Laʻau

Faʻafefea ona teuteu se 'aʻau i totonu o le togalaau ma ou lava lima: 6 manatu lelei mo tagata agavaa o le taumafanafana

E oʻo mai se taimi e tatau ona vavaeina ai se laau na fua mai i le tele o tausaga pe na o le fiafia ia te oe ma lona pale paleni. O le iʻuga, o se mea itiiti e alofagia, o loʻo faʻatulagaina i lona tulaga, lea e te manaʻomia e fai ai se mea. E mafai lava, e mafai ona e faʻaumatia o ia, ae o le tele lava o galuega e manaʻomia ai taumafaiga faaletino matuia. I le uma, o le aʻa o le laau tuai e tumau pea le faʻalaina ma matua malosi. Afai e te le lagona foi le eliina o se lua e maua mai ai le aʻa, e tatau lava ona e fuafua pe faapefea ona teuteu le pou i totonu o le togalaau ma ou lava lima.

Manatua # 1 - "aʻa i le aso o le tautotogo"

O le mea moni, o le a le fuga le puʻu tuai, ae le o lona uiga e le mafai ona totoina fugalaau. E tupu moni lava lenei mea pe afai e te totoina fugalaau taʻitasi tausaga, lauusiusi poʻo ni mea teuteu teuteu i luga o se pou. O lo latou faatasi ai o le a matua faʻamalosia ma faʻamalosia ai le vavaeina o le laau.

O nei fugalaau lelei uma e ese le manaia i totonu o se fualaau e tasi, lea, e pei o se fagu, o loo i ai le pito sili ona faigofie

Ina ia aumaia lenei manatu i le ola, e te manaʻomia se tau maualalo. Matou te faʻaogaina le pito i luga o le paʻu, pe a maeʻa ona matou faia lea o fanua i totonu o le paʻu. E tatau ona avea ma mafuaʻaga e mafai ai e le aʻa o lau laau filifilia ona atiaʻe e aunoa ma se faalavelave. O se mea lauiloa e mafai, mo se faataitaiga, o se fugalaau.

E mafai ona e faia se tasi taimi malolo i totonu o le paʻu pe afai e te aveesea le autu mai ia mea. E le faigata lenei mea pe a tatou feagai ma le vavao pala. O meafaigaluega o le a tatou manaʻomia se vaʻai pe tilotilo ma se samala. Afai o le pou na aliali mai i lau 'upega tafaʻi lata mai talu ai nei, e sili atu le faʻaaogaina o le metotia o le mu.

E mautinoa lava o le a avea se aʻa ma se mea teuteu lelei o lau togalaau i le amataga o le tautotogo o le tautotogo ma le afiafi o le taumafanafana

O le lua loloto lava o le lua e tatau ona faʻasolo i le ogatotonu o le paʻu ina ia mafai ai ona sasaa le kerosene i totonu. I lenei tulaga, o le itu pito i luga e le tatau ona itiiti ifo i le 7 cm, ma ina ua maeʻa ona aveese le autu, e tumau pea lo matou fausaga. Faatumu le kerosene ma faapipii le pu i totonu o le pou ma se taofi.

A maeʻa pe tusa o le afa aso, faʻaopoopo le kerosene ma toe tapuni le pu. Tuʻua le tumutumu na o le tasi i le lua vaiaso. Ona aveese lea o le kesi ma faʻamalamalama le tumutumu o le opo. Pe a mumu, e tatau ona togafitia le fugalaau e maua ai se fomaʻi faʻasolosolo ina ia umi ai le moe o le fugalaau.

Toto ni pu i totonu o le malologa e puipuia ai le faaleagaina o vai. O le taimi nei matou te tuʻuina i totonu o le fanua faʻatoʻaga ua faʻafefiloi ma meaʻai, pe a uma ona matou totoina totō po o pusa. Pe a fai se pulou matagofie o fugalaau i luga o se pou, o le a le foliga e matua ma e le mautonu.

Afai e te le o mautinoa le malosi o le puipui o lau fugalaau fugalaau mai se ogalaau ma e fefe neʻi amata ona malepelepe, e mafai ona faʻamalosia i se manoa

E mafai ona e vaʻavaʻai i filifiliga sili ona eseese o mea e mafai ona e faia i ou lava lima mai se laʻau o le atunuʻu i lenei vitio:

Manatua # 2 - totogo e pei o meafale totino

O le faia o se mea manaia, mo se faʻataʻitaʻiga, o se meafale, mai fafo o se paʻu tuai, e te manaʻomia se meafaigaluega lelei ma nisi tomai o galuega talitutusa. Ae o mea faigaluega i aso nei e le o se faafitauli. Ma e uiga i tomai, e mafai ona e fai atu lenei mea: o matai sili uma o ni tagata aperenitisi. O le mea lea, o le a tatou taumafai lava. O a mea e te lamatia i le iuga? Naʻo se paʻu tuai.

Filifili # 1 - o se paʻu i le matafaioi o se nofoa

Faapea ua e na o le otootoina o se laau i lalo o le tipi. O le a manaia pe afai ei ai sona ogalaau malulu. Matou te aveesea lala, e alu ese mai le pito i luga e sili atu le malosi. O lenei la ei ai lou falala i ou luma, e tatau ona makaina.

Afai tatou te mananao e fai se nofoa, e sili atu le faigofie ona tuʻu le nofoa i le maualuga 40-60 cm mai le eleele. Sei tatou fai atu o le a 50 cm. Tuu se maka i le penisina i lenei maualuga. Ae o loʻo i ai pea le nofoa. Matou te faaopoopo i ai le isi 50 cm i le maualuga. I le maualuga o le 100 cm, matou te tuu foi se faailoga i le penisina. I lenei faailoga, o le a vavaeina, o le a sili ona faia i se filifili.

E mafai ona e iloa pe faapefea ona tipiina se laau saʻo mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/kak-pravilno-spilit-derevo-benzopiloj.html

E faigata ona taʻu atu le tele o le nofoa faʻailoa o loʻo faʻaalia i lenei ata o loʻo i ai se natura masani, ae o loʻo faʻamalamalama lelei ai le taunuuga o le galuega o loʻo faʻamatalaina i lenei vaega

O le a tatou faia le tua o le nofoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatou faia se faʻataʻitagaina i le tulaga nofoa. O lona uiga, o fea o lo tatou faailoga muamua o loʻo i totonu o le penisina. Matou te selesele i le loloto o le 2/3 o le ogalaau. Vaʻai mai le itu o le a liliu ai le nofoa i le lumanaʻi.

Ina ia faia le tua, o le a tatou faia se tipi laupapa mai luga seia tatou oʻo atu i le taʻavale muamua. Matou te aveeseina le fasi laau na tipiina i lenei auala.

Ua faia le faavae, e mafai ona e alu i le mea teuteu teuteu. Mo lenei galuega, o le a tatou manaʻomia ni masini eseese mai se masini mumu i se solo. E faʻalagolago i le tonu tonu o lau filifiliga e teu ai le nofoa e maua. I soo se tulaga, e le o toe i ai se pau i luma o tagata uma, ae o se nofoa lelei, nofo i luga o le nofoa e mafai ona e malolo ai.

Filifiliga # 2 - o le uluai laulau

A e faia se nofoa, na e filifili e aua nei vaeluaina ma le paʻu laau. O le taimi nei e tatau ona tatou faia se laulau faʻatoʻaga, o lona aʻa o le vae. Ma o le taimi lenei, e sili atu le faʻaaogaina o le paʻu. Mo lenei mea e mafai ona tatou faʻaaogaina se solo po o se solo. Matou te galulue ma le faʻaeteete pe a mafai: a uma, matou te le mananaʻo e faʻaleaga le fafie.

I totonu o lenei ata e mafai ona e vaʻaia saʻo le auala e fao ai i latou o loʻo umia le tui i le lumanaʻi

I le itu o le paʻu matou te faʻatumu ni laupapa laupapa laupapa e lua. Matou te faʻapipiʻiina i latou e fa o loʻo umia faʻatasi e tutusa lelei le faʻamaoniaina oi latou lava. Matou te faia ni tapuni laupapa mai laupapa, ma faʻapipiʻi faʻatasi ma laupapa.

E mafai ona faia i luga le tui. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e tusi ai se liʻo, e faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe se tapasa le talafeagai mai se penitala, maea ma fao. Matou te tulia se fao i le ogatotonu o le tui, lea o loʻo nonoa ai se maea i se penitala i le pito. Matou te otootoina le liʻo ma faʻamalo mea uma na sili atu nai lo ona tuaoi.

O le laulau na faʻaeʻe i luga o se vae na muamua lava i le ova e tatau ona togafitia i se mea faʻapitoa puipuia, ma sili atu le tapunia o sea laulau mo le taumalulu

Matou te nonoa le tapuni faʻamau i tagata o loʻo i ai fao pe faʻapipiʻi foi i sikilima. O le oloa maeʻa e tatau ona faʻaaogaina i se fofo puipuia lea o le a faʻateleina ai lona ola.

Manatua # 3 - mea malie

Filifili # 1 - o se tupua le masani ai

O le faʻatinoina o manatu nei e le faigata tele. Ma o lenei o le sulugogo o lau laau e suluina e tamaʻi tama, e pei o muti lanumeamata. E faigofie ona faʻaaogaina e oe lava tamaiti le uaea, fasi apa poo le palasitika mo lenei faʻamoemoe. E mafai foʻi ona faʻatau mai faʻamaumauga talatalanoa tali tutusa i se faleoloa e faatau atu ai sou mafaufau ma meataalo.

O fuainumera ua faia ma le lelei tele, ma o le foliga atoa ua i ai se faatosinaga lelei mataʻina: o tamaʻi tamaloloa e tatau ona faʻamautu lelei ina ia latou le faʻavaivaia e le leaga o le tau

O nei foliga manaia e mafai ona faapipiiina i luga o le paelo faatasi ai ma le fesoasoani a le tagata lava ia e faapipii ata, uaea po o uila. O lea ituaiga pese malie o le a teuteuina lau togalaau ma o le a tosina atu ai le gauai a au uo ma tuaoi.

Faʻasalalauga # 2 - agavaʻa felelei lele

Afai e te manatu o le faia o se lele agaric mai se aʻau e faigofie, ona saʻo loa lea. Pau lava le mea o loʻo manaʻomia, o se fagu uʻamea poʻo se uʻamea ma le aerosol. E manaʻomia le faamamaina o le pesini ma valiina i vali mumu mai se vailaʻau pulu. A uma ona magoto, tusi ni lio paʻepaʻe i luga o se mumu mumu, e pei lava o speks i luga o le pulou lele.

I tafatafa o le vafelelei lele, e mafai ona e faia le tele o isi aitema e fesoasoani e toe faʻaleleia ai le tuufaatasiga, faʻatumu

E tatau foi ona vali le paʻu papaʻe. E manaia le tusia o foliga malie i luga o le ata. Ae o lenei o le auala o le a taʻu mai ai e le faʻailoga. E totoe na o le tuʻuina o se pulou pupula i luga o le vae ma taʻutino atu ma le lototoa le sauniuni o le vaʻa! I le auala, e le manaʻomia le faia o se lele lele. E mafai ona avea ma se sipuni. Na o le felelei o agaric e sili atu ona matagofie.

Ina ia faamaea le ata, matou te fautua atu ia e faataoto maa, mo se faataitaiga, lanumeamata i le lanu i le vae o lou mushroom. Latou, e pei o le ata o se ata, o le a fausia se tuaoi mo lau galuega. Ae peitai, e mafai ona e faia e aunoa ma latou.

Faʻaaogaina o ata vali, e mafai foi ona e faia se elemene muamua o mea teuteu. Faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/dekor/rospis-na-kamnyax-svoimi-rukami.html

O nei anufe o le porcini e faia foi i le hemp, ae i se auala eseʻese: o le vae ma le pulou o le mushroom e vaneina mai le fafie o le paʻu lava ma vali i lanu talafeagai

Filifiliga # 3 - o se teremok faʻailoa

Afai e le faʻamagaloina e se tagata mafaufauga, ona oʻo mai lea i se ogalaau matutu e mafai ai e ia ona faia se galuega atoa-o se fale failotu po o se olo, o loʻo nofoia e le faʻailoga sili ona ofoofogia. O lenei vaʻavaʻalea e mafai ona avea ma faamaualuga o le e ona le saite, pe afai oe galue ai ma lou agaga.

O se fale matagofie Iapani e faʻapipiʻiina e se fale faʻapitoa, e masani lava mo se sauniga lauti masani

O le paʻu lava e mafai ona avea o se vaega autu o le maota, lea o le a faʻapipiʻi uma ai mea teuteu. Ina ia aua nei misia se mea, matou te fautuaina le faia o se ata tusi o le lumanaʻi ma mulimuli ane taumafai e mulimuli i ai.

O auiliiliga teuteu e mafai ona seleseleina mai se fasi fiberboard poʻo se plywood. E tatau ona faʻapipiʻiina i le tumutumu e faʻaaoga ai le faʻaogaina o mata. O vaega uma e tatau ona faʻauluina e puipuia ai i latou mai le pala. I le faaopoopo atu, e mafai ona valiina i le lanu e manaʻomia.

E le gata i lea, o mea faitino i le fatuina o togafiti mai le plywood mo le teuteuina o le togalaau e mafai ona aoga: //diz-cafe.com/dekor/podelki-iz-fanery.html

O se fale matagofie ma fuainumera o le a sili ona lauiloa i tamaiti, o le a le pine e vave fetuunai mo a latou taaloga malie.

O nisi taimi i totonu o se ogalaau o se laau matutu, e maualalo ifo mai luga o le eleele, o loʻo i ai, o loʻo i luga o le eleele. O nei faʻamatalaga uma, e ui i lo latou tupuaga moni, e faigofie ona faʻaaogaina i le tuufaatasiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻasaga laititi meataalo ma gomele malie o loʻo tautau mai ia i latou e mafai ona tautau mai le mea papa. Ma i luga o le tuputupu ae e mafai ona e faia se piano meataalo ma se ta piano squirrel.

Aua nei galo e gauai atu i le taualuga o le fausaga. Mo ia, o se fagu paʻu tuai e fetaui lelei. I le auala, o laau laʻau e ola ai pe ola foi e tuʻituʻi mai se pu i luga o le taualuga o se fale faapena o le a sili ona manaia.

O lenei vitio ua tuuto atu i ni ituaiga o tagata na faia mai pamu:

Manatua # 4 - teuteu le pou i fugalaau kuka

Ua uma ona matou faʻamatalaina pe faʻapefea ona e teuteuina se lau o fugalaau o loʻo tupu aʻe i totonu, ae o loʻo i ai se isi filifiliga mo na teuga. Afai e tele lala e teu i luga o se laau, e mafai ona e tautau i luga o fugalaau tutusa, ae ola i totonu o ipu. E mafai ona latou foliga manaia.

E tusa lava pe leai ni paranesi, e mafai ona tuu i luga o le ogalaau se fugalaau fugalaau, ma faia ai se gaioiga faapitoa o le fugalaau ma le ola faifai pea. Hemp foliga maualuga e pei o se mea teuteu mo fugalaau fugalaau ma laau totő, pe afai e lelei le oneone, e mafai ai e le fafie ona faʻaalia lona laʻau.

E ui lava i le faigofie o lenei tuufaatasiga, e ese le manaia ma le faamemelo i se auala mataga: mo se ituaiga atunuu, e fetaui lelei

Ae i le taimi lava e tasi, aua nei galo o se laau o loʻo i totonu o se nofoaga avanoa e manaʻomia le puipuiga - o le a le mafai ai ona faʻaleagaina.

Manatu # # 5 - faʻatoʻaga faʻatoʻaga

E mafai e tagata uma ona faia ni faʻataʻitaʻiga o togalaau mai pamu, na o ni tusiata moni e avea o se taunuuga e maua ai galuega ofoofogia o galuega lea e tafe i latou moni. Afai o loʻo taʻitaʻia oe e se manaʻoga e na o le teuteuina o lau 'upega tafaʻilagi, ona mafai lea ona e faia se ata faigofie e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa.

O le mea moni, o lenei vaʻai matagofie, o loʻo faʻaalia i le vaitau o le tautotogo, o loʻo faʻapipiʻiina ma le atamai mai se laau masani e se tagata tomai faapitoa.

O le faia o se mea faigofie faigofie e le faigata tele. O i latou oe na vaneina le kiona ao laiti, e mafai ona faʻaaogaina le faʻaopoopoga o le poto masani i lenei mataupu. O le gaioiga o lima o le a faia e lala, nai lo le isu ma le gutu tatou te faaopoopo ai ni manoa, E mafai ona faia ni mata mai i enaena enaena mai i fagu palasitika. O le pusa mai fagu lava e tasi o le a avea ma sui o le tamaititi aoga.

O nei mea uma o loʻo faʻapipiʻiina i le vevela faʻatasi ma sikulima. I luga o se mea e vavalalata i luga, e mafai lava ona e taatia pine paina o le a sui ai lauulu. O le mea lea o se tausi fale mo le togalaau, lea ua uma ona matou sasaina, ua saunia.

Ae o soo se tama aʻoga e mafai ona faia se tagata mataʻata malie mo se nofoaga e nofo ai le mafanafana, ma o le mea lea e talisapaia ai se faʻatagata togalaau

Afai na tupu e tatau ona e otiina se tele o laufanua, aua e te faanoanoa. O lenei tulaga ei ai lana itu lelei. Ae o le taimi nei o loʻo i ai lau tele o laʻau e latalata ane le tasi i le isi. Ma e le leaga lenei mea. Faia se atunuu talafesootai mai ia i latou mo lau fanau, faʻatino faʻamatalaga uma ua e mauaina i lenei tusiga.

O le a avea ma se nofoaga sili e taʻalo ai. Muamua e tatau ona e fufuluina itu uma o paʻu. Mo le mea lenei e te manaʻomia se fagu ma se samala. E tatau ona tuʻuina le sina i le va o le paʻu ma le ogalaau, ona faʻapipii ai lea ma se hama. O le paʻu o le a aluese mai le ogalaau ma e le pine ae maeʻa atoa lona tino. I le taimi nei, e mafai ona faʻaaogaina ni fasi laupepa ma fatu fatu mo lenei faʻamoemoe.

O se lulu faapena e mafai ona faigofie ona avea ma soa a Baba Yaga ma nofo i lona fale, lele mai ia te ia mai lea taimi i lea taimi e tulimanu

Ia mautinoa ia aveese le pefu laupapa e mafua mai i le taotoga ma se laʻau susu. O se laau ua saunia i lenei auala e tatau ona togafitia i se antiseptic lea o le a puipuia ai mai le pala.

I le taimi nei e mafai ona e amata teuteuina le 'aʻau. Filifili se ogalaau lapoa e liliu i le fale moni o Baba Yaga. Ave le penisina ma otooto le nofoaga o faamalama i luma ma faitotoa o le fale o le tinamatua. O loʻo faʻauʻuina laupapa mo faitotoa ma e mafai ona faia ni pupuni e faʻaaoga ai se solo ma se samala.

O le a tatou manaʻomia ni fasi laupapa e tatau ona tatou faia ai faitotoa ma tapuni i luga o pupuni. O nei auiliiliga o le lumanaʻi o loʻo mafai ona valiina i le taimi nei, ae e le o faʻamalosiina. O fao ma tapuni e tatau ona tatuʻi i nofoaga o loʻo faʻaalia i luga o le pou ma fao o ona pulou ua toso ese. I le maeʻaina o le teuteuga o le fale, e mafai ona e aoina mai lala ma mailei o se foliga le masani i le itumalo e taofi ai i latou i le fale o le Tama Yaga. Faʻaali le tele o tausaga.

I luga o sipuni laʻititi, e mafai ona e faʻaalia le toa o talaʻaga faʻapitoa poʻo taʻaloga malie. E mafai ona e teuteuina nei tapu ma toso samatamai samoa i luga ia i latou e faaaoga ai vali mo galuega i fafo. O ata i fafo o le a faʻapipiʻiina ma le matagofie fugalaau na totō saʻo i totonu o pusa. E faapefea ona faia lenei mea i auʻiliʻiliga i le amataga o le tusiga. E mafai ona faʻatapulaaina oe lava i ipu ma laau.

O le isi mea matagofie, na faia e se tagata tomai faapitoa ma se tagata vane ata, e maua ai se uiga sili ona matagofie i totonu o se tamai faʻailoa o lau togalaau

O le a tatou faʻaaogaina ni nai vai i nofoa o tamaiti. Mo lenei mea, o le a tatou le faʻaumatia se toe malosi. Afai ei ai pea ou nofoa tuai, ave o latou tua mo lenei galuega. E tatau ona faʻasaʻolotoina ma le faʻaeteete mai le varnish, ona faʻaaogaina lea o fao masani, tuʻituʻi i nofoa mai tuugalaʻau. O nofoa saunia e mafai ona valiina i lanu susulu e mautinoa lava o tamaiti.

Naʻo le liliu o le mea na totoe o sulu i totonu o le lafu manu, e faʻaaoga ai ipu poʻo ipu e fetaui lelei pei o latou pulou.O lenei ua e iloa tonu le auala e mafai ai ona faia ia musika. O mea uma lava, o le le lelei i luga o se tala fatu tala ua saunia.

Manatu # 6 - Le Green Monster

O le isi manatu i le auala e mafai ai ona faʻamaeʻaina le pou e mafai foi ona e fiafia i ai. Mo lenei mafuaʻaga, e te manaʻomia se paʻu maualuluga ma se aʻa malosi e faʻapipiʻi i se mea malulu. Afai ei ai se tasi i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e mafaufau oe lava laki.

O le ogalaau lapoa e ufitia i le galu e foliga mai e le mafaamatalaina, e peiseai na oso saʻo mai i lau togalaau mai Twilight po o se isi saga

Faʻatau se puʻu ituaiga e fetaui mo lau tau ile faleoloa. E manaʻomia lou totoina o gaʻo i luga o se pou. Ina ia amataina, o le ai ai sina taimi e te palu ai i le vai. O lea e taua tele le tuputupu ae o le fatu. A tupu lenei mea, o le a mafai ona e talisapaia atoatoa le maoae o le mea na tupu.