Laʻau

Laʻau faʻatoʻaga i le Moscow Region: ituaiga faʻatoʻaga, faʻatoʻaga ma le tausiga

O le mulipulu (o le perosi, iinei, o le laau mulberry) e talisapaia e le au fai togalaau e le gata mo lona teuteu. E maua e se tagata le leai o se masalosalo manuia mai fualaau suamalie ma suamalie e foliga mai o le leai o se fua. O le laau o le vine e tele ituaiga, ae le o tagata uma e lagona le tutusa lelei i tulaga o le itumalo Moscow. Mo lenei itulagi, ua fautuaina ia ituaiga laʻau paʻepaʻe e vave ona maua aʻa ma fua tele.

E mafai ona ola i luga o laufanua i tua atu o laufanua

O se laau i le fale e mafai ona ausia le maualuga o le 15 m, i le tau o le totonugalemu o Rusia e le sili atu i le 2.5-3.5 m. O lapisi o laupea tuta ua tele (10-20x10 cm). Latou te fafaga i luga o le koko, fafagaina i le itu i saute mo le gaosia o le silika.

O fua uma lava e mafai ona seleseleina e mafai ona paʻepaʻe, piniki, ulauli uliuli, lanumumu, lanu uliuli, ausia le umi o le 2-4 cm. O fua o le tuta e le o se fale, e pei ona valaauina ai i latou. Nai lo o lea, o nei fasi pipi na aoina i le fausiaina ma faʻamausali lelei ma a latou pericarp.

O le faʻatoʻateleina o le paʻu o loʻo faʻamanatuina ai le vavao

E pei ona molimauina e le tele o iloiloga o le au fai togalaau masani, o le totoina o vao i le laufanua mamao e mafai ona mafai. Ae peitai, e le o mea uma e faigofie tele. O aʻafiaga e tulaʻi mai ona o le malulu ma le umi uumi ma vaitau vevela pupuu. Lafo i gutu gutu i luga o se laau e ala i malosiaga. Ae e tatau ona manatua i lona mafaufau e leai sona aʻa poʻo le vaega o loʻo pito i luga ua iloga i se tikeri maualuga o le teteʻe i le kiona.

I luga o le aʻa, mo se faataitaiga, o le malulu o le palapala ua uma ona afaina i totonu o le 7-10 ° C. I lenei tulaga, ua fautuaina le tagata fai togalaau e aua le faʻagaloina sea lapataiga pe a totoina se seleselega, e pei o sina loloto o le loloto o le ua. I le taimi o le tautoulu, e tatau ona ufiufi le palapala i le aʻa ma se mulching layer. O le vaega eleʻele mo le taumalulu e fautuaina foi ina ia faʻapalapalaina i ni mea lalaga eseese.

Vaega o le tuputupu aʻe o mulberry i tuafanua

O le tulaga ese o le laau o le togalaau lea, faatasi ai ma le pau o le lau, ua pau ai le pau - o se faagasologa e tuu ese ai e se vao se vaega o galuega a le paranesi e aunoa ma ni taunuuga matuia. I le taimi lava lea e tasi, o le mea o loʻo gaosia i le va o le matua ma le matutua o vaega o le fana.

O le mea lea ua suia e Mulberry i se vaitau puupuu o le ao i le ogatotonu o le laina, i le mauaina o vaitau e lua - o le tautotogo ma le autumn. Mo isi aganuu i saute, e le taliaina lenei mea moni: o le a latou oti ae leʻi maua se taimi e amata ai le puipuiga i luma o le taumalulu. O le i ai o se avanoa i le mulberry e le faʻafefeina ai le malulu lata mai.

E faʻapefea ona totoina vao i Moscow

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o se laau, e tatau ona amanaia le tele o tuutuuga:

  • malamalama lelei o le nofoaga;
  • o le i ai o teritori saoloto i totonu o le 6-7 mita i le nofoaga e tulaʻi mai ai, le leai o fale maualuluga ma laau e faia ai le malu;
  • eleele mataga ma se tele o mea lanu po o oneone.

Mo le tulaueleele e filifili se nofoaga e leai se totogi ma le malu

O vine vaovao ua totoina i le tautotogo po o le tautoulu:

  • totoina i le tautotogo e faia ia Aperila seia oo i le taimi o le malosi o le suavai i laau;
  • alu i luga o se tau lauʻeleʻele i le amataga o le tautoulu po o le ogatotonu o le vaitau, e aunoa ma le faatali mo le malulu malulu ma timuga mamafa.

Fausiaina o Mulberry:

  1. Ina ia faʻamaufaʻailogaina le aʻa o le totoga o le fatu, ua saunia se lua 80x80 cm.
  2. E faʻasaina i le humus poʻo le faapalaga (1 pakete). Afai e mamafa le lalolagi, e faʻaalu i le afa afa wheel of peat.
  3. O aʻa o le fatu laau e faʻamaʻoina ma tuu i totonu, faʻasusu i le palapala palapala.
  4. Afai e tatau ai, o le seedling o loʻo nonoa i se pine, o loʻo tuʻuina i totonu o se pu.

O le totoina o le tuto e mafai foi ona maua mai fatu. Mo lenei mea, o le fatu mea e faʻauʻuina e 2 masina ao le i luluina. Fatu latalata i le loloto o le 3-5 cm, ia mautinoa o vai, mulch.

Stratification - faʻaaogaina muamua o fatu i le vai mama mo 3-5 aso ma togafitiga ma se vaivaiga vaivai o le palamati (0.1-0.25%) e fagua ai fatu i le ola.

Auala e tausi lelei ai mulberry i tuafanua

I le tautotogo, e asiasia totō laau totō fou, o le i ai o ni lala laau tipi ua faʻaalia, ma faʻaitiitia pe'ā tatau ai. Afai e leʻi mafatia tele le laau i le taimi o le taumalulu, i le taumafanafana o le a mafai ona toe totogi mo le faaleagaina o le soifua maloloina. I le totonugalemu o Rusia, e aofia ai le eria o Moscou, e sili ona lelei le ola o le vao e pei o se togavao.

Aʻo leʻi oʻo mai le fua, e matua malosi lava le tuputupu ae o le mulberry, o le mea lea, o lenei vaitau taimi sili ona fetaui lelei mo le faʻatulagaga mo le fausiaina o lala skeletal. O le seleselega sili ona lelei o le taimi e selesele ai, pe a oʻo mai pepa. Ae peitai, e le tatau ona ogatasi ma le vaitau o le tafe o le sua i totonu o le laau, talu ai o lala na tuʻuina atu ai le suamalie e faʻamago atoa. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le vao i se faʻavavega o foliga, ae aua nei faia maualuga tele. I le lumanaʻi, o sea fuataga o le a puipuia ai le fua mai manufelelei. E le gata i lea, o se tamai togavao e sili atu ona faigofie le aofia i le tulaga o le malulu malulu.

I le eria o Moscou, o le laau o le laʻau ua faia i foliga o se maulalo vao

Faʻapipiʻi luga o luga o le mulipulu e faʻaleleia pe a faʻatupulaia. A o faʻaopopo mea faʻaopopo e faʻaaoga ai se fofo o paʻu moa (1:10) poʻo le manurele (1: 5). Mai le afa lona lua o le taumafanafana, o le suavai e faʻaaogaina i na o le tau matutu. O le kulupu e manaia i manu felelei i le taimi o le taumafa. O le mea lea, o le pale i le vaitau lenei e puipuia e se manoa faapitoa.

O le a le ituaiga mulberry e sili atu ona filifili mo le itumalo Moscow

O le togalaau e tusa ma le 17 ituaiga. Mo le faigofie, e vaevaeina e le faifaatoʻaga muliki i le uli, mumu, ma le paʻepaʻe. Ae ui i lea, faatasi ai ma sea faʻavasegaga, o le lanu o le cortex e le amanaia ona o le fua o le fugalaau. E masani lava, o le mulberry uliuli e sili atu ona pogisa.

Blackberry mulberry

Eseesega o mulberry uliuli ma maualuga maualuga o le malulu o le tau e foliga leaga, i le vevela i lalo -25e uiga iLatou te le ola. Mo lenei mafuaʻaga, e le fautuaina e faʻatau mai mo le fausiaina i nofoaga e lata ane ai. E fautuaina ina ia gauai atu i ituaiga o laʻau o le vaomatua na faia i se auala masani.

O meatotino o le muliki uliuli io latou meatotino e sili atu ona talisapaia i le kuka nai lo le paʻepaʻe. O i latou ia ua avea ma faavae mo le kukaina o le fufuluina o fualaau suamalie, jams, jams, le kukaina o le uaina.

White mulberry

White mulberry e sili atu ona taatele i le tau o le laina pito i totonu. O lala ma ogalaau o laau e iai se moli po o se lanu samasama. I le taumalulu latou te mafai ona ola froulu e oo atu i -30e uiga iC. O se tulaga uiga ese o laau papaʻe paʻepaʻe o le fesuiaiga o le savili, dioeciousness, faʻafitauli o le lāmala, teteʻega o le kiona. I ogaoga ogaoga, latou te ola ai, ao nisi o latou paranesi e malolo. Faatasi ai ma le amataga o le vaitau tuputupu ae, o le aganuu e mafai ona maua ai le faamaloloina o ia lava.

Talu ai ona o le fiafia i le teuteuina, o nei laau totō ua totoina e faʻapalapala ai se laumei lanumeamata. O le le mautonu i le palapala o le mafuaaga lea mo le tuʻuina atu o paʻepaʻe paʻepaʻe i nofoaga e leʻi faʻaaogaina. Ae ui i lea, e le o aofia ai i le vaega mulimuli ia eleele mama e le lelei ona talia e aganuu.

Soʻo se ituaiga o paʻepaʻe paʻepaʻe i le itumalo o Moscou e maua ai ni faʻamanuiaga lelei.

O ituaiga sili ona lauiloa mo Moscow

Ae ui i lea, e mafai ona e taumafai e ola i laufanua faʻatoʻaga ma paʻepaʻe paʻepaʻe ma uliuli.

  1. White Staromoskovskaya. O lenei laau e iloga i luga o se pale paleni, lea e tu i luga o se ogalaau e oo i le 10 mita le maualuga. Lanu enaena o le fua o le lanu, o lanu o le tofo e ofoofogia. O le lelei o le eseese o le faʻaleleia o le tagata lava ia, faʻafefe o le mamafa i le malulu.
  2. Red Vladimirskaya. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 6 mita. O le pale e lautele ma le faʻaauau o le faia o taamilosaga pito i lalo. O fua e suamalie, e lanu violē lanu enaena. Faʻafeiloaʻi mausali le faʻafefe o le kiona ma le faʻafefeteina o le tagata lava ia o kata autu autu o le mumu Vladimirskaya.
  3. Paʻu paepae. O se vaega lenei o le faʻaleleia o le ituaiga o laau lea e fausia ai e le vao ni paleni tutusa. O fua e suamalie, ae latou te le talia femalagaiga; o le fou e tumau mo le 6 itula. O le faʻaopoopoga o le vailaʻau e aofia ai le teteʻe lelei o le kiona, maua mai, le lelei i le palapala, faigofie o le tausiga.
  4. Royal. O le ituaiga e iloga i uiga matagofie o le fua, fua tele o fua. O Royal Mulberry e le manaʻomia le faʻavaveina o le suavai, vave ona aʻafia ituaiga eseese o eleele. O fua e lanu uliuli. Faʻasolo le vao i le tuʻuina atu i ai o se foliga. E le manaʻomia se puipuiga faaopoopo mo le taumalulu, aʻo faʻafefe le malulu. O le ituaiga o se vaega o le tagata lava ia, o le mea lea, e fautuaina ai le totoina o laau elemene e lata ane. O le lelei o le Royal Mulberry o se pasene lelei o fua o le gaosiga, fuaina o fualaau aina.
  5. Peniuliuli. Toto o le ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le tuputupu aʻe o le ola, paleni lautele. O le lanu uliuli laʻitiiti e oʻo atu i le 5 cm le umi. O le aganuʻu e le o le tagata lava ia, ae o le le faʻavaivai i eleele, lamala ma malulu malulu, e maua ai fua lelei.
  6. Fuga lanu paʻepaʻe. O le faʻaaogaina tele lea o ituaiga o mulberry i tuafanua. Mo le itulagi, e manatu i ai o se mea e ave i ai le faamuamua. Mock fruit o loo i ai se tofo suamalie, lanu uliuli, suamalie ma le vaivai. O le laau e le lelei i le tuufaatasiga o le eleele, manumalo lelei. A oʻo i le mamago, e mafai ona vave faʻaleleia o ia lava pe a uma ona fufulu.

Fualaau suamalie Black Prince e oo i le 5 cm le umi

Vitio: uiga o le totoina o vao

Faʻamanatu e le Faatoaga e uiga i le totoina o vine

Ma sa ou matauina o le mulberry o se togalaau e sili ona malulu ma e matua malosi lava. O le tuputupu ae faaletausaga e mafai ona oo atu i le 70-80 cm. Ma o lenei tulaga e oo lava i tulaga o le itumalo Moscow. Ua ou auai i le galueaiina o fasi vine mo le sili atu i le 7 tausaga ma faatoa ou maofa lava i lona taua ...

Anona

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=35195&st=20

Mulipili i le Itumalo o Istra o Moscow. itulagi,, aumaia (e aunoa ma le vasega) mai Iukureini, manumalo e leai se fale mo le 7 tausaga. O laau e maualuga atu i le 3 m o loo taumafai e ola i le togavao, o le suatiaina faaletausaga o le tausaga ua mavae o le tuputupu ae o Aukuso o loo matauina (i le autumn e taumafai ai e alu i le tulaga lua o le tuputupu ae o laau). Fua mo le 4 tausaga i tausaga, ae o lala filifilia - o le pito i lalo. O le lanu o vine o le uliuli, o fua e matua laitiiti lava, i loʻu manatu (Ou te lei vaai i se mea faatauvaa i Iukureini talu ona ou nofo iina mo le silia ma le 10 tausaga). Seleselega laʻitiiti, mai le tasi laau na faʻamatalaina 2 lita o vine. O le tofo e laʻititi laitiiti i le itu i saute - e sili atu le suavai-fou, ao le tofo o le itu i saute e paʻu. Mo le 4 tausaga sa ou ola ai fatu mai fatu, e leai ni fua, ae ou te faamoemoe.

Lena

//homeflowers.ru/yabbse/index.php?showtopic=46732

E i ai foi aʻu vao vao mulberry, na ou aveina i le 4 tausaga talu ai mai Funtikov. O lenei e tusa ma le 1.7 mita le maualuga. Naʻo le pito i luga o lala, 12-15 centimeters, frozen i lenei tausaga. O lalo ifo o fatuga ola, ma o loʻo i ai ni nai ovaries laiti i luga ia i latou. O le tausaga na teʻa na ou taumafai ai muamua fua. Le lanu e papaʻe, sugary, laiti.

Valery Gor

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=537&start=210

Na maua uluaʻi fua i luga o lana miti. O le faʻataʻitaʻiga o se manuia. O vine vavalalata e mafai ona tupu mai fatu. Na latou aumaia ia te au ni nai fua o fualaau aina mai Elista. O le vaega na totoina vave (Aukuso). O fualaau o loʻo toto i totonu o ipu, faʻafefe i luga o le windowsill pei o totonu o laau. O se vaega o fatu sa toto i le isi vaipuna. E i ai se faʻafitauli i nei fualaau - lelei, latou te le ola i soo se auala lava. I luga o le tasi, e tolu lala o le 40 senitimita le tasi, o le isi e paʻu i lalo o le paʻu, o le mea lea e vaivai tele lala, e ui lava o le seleseleina o le vao e le afaina ai. O le mea lea, o mulberry e mafai ona ola ma fua mai i matu o Moscow Region.

tim95

//www.forumhouse.ru/threads/12586/page-13

I le eria o Moscou, o a matou fua o le a fua ma fua mai, ae ui i lea, o lava e laiti lava, e itiiti ifo ile centimita, ae tele. Na latou aumaia mai Rostov i le tausaga ua tuanaʻi, o le mita mita ma se pulou.

Ludmila - MilaSvch

//dv0r.ru/forum/index.php?topic=7024.25

E mafai ona ola le vine i le totonugalemu o Rusia. O loʻo faʻaalia ai le ola lelei ma le alualu i luma. Afai e faʻamaʻaina fualaau ma ola ai i ni manumalo se lua i se nofoaga fou, ona mafai lea ona latou toʻafilemu i le taumalulu i le lumanai. Faatasi ai ma le tausiga lelei o le laau o le vine, e mafai ona gafa ma e tupuga mai, ona o lona ola o le sili atu ma le tasi le sefulu ma le lua tausaga.