Paʻu

Paʻu o le palukin kulimi: o le a le mea e lelei ma pe faʻafefea ona faʻaoga, pe faʻapefea ona faʻaaoga ma faʻaaoga

O le kulimi suauu e aofia ai le tele o mea e taua mo le tino o le tagata. O lenei oloa e maua mai i fualaʻau fualaʻau i le malulu. Faʻatasi ai ma se aʻoaʻoga talafeagai, o le oloa gaosi o loʻo tumau ai le tele o vitamini ma minerale. O se taunuuga o le lalagaina, o se vai enaena enaena enaena e maua mai ai se uila auro; i aso anamua sa taua o le "auro uliuli". O nei aso, o le paluga o fatu o le pumpkin o loʻo faʻaaogaina lelei i agaifanua ma vailaau, kuka ma le cosmetology. Peitai e uiga i le taua o lenei oloa, faapea foi tapulaa ma metotia o le talosaga, o le a matou talanoa atili.

E te iloa? Fai mai le au tusitala o tagata Mekisiko na ola i le popo 12,000 tausaga talu ai. Ma i Rusia, na oo mai le fualaau faisua ia i tatou i le na o le 4 seneturi talu ai.

O mea o loʻo i totonu

Ina ia iloilo le aoga o le oloa, e tatau ona e faamasani ia oe lava i lona fatuga. O le suauu palu kulimi e aofia ai mea aoga aoga:

  • vitamini A (retinol), B1, B2, B6, C, E (tocopherol), K (rutin), P, PP;
  • elemene sili ona malosi: phospholipids, carotenoids, phytosterols, tocopherols, flavonoids;
  • minerale, micro-and macro-components: magnesium, seleni, cobalt, uʻamea, calcium, zinc, phosphorus, potassium, ma isi;
  • aoga gaʻo taua: anti-cholesterol vitamini (F), omega-3 (linolenic) ma omega-6, vaʻa, palmitic.

E foliga mai o se mea masani lava lenei, ae o le tele o meaʻai i le iunite o oloa lea e maua ai mafuaaga e mafaufau ai le suauu pati ia avea ma mea moni o vailaau faʻamalolo. Ma o lenei mea, o le mea moni, o loʻo faamatalaina ai le tele o ana talosaga.

Aisea e aoga ai le suauu popo pati?

O faʻafitauli uma o loʻo faʻamatalaina o vailaʻau faʻasaienisi faʻaaogaina e laveaʻi ai mai le tele o maʻi, e foia ai faafitauli ma le gaioiga o le vevela, ate ma gaʻo. O se tuufaatasiga tulaga ese o elemene ma mea elemene e fesoasoani e aveese le talo ma toe maua ai ni ate mama, aʻo puipuia e faasaga i le palapala gaʻo ma le mumu.

O lenei mea elekeni ua fautuaina mo:

  • urolithiasis poo maʻa i le gallbladder;
  • ava malosi i le ate;
  • afaina o le gallbladder;
  • gasegase gaʻo.

O le suauʻu e faʻaalia i se faʻamaʻi faʻamalolo ma faʻamalosia ai ma le manuia e faasaga i le mumū o le mucous membranes, o le mea lea, ua faatonuina mo maʻi i le gastrointestinal tract.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le aoga o le pauka ma le pamu.

Ona o le maualuga o le vaitamini B, o le faapipiiina o fatu o le pikiava e faʻamautu ai le gaosia o le suka gastric, faʻasaʻo le gastritis, ulia, enterocolitis, esophagitis. Ae peitai, o lenei oloa o le a fesoasoani i le lotovaivai ma le le fiafia. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le suauu pamu e fai ma vailaʻau faʻasaina. E i ai sona aoga aoga i le cardiovascular system. E faʻaleleia ai le faʻaogaina o vaʻa tetele ma laiti, ma fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le mumū. I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau faʻamalolo e toe faʻafoʻisia ai le maualuga o le maualuga o le cholesterol, faʻamavaeina lapisi lapisi, ma, o se taunuuga, faʻaleleia le toto.

Elemene e pei o le uʻamea ma le sima i totonu o le suāuu e maualuga ai le maualuga o le hemoglobin, ma le magnesium ma le potassium e maua ai se aoga aoga i le fatu. O le mafuaʻaga lea o le faʻaaogaina o le suauʻu pamu, o se mea lelei mo le puipuia o le fatu, oso mai, maualuga o le toto, stroke ma isi maʻi mamaʻi ma vascular.

E te iloa? Ua fautuaina mai e fomaʻi masani le aveina o le suauʻu i le va o le 7 ma le 9 i le taeao. O lenei tulaga e le o iai le taimi e fai ai le vaega o le pancreas i le faiga o meaʻai.

Mo tamaitai

E mafai ona taʻua o le fivatorols o le perotomoni. O latou o se vaega o le suauʻu kulimi fesoasoani e faʻamalolo ai le tiga i le taimi o le tiga ma le faʻaleagaina o agavaʻa.

E faʻaogaina foi togafitiga faʻalesoifua maloloina o togafitiga mo le togafitia o faʻamaʻi gasegase (faʻamaʻi o ovaries, cervix, vaginitis, ma isi).

Mo alii

O le tama tane o le faitau aofaʻi e mafai ona inu le kulimi suauu o se auala faʻapitoa mo le faatumauina o le mana tane. E le gata o loʻo i ai se malosi malosi o le toto, ae e tau ai foi i faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai foi le tino.

E aʻafia foi le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le hazel, le faʻafefeteina, o le hasareti, thyme, saffron, asparagus, pepa vevela, meloni, scorzoner, periwinkle, pasisa, faʻasalaga garlic, fenugreek, orchid, Icelandic moss, nutmeg.

O le lelei atoatoa o le sinima ma le vitamini A e faʻaleleia ai le gaioiga o le tane tane, ma le vitamini E ei ai lona aoga aoga i luga o le malosi, faaumiumi le fausiaina, ma faʻamaopoopo le faagasologa o le spermatogenesis. E le gata i lea, o lenei vailaʻau masani e mafai ona faʻaaogaina e avea ma faʻasologa o le adenoma ma le mumū o le prostate, le atoatoa ma le togafitia o fatugaʻo.

Auala e faʻaaoga ai i le kuka

Ona o lona manogi tulaga ese, o lenei oloa e mafai ona suia ai le tofo o ipu masani. E mafai ona aofia i le:

  • piko;
  • alalaupapa;
  • araisa;
  • salata;
  • sau sau;
  • pasta tafatafa ipu;
  • fufuluina fualaau faisua;
  • palu pateta ma pateta pateta;
  • aano o manu ma iʻa;
  • fualaau fai sua.

E taua! Pe a faʻaopopo le suauu i ipu, e tatau ona e taumafai e aua nei faʻaalu - 2-3 gogo e lava.

E taua foi le manatua o le suauu e le tatau ona tuʻuina i le vevela ma e tatau ona faʻatumu ipu i luma tonu o le faʻaaogaina, ina ia le paʻu ma e le afaina ai le tofo o meaai. O le vasega e leʻi faʻamaonia e maua ai le manaia lelei ma le manogi manogi.

Auala e faʻaaoga mo togafitiga ma le faʻalauiloaina o le soifua maloloina

O le mea sili ona taua o le suauʻu o loʻo faʻaaogaina o se auala faaopoopo mo le togafitiga autu, aua, faʻaopoopo i ana galuega autu, o le suauu e fesoasoani e faʻaleleia ai le puipuiga o se tagata i soo se matua.

Le faʻamalosiina o le tino puipuia

I le tautotogo ma le tautoulu, pe a faʻapupulaina le aʻafiaga o le okeni ma vailaau faʻamaʻi pipisi o le tino, e mafai ona e inu se sipuniti o togafitiga faanatura faatolu i le aso.

Ina ia faʻaleleia le malosi ma le malosi o le tino, e mafai ona e inu i le mea nei mo le 10-12 aso: 1/3 sipuniti o le kalama uaina ma le ½ teaspoon o le suaina o le suauʻu popo ma le 200 ml o vai.

Ma se malulu

Pe a mafai ona totoina le rhinitis poʻo le rhinitis faʻamaʻi i totonu o le isu mo le 5-7. Faʻamalosia le aʻafiaga e ala i le faʻaaogaina o le sipuni se tasi o le suāuʻu 60 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Faʻasaga i anufe

O le kulimi suauu ua leva ona mafaufauina o se sui aoga anti-parasite. E tele auala e aveesea ai anufe faatasi ai ma le fesoasoani a le patkin:

  1. O le aso i luga o se manava gaogao e ave ai se sipuni. Ina ia ausia le aafiaga, e lava le inu o le 500 ml o le oloa i le lautele.
  2. Se sipuniti o le suauʻu ua faʻafefeteina i le ½ teaspoon o le sua o le lemoni. Inu i luga o se manava gaogao.
  3. I luga o se manava gaogao e inu se sipuniti o le pata ma folo se paluga o le kalaka.
A o tauivi ma anufe, latou te faʻaaogaina foi le canoper, elecampane, siliva-sucker, zucchini, le matapeʻapeʻa lafo i tua, aniani, aspen, ma le wormwood.

A o tauivi ma anufe, e taua le manatuaina o le taunuuga e le maua vave, o lea o le togafitiga i nisi tulaga e manaʻomia ona toe faia.

Mo le susu

O le susunuina i le esophagus o se mea le lelei lea e mafai ona faʻaaogaina i le tele o auala:

  1. Na o le inu 1-2 teaseti o le suauu pati.
  2. I le tulaga o faʻasalaga masani o le suʻisu, tafe 2-3 cloves o le kālati ma faaopoopo i ai le ½ ipu o le suauu. Tuu lenei paluga mo le 7 aso i se nofoaga pogisa. Ave 1-2 teaseti.
E mafai foʻi ona faʻaumatia le kuluma ma le fesoasoani a pine pine, faʻi, kanikini, centaury, launiu e tolu-leaf, gentian, bay bay, lau o le lau, chestnut and honeynut honey.

I le cholecystitis

Talu ai ona o le sili atu o le choleretic meatotino, o le aʻafia o fatu o le pikiaga e mafai ona faʻaaoga pe a iai le faʻalavelave i le gallbladder ma le cholecystitis. E tatau ona inu le 15 aso i le sipunipuni o le suʻeina o se itula aʻo leʻi 'aʻai. O lenei metotia o le a fesoasoani foi i faʻamaʻi pipisi o le ate ma le cirrhosis.

E taua! Paʻu i le itu taumatau e mafai ona faauigaina le gaoioi o maa. I lenei tulaga, o le a faʻaitiitia le fua i le ½ tsp.

Pancreatitis

Mo faʻamaʻi o le pancreas, e toʻatele e faʻaaoga togafitiga mamafa, e oʻo lava i le masalosalo e mafai ona fesoasoani le paukena masani ia i latou i lenei mea. O ona vaega e faʻaititia ai le mata o le eletise ma fesoasoani e toe faʻafoʻisia mea faigaluega. O togafitiga e aofia ai le ave o le sipuniti o le suauu i luga o se manava gaogao i aso uma.

Ma le vaivai i le manava

Ina ia aveesea lenei lagona le lelei, faapea foi ma le gastritis, e mafai ona e tago i lenei paluga: gaosi vao o le St. John's wort ma yarrow (1: 1) sasaa le ½ ipu o le suauu kulimi ma tumau i se mea pogisa mo aso e 7. Ia, afai o le malosi e pogisa, ma o le vevela e le maualuga atu nai lo le + 15 ° C. Inu lenei vailaʻau i se sipuniti, 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

Mai vailaau iniseti ma maʻi paʻu

E ala mai i ona togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi ma manuʻa, o nei vailaʻau faʻamalosi e fesoasoani e faʻamalolo ai le mumu pe a uma ona utia e iniseti ma o le ai ai se aafiaga lelei i le faʻamālōlōina o mea laiti laiti, o le ita ma le tuʻimomomo. I nei tulaga uma lava, o nofoaga mamaʻi ua faʻamamaina, lafo ifo i lalo ole laumei i luga o le sipuni o le cotton.

E te iloa? I le Middle Ages i Europa, o le 200 ml o le suauu pikiaka e tutusa le taua i se mama auro.

Faʻatasi ma veins varicose

Mo le toe faʻafoʻiina o le elasticity o toto toto ma veins, e mafai ona e faʻaaogaina le mea o loʻo taua i lalo: o le suauu e fefiloi ma le garlic mafiafia ma faʻaaogaina le sipuni i le aso.

Afai o le veinsose veins ua uma ona i ai i le pepa (fomaʻi), ona mafai lea ona e faʻaoga le fua lenei: 40 g o le pakiaka paʻu e palu ai le ½ ipu o le suauu ma 15 minute i totonu ole vai vai. O le mea na tupu i ai e faʻafefe ai vaega na afaina. Teu oloa i totonu o le pusaaisa.

I le faaletonu o tamaitai

Pe a fesoasoani faafitauli o le gynnecology (o le eletise, colpitis) i lenei fua: o le fuga-gau gau e faʻamamaina i le suauu kulimi ma faʻapala i le va i le po. O le vasega e 15-20 aso.

E taua! Fai mai tagata popoto, e ala i le faia o fualaau faaopoopo i totonu o sipuni i totonu, i le taeao ma le afiafi, e mafai ona faʻaleleia le aafiaga.

Ma le prostate

Mo le faʻalaumua, faʻapea foi ma le puipuia o prostatitis ma tuma, e mafai e alii ona 30 aso o le sipuni sipuni o mea manogi aʻo leʻi 'ai.

E faʻapefea ona faʻaaoga i totonu o le cosmetology ile fale

Sa i ai se nofoaga mo le suauʻu pamu i totonu o le laufanua manava. E matua faʻamalosia ai le lauulu ma faʻamalolo ai le paʻu o le paʻu.

Mo lauulu

Talu ai ona o lona tulaga faʻasolosolo, o lenei oloa e faʻamalosia ai le pulou, faʻamalosia e oʻo lava i lauulu lauulu e faʻapena ona vave toe faʻaleleia. I le taimi lava e tasi, latou te ola, ma o le paʻu e sili atu ona faʻamamaina, lea e puipuia ai meaʻai.

Mo foliga

O le faʻaaoga masani o le suauʻu pamu, i le mama atoatoa ma o se elemene faaopoopo, o le a faʻaopopoina i le paʻu le faʻaleleia ma le faʻaleleia tatau, ia avea ma mea e sili ona lelei ma e mafai ona gaosia.

I le faʻaopoopoga, o mea aoga o le a fesoasoani e puipuia le faʻaalia o le vascular network, fufulu le paʻu ma aveese le mea faʻapipiʻi maʻa:

  1. Masini mo le faʻaaogaina o le tino ma le purulentes. Mea taumafa: suauu pikiaka - 10 g, lanu lanu meamata - 40 g, onamon - 1 lima. E faʻafefiloi ma faʻaaogaina mo le 15 minute i luga o foliga, faʻamaʻa muamua i le falaoamata susu.
  2. Masini e toe faʻafou. Ufiufi se ie i le vai vevela, ia lubricate le tasi itu ma le suauʻu ma faʻapipiʻi ile mata ma le 30 mo le 30 minute, ia ufiufi ma se solo ile pito i luga. E masani - tasi i le 1-2 vaiaso.
  3. Ma le paʻu tino. Meaʻai: kulimi mūmū - 1 sipunipuni, oatmeal - 1 sipuni, 6-8 gogo o pata. E faʻafefiloi mea uma, faʻapipii sina vai ma faʻaaogā e faʻamama ai le paʻu mo le 15 minute. A uma lena, fufulu i le vai mafanafana.

E mafai ona faʻaaoga?

A maeʻa ona toe iloiloina le faʻaleagaina o meatotino o le oloa, e toʻatele e filifili e ave. E naʻo le i ai ni vaega patino o le olaga, lea e tatau ai i se tagata ona faʻaeteete ma faʻaeteete i le filifiliga o se fomaʻi faapitoa. E mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogāina o le suauu kulimi mo i latou o loʻo tauivi ma le mamafa poʻo le sauniuni e avea ma tina?

Tina

O fafine maʻitaga e mafai ona faʻaaogaina le oloa ma e manaʻomia foʻi. E sili atu le taua o le faʻaleleia i le taumalulu-taumalulu, pe a lagona e le tino le manaʻomia mo nisi puipuiga ma vitamini.

O lenei oloa o le a fesoasoani i tina faʻamoemoe:

  • faaleleia le tulaga o le fao paʻu, lauulu, paʻu;
  • taulimaina tulaga oona;
  • aveese le tele o le vai (ma, o le mea lea, aloese mai le fulafula).

Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina (sina sipuni i le taeao i luga o se manava gaogao) o le elixir suauʻu i fafine, moe ma le galuega o le faʻalavelave faʻalavelave masani. Afai e te inu 3 teaspoons i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia le malosi.

Leʻa le mamafa

O lenei oloa e mafai ona ave e soʻo se tasi e manaʻo e aveesea le mamafa, aua o se meaʻai, ma sili atu i mea uma, ona o le malosi e tuusaʻo ai le tino mai toxins. Aua nei galo o le suauʻu pailaka e mauoa i elemene, e aunoa ma le mafai e le tino ona galue masani. Ma o le faʻaaogaina o lenei vailaau masani e faʻatagaina ai oe e faʻatumu le le atoatoa o elemene aoga faʻatasi ai ma meaai faʻasaʻo.

O le mea lea, i lalo o soʻo se tapulaa o lenei mea suauʻu e matua taua lava le ave. O le mea aupito sili ona taua o le suauu pamu mo i latou e mananao e aveesea le mamafa, o le gafatia lea e mu ai le gaʻo.

Faʻasalaʻau oe lava i mea aoga o le avoka, olati, cuminini alumini, opuntia ma suauu citronella.

Auala e filifili ai se oloa lelei pe a faʻatau

Ina ia maua se faʻamalologa moni, e tatau ona e iloa pe faapefea ona filifili sao. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i nei tulafono:

  1. O le koneteina e tatau ona i ai le tio po o le tioata pogisa
  2. O se faailoga o se oloa masani ma le lelei - o le gaʻo gaʻo i luga o puipui o le pusa pe a maeʻa.
  3. O le lanu e faalagolago i le tau o le malamalama o le malamalama, o lona uiga, e mafai ona ese (auro, lanumoana), ae i soo se tulaga ua tumu ma malulu.
  4. Spin - naʻo le malulu, e aunoa ma se vevela vevela.
  5. E le tatau ona faʻafefiloi ma isi suauʻu. O le anotusi o le oloa autu o le 100%.
  6. Smell o lona uiga e tatau ona na ona fatuina ma e le aofia ai ni manogi lona tolu.
  7. Faʻafofoga i le aso, taumafai e maua atili le suauu fou.

Tulaga o le teuina

Aua nei faʻaaogaina le suauʻu pe a uma le aso e uma ai. Ioe, ma e tatau ona teuina i lalo o nisi tulaga:

  • tapunia tapunia;
  • nofoaga malulu (+ 10-15 ° C);
  • 1-10 masina.
E taua! I se faaopoopoga, e tatau ona faia le tausiga e leai se mea e faʻaaogaina i totonu o le oloa. I lenei tulaga, e le mafai foi ona faaaogaina.

Contraindications

Ae paga lea, o le tulaga tulaga ese o le suauʻu e le gata ina i ai se faʻamalologa, ae e afaina ai foi le tino. Ae ui i lea, e taua le matauina o lenei oloa na o le aʻafiaga e afaina ai le setete o le soifua maloloina pe a faʻaaogaina le talafeagai ma le faʻaaogaina ua sili atu.

Aua nei faʻaaogaina le suauʻu i le iai o nei faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, ma le faʻaaloalo tasi i le vailaʻau. E naʻo le maea ai o feutagaiga muamua ma se tagata tomai faapitoa e mafai ona e ave le suauu pamu ma tagata e iai cholelithiasis i totonu o le gaioiga laititi, ona o vaega o le oloa e mafai ona mafua ai le toe toʻi. A oʻo mai le manava o le manava e le aʻafia ai le suauʻu pati - o loʻo i ai sona aafiaga mamana malosi. I le faapipiiina i luga, ou te fia iloa o le faaaogaina i fafo ma totonu o le suauu pamu o le a fesoasoani e le gata ina toe faʻafoʻiina le soifua maloloina, ae ia faʻasaoina foi le matagofie. Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani fua o loʻo faʻamatalaina i lenei mea.