Fua o le gaosiga

E faʻapefea ma pe o le a le kāloti e totōina i le tau malulu

Pe a totoina kāloti i tulaga masani (i le tautotogo) e liliu atu i le seleselega naʻo le amataga o le tautoulu. Ae ui i lea, o loʻo i ai se isi metotia e mafai ai ona e fiafia i kāloti fale i le ogatotonu o le taumafanafana. E uiga i le totoina o lenei aʻa aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. O lenei metotia e le o lauiloa ma atoatoa i le le aoga. O le totoina o kāloti i le tautoulu e le gata ina fesoasoani i le vave maua o le seleselega, ae faʻamalosia foʻi taumafaiga tau tautotogo i luga o le saite. I luga o le auala e totō ai kāloti i le taimi o le tautoulu ma le auala e tausi ai le lūlūina, matou te faʻamatala atili.

O ituaiga taumalulu sili ona lelei

O le pikiina o le taumatau saʻo e sili lona taua. E tatau ona tuʻuina atu i le ogatotonu o le vaitau ma le vave o le faʻatoʻaga e faʻasaga i le malulu.

E tusa ai ma le poto masani o faifaatoaga, o ituaiga sili ona lelei o kāloti mo le tau malulu e pei o:

  1. Vitamini Tele mo le faʻaaoga fou i salakeke, meaʻai. O fua e moli lanumeamata, malie, faatasi ai ma se suamalie malie. O le eseese o loʻo faʻaalia i le tausia o le lelei o le lelei, e le o se mea e tupu, pe a faʻatoʻa uma ona totoina le eleele, o le mea lea e leai ni lanu lanumeamata po o le lanu violē i luga o aʻa.
  2. Shantane Faatasi ai ma le lelei o le ituaiga: e le o le malosi, faaalia le maualuga o le tetee i le lamala, faasao lelei, o fua tetele. Ae ui i lea, o le tofo o le ituaiga e sili atu ona leaga nai lo o fualaʻau. E le gata i lea, o le fualaau aina e matua tele.
  3. Nantes. Laʻau lauiloa tele o kāloti mo le faʻaleleia o podzimny. O fua e fua tele, palaniki, ma se mea laititi ma le manogi moli. O isi avanoa lelei o le vasega e aofia ai le tausia o le lelei ma le le lelei.
  4. Losinoostrovskaya. O mea taua o le eseese o le maualuga o le tetee atu i gutu malulu. O fua e mafai ona teuina mo se taimi umi, e aunoa ma le toesea i le tofo ma mea aoga. E i ai o latou foliga faʻavalanumi, o se mea laʻititi, e valiina i le moli lanumeamata, e oʻo lava i se lanu mumu.
  5. Moscow taumalulu. Le mautonu i tulaga o le vaeluaga o vaitau o kāloti. E teu lelei, e mafai ona faʻaaogaina mo le taumafa i se mea fou, vevela ma togavao.
  6. Laulelei teine. Laititi vave, lanu lanu. E maualuga ona uiga taua: suamalie, suka, ufiufi ma vaivai, o le fatu e laitiiti. O fua o aʻa e maua mai i le tele-siʻosiʻomaga, o loʻo i ai se moli lanumeamata mumu.
  7. La matou faʻailoa. Faʻasalaga vasega i le faʻaogaina: talafeagai mo le faʻaaogaina fou, mo le sauniaina o sua suamalie ma meaai kuka. O fua e tele, palaniki poʻo le faʻasolosolo, faatasi ai ma sina laumua, lanu mumu-lanu samasama. Kāreti o lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i le suamalie suamalie, suamalie ma le maualuga o le maualuga o carotene.

E te iloa? I totonu o le medieval Siamani sa i ai le talitonuga o fualaau mūmū mūmū o le meaai sili lea ona fiafia i ai le vao. Na talitonuina afai e ave se pesini karoti i le vaomatua mo le po, i le taeao e mafai ona e mauaina se mea auro e tatau ona toe totogi e le au matutua mo le togafiti.

Le taimi e totō ai kāloti i le tautoulu

O le fuafuaina o aso o le totoina o le vaega lona lua mo se seleselega lelei. Afai e te faia se mea sese i le taimi o le totoina, o fatu o le a sau muamua ma o le a le ola i le malulu, pe o le a le mafai ona latou totoina. Faigata i le fuafuaina o le taimi i le mea moni e ese i itu eseese o climatic eseese, ma o le tau e le mafai ona fuafuaina ma suia. Talu ai e na o faʻamatalaga kalena e naʻo le a le aoga.

O fualaau e mafai ona totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu o le pasesa, le sukani, kelati, pateta.

Aso faʻailoga ma le tau

E masani lava, o faila laau e faailoa i luga o afifi aso fautuaina mo le luluina, e aofia ai le luluina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Faʻalagolago i le eseese, o lenei vaitau e tumau mai i le taimi o Oketopa i le amataga o Tesema. Ae ui i lea, ia manatua o le taimi o le totoina o le autumn e le mafai ona taʻitaʻia i aso kalena - e tatau ona taʻitaʻia oe e ala i le vaitau o le tau.

Tulaga o le tau

E tatau ona filifili se vaitau pe a tupu fulufulu, ma o le kiona e mulimuli vave mai ia i latou. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mataʻituina ma le faaeteete tau o le tau. Mafia le eleele e tatau ona goto i 2-3 ° Cma vevela vevela ea e tatau ona i ai i le lautele 0-2 ° C.

E le tatau ona totoina fua o laau pe a mavae le afaina, talu ai o fatu atonu e amata ona tupu i le eleele malulu i se vevela lelei. Ma afai oe faʻaaoga pea le auala pe a totoina (o se vaega tele o le 'upega tafailagi), ona susunuina lea o le eleele eletise ma faʻalavelave ai masini, lea o le a sili ona faigata ai le faagasologa. A maeʻa timuga e tatau ona e faatali mo le eleele ina ia faʻagogo. E talia lelei pe a oʻo i le afiafi o le tulaʻi mai o sina kiona e pa'ū.

E te iloa? E toʻatele tagata e talitonu o le moli o le natura ma e na o lanu o aʻa, lea e matua le moni lava. I le taimi muamua, i le vaomatua, o le fualaau aina lanu enaena lanu, o loo i ai foi aʻa o lanu paʻepaʻe, lanu samasama, lanumumu ma le uliuli. Ma o foliga mai o karaka moli sa na o le XVII senituri i Netherlands, na faʻafetai i le galue malosi a le au faifaatoʻaga.

Vaega o le itulagi

O le taimi o le tulaʻi mai o aʻa o le a eseese e fuafua i le itulagi ma lona tau:

  1. Moscow vaega. Faʻataunuʻuina mai le aso Oketopa i le ogatotonu o Novema.
  2. Siberia. I totonu o lenei itulagi leaga, o le totoina e amata mai i le ogatotonu o Oketopa i le ogatotonu o Novema. E tāua tele le filifilia o ituaiga mea malulu e malulu.
  3. Ural Faʻamasinoga i le Urals e amata mai i le faaiuga o Oketopa i le afa muamua o Novema.
  4. Iukureini O le mamao i saute, e tatau ona tulaʻi mai mulimuli ane. I le itu i saute, e pau i le amataga ma le ogatotonu o Tesema, i le pito i matu o le atunuu - i le ogatotonu o Novema.

O nofoaga e totō ai luga o le 'upega tafaʻilagi

A e filifili i le ituaiga ma ua saʻo le taimi, e tatau ona e filifili i le filifilia o le saite mo le totoina.

Tuʻu moega

O aʻa e tupu lelei i luga o le oneone, otaota vavalalata ma le maualuga o le Ph (5.5-7). E taua tele le faʻaleleia lelei o le ea i le palapala. Aloese mai eria o loʻo i ai le mamafa, loma pe leaga le palapala. E tatau ona i ai le tele o malamalama i luga o le 'upega tafaʻilagi, talu ai ona o lona le lava o le a taʻitaʻia ai le gaogao leaga. E manaʻomia foi le faʻapalapalaina o le fanua poʻo le alu ifo i lalo.

E taua! E le mafai ona e filifilia se nofoaga e faʻaputuina ai le vai, pe a pala le fatu.

Tuaa: lelei ma leaga

Orange Root Vegetable Faʻaalia sili atu le lelei o le totoina ma fua mai i vaega na tutupu aʻe muamua ai ia togalaau:

  • solanaceous (potato, tomato, eggplant);
  • uka (meloni, squash, zucini, milo, uka);
  • aniani (aniani, garlic, galala vao);
  • kapisi.

O le a sili atu iʻuga lelei, pe a faʻamaʻaina le eleele ma le humus poʻo le faapalaga i lalo o nei togalaau.

Aoao pe faʻapefea ona fai ni paluga i ou lava lima, i taga lapisi, pe faʻafefea ona faʻapalapala se lua faapalaga.

E le mafai ona e totoina se fatuga o aʻa pe a uma le pi ma le pasili, aua o le ai ai se maualuga maualuga o le faaleagaina o aʻa laau i meaola faalafua. E le gata i lea, e le mafai ona e totoina se fuamoa moli i le nofoaga lava e tasi mai lea tausaga i lea tausaga - e tatau ona e faia se malologa o le 3-4 tausaga. Mafaufau pe a maeʻa le seleseleina i le amataga o le taumafanafana, o le ae maua se nofoaga lelei, lea e mafai foi ona nofo i se mea. O le mea lea, e taua le iloa poʻo le a le mea e fautuaina e totoina i le maeʻa o kāloti. Faatagaina e toto laʻau, pepa, tamato. O le mea lautele, o le tulafono o le fesuisuiaʻi o fualaau aina e mafai ona aoteleina e pei ona taua i lalo: e manaomia le suia o aʻa ma fua o luga o eleele.

Sauniuniga o moega

O le sauniuni o le saite mo le totoina o fatu e manaʻomia ona vave oʻo mai pe a oʻo i luga aʻe o le vevela o le palapala ma le ea.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Faʻamama le eleele, taʻe susu ma pulumu, faʻaleleia le nofoaga.
  2. Faʻaitiitia vao.
  3. Fai ni vaʻai e oʻo i le 3-4 cm le loloto ma se lautele pe a ma le 20-25 cm i le va oi latou.
  4. Faʻasalaga lelei le eleele i vavae, pe afai o le eleele e "mamafa", "gaʻo" ma le omea, e tatau ona e taoto se oneone e oʻo i le 2-3 cm ma toe faʻaleleia lelei.

E taua! Aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua, e tatau ona e saunia le eleele o le a e fufuluina ai fatu. E tatau ona muaʻi faʻamago, malepe, mama mai vao ma vao. E taua foi le muamua saunia o le mulch.

I lenei mea, ua maeʻa le sauniuniga o moega ma tumau ai e faatali mo le amataina o le kiona mo le totoina o fatu.

Ou te manaʻomia sauniuniga muamua o fatu

I le faʻatulagaga masani o kāloti i le tautotogo, e tatau ona muamua fatu sosolo ma olaia faateleina le aʻafia. Ae ui i lea, i le taimi o le totogoina o fua o aʻafiaga o aʻa, e le o fautuaina nei taualumaga, talu ai o fatu na susunuina le susu e mafai ona vave tupu ma mate mai le malulu.

A filifilia fatuga, ia tuʻuina atu mea e sili ona lelei i le mea e teu ai i totonu o tulaga talafeagai: pe a oʻo i le malulu o le ea e 14-16 ° C ma e le sili atu ma le 75% le maualuga. Afai o le ola o fatu o fatu e sili atu i le 3 tausaga, e tatau ona lafoai ia meaʻai fatu.

Mo le totoina o le autumn e le mafai ona filifili fatu fatu, e tatau ona avea ma fatu faigofie masani.

Le faagasologa, fuafuaga ma le loloto o le luluina o fatu

Faatasi ai ma le amataga o le malulu e tatau ona e faanatinati faʻaleleia galuega:

  1. Afai e pa'ū le kiona, e tatau ona faʻamamā mama pe tafi ese mai moega.
  2. O vaitusi e mafai ona fai sina siʻusiʻu i le efuefu e puipuia ai fualaau mai meaola faalafua.
  3. Ma le isi, e tatau ona e faataapeapeina fatu i autafa o moega ma se mamao e 2.5 cm.
  4. Salu pe tusa o le 2 cm i le eleele ua saunia.
  5. Top faaopoopo se apa o le peat or humus ma le mafiafia o le 2 cm.
  6. E manaʻomia e le eleele sina mea itiiti.
  7. I le pito i luga o moega e mafai ona fufuluina i le kiona, pe a pa'ū, pe totoina lala.

E taua le loloto o le fatu e 3-4 cm. Afai e latalata tele fatu i luga o le eleele, e mafai ona fufuluina ile suavai suamalie, ma afai e loloto tele, o le a faʻaaogaina le gaosiga o le fatu, talu mai le maeʻa o le kiona o fatu e loloto.

E taua! I le taumalulu, e talafeagai le totoina o fatu karuru i le 20-30% sili atu nai lo le tautotogo, ma le manatu o nisi o fatu o le a le tulai mai.

Tomai faʻapitoa

I le tautotogo, e tatau ona aveese le fale mai lala e vave lava ona liusua le kiona. Afai o le ufitia o le kiona e mamafa tele, e mafai foi ona pipiʻi faʻamalosi e faʻavave le faiga o le soli. Ma le isi, i luga o le eria e manaʻomia ona e faʻalauteleina ai se ie lanu poʻo se ata tifaga i se maualuga o le 20-30 cm e faʻavave ai pupu. A oʻo mai le totogo, latou, pe a manaʻomia, e manaʻomia ona vevela ma vela.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le galueaina o kāloti (mea e fai pe afai e le o totogo le kāloti, pe faʻafefea ona faʻaleleia lelei le vai ma faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi); teuina, penefiti ma mea leaga, faaaoga i vailaau masani.

Afai o le tautotogo e matua matutu, o laau laiti e le lava le susu i nisi o taimi, ona o le aʻafia o le aʻa e le mafai ona aveesea mai le susu mai le loloto o le palapala. Talu ai ona o kāloti, pe a manaʻomia, faʻamamaina i le vai mafanafana.

Kāreti e totoina mai le autumn e le fetaui mo se taimi umi e teuina ai, aua e te manaʻomia ona totō se fatuga aʻa ina ia e faʻaaogaina fua mo le 1-2 masina. O fualaau moli aoga o le a oʻo mai i le taimi sao i le amataga o le taumafanafana, pe a manaʻomia e le tino ni fualaau suamalie tele. Ae o le seleselega muamua e mafai foi ona faʻaaoga mo le seleseleina ma le gaosiga. Mo le tele o fai togalaau, o fualaau o le totoina o le podzimny e foliga mai e faigata ma e le talafeagai, ae o le mea moni, o se faagasologa vave, lea o se taunuuga e aumaia ai se seleselega lelei.