Laʻau

Conifers i le faʻafanua o le togalaau: filifilia o laau + mea autu o le faʻatulagaga

O loʻo faʻatautaia fanua e le tele o tagata e iai nofoaga faʻasao. O se taunuuga oa latou taumafaiga, o le avanoa e siʻosiʻomaga ai e le gata o fale taugata, ae o fale tumaoti faigofie foi ua matua suia. I aso nei, o togalaau ma lava togalaau e faasolosolo malie lava le leiloloa o eleele ma tuʻuina atu i vao, fugalaau fuga, moega fugalaau ma mea e le masani ai laau e matagofie ai mata. Ae ui i lea, o moega fugalaau e masani ona tosina mai ai le mafaufau o le au fai togalaau, ma laau teuteu e masani lava ona teuteu i vaega, ae o le a le aoga tele, pe a faaaoga, pe a faaaoga. O le taimi nei ua amata ona lauiloa.

O loʻo i ai tulafono mo le totoina o conifers e iloa lelei e tagata e faia ata. Ae talu ai ona e le o tagata uma o loʻo i ai le 'upega tafaʻilagi e iai le tomai faʻapitoa e faʻafaigaluega ai se tagata poto faapitoa, e sili atu le iloa o nei tulafono ia te oe ina ia taumafai e faʻaaogaina i luga o le saite oe lava:

  • O le faʻauʻuina o laau-laau o le a foliga faʻalelei pe afai o le mamao mai le mea e masani ona asiasia ai e le itiiti ifo ma le lua ona maualuga.
  • O le i ai o se mutia e avea o se talaaga mo conifers e sili ona fiafia i ai.
  • E tele taimi e totoina ai laau toto i tafatafa o vai, ina ia, faatasi ai ma le fetagisi o laau toto, latou te fausia ai se mea muamua.
  • Le tele o le aoga, e tusa ai ma tagata atamamai, pe a faʻapipiʻi faʻasalalauga i le faʻafanua o le togalaau e faʻasaga i sisifo poʻo sasaʻe.

Faʻalogo i fautuaga ma fautuaga ina ia atili ai ona sili atu le matagofie o lau 'upega tafaʻilagi, ma o le taimi na faʻaaluina e te fiafia ai.

O laau Coniferous e alu lelei ma masini, laau toto ma fugalaau, e aofia ai lili. O lenei tuufaatasiga i le matafaga o le vaituloto e foliga manaia ma matagofie.

O le tuufaatasiga o rosa ma conifers e foliga sili, ae o le faafitauli o le thuja ma isi conifers e faamalu ai le palapala ona o le latou gaioiga taua, ma o rosa e togafitia ai eleele eletise leaga

Faʻaopoopo lanu o conifers

Conifers e mafai ona eseese tele i lanu. Afai e tatau ona e aoina fualaau i se tuufaatasiga, e tatau ona e gauai atu i le lanu o le nila, ina ia mafai ai ona faia se mea ese:

  • Afai o le tuufaatasiga e aofia ai vaega e tolu, ona na o le lua lanu e mafai ona i ai i totonu.
  • E tatau ona aofia ai i le lima vaega le sili atu i le tolu lanu eseese.
  • Afai e 25 pe sili atu elemene i le tuufaatasiga, e tatau ona tuʻuina i ni vaega o le tolu, ma o laau i totonu o le kulupu lava e tasi e tatau ona filifilia e tusa ai ma se uiga lanu e tasi.

E na o le mataupu lenei o le a avea ai conifers ma se faʻasoaga lea latou te foliga tutusa ai e aunoa ma le solia o le saʻo o le ata.

E le gata i lea, o mea o loʻo i luga o tulafono mo le faʻanofoina o kulupu ma nofoaga nofofua mai conifers teuteu o le a aoga: //diz-cafe.com/ozelenenie/dekorativnye-xvojniki.html

O le tele o lanu ma lanu o nila e mafai ona fausia ai ni tuufaatasiga lelei, pe afai e te vaʻaia a latou fesoʻotaʻiga ma le tasi i le isi

Lelei Maʻa ma Paʻu

Pe a fatuina ni seti, e taua le amanaʻiaina e le gata o le lanu o le laau, ae o lona maualuga i le matua, faapea foi le foliga o lona palealii. Ina ia vavalo i foliga o le tuufaatasiga mo le lumanaʻi, e tatau i se tasi, faʻaauupegaina ma le malamalama, muamua-filifilia mai na laau totō e mafai ona ofoina atu e le maketi po o fale tausimai fou.

O le mea moni, o le maualuga o le tagata matua ma le foliga o lona palealii e tatau ona amanaia ina ia mavae le taimi o le a leai se mea e leiloa ai lona fatuga muamua ma e le liua i totonu o le vao

Tele ituaiga o conifers

Faʻatasi i totonu ole laʻau uumi e aofia ai mea nei:

  • Western thuja. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 5m, e sili ona fiafia i nofoaga malulu, e mafai ona teuteuina. E masani ona faʻaaogaina o se puipui.
  • Juniper Skyrocket. Meaʻai matagofie o loʻo i ai manulele lanumoana vaivai. E oʻo atu i le 3m maualuga.
  • Prickly spruce Hupsi. O se ituaiga lauiloa e mafai ona ola e oo i le 15m. O loʻo i ai ni faʻaaliga uʻamea lanu moana-lanumoana. O le togalaau e teteʻe mai i mea le lelei.
  • Uma masani Waterereri. O lona lauʻeleʻele o le Metitirani, o lea e mafai ai ona tatou fai atu e sili ona fetuunaʻi i le itu i saute. E i ai se foliga felanulanuaʻi, e oʻo atu i le maualuga o le 4m.
  • Pine Pinkus Silvestris. O se tamaʻitaʻi moni faʻamaoni e oʻo i le 40m le maualuga. O loʻo i ai se 'auʻau saʻo ma le faʻatulagaga. Talosagaina ona o le leai o se mea taua.

Afai o le televave o le alualu i luma e le manaomia, e mafai ona e fetuutuunai le tele o laau e ala i le pipiʻi pea o ona lala, ae e tatau ona e faia lenei mea masani: i tausaga uma. A leai, e mafai ona e maua se vaovao faʻatau.

O ai semanu e manatu o se laau faapena e mafai ona iu i le 15-mita le lapoa. Ae o lenei tulaga e tatau ona amanaia pe a tulaʻi

Laʻau laʻitiiti mo faʻataʻaiga faʻatasi

O laau uumi e le masani ona filifili se tasi e faʻaaoga i totonu. Nai lo lena, latou te fausia se pa, faʻatulagaina le laupepa poʻo le ufiufiina. Ae o le tele-conifers e masani ona lauiloa i le aufaʻataʻaga o le eleele:

  • Spruce Konika. O lenei laumei e sili ona manaia ma e matua mataina tele, o loo manaomia, ao faasolosolo malie lemu ma foliga manaia.
  • Berry yew. O se laau faʻamalosi faʻatasi ma ni mea faʻavavevave e foliga lelei i luga o le mutia ma e lauiloa ona o le tuʻufaʻatasiga o lanu vevela ma lanu lanumumu mumu.
  • Western thuja. O se polo matagofie ma le faʻapitoa, o ona lālā e tupu tele i le itu i luga o le itu i le itu i luga o le ogalaau.
  • Uli auro. E mafai ona tupu i se vaega o le paolo, e lagona le manaia i le vaiaai ma laau uumi ma pupuu. E i ai foliga o se ipu ma nila o lanu samasama-lanumeamata poʻo auro.

I le avea ai o se tulafono, o nei laau totō e fausia ai le faavae o le tuufaatasiga. I le faamanuiaina ma le faʻamaopoopoina o faʻasalaga, e foliga lelei i le tasi itu o le togalaau.

O le tele o laau e masani ona avea ma faavae o ituaiga uma. Vaavaai i lenei laau o loʻo talosagaina se togalaau Iapani

O le thuja lanumeamata ma lanu lanumumu mumu e toe aumaia ai manatuaga o aso malolo matagofie o le Tausaga Fou, pe a avea lenei tuufaatasiga o lanu ma lauiloa

Paʻu vaivai ma fetolofi

Pe a tauina se laau faapea, e tatau ona lava le avanoa mo lona atinaʻeina. A uma, e le tupu aʻe nei conifers, ae o le lautele, puʻe avanoa ma faia se ituaiga o vao vao.

  • Nouei e lalagaina Lombers. E ui lava i lenei igoa, e foliga mai e le masani ai lenei vaitusi. O se vaʻavaʻai laʻititi lea e iai ni nifo taua o lanu meamata.
  • Western Thuja Tini Tim. O lenei laau e fiafia i le malamalama, ae le manaomia le tele o le suāinu. E foliga mai o le polo e taamilo i luga o le ala.
  • Hampi Mountain Pine. O le laau e avea o se teuteuga mo togalaau. E ola i itu. O ona fatugao i le maualuga o le vevela e maua mai ai se mea lanu mumu lanu enaena.
  • Mountain pine Mini Pug. E tupu aʻe i foliga o se aluga susu. Matagofie ma matagofie le matamata.

O faʻasalalauga faʻapitoa i totonu o le togalaau o togalaau e mafai ona faʻapitoa pe'āfai e pulea lelei. Latou, i le faʻatasi ai ma le tele-size, e mafai ona fatuina se atemosifia e le mafaamatalaina o le togalaau Iapani, o lona tofo.

E ui lava o lea mea e taua o le masani, ae o fafo e sili atu ona foliga mai o se lala paʻu, lea e ufiufi ai luga le mea na ave e le mamanu mo ia

Mountain pine Mini Pug faʻafiafia i lona laititi laʻitiiti ma le faʻafeiloaia i tulaga aupito sili ona tuputupu aʻe. Ioe, e tatau ia te ia ona avea o se teuteuga o le togalaau

Matou te faia ni tuufaatasiga o conifers

O laau Coniferous ua tuufaatasia lelei e le gata i le tasi ma le isi, ae faapea foi ma laau afu ma laau, ma fatuina ai ni mea manaia. Mo se tuufaatasiga o laau, o loʻo i ai tulafono e nofouta ai pe a mamanuina se nofoaga.

Mixborders mai conifers

E mafai ona tuʻuina atu le mafutaga i nofoaga, e tusa ai ma lau vaʻai i le faʻatulagaga o le 'upega tafaʻilagi, o le a sili ona talafeagai. E taua le aua le fefe e faia e pei ona e manaʻo ai. O le laufanua na o le aoga lava mai le faʻaalia o le uiga o le mamanu.

Saunia se nofoaga mo laau aupito tele i luga o le pito o le tuufaatasiga, ona fuafua ai lea o fualaau aina i le faaitiitia o le lapopoa, o lea la o laau pito i lalo e totoina i lalo o le tuufaatasiga. Aua e te taumafai e faatumauina le saʻo atoatoa o fanua. O le faʻauʻuina o le a na o le faamamafaina ai le matagofie o le matagofie.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le auala e fatuina ai se fefaʻatauaʻiga mai faʻamatalaga mai meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/miksborder-iz-mnogoletnie/miksborder-iz-mnogoletnie/miksborder-iz-mnogoletnie/poshagovo.html

O lenei mea manaia e taofiofia ai tulafono uma e le tatau ona solia, fatuina o se tuufaatasiga o fualaau o coniferous i totonu o le togalaau

E tatau ona mataʻituina le masaniga masani o le fefaʻatauaʻiga: o le lautele o le fanua mo laau uumi ma lapoa e tatau ona sili atu i le avanoa avanoa mo laau toto laiti. O le tuufaatasiga o laau toto e mafai ona avea ma laau e eseese i le lanu o le nila ma foliga o le pale. O nisi taimi i totonu o poloka e mafai ona e vaʻavaʻai i le matagofie ma le eseese o aoina o conifers.

Fale puipui

O le vaevaeina o se nofoaga i le lotoifale i ni vaega, o le tele o tagata mamanu e faʻaaogaina foi conifers. I le faʻaaogaina o ia mea, e mafai ona e fatuina se pa e galue ai i totonu o le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi. Mo lenei, o laau totō ua totoina i ni laina se lua pe oʻo foi i ni laina se tolu, tuʻuina i totonu o se mamanu siaki. Mai se mea e masani ai, o le pa e matua le mafai ona mafai ona faʻaaoga.

E mafai foi ona matagofie le paʻi, ae e le faaitiitia i latou e lenei mea. O le a faʻaaluina se taimi mo se pa faapena e aliali mai i luga o le saite, ae o le taunuuga e aoga

Faʻasaga i tua o laau Kerisimasi poʻo thuja, o foliga vavalalata e foliga lelei. O le fatuina o ituaiga eseese o laau totõ, e le mafai ona e popole i le teuteuina o le laupepa: o le a manaia ma tumau i soo se taimi o le tausaga.

Tulafono mo le totoina o conifers

O le sauniuni ma le faaeteete o le nofoaga o le a totoina ai le laau e taua tele. O lona soifua maloloina e faalagolago i lenei, ma, o le mea lea, o le matagofie o le laupepa. Afai o le faʻavaivaia o le vai e tupu i soo se vaega o le saite, e le tatau ona tuʻuina ia laau. O ituaiga taitasi e maua ai ona lava manaoga mo le tuufaatasiga o le eleele. O lenei manatu e tatau ona faamanino ma amanaia pe a amata ona e filifili ituaiga mo le totoina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fatuina o se laau coniferous e le manaʻomia ona faʻaloloto loloto. Ua lava le vaega tatou te taʻua o le aʻa i totonu o le lua ua saunia mo ia

O le vaitaimi sili ona taliaina mo le totoina e amata mai i le amataga o Aperila i le amataga o Me. I le taimi nei, o le fatuga e lei oʻo i se taimi malosi o le tuputupu aʻe, o lona uiga e faigofie ona faʻafefe le toe faʻafeiloaʻi ma o le a lagona le lelei i le nofoaga fou.

E manaʻomia le tuʻuina o le lauʻeleʻele i totonu o le lua i lalo o le fatu, pe a maeʻa, e lelei le saluina o le laau i le aʻa, e le loloto. A uma ona totōina, e manaʻomia e le falesa ona fafaga. E tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai e le malogo le eleele.

E le o faʻatasi uma le faʻaalia o le malulu. O loʻo i ai sissies moni o loʻo faʻaaogaina i se malulu ma mafanafana o le Metitirani. I le taumalulu, e manaʻomia ona puipuia.

Conifers e le totoina laau, ae latou te manaʻomia foi le tausiga. I le vevela vevela e manaʻomia ona puipuia mai le la, ma i le malulu malulu, e tatau ona ufiufi na faʻataʻitaʻiga e le malulu.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le auala e saunia ai conifers mo le malulu mai meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/zimnyaya-spyachka-xvojnikov.html

O fualaau e mafai ona i ai ma se pakiaka puipui ma tatala. Afai o le totoina e tupu i le tautotogo ma ua maua aʻa, faʻalogo lelei i le i ai o ni paʻepaʻe paʻepaʻe fou. O lea ituaiga o laau ua saunia mo le totoina.