Laʻau

E faapefea ona ola le mango mai fatu i le fale

E mafai ona e teuteuina le windowsill e le gata i ituaiga uma o aganuu teuteu, ae faapea foi laau tetele. E toatele na mafaufau i ai pe a iai se fualaau suamalie po o se salati fua i luga o le laulau. O le mea moni, o le tupu aʻe o se vailaʻau faʻasaina e le faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai.

E mafai e le o le a fua mai, ae o le a aumaia ai se paʻi o le atamai i totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ona tupu le mango mai fatu i le fale, e taua le faʻataunuʻuina o ni nai tulaga faigofie.

Mango i totonu o le potu

O le mea moni, o mea o loʻo faʻatau atu i faleoloa e taua moni o le mango, ae o le laau e fua mai ai le fua e taʻua o le mangifer. O le laau lenei e tatau ona aliali mai pe a uma ona totoina se fua suamalie suamalie.

O fualaau aina o le a faʻapitoa ai totonu

A o le totoina ni fualaau suamalie, e tatau ona e faatauina se kopi lelei i le faleoloa. E sili ona lelei le fufuluina o fua.

Taua! Afai e te faʻatau pea se mango manua, e mafai ona e alu e faʻamaʻa. Ina ia faia lenei mea, o le fualaau aina e tuu i totonu o se tagapepa ma tuu ai mo ni nai aso.

Ua maua se ponaivi mai fua o fua. E tele lava. E i ai se mea o iai. Ua fufulu le ponaivi, ua teuteu le vailaau, faamama. O le ponaivi e suʻeina mo vaʻa, lea e tatau mai le pito. Ua tuʻu le ponaivi i totonu o le vai mo ni nai aso. O se aʻa, e fai ma faataitaiga, Zircon, Kornevin, Epin, e mafai ona faaopoopo i le vai.

A maeʻa le 3-4 aso, ona maua lea o le ponaivi. E tatau ona faateleina le taʻavale i le itu. I le faʻaaogaina o se naifi, o le ponaivi ua vaevaeina i le 2 vaega. Ua aveeseina se fatu. E pei o se atigi.

O le fatu e tuʻuina i le eleele lafulemu, manava. O le fagu e tatau ona faʻatusa tele. Fafo le fatu i luga. Salu le 1-2 cm o le eleele. A mavae ni nai vaiaso, afai e saʻo mea uma, o le a totogo le mango.

O le fuga Mango ei ai se manogi matagofie

O se tamai manuka e teuteu le windowsill. O le faʻalauteleina lea o laau totino ma laulaʻau eletene paʻu. O le lanu lanumeamata e ofoofogia. O le togavao o loʻo i ai se mea taua. I lalo o tulaga lelei, e vave ona tupu le aʻa. I ni nai tausaga, o fugalaau paʻepaʻe o le a faʻaalia i luga o le ogalaau. Latou te maua se manogi manaia. O le manogi e pei o le manogi lili.

Tulafono mo le totoina o laau aina

Fatuina

E faʻafefea ona tupu se fugalaau fugalaau mai fatu i le fale

O nisi fualaau o le a le tupu seʻi vagana ua maeʻa galuega faʻatasi ma le fatu. O le malosi o le pele o le a le faatagaina le fatu e tupu. O le mea lea, o le tele lava o fatu e faʻafefiloi i le vai mafanafana.

Filifilia le mea sao

O le mea e maua mai le fatu e maua mai i le fua o fua. O le fua e tatau ona aunoa ma ni nifo, pala, ni masalosalo masalosalo. I le paʻi, e tatau ona mama lemu, e le faigata, matua.

E vavae ese le ponaivi. E le mafai ona e faʻaleagaina. Afai e manaʻomia, fufulu fatu poʻo fatu.

Faʻaleleia o fanua

O le eleele mo fualaau aina e tele lava i le lautele. O pusa e faʻatau i faleoloa.

Soo

O le meaʻai e tatau ona aofia ai le oneone, o se paluga o peat, o se seti o meaʻai.

Pot

O le fiafia e tuʻuina i ipu e faia i mea masani. I totonu o ia koneteina, e le manava le potu, e atiina ae lelei.

Faʻasa

E toetoe o fualaau fua uma e fiafia i le susu, ae le o lona tulaga malolo. O le mea lea, o le fausua e tatau ona tumau, ae le tele.

Lulu

O mea e fiafia i ai e fiafia i le vevela. I le taimi o le tuputupu ae ma fua mai, o le vevela e tatau ona le itiiti ifo i le 20 ... +26 tikeri. Mapu - + 14 ... +18 tikeri. E tofu lava le laau ma ona lava manaʻoga.

Faʻamatalaga! Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a faʻamalieina e le peʻa le pa'ū i le vevela i le +2 tikeri, ae o le a oti le mango i +10.

Taʻu fua

E mananao tagata uma ia ola le laau mai fatu e fua mai. Mo le tele o vaega, ma le tausiga lelei, o le mea lea e tupu.

Tuputupuʻe ma Tulaga Soifua Maloloina

Ina ia mafai e le laau ona lagona le lelei, ia vave ona atiaʻe, e taua le tuʻuina atu i le vevela, faʻamamafana, meaai paleni ma puipui mai faʻatau. I lalo o nei tuutuuga, o le a fua mai.

Fualaau suamalie i le fale

E faʻapefea ona tupu le fufulu mai fatu i le fale

E tusa ai ma iloiloga o tagata e fiafia i laau toto, o fualaau oona po o le solasolo o se tasi o mea e sili ona malosi ma faigofie ona totoina fua. E oʻo lava i se fale talimalo o le a feagai ma lenei galuega.

E le mafaamatalaina le fiafia i ona fugalaau

O le tele o tuutuuga mo le totoina o fualaau aina suamalie:

  1. E tatau ona faatauina se kopi masani. E mafai ona e mauaina se fualaau aina e ala i le taomiina o lona atigi. Afai e faigofie lava ona misia, ona mafai lea ona faʻatau le fusi.
  2. I le fale, o le gaioiga o le naunau e vaeluaina i ni afa se lua. Ua aina le paluga. O fatu lanuuliuli e tuʻuina i totonu o se pesini vai.
  3. A oi ai i totonu o se pesini, ua saunia se ipu. E tatau ona laʻititi tele. E mafai ona e ave se atigipusa e iai pu ile pito i lalo.
  4. I le pito i lalo ua faataatia ese le alavai. E mafai ona avea ma tamaʻi maa, polystyrene, faʻalauteleina le omea, ma isi.
  5. Ona tuʻuina atu lea o le faʻafefiloi o le peat universe.
  6. Lauina o fatu o le sunflower i le eleele ma fufuluina i le 0.5-1 cm o le eleele.
  7. O le totōina e faʻasūina i sina vai itiiti.

Faʻalogo lelei! Fai mai nisi o fai togalaau e tatau ona ufiufi le ulo i le ata tifaga ina ia mafai ai ona maua ai ni fale lauʻeleʻele iina. O isi e leai. I soo se tulaga lava, o fatu o Passiflora (o le isi igoa mo fualaau oona) e i ai le fua tele o le germination, o le tele lava oi latou o le a mautinoa lava e totogo.

Passionflower o se vine. O loʻo faʻaosoosoina, faʻavave ona vave tupu. O lana fugalaau o se tasi lea o mea e le masani ai ma matagofie i luga o le paneta. I le taimi lava e tasi, o fua o le ola fiafia i le fale e faʻaalia ai se mea faigofie. O le taimi lava e amata ai le faʻalauteleina o le aʻa, e tatau ona faʻatautaia i luga o le faʻavaʻa poʻo le lagolago. E tatau ona faia lenei mea aʻo leʻi faʻamaonia le mea. A leai, o le a malepe le laau.

Faʻamasino fale

Bone avocado - fale tuputupu ae

O sina taimi umi atu nai lo le fiafia, e tatau ona e togitogia ma le pulu. Ae peitai, afai e te iloa pe faapefea ona totogo mango mai fatu i le fale, o le a le faigata ia persona pepe. Ua aveeseina ana fatu mai le faatauina mai.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le tuputupu ae o fatu fatu:

  1. E fufulu ponaivi i lalo o le vai tafe. O loʻo latou kuka i le vai inu.
  2. Mo se aso, o le fatu ua gasegase i se vaivaiga vaivai o le paseka e masani ai.
  3. A maeʻa lena, ua afifiina i le susu susu. I lenei tulaga, e tatau ona 7-10 aso. E tatau ona susulu pea le galu. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona toto fatu.
  4. A maeʻa le vaiaso ma le afa, o le a iloa ai fatu laiti i luga o fatu pogisa. O lona uiga ua saunia le persimon mo le totoina.
  5. Ua tuu fatu i totonu o se fagu ma le alavai ma eleele palapala.

    O le taimi e nofo ai aiga e le gata ina teuteuina ai totonu, ae maua ai foʻi fua

  6. E pipii mau i luga o le eleele ma se pito. A uma ona fufuluina le 1 cm o le eleele.
  7. Vaʻaia faʻapitoa mo pepa mo totonu o laau. O ato oneone e faatau i faleoloa faapitoa.
  8. O le totōina e faʻasūina i sina vai itiiti. E mafai ona e faʻaopopo se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae.
  9. A maeʻa ona iai ni laʻau malolosi se lua i luga o le potu, e faʻapipiʻiina ia laau taʻitasi i se pusa eseese.

Tuputupu ae i le kiwi

Kiwi o le a avea ma mea moni o le faamaualuga o le tagata faʻatau. O se vine malosi lea e tupu e aunoa ma ni faafitauli i totonu o se fale. Pau lava le faafitauli o le sailia lea o se paipa o le laau ina ia i ai le fuga ma fua mai. E leai se mea faigata i le totoina ma le totoina o vine. O le totoina o fatu e toetoe lava 100%.

Fautuaga tuputupu aʻe:

  1. O le totoina o mea totino o fatu ia o fua o fua.
  2. E faʻamamaina lelei mai le pulupulu. Ona afifi lea i totonu o se ie ma solo i lalo ole tap.
  3. Ua tuu le fatu i luga o le susu susu, ua ufiufi i se ipu tioata ma tuu i luga o se windowsill. O le galu ua faʻamalosolo taimi.
  4. A maeʻa le vaiaso, o fatu taitasi o le a totogo.
  5. Le eleele e talafeagai mo le totoina o le le mautonu. E sili ona lelei le ave o meaʻai mo lemoni.
  6. E totoina fatu i le eleele e le afaina, faʻafeinu i le vai ma ufiufi i le fusifusi ata e fatu ai se gaosia o le greenhouse.
  7. E faʻafefe le masina i le masina talu ona tulaʻi. E tofu kopi taitasi i totonu o se isi ipu. O Kiwi e tele laulaau, afai e totō laau i totonu o le pusa e tasi, o le a latou feoloolo.

    Kiwi i totonu o le potu

  8. Amata le totoina o le kiwi i le fale e ala i le filifilia o le nofoaga saʻo. O le nofoaga e tatau ona susulu, mafanafana. E mafai ona e faʻapipiʻi lamepa moli i luga o le meaola.
  9. E fafagaina Liana i le tele o taimi i le tausaga. Faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le ulo.

Faamatalaga faaopoopo. O le isi itu taua i le tausiga o le faapipiiina lea o le pito i luga o le vine. O lenei gaoioiga e faaosofia ai le atinaʻeina o laʻau mai itu.

Faʻatau Apricot i le Fale

O le totoina o apricoti i le fale o se galuega mo tagata fai togalaau ma fai togalaau. O lenei fualaau aina ei ai uiga.

Fautuaga tuputupu aʻe:

  1. O le lesona i le tuputupu ae o apricot mai le fatu o se fale e amata i le aveesea o fatu mai le fua. Ona latou susu ai lea i totonu o se fagu vai mo le 48-72 itula.
  2. O le mulimuli i ai e taua tele le faʻatinoga o le faʻamalosi. O lenei laasaga e faia foi pe afai e filifili se tagata e tupu aʻe se pi i totonu ia te ia lava. E tuʻu ivi i totonu o se atigi apa ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.
  3. A mavae le 90 aso, ona totoina ai lea o ponaivi i le eleele. I le taimi muamua, e mafai ona e tatalaina ponaivi ma ave ese fatu, e le mafai ona e faia lenei mea.

    Apricot fale

  4. Tausiga mo le laau e tatau ona faʻaeteete: i le taimi e faʻafeinu ai, faʻasamaʻi, tipi uma mea e le manaʻomia, faʻamalo le eleele. Ma le tausiga lelei, o le a maua mai fua i le 5 tausaga.

Lychee i le fale

O le faʻataʻitaʻiina o le lalani Thai e taua tele mo lona suamalie, vaivai, o le laau lava ia - mo se pale paleni faʻalelei. O le laau o le a teuteu ai soʻo se fale.

Fautuaga mo le tuputupu ae mai se maa:

  1. Ua aveese le ponaivi mai le fusi ma fufulu. Ona susulu lea i le vai mo ni nai aso. E mafai ona e faʻaaoga fua o susu.
  2. O le taimi lava e aliaʻe mai ai le tatupu, e totō le fatu ile eleele taatele ma faʻafeinu.
  3. E mafai ona e ufiufi le atigipusa ma se ato. O le taimi lava e iloa ai le vao, ua aveese le pusa.
  4. O le tausiga o le laau o le pulou e tatau ona faaeteete. I se tasi taimi i nai aso uma e fainuina ai, o le uluai laei pito i luga e naʻo le maeʻa lava o le 5 masina.

Lychee i le natura

E mafai ona e iloa pe faapefea ona ola le lyche i meaola, i Thailand, Vietnam, Initia ma isi atunuu vevela. O se ogalaau tele e ola i lalo o le lagi.

Lychee i le natura

Fualaau aina o loʻo tautau i fuifui, e pei o vine tele.

Olive i le fale

Fans of experiments e mafai ona taumafai e toto olive i le fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau mai se lala o le olive ma totō i le eleele malulu. E mafai foi ona e faʻatau mai olive olive fou pe mama. Canned - e le talafeagai.

Ua gagau ponaivi mo ni nai aso. O le pito i luga o le mata e tu i le naifi. E faia ai se tamai pu. Ona totoina ai lea o ponaivi i eleele uma ma faʻafeinu.

Olive olive i totonu o le fale

O le olive toto e mafai ona vaaia i ni nai vaiaso.

Feijoa nofofale

Feijoa o se fale maloloina. O le fale e vave ona aʻafia. O le faamasani i fasi feijoa, e pei, mo se faataitaiga, i le papaya, e lelei. Muamua, e toesea fatu laiti mai le fausua. O fatu ua vave saunia mo le totoina. O loʻo tuʻuina atu i totonu o se ulo ma le palapala. O le eleele e aofia ai le oneone ma le eleele. E vave ona tulaʻi mai. O isi tausiga e aofia ai le tuʻu i se mea manaia, ae aunoa ma le susulu o le la.

E vave ona pikiina e le laau meaai mai le eleele. O le mea lea, o le 3-4 masina e tatau ona fafagaina. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i luga o laʻei pito i luga o loʻo i ai le vevela, potassium, fuamoa. E mafai foi ona fafagaina le totogo i mea lautele.

Mangosteen i le fale

O fualaau aina suamalie e matua faigata lava ona alu i le fale, ae e mafai e tagata totō fugalaau ona taumafai e fai. O fatu laau e filifilia ma toto i le susu susu eleele. Ua ufiufi le ulo i se ata tifaga. E foliga mai i ni nai aso. Ae ui i lea, o le tuputupu ae lemu.

Faʻalogo lelei! E oʻo atu i le 3 tausaga sili atu ona lelei le paolo o le laau, pe a mavae le 3 tausaga e manaʻomia se la, vevela vevela.

E manaʻomia e le Sprouts se tausiga faʻapitoa. E fiafia le laau i le mafanafana. Afai o le vevela o le ea i totonu o le potu e paʻu malie i le 7-10 tikeri, o le a mate le vao. E le gata i lea, o le faʻalauteleina o le faʻamamafana e taua tele mo le atinae Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau se mea e faʻafaigofie.

O fualaau fualaau aina o le a teuteuina le potu ma tosina atu ai le gauai a malo i le fale. Ae ui i lea, o laau taitasi e manaʻomia lona lava auala. Afai e te malamalama i faʻalavelave uma o le totoina ma le tuputupu ae o meaʻai, e mafai ona e liliu se vaega o le falemautotogi i se togalaau lanumeamata.