Laʻau

O nofoaga e ola ai maso meli ma le taimi e aoina ai, e fuafua i ituaiga

Laʻau meli e ola i Rusia, e talafeagai mo taumafa tagata. O le vaitau o le seleselega o le tausaga atoa, e aofia ai le taumalulu. O le tele lava o ituaiga o lenei aiga e tele ni mea e masani ai: o fualaau o loʻo ola i luga o laau, pamu, ma vaega tele. E toetoe lava leai ni anufe ma maua ai se tofo lelei.

Ituaiga o moa anufe

I luga o le teritori o lo matou atunuu, e mafai ona e mauaina ni ituaiga sefe e 4 o nei pulou:

  • moni, autumn;
  • laufanua;
  • taumafanafana;
  • taumalulu.

I le va o latou lava, e eseese i foliga vaaia, vaitau tuputupu aʻe, nofoaga o le tuputupu ae.

Nalu anufe (faʻaaogaina, vao)

O nei pulou e vave aliaʻe i le amataga o le tautotogo.

Tausaga o le seleselega: mai ia Me ia Iulai.

Latou te ola i le manino ma auala o auala vaomatua i liʻo. E pei o le tele o o latou aiga, e susulu sina pulou i totonu o le pogisa. Ona o lea, na tele ai le faitaaga na fananau mai. O le mea lea, na talitonu o tatou augatuaa o nei musipolo e ola i nofoaga na siva ai le au maketi ma o lo latou malamalama latou te mafai ai ona taitaia le tagata malaga.

Foliga vaaia: o le vaevaega tele e oʻo i le 10 cm le umi, samasama samasama-lanu enaena, faʻafefe agai i le ogatotonu; O papatusi e latalata i le pulou. O le pulou puʻu lava e laʻitiiti, e tusa ma le 1 le kalama.

E le pei o isi o latou aiga, o laufanua e fiafia i avanoa avanoa ma e le tupu i luga o laau ma laau.

Faitau atili i le tusiga i luga o moa.

Summer (lime, govorushka)

E mafai ona maua i totonu o vaomatua i vaomatua ma vaomatua, i le itu i mātū ma se vaʻaia lelei. Ae ui i lea, i luga o mauga e talanoa i luga o paina ma pines.

Tausaga o le seleselega: Aperila-Novema.

Faatasi ai ma se tulaga lelei e mafai ona latou fua mai i le tausaga atoa. Latou te ola i totonu o aiga tetele ile laupapa pala, pamu. Foliga vaaia: vae e oʻo i le 7 cm le maualuga, pulou enaena enaena ma se molini mama i le ogatotonu, o papatusi masani.

I totonu o pulou laiti, o le ufi vavalalata vavalalata o loʻo i totonu o le mama e manino lava ona iloa, ae o le matua e mafai ona mou atu. O le leai o se mama o se uiga foi lea o nife oona faapena.

Faitau foi se tusiga e uiga i musika vevela.

Autumn (moni)

O le masani masani o namotu masima, tupu i soʻo se tau, sei vagana ai nofoaga e gaogao. Fiafia i ogalaau, pamu. E pei o le toatele oo latou aiga, o latou mea e pala, ae o lenei meaola e aafia ai e le gata o laau, ae o laau afaina foi, e aofia ai pateta. Latou te ola i ni vaega tetele, e filifilia nofoaga susu.

Tausaga o le seleselega: mai le masina o Aokuso seia oʻo i le muamua kiona.

Avanoa: o le pulou lapoa (o le lapopoa 9-10 cm, o nisi taimi e oʻo atu i le 17 cm) e mafai ona eseese lanu samasama (mai le lanu samasama ma le enaena), o se vae vaevae e oo i le 10 cm le maualuga e ufiufi i sikuea, o se ata manino manino i lalo o le pulou.

O le lanu o le pulou e faalagolago i le laau o loʻo ola ai maso meli: lanu enaena e tupu i luga o conifers, oaks; mumu - i luga o lau, samasama e tupu i poplar. O le pulou e le mavavaeeseina mai le vae.

Le tele o faʻamatalaga i le tusiga e uiga i namu anufe i luga o le faitotoa o Mr. Dachnik.

Winter (mushroom taumalulu)

Namu pulou o le taumalulu na o le pau ia o musika e le mafai ona faʻalavelaveina i tala faʻatusa. E le pei o isi pulou uma, o mea taumalulu e talia lelei gutu, na o le taofi o lo latou tuputupu ae i le taimi malulu.

Faatasi ai ma le vevela o le vevela, latou te "ala i luga" ma faaauau pea ona tupu. Mo le tuputupu ae, o ogalaau ma suauʻu ua ave foi. O le tele o taimi e mafai ona maua ai i luga o poplar, maple. O le nofoaga e nonofo ai o le taugofie o le Northern Hemisphere.

Tausaga o le seleselega: Novema-Mati.

Latou te ola maualuga i totonu o le ogalaau, o le mea lea mo le "tulimanu" o le ae manaomia se laau umi ma se matau. I foliga vaaia, e foliga tutusa i latou i le mafanafana, ae o loʻo i ai se pulou lanumeamata, lanu mumu-mumu ma e leai se "laʻei". Ua fautuaina e le au atamamai e fai le autu o lenei ituaiga i le umi o togafitiga faʻamalolo e pei ona mafai ona latou faʻaleleia toxin.

O 'aufega o le taumalulu e sili ona lauiloa i Sasaʻe (i Iapani, Korea), ua ola i voluma gaosi oloa e oo atu i le 100 tone i le tausaga.

Ia mautinoa e faitau le tusiga i le auala e ola ai musika i le fale.

O fautua a le Susuga Summer Summer: tulafono mo le aoina o pulou

O le mea pito sili ona taua i le taimi o le aoina o le mafai lea ona iloagofie le tau mai le le mafai. I totonu o le vaomatua e mafai ona e mauaina le tele o musika pulou, e lamatia i tagata, ae o fafo e tutusa ma musika.

Taua: Afai o le mushroom e mafua ai sina masalosalo e uiga i lona gafatia, e le mafai ona e aveina. Faitau e uiga i tagata faʻaipoipoga sese.

Faailoga o le mushroom e le mafai ona fai:

  • Le leai o "ofuvae".
  • Le manogi poo le manogi manogi (o tagata moni ei ai se manogi manaia mushroom, faatasi ai ma le malamalama afi).
  • O se pulou pupula ei ai foliga vaaia o le taumalulu, o se pulou lamolemole o loo i ai se pulou sese, ma o meaʻai suamalie ei ai ni fua laʻitiiti. E mafai foi ona lamolemole moa anufe tuai, ae e le tatau ona lamatia e le au atamamai e leai se poto masani.
  • O papatusi lanu samasama pe lanumeamata i lanu (mushroom suamalie ma papatusi o lanu lanu, o nisi taimi samasama).
  • O le tofo oona. Ae o lenei metotia o le siakiina mo le mataupu sili ona ogaoga.
Faʻalua faʻalua lua puʻu

Mo le mautinoa, e sili atu le talanoa ma se tagata poto.

E le gata i lea, aua le aoina mai pulou meli i tafatafa o fale gaosi oloa. Latou, e pei o isi musika, e mafai ona faʻaputuina ni metotia mamafa ia i latou lava.

E sili atu le alu i tua o musika pe a uma se vaitau timuga, pe a faamanino. E masani lava o le tele o anufe e tupu i le 3-4 aso pe a uma le timu.

I le seleseleina, e aoga le manatuaina o le nofoaga. O nei pulou e le fiafia e suia o latou nofoaga e nonofo ai, e fiafia i le mea lava e tasi mai lea tausaga i lea tausaga.

E faʻalagolago lava i luga o le tau pe a ulu atu pulou i le Moscow Region, ae masani lava o le autumn e mafai ona seleseleina mai Setema. A e aoina, e tatau ona e matua faaeteete, talu ai e masani lava ona maua i totonu o vaomatua e lata ane i Moscou, pulou mumu mumu e le talafeagai mo meaai. E tutusa lava foliga tutusa.

I le faaopoopo atu i la latou tofo ofoofogia, sa masani lava ona faʻaogaina musika meli i le cosmetology ma vailaʻau. I le Sasaʻe, o loʻo faʻaaogaina pea e le soʻo se sooga, gaogao, ma le malologa musika.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o moa

E tatau ona ave ma le faʻaeteete:

  • tagata e ono aafia i faamai o le manava ma le manava;
  • tamaiti ei lalo o le 7 tausaga;
  • fafine i le taimi o le maitaga ma le lactation.

O anufe meli e manaia ma le ola maloloina, anufe i vitamini ma minerale. Ae, e pei lava o isi oloa, latou te manaʻomia le faʻaaoga tatau. I lenei tulaga, o le a latou aumaia na o soifua maloloina.