Fualaau aina

E i ai ni mea e lamatia ai le ola o tagata i laupapa ma o le a?

Woodlice o meaola faalafua ia e faateleina ma ola ai i tulaga o le maualuga o le susu. O le natura natura o le fausiaina o fafie, susu palapala, o le eleele i lalo o le susu.

Licks i totonu o le fale - o se faailoga o le tele o le susu ma le pala o le potu. Mo tagata, e le afaina tagata, ae o latou foliga e mafua ai le ita ma le inoino. O isi mataupu o loʻo faʻalavelave ai tagata o loʻo nofoia nofoaga ma fale pe o nei iniseti e gase pe leai foi. Ma le isi, mafaufau pe afaina pe leai; E tatau ona ou faʻaumatia i latou ma pe faapefea ona fai saogalemu mo lou soifua maloloina.

O le a le mea?

O Mokrits e aofia i le subtype crusetacean ona o le tino o loʻo ufitia i le atigi. O le umi o le umi o se tasi o mea faataitai e 1 cm. O galuega o arthropods e tutupu i le po, aua latou te le taliaina le malamalama ma le pisa. I le aoauli, e vaʻaia se fafie i totonu o se fale mautotogi (pe afai o le numera o tagata taitoatasi e laiti) e faigata tele.

Fesoasoani Faʻatinoga o le fafievave vave, faʻaogaina tagata taʻitoʻatasi. Afai ei ai se taufaamatau i le olaga, o le a lalagaina i polo. O le faʻamoemoe o le ola e 10-12 masina.

Nofoaga masani - i lalo o le faletaele, i tua o le faletaele, lata ile vaomatua, i totonu o kapeti ma fualaau faisua. E mafua lenei mea ona o le faateleina o le manogi ma le i ai o le microflora talafeagai mo meaai. O paʻu laisa, lea e faʻatautaia e ala i le faʻaleleia o le faʻaleleia o masini eletise agai i totonu o le potu mai le fogafale lalo, taualuga poʻo le auala, o loʻo lamatia ai le fale. O ia ituaiga tagata e faʻamalosia lelei, e faigata ona tau ma i latou.

Pe o latou gaʻo pe leai?

O mea e faʻaogaina e tagata taʻitoʻatasi e le o faʻamoemoe e pala. Faʻatasi, e mafai ona e 'ai na o le solo vaivai poʻo toeitiiti vaega o laau. Licks e le suamalie ma e le 'ai i meaola ninii ola. O nei tagata taʻitoʻatasi e le lelei tele - latou te ola mai oloa faʻasolosolo.

O le a le afaina?

E i ai ni mea leaga i le falemaʻi mo tagata ma o le a? O le lauiloa o le togavao ua tatau ona o ona foliga le lelei ma taupulepulega e faapotopoto i nuʻu. Mo le toatele, afai e vaʻaia e se tasi se ituaiga o meaola, o le lagona faifaipea o le ita, ma le fesoʻotaʻiga faifaipea (pe a fai e iai le laupapa i le taimi e te moli ai le moli) e mafai ona faʻavevesi ai le atuatuvale poʻo le le mautonu.

E ui lava i foliga matagofie, o nei sui o le crustaceans e matua saogalemu mo tagata. Latou te le oona, aua le faʻafefe meaʻai, aua neʻi afaina le vai, aua le faʻamalosi ma aua le ulu i totonu o le tino. Ae o tagata taitoatasi e fafagaina e le gata o ola, ae o laau leaga foi.

O loʻo i ai se taufaʻatau e ono mafai e le fafie ona faʻamalosi ai faʻamaʻi pipisi (faʻaleagaina o mea, faʻamaʻi, siama). Ae o lenei fesili e tumau pea le le mautonu, talu ai e leai se faʻasaienisi faʻamaoniga ma faʻamaoniga.

Woodlice e nofo i totonu o le faletaele, faletaele, basement poʻo le umukuka. Afai e faʻaalia nei tagata i totonu o le fale, e tatau ona e gauai atu i le setete o vai ma vaiinu. I totonu o nei faiga, e ono foliga mai o ni mea e le mafai ona vaaia e mata o tagata. Afai e le foia le faafitauli, o le a faateleina le malo.

Mo laau

Mo totonu o laau toto, o nei crustaceans e tauaveina le sili ona matautia. O le leaga e pei ona taua i lalo:

  • 'ai fua ola;
  • faaleagaina ma solia le faamaoni o aʻa;
  • eleele faʻatusatusa (leai o se okesene).
I le tusi. O se faʻailoga e osofaʻia e le vao vao le fafie - tamai pu i laulaʻau ma luga o fugalaau. 14-15 aso e lava mo tagata taʻitoʻatasi e faʻaumatia atoatoa le fugalaau fale ma oti ai.

E aoga le tau ma i latou?

Licks e le afaina ai, ae e le tatau ona "fanau" i totonu o se fale mautotogi. O le pulea o pest o se mea taua ma talafeagai. O nei tagata e le gaoia e le afaina ai tagata po o meaola.ae faalavelave i le mafanafana i totonu o le potu. Le faʻaalia o lice laupapa - o se faailoilo mo le faʻavaveina o le potu. O lenei mea o le a faʻataga ai le faʻaumatia taimi tatau o tagata taʻitoʻatasi ma faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻalauteleina o le siʻi poʻo le laisene.

E tatau ona iloa le laupapa laupapa mai fua. O le mea mulimuli e fiafia i le mago, 'ai le suka, meaʻai meaai. I le silverfish, o le atigi laʻititi e laʻititi ma o le a le umi le paʻu. O nei tagata e aofia ai iniseti. Mai le faʻamalamalamaga tonu o le ituaiga pest e faalagolago i le aoga o le tetee atu i ai.

O afea le vave faʻaleagaina o le laupapa?

  1. Ole numera o tagata taʻitoʻatasi e le faʻaitiitia, ae tuputupu ae.
  2. E vaaia e le pule fale le liki e oo lava i le aso.
  3. O tagata taʻitoʻatasi e tulaʻi i tua atu o tuaoi o se nofoaga e mafai pe masani (i fafo atu o le faletaele).

Auala e tau ai

O le faʻaumatia o se meaola e tatau ona faigata:

  • Ia mautinoa e fetuutuunai le susu i totonu o le fale: faʻaitiitia le timu, siaki le faʻaleleia o le ea ma le setete o paipa.
  • O le avanoa i totonu o le faletaele ma le faletaele ua fautuaina e faamau.
  • Debris ua faaputuputu i lalo o le faletaele, ia mautinoa e aveese - o le a aveesea mai ai le lice.

Mo nisi tauiviga e faʻaaoga auala faʻainisinia, faʻaganuʻu ma kemisi. O le muamua 2 filifiliga e aoga lelei pe afai e leʻi oʻo i le taimi o le arthropod e faʻavae ai ma faʻaleleia.

Metotia faʻapitoaFualaau faʻapitoaVailaau Mataʻutia
  1. Ave se moli, susu. Tuu i le po i nofoaga e potopoto ai fafie (i le po, o le a feʻaʻei tagata taitoatasi i lalo o le susu). I le taeao, aveese ma le faaeteete le solo mai le potu, lulu i fafo. Toe fai le gaoioiga 2 taimi.
  2. Faʻapitoa foi mo le faʻaleagaina faaletino i tulimanu o le faletaele, e mafai ona e fufuluina masima pe tuʻu se pakete o le lime.
  1. Fai 2-3 pini i pateta poo kāloti ma alu i le po. O nei aʻa e maua mai ai le tele o susu, lea e tosina ai laupapa. I le taeao o fualaau faisua faatasi ai ma le fetolofi i totonu oi latou e faʻaumatia.
  2. Faafefiloi le pepa mumu, tapaa asu, soda (1: 1: 1). Vaevae i le vai, faʻafefiloi. O le iuga e fofo ai nofoaga o faʻaputu.

Gett, Tarrax, Mole e talafeagai mo le gaosiga o puipui ma fola. Faatasi ai ma auala lautele o le a fesoasoani pe a tatau ai ona aveese faʻamaʻi po o moa - Tetrix. O le metotia o loʻo faʻaalia i totonu o faatonuga.

A e galue i vailaʻau, ia mautinoa ia ofuina se masini ma totigilima.

Afai e leai ni auiliiliga, ma O loʻo faʻaauau pea ona salalau le liki i totonu o le fale, e manaʻomia le togafitiga ma le faʻaeteete o fale e tagata tomai faapitoa - fomaʻi.

Mataʻituina le vitio i le auala e faʻaumatia ai fafie laupapa i totonu o le fale:

O le mea lea, o laumei laupapa o nai tagata laiti ia e fai ma sui o le subtype crusetacean. Faʻafeagai i foliga le lelei. O le sili ona lamatia i totonu o le fale e mo laau toto - e ai aʻa, lau, e oʻo atu ai i le oti. E le afaina tagata ma manu. Faatasi ai ma foliga mai o nisi tagata, e tatau ona amata le taua faasaga ia i latou.