuaa sa malolo mo le taumalulu ae le na o fualaau faisua, iʻa ma aano o manufasi, ae o greens foi. Talu ai o le masima o se puipuiga masani ma e le mafai ai ona tupu faʻamaʻi aʻafiaga o siama, o le a puipuia atoa ai gusi.

E le gata o le paʻu o le pasili e mafai ona faʻafefe, ae o aʻa aʻa foi. O mea taumafa e faalima i le tasi (masini / masima). I totonu o ipu loloto e faʻafefiloi ai meaʻai ma nofoaga i se taimi e mafai ai i totonu o fagu, fuafua i luga o le mea moni o greens ma masima o le a avea ai le sua. E mafai ona teuina ni paʻu i totonu o le pulou ma totonu o le pusaaisa.

Pickley Parsley Recipes

O le pasili suamalie mo le taumalulu e tasi le toe toso - e le mafai ona teuina mo le silia ma le ono masina. Ae o le tele o mea e le manaʻomia, i le tautotogo o le a avea ma mata fou. Fufulu ma faʻamalo le pasili ua tumu i fagu, faʻatumu i le faapaleʻele ma faʻasaina mo le 30 minute. Ona tapuni lea o le tapuni ma teu i totonu o le faleoloa po o le potu.

Marinade: i le lita o le vai 1 sipunamu masima, 2 sipuni o suka ma le 200 g o le vineka.

Pasili, seleseleina mo le taumalulu e tusa ai ma nei fua, o le a faʻaleleia ai le tofo o au ipu, faʻafefeteina le tino ma vitamini ma avatu ai le manogi o le manogi ma lona manogi.