Fualaau aina

Faamaumauga o se seleselega tele: nuances o le totōina o tamato i fanua tatala ma foliga o latou tausiga

Totoina o tamato i totonu o le eleele tatala - o se tasi o galuega taua mo le fai togalaau. O le seleselega i le lumanaʻi e faalagolago i luga o le nofoaga tonu na filifilia, o le metotia ma le totoina o togalaau, o "tuaoi" talafeagai ma le muamua o tamato.

O le totōina o se tamato i le lauʻeleʻele avanoa ei ai uiga patino, e aunoa ma le iloa e faigata tele ona totoina se fua lelei.

O lenei tusiga o loʻo faʻamatala auiliiliina ai mealilo o se seleselega tele: o nuances o le totoina o tamato i le eleele tatala ma foliga o le tausia oi latou.

Auala e toto ai ma tausi fualaau faisua

Saunia mo le totoina o fatu

O le auala taatele o le totoina o se tamato o le totoina o fatu.. A o lei totoina i luga o le eleele, o laau e tatau ona "faʻafefe". O le mea lea, o pusa ma laau mo le 15 - 20 aso e faia i luga o le auala, lea latou te nonofo mo se taimi (mai le 2 itula i le 10 itula i aso uma).

O le taimi aupito maualalo o le faʻamaʻaloga o le 3 aso, ae e sili atu le tuʻufaʻatasia o lenei laasaga i le tele o taimi: e na o le aoga aoga i gaioiga talafeagai o laau talavou. O le 10 aso ao le i totoina laau i le eleele tatala, e tatau ona faaitiitia le suavai, ma i totonu o le vaiaso e tatau ona taofi atoa, ae i le afiafi o le aso totoina, e matua suamalie ai le mama.

O fualaau e tatau ona totoina ma le faaeteete ina ia le faaleagaina le aʻa o vai vaivai. I totonu o le lua, na faʻamaligi muamua i le vai, tuʻuina ai le tamato, o ona aʻa ua faʻamautu lelei, ma o avanoa avanoa uma e ufiufi i le eleele.

O le tamato e toe faʻafeinuina, e mafai loa ona e nonoa i se pine, ina ia le malepe mai le matagi. O le tausiga e aofia ai mea autu nei: faʻasusu, faʻamaina, faʻamaʻapeina le eleele, mauga, faʻavaeina o le vao.

E faʻapefea ona lelei ma o le a le mamao e tuʻu ai fatu mai le tasi?

Talu ai nei, i totonu o faifaatoaga, o le auala e leai se fatu e totoina ai tamato ua avea ma tagata ua sili ona lauiloa - lūlū fatu i le taimi lava e tatala ai eleele. A o le lūlūina fatu latou te manaʻomia ona faʻaleleia.: tuʻu i totonu o se taga ie ma faʻafefiloi i totonu o se vaifofo o le palatini (1 g o le manganese mo le 1 tbsp o le vai) mo le 15 i le 20 minute, ona fufulu lea i le vai tafe. E mafai foi ona e salu i latou mo le 12 itula i se fofo o le alualu i luma e faaosofia.

O fatu e vave totoina i vaieli (o le mamao i le va o le 30 - 40 cm, i le va o laina - 60 - 70 cm): 3 - 4 fatu tuʻu i le eleele susu i le loloto o le 3-4 cm. O le eleele ua faʻapipiʻiina ma se pama mo le faʻafesoʻotaʻi atili o le fatu ma le eleele. A oʻo mai 2 lau moni i le totogo i totonu o le lua, o le tasi o le fana e lelei ona atiaʻe, o loʻo totoe uma lava. O le tausiga o ia laau toto e foliga tutusa lava ma le tausiga o laau.

O le a le mea e tatau ona mafaufau i ai pe a amata ona maua se seleselega lelei?

Mo le totoina lelei o tamato, mafaufau i mea nei:

  • O Tomatoes o laau vevela ma vevela, mo latou e tatau ona filifili ni nofoaga lelei, puipuia mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga. E le gata i lea, e le tatau ona tafia le eleele pe maualalo i eleele maualalo: o le faʻaleleia faifai pea o le susu o le a fesoasoani i le salalau o faʻamaʻi fatu laau, o le tupuga o metotia o le aʻa o le tamato.
  • O le eleele i poloka o le tamato e masani ona faʻaluaina (autumn ma le tautotogo) e faʻamaʻaina ai i le okesene, tuʻuina atu le vaʻaia, vaivai ma selesele aʻa o vao. Pe a eliina, e mafai ona e faʻafefeteina i le eleele mo lona faʻamaoaigaina (faʻataʻitaʻiga, mullein, superphosphate, masima potas). Ma i le vaiaso ao le i totoina fatuga, ou te fautuaina le togafitia o le palapala ma se vaifofo o le copper sulphate mo le faʻapalapala.
  • Tasi tulafono: e le mafai ona e totoina tamato i luga o le fasi fanua mo le lua tausaga i le laina. O le avanoa maualalo i le totoina o tamato i le eria e tasi e tatau ona 3 i le 4 tausaga.
  • E tatau ona totogi le taulaʻi i pu o le a totoina ai laau toto. E tatau ona togi taʻitasi i le loloto o le 20 - 25 cm I le pito i lalo o mea taitasi e mafai ona tuʻuina e pei o meaʻai (humus, fuga, uʻu, faʻi faʻi, fuamoa, laʻau tipi, lefete), minerale (superphosphate, magnesium sulfate), ma faʻalavelave fualaau (Kemira Lux, Kemira Universal).
  • E tatau ona manatuaina o le tasi togalaau tumato e tusa ma le 0.3 mita sikuea, o lea la e tatau ona fuafua pe fia ni vao e mafai ona totoina i le fasi fanua ina ia aua nei lafoina isi fualaau aina.

Totoga o mea totino

  1. Totoina o fuafuaga mo tamato maualuga.
    • Auala e teu ai le lotoa. Faatasi ai ma lenei metotia, ua totōina laau i tulimanu o se sikuea fausaga, e fai ai se ituaiga o faamoega. O le mamao i le va o le vao e 50-60 cm, ma i le va o sikuea i le itu i luga, 80 cm (i le vaeluaga lenei o se uʻu mo le faʻavaivai). O lenei polokalame e maua ai le faigofie o le gaioiga i le va o laina, faʻamaonia le faagasologa o le tatalaina o le palapala ma le faʻaumatia o vao.
    • Faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi. O le isi filifiliga lelei mo le tuʻuina o tamato i le totoina o se mea faʻapipiʻi. O le autu o lenei metotia e aofia ai le eliina i fafo o le 100 cm o lipine - apa, i tafatafa o ona itu i itu uma e lua (40 cm) le totoina o tamato, ma le tasi i le isi itu. O le mamao i le va o vao i le laina e 70 cm. O lenei faatulagaga e lelei mo ituaiga e le taua e manaʻomia ai se pusa, aua o le a faigofie ona faatino. E le gata i lea, faʻafetai i lenei metotia, o le taimi e faʻasaoina i luga o togavao faʻamalositino, faʻamalo le palapala, ma le puleaina o vao.
  2. Laʻau faʻamalosi e totoina ai laau toto.
    • Tape metotia. O le totoina o pati poto ma fualaau aina e faaaoga ai lenei metotia, e tatau ai ona eli se lua, pe a ma le 30 cm le loloto, ma eli ni lua i se lua 30 - 40 cm le va. O le mamao i le va o vavae e 80 cm.

      Afai o ituaiga eseese e totoina i se auala, o le 90 cm e tatau ona toe solomuli mai le uamea i le uamea. O lenei togalaau e matua laveaiina ai le vaega o le totoina, ma e faigofie ona tausia laau totō ua totoina i lenei auala ona o se avanoa sili atu i laau taʻitasi. O le faʻagasologa o le faʻavaivai e faʻamalosia tele: ua lava le lafoina o se pulumu i totonu o se uati poʻo le aumaia o se vai inu vai.

    • Chess auala. O le metotia e talitutusa lava ma le metotia faʻaaogaina. O loʻo faʻapipiʻiina foi le uati, ae o le vao i ona itu ua kilia i le tausisia o le faasologa o le talo: o tamato o le laina e tasi e tu i tua atu o vavao i le va o tamato o le isi laina. O le mamao i le va o vavae e 100 cm, i le va o vao i le laina - 30 - 40 cm, i le va o laina - 40 - 50 cm. O le autu autu o lenei polokalame o le faʻaola lea avanoa.

Tuaoi ma muamua

O se tasi o mea taua: o le totōina o tamato i le eleele tatala e tatau ona faia e amanaʻia ai le saʻo lelei o fua o fua.

O le a le nofoaga sili e lata ane?

Tomato - o se laau o le aiga Solanaceae. E le gata i lea, o le aiga e aofia ai aganuu e pei o pateta, isalaʻelu, fualaau faisua, pepa chilli, tapaa. O le mea moni o laau totō o le aiga lava lea e mafua ai lo latou gasegase i faʻamaʻi tutusa lava, aemaise lava o latou fili masani masani - ua leva ona paʻu. O le mea lea, o le vaʻaia oi latou i itu lata ane e le fautuaina.

O tuaoi lelei mo tamato o aniani, kesi, kāloti, moa, sage, sana, radisa, seleri, meaʻai, pasili, basil.

O le mea lea, aniani, kelisi, radisa o le a puipuia tomato mai i le apogaleveleve, aphids, flea. Ma o fugalaau e pei o marigolds ma calendula, e le gata o le a avea o se tagata puipuia o le solanacea mai toetoe lava o meaola faalafua uma, ae ia tuuina atu foi le togalaau e sili atu ona teuteuina. O se kulimi uumi e mafai ona puipuia malu tumato mai le matagi ma ata.

O loʻo i ai ni tamato ma ni tagata faʻatau. Ma le ofo tele o le a latou gaosia le kapaila, kalafilafi ma le kapisi paepae, fennel, dill.

Kukama

O mea sili ona lauiloa i togalaau uma o aiga o tamato ma kukama. Ae peitai, e mafai ona totoina ni kukama? O le totoina oi latou i moega vavalalata e le mafai. O le mea o nei fualaau toto e manaomia tele le tausiga: kukama alofa tele watering ma tulaga maualuga o le susu, tamato e sili ona fiafia i le ea mālūlū ma faasusu vai.

O laumei lapopoa o kukama e faʻamamaina ai le tele o le susu, e maua ai le faʻaleleia atili o le susu e ala i le tele o le faʻamaina o lenei fualaau totō, o aʻafiaga e amata ona aʻafia ai faʻamaʻi ogaoga ma siama, e le paʻuina a latou fugalaau, faʻaitiitia le faʻaitiitia o fua, ma o le tofo e avea ma vevela.

O le a le mea e mafai ona faʻataʻitaʻiina ina ua uma tamato i le tausaga na sosoo ai?

O le filifiliga aupito sili o le lūlūina o leki (peas, pi) ma greens (pasili, pi, seleri), lea e totogi ai le gaʻo i totonu o le eleele 'aina e tamato. O le aniani ma le kalani ua totoina i le nofoaga o tamato o le a faaleleia atoatoa ai le palapala., e le gata i lea, o le a latou maua se seleselega tele.

O se tasi o tulafono faavae o le seleselega o le seleselega fai mai: o aʻa pakiaka ua totoina i nofoaga o le fua ma vice versa. Faʻatau faigofie, "aʻa e ese mai i fusi". O se seleselega lelei e sau mai karati, beets, radishes, ma radishes e toto i luga o le saite pe a uma le tamato. Latou te le fefefe i faʻamaʻi faapitoa i tamato, kukama, zucini, kapisi.

A maeʻa pe mafai faapefea ona e le mafai ona totoina le fua?

Mo le puipuia o le faʻaleagaina o le palapala, e tatau ona suia le totoina o fualaau 'aina ma fua o aʻa. E sili ona totō tumato i vaega na tuʻuina atu i le tausaga ua mavae mo lapisi, kāloti, beets, aniani uliuli. E faatagaina pe afai o tamato o loʻo i luga o le upega o kukama, zucini, kapisi.

O le filifiliga sili lava o le totoina muamua i luga o le eleele eleele, faʻaaogaina mo tamato, fualaʻau lanumeamata, fugalaau lanumeamata, lea e faʻaleleia le fausaga o le eleele, faʻamalosia ma le gaʻo, ma faʻalavelave ai le tupu o vao. O le itu e aofia ai avo, mustard, buckwheat, clover, pi, lupine.

E le faatagaina le totoina o tamato i le nofoaga o le po.: pateta, eggplant, pepa, physalis, tapaa. Po o le a lava le metotia o le totoina o laau toto e manaʻomia le tausiga lelei. E le tatau ona faʻagaloina lenei mea e se tagata faʻatau vine, talu ai o le totoina lelei o se laau e le o lona uiga o le aoina o se seleselega mauoa. Naʻo le tausiga a le fai fanua, o lona onosaʻi ma lona filiga o le a mafai ai ona mautinoa le ausia o lana sini.