Laʻau i totonu

O laumei e lanu lanu samasama: o le a le mea e fai ma pe faapefea ona iloa le mafuaaga o le samasama

Fugalaau e fiafia ai i latou i la latou lanu, ae o nisi taimi latou te maʻi. O ituaiga o orchid lauiloa, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona lanu samasama.

I lenei tusiga o le a tatou taumafai e iloa pe aisea ua tupu ai lenei mea.

Faʻamatalaga masani

I le vaaia o le lau o le orchid na amata ona lanu samasama, e le tatau ona e fefe. Na faapena ona faaalia togafitiga faanatura masani - o vaega taʻitasi ei ai lona lava taamilosaga. O sea "suiga o le augatupulaga" o uiga ia o lanu uma.

I vaega o meaola (paʻu, phalaenopsis, pafiopedilums), o le tasi laʻau laʻititi e mamae. Faʻasolosolo ona maliu faalua auala. I le ituaiga o le Nobile, mai le pulou, o laulaau uma e mafai ona paʻu, e le gata i le vaivai ma ola. Afai e mafai ona e vaʻai i lena mea naʻo laulaau pito i lalo o le togi e liliu samasamaaua e te faanatinati e fai se mea. O le lau o le a mamae uma ma vavae ese ia lava. O le teuteuina poʻo le faʻaputuina o ni lanu samasama e le talafeagai, ina ia le toe faamanualia le laau.

E taua! Vaʻavaʻai i laau taʻitasi. E mafai ona tupu vave le samasama, i totonu o le 1-4 aso.

O tausaga o fugalaau afaina foi - o le laupepa laititi e seasea tumau pea ona aoga mo le tele o tausaga. Laʻau e paʻu i tausaga taʻitasi (i le taimi o le fugalaau poʻo le taimi o le taotoga) e masani lava mo lenei ituaiga. Faʻasalaga lelei, e seasea ona popole le failaʻau i le fesili pe aisea ua lanu samasama ai le orchid. Afai ei ai ni mea e le faia, o le a vave ona gaoioi le laau ia i latou, suia le lanu po o le faʻagesegese i le atinaʻe.

Faʻasalaga o le vaʻaia o vai

O se tasi o mafuaʻaga autū o le le usitaia lea o le pulega o le suavai. Afai e galo ia te oe le fufuluina o se fugalaau i le taimi, pe, i se isi itu, ia faʻamamaina le palapala - o le mea lea e faʻafefe ai le metabolism. Talu ai ona o na ituaiga o mea leaga, o le lanu "e le tulafono" o laulaau e aliali mai.

E te iloa? O nisi o vaovao e mafai ona ola i lalo o lalo.

Suavai le lava

O ia tulaga e seasea, ae o soo se mea lava e mafai ona tupu. Ia tutusa phalaenopsis. Laʻau maloloina lelei, aʻa masani, ma lau lanu samasama. E mafai ona faia lenei mea e tusa lava pe faʻafeinu vai masani. Atonu o le manatu Metotia mo le faʻaogaina - fafagaina o le vai mai le suāsusu, ma e le lelei ai le faʻafefe o le paʻu (faʻaitiitia vave le faʻafefe o le susu i totonu o le apa, e le mafai ai ona aʻafia aʻa). E leai se meaʻai e sili ona lelei, ma o aʻafiaga laiti e vaʻaia i latou mai mea tuai. O se taunuuga, e le mafaamatalaina - pe aisea e lanu samasama ai laulaau ma phalaenopsis, ma le mea e fai.

E faigofie. Suʻe i le mea e taʻua o le faʻaleleia o vai e aloese ai mai le faʻaleleia o vai. I totonu o le vaiaso - lua pe a uma le suiga o le pulega, o le a toe foi le laau i le masani.

Matou te fautua atu foi ina ia e faamasani ia oe lava i mea taua o le tausiga o isi sui o siaki: Cymbidium, Dendrobium, Ludizia, Bletilla, HellGloss.

Televave masima

Le mafuaʻaga sili ona masani o faʻamaʻi laulaʻau. E masani ona "faatumuina" e le tagata amataina se orchid. O aʻafiaga mai togafitiga faifai pea o le vai e manino - o le mea lea ua "afaina", le ola ola, ma le leaga e faʻatasi ma siama.

Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e taulai atu e le gata i luga pito i luga o paʻu. Latou te faʻamago vave, moni i le aso, ma i le loloto o le mea o le a tumau ai le susu ile umi. Mafaufau i lenei mea pe a amata i le vai.

O pusa vavalalata e faigofie tele i lenei tulaga - e mafai ona iloa pe faʻafefea ona susu le eleele i luga o le fagu atoa. Afai o le fagu e papaʻi, ona ave lea o se laau laau ma tuu filemu i autafa o le au, ma a maeʻa ni nai minute o le a faʻamalo le ata (pe a susu, ua vave tele le vai). Faʻaaoga ma fuafua lelei le mago o le eleele "i luga o le mamafa", sii i luga le ulo, - o le mea susu susu e sili atu le mamafa nai lo le vevela.

O le mea moni o le mafuaaga mo le samasama o laulaau o le orchid - o le soona inu tele, faʻaalia ia faailoga:

  • O le lanu e suia uma taʻalo, e le na o le pito i lalo;
  • I luga o laupepa (e le masani ona i luga o le ogalaau) e aliali mai ni lanu uliuli;
  • O lau e mama i le paʻi ma susu;
  • O le aʻa ua pogisa ma ufitia i pogisa pogisa.

E taua! O le gaioiga o le vai malosi e faʻaseseina e ala i le i ai o le paʻu i le mea e sui ai. O lana vaega i lenei tuufaatasiga e oʻo ile 20%.

O le isi itu: o le laau e mafai ona faigofie ona toso ese mai fafo o le ulo, lea e toetoe lava a liua.

Afai o le faagasologa o le pala ua uma ona taʻavale, ona tatau loa lea ona aveese le togilo mai le ulo ma faʻafeiloaʻi, ma gauai faapitoa i aʻa. A maeʻa se fugalaau faʻamanatuina e manaʻomia se gaioiga faʻapitoa.

I le faaopoopo atu i le faasologa o le vai, o le suamalie foi e taaalo i se vaega. O le vai ua taʻua o le vai malosi e ese ai mea eleelea salu eleele. I le iloaina o laʻau o le orchid ua lanu samasama mai se "suavai", suia le eleele. O laʻau lava e fufuluina i le faʻamalosi vai. O le mea moni, i le vaitau o le vavao, e sili atu le lelei le faia o lenei taʻavale, ina ia le faʻalavelaveina le laau.

Aso susulu malosi

O le "sunbathing" uumi e ono mafai ona afaina ai. I le tu ai i le taumafanafana uma i luga o le vevela, o le fugalaau e ono lamatia ai le la. O ia faʻaleagaga e vave ona vaaia: "lauulu" o lau lanu samasama i nofoaga na maua ai se avega o ave. O le fofo e faigofie - e sui ai le nofoaga o le laau. Afai e leai se avanoa faaopoopo i totonu o le potu, o le fugalaau e ufiufi e ala i le tuʻuina atu i isi, faʻalautele le totoina o laau totō. Aua le faatali mo laulaau e valivali lanu samasama ma amata ona e pala. Manatua o le tele o vailaʻau e le o faʻafetaui mo le faaumiumi o le faʻaalia i le susulu o le la.

O le vaipanoa faʻataʻamilomilo o le mu i luga o le taimi. E le tatau ona aveese uma ituaiga laupepa - o le a lava le malosi o le tochidise maloloina e fafaga ai se nofoaga maloloina.

E te iloa? E tupu o se fugalaau o le orchid e mafai ona i ai le foliga o le ulu o se manu po o se tamaʻi tagata. Faatasi ai ma na "togafiti" soo se ituaiga e mafai ona iloagofie.

O le isi mea matautia e le lava le malamalama. I le tau malulu faʻaaoga le malamalama faaopoopo (phytolamps, masini eletise). Latou te manaomia foi le fesuisuiai, ina ia aua le sofia le fugalaau moe, o le a lava ni nai itula.

O laina aupito sili ona fiafia i ata-ata o Wanda, Lellia ma Cattleya. O nei togalaau e sili ona puipuia mai le itu i matu. A leai, o laulaau uma o se orchid e mafai ona paʻu'ū, ma o le a matua faanatinati e mafaufau i le mea e fai.

Faʻatau mea sese

I le "meaai" e taua foi le gauai atu. I le aso, e tele fugalaʻau atonu e le talafeagai mo nisi ituaiga. A faʻatau, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi le tagata faʻatau, e faʻaalia ai le igoa o le ituaiga.

E taua! I sina masalosaloga o le i ai o meaola faalafua, e le faʻamaʻaina le laau - e mafai ona oʻo atu i le oti o le fugalaau.

O se isi mataupu o se vailaʻau. Manatunatu po o a mea sese i lona faʻatulagaina e mafai ona faʻaaogaina i le tele o taimi.

Fertilizer faaopoopo

Tatou amata i le faʻatau. O nisi taimi e faʻaalu ai e le au faatau "aʻoaʻoga muamua-faʻatau", o se laau totō e faʻamalosi ma suavai. E manino lenei mea - latou te manaʻomia se oloa matagofie. Ua faia foi e tagata fou ia lava mea sese e tasi, e masani lava mai le maelega tele. Ioe, ma o se tagata tomai faapitoa e mafai ona faia se mea sese pe a feagai ma se mea masani.

O le fugalaau "overfed" e tumau mo le tausaga pe lua, a maeʻa lau lanu samasama lanu samasama, ma o le a le mea e fai e le iloa i le taimi e tasi.

E matua sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le faʻasusu pe a maeʻa le fua o le "faleoloa," pe a faʻaaoga e le fale le nofoaga fou. Amataina le fafaga, ia manatua:

  • le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i le taimi o le tuputupu ae;
  • mea faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻavaivai. Soʻo se fagoʻaga uma e lua o se taimi sili lea. Muamua, ia mautinoa e faʻamamaina le palapala ma lulu le pusa i le mea faʻaleleia ina ia aua nei goto le addite i lalo;
  • i le maea ai o le lafoaia o laulaau e leai se mea faapitoa e manaʻomia mo le faʻamaina;
  • i le malulu (e pei o le ogatotonu o se vevela vevela), faʻaititia le faʻaleleia, faʻapipiʻi tasi i le masina. O nisi o vaovao o le a ola filemu mai le leai o se "meaʻai" i le vaitau lenei.
  • vaivai ma faamaʻi orchids e le faʻamafanafanaina (aʻa faʻamaina e le aʻafia ai minerale, ma faʻaputu i le palapala). E moni lenei mea mo fugalaau fugalaau fou. O laʻei pito i luga i le masina muamua ina ua maeʻa le suʻega e le fautuaina.

E te iloa? Laʻau laina o le Stunkopea e tupu aʻe i lalo. O le aʻafiaga e faʻaleleia e fugalaau ma lau o foliga fou.

Manatua lena o mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe e le manaʻomia mo faga aisa. O se "tiga" masani, o le lanu samasama, lea e mafua mai i le tele o le calcium. O iinei o le a aoga tele le toe iloiloina o le taumafataga, pe a le o le gaioiga o se fugalaau i se mea paleni paleni.

Afai e te mulimuli i nei fua faigofie, o le a maua e le laau se fualaʻau faamaonia. Ae o loʻo i ai se faʻavaivai: pe a le lava le kulupu, o lau lanu lanu samasama foi, ma o mafuaʻaga e saʻo tonu i le fugalaʻau.

Le lavalava

E le o se mea matautia e pei o le paʻu, ae e itiiti se lelei iinei. O le Orchid e masani lava ona pagatia i le le lelei o le galala, lea e iloagofie e le lanu samasama o le pito i luga o le lau. I le isi laasaga, e mafai ona vaaia le paluga o meaʻai ua uma ona faaleagaina. O lenei gaioiga e fesootaʻi ma le mea moni o loʻo i ai sina tamaʻi fugalaau i fugalaau, ma ona o le leai o laulaau laiti e amata ona toso ese lenei minerale mai o latou "tuaoi" matutua. I le aluga o taimi, o le ata e faanoanoa - ua paʻu le lau o le orchid. Ina ia aloese mai lenei mea, ua totoina le laau i totonu o se eleele fou e tumu i le potassium.

E taua! Mo le faʻaaogaina o le tasi taimi, o le fale o le orchids e ave le afa o le fualaʻau na faʻaalia i luga o le afifi o sauniuniga.

Faʻalogo lelei i le tuufaatasiga o fomaʻi. O le potassium, fuamosa ma le nitrogen e tatau ona i totonu o le tuufaatasiga. O tagata fai togafitiga faʻapitoa foi e gauai atu i le faailogaina o lona uiga o le faʻaleleia. E i ai NPK mataitusi i luga o se fagu poʻo se fagu, ma o numera e sosoo ma i latou. O lenei tulafono lea o loʻo faʻaalia ai le mafuaaga e manaʻomia ai lenei faʻala. Code 4-3-3 - mo se seti o le lanumeamata lanumeamata, ma le 4-6-6 e faʻaaogaina i le afifiina o mea e faʻamalosi ai fua.

Iniseti faʻamaʻi ma meaola faalafua e fai ma mafuaaga o le samasama o laulaau

E pei lava o laau totō uma, o le siama e mafai ona maʻi. O ia soresi e masani ona ufitia i ituaiga ituaiga o meaola faalafua. La latou mafutaga ma taʻitaʻia ai le mea moni ua solo le togi, ma ua mamae lau lau ma lanu samasama.

Manua faʻamaʻi

E tele ni "'au teteʻe" a le kulukati latou te tau ai. Matou te lisi mea faʻamaʻi ma faʻaogaina togafitiga. Aʻo leʻi faia lenei mea, vavae ese le fugalaau afaina mai laau ola maloloina.

E sili atu ona faigofie le iloa o se pusi vaʻavave. O se upega feaveai o le apogaleveleve ile totonu o le laula ma pine e faʻaalia ai lona i ai. Faʻaitiitia i le fufuluina i le vai mafanafana (40-45 ° C). A maeʻa lenei faʻatulagaga, o le fugalaau mo aso e tolu e ufitia i se afifi, ae le galo e mataʻituina le tulaga o le palapala. Afai e le fesoasoani, ona faaaoga lea o fualaau e pei "Neoron" ma "Thiofos".

E te iloa? O le tele o kulupu e seasea ona tupu. Mo le afa itula o faʻaalia i le susulu o le la, latou te maua ai ni ogaumu ogaoga.

I le pito i tua o le laulau laulau ma aphid. O nei iniseti lanu meamata, o le tipi ese mai le suamalie, e faʻafefe ai foi sela. E le gata i lea, o latou foi o ni tagata e gaosi meaʻai. Latou te fiafia i le matutu.

Afai o le laʻau e faʻapipiʻi i le paʻi ma suia o latou foliga vaaia, faʻaauau le togafitiga:

  • fufulu i le vai mafanafana (pe a fai o se aphid laitiiti);
  • togafitiga i le fasimoli (aemaise lava le malosi o le fasimoli). A maeʻa lena mea, o le a faʻapipiʻi le laau i le "Fitoverm";
  • afu o paʻu o le citrus: 100 g sasaa ma se lita o vai ma tumau ai aso e tolu. O le vaifofo o le a folasia i le 5 itula mo ni nai aso i se laina.

I le sailia o se tali, o le a le mea e fai pe afai e lanu samasama laulaʻau, ia e vaʻavaʻai atu ia i latou. Atonu e tupu mai le pogisa - na "galue" talita. O ituaiga o meaola e tumau pea i le maualuga o le vevela e maua ai nei faʻamaʻi faʻamaʻi nai lo isi. Fugalaau afaina e sili atu ona faʻaesea. Aveesea lenei sasa e mafai ona faapenei:

  • O le suauʻu Olive ua faʻafefeteina i le vai (1 le sipunipuni / 0.5 l) ma faʻaaogaina i vaega ua afaina. E tolu taimi e faia ai lenei mea, faatasi ai ma le taʻi vaiaso;
  • mo laau totō ma laʻau launiu, olopala ma le sipuni ua faʻamamaina i le alcohol alcohol e talafeagai;
  • fufulu i le vai mafanafana ma aveese ia laʻau laiti. Ona tiaʻi lea o le laau i le "Fitoverm", ae o le "Aktellik" o le a faia foi. Toe faia ma se eseesega o le 7-10 aso.

E taua! E mafai ona e faia faʻatagata puipui vevesi faʻatasi ma se tioata tetele.

Saʻolele faʻasolosolo - i lo latou valavala. O iniseti feʻaveaʻi ma apaau na filifilia se maualalo maualalo. Tuu se faailoga i le tulaga o ni togitogi laiti po o le "teuina" siliva.

E mafai ona latou nonofo uma i laulaʻau ma i le mea e fai ai, o lea e manaʻomia ai le aveesea:

  • fufuluina i le vai mafanafana ma tipi vaega na aafia i nofoaga maloloina;
  • totoina ma sauniuniga faʻapitoa (tutusa lava le "Aktellik") ma se va o le 10 aso. Toe fai faalua taimi.
  • fusi o le suauu olive (tagai i luga);
  • gaosia o le keke-sipisi (1 lepp o sea falaoamata i totonu o se ipu vai, aso tasi o le matua).
Nematodes taofiofia le tuputupu aʻe, faʻaseseina laulaau. E sau mai le fanua o le togalaau, ae le mai le meaʻai. O nei microworms e le taliaina le maualuga o le vevela (+40 ° C le maualuga), ae o sea "taʻele" e matautia mo lau fagafao. O se faʻafitauli sili atu ona leaga e maua ai le solution Levamizal (poʻo Decaris). E faʻamaʻape le laulau i totonu o se lita o vai, pe a uma ona sasaa le susu ile eleele.

E te iloa? I aso anamua, latou te faia ni vailaau mai rhizomes mago o orchids. O fualaau nei e toe faʻafoʻiina ai le leo i tagata ua leva ona maʻi.

E laʻititi ae matautia woodlice Aua le tuua se mea faapipii i luga o le laau. Faʻaalia i luga o fugalaau na tausia i luga o le auala. E mafai ona e tuliesea i latou:

  • fufulu le ipu i totonu o se isi atigipusa vai. Pests "lele ese" i ni nai minute;
  • totoina ma fufuluina aʻa. Taimi taimi, ae o nisi taimi e tatau ai.

Ua matou matauina na iniseti leaga e aafia ai laulaau. O isi "faʻafitauli" e mafai ona aliali i totonu o le sui. O lea la o le puipuiga e tumau pea ona avea ma faamuamua

Aoao foi e uiga i auala e faʻaleleia ai le togi i le fale.

O faʻamaʻi e mafua ai le samasama o lau

O lau o le Orchid e lanu samasama ma pauu ona o le i ai o faʻamaʻi pipisi. Fungal, viral or bacterial disease fugalaau e mafai ona maua mai le faʻamaʻi maʻi. Latou te vaʻavaʻai mai laau masani.

Fungal infections aafia ai le laau ona o le vaavaaiga a le au. O le faailoga autu o le lanu samasama lanu samasama i luga o le laulaʻau poo i luga o pou. Faatasi ai ma nei faamai e foliga mai o pulumu, o latou foi o le mycelium. E ui lava e le tele na mea, o togafitiga ma se fungicide o le a fesoasoani. O faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga e togafitigaina i metotia faʻapolofesa: tosoina o se vaega o faamaʻi pe o le laulaau atoa. I le taimi o togafitiga, e le mafai ona faʻaosoina le pulupulu, o isi feeseeseaiga o le a tupu i isi fugalaau. E togafitia le tipi.

Faiga faavae:

  • gutu paʻu (togafitia e Immunocytophyte);
  • eleʻele eleelea ("vaifofo" o se vaifofo o le sulfur colloidal. I nai itula ao lei totoina, ua tumu le eleele i le vai);
  • anthracnose, lea e togafitia i le "Mikosanom."

E taua! O le galo e afaina ai masani a Asia. Mo laau mai Asia i Sautesasae, o ia maʻi vaivai e le o iai ni tulaga matautia.

I le tulaga o siama o le mataupu e sili atu ona ogaoga. Latou te faʻaalia i latou i se vaitaimi o le atuatuvale (fugalaau fugalaau, suiga faafuasei i le vevela, suiga i le fua o le suavai). O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o siama e faʻaleleia i le taimi o le fausiaina. Ona ufiufi lea o laulaau i ni pogisa, ae atonu o iai isi faailoga.

Afai e te masalomia o fugalaau e togafitia i vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea e leaga ai, o ia faiga atonu e leai sona aʻafiaga, ae o nei faʻamaʻi e seasea.

Faʻapipiʻi siama faʻaleagaina laʻau tuai. Latou te feemo, samasama e foliga mai ma se paolo pogisa. O gaʻo e maua ai le ola e mafai ona iloa.

E faigofie le togafitiga: ua vavaeeseina le vaega o le faafitauli, ma o le inisiua e togafitia ma iodine.

Faʻaaogāina o le vai mai le tapuni pe a faʻafeinu e mafai ona taʻitaʻia ai le palapala i le chlorine. Ina ia faasaoina le laau, sasaa suavai faamama.

I le taimi nei ua matou iloa le auala e teu ai se orchid pe afai e lanu samasama lau. Matou te faʻamoemoe o le a le feagai a matou au faitau ma nei faʻaʻailoga, e ui lava o le a aoga tele lenei tusiga ia i latou.