Fualaau aina

Uluaʻi fualaau aina ma le tofo faapitoa - "Tsar's Gift" tomato: faʻamatalaga o mea eseese, ata, fausaga o togalaau

"O le Meaalofa a Tsar" o se laʻau matagofie ma fua tele o tamato tetele.

Uluai fua-fualaʻau e foliga matagofie tele, o le maualuga o le suka e maua ai i latou se meaʻai suamalie. O vavao faʻamau e faigofie ona faʻamausali, le lelei, faʻasaʻo ile malulu.

Faitau atili e uiga i nei tamato i totonu o la tatou tusiga. I totonu, ua matou saunia mo oe se faʻamatalaga atoa o le eseesega, o uiga autu ma faʻaogaina o tekinolosi tau faʻatoaga, faʻafetaui i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Tomato Royal Gift: faamatalaga eseese

Igoa tulagaMeaalofa a le Tupu
Faamatalaga lauteleLaititi vave, fuafuaina ma maualuga-fua mai ituaiga eseese o tamato
FaʻatonuRusia
Toto105-110 aso
PepaO fua e lapotopoto
LanuLanu mumu i le penila
Faatatauga o fuamati amata250-500 g
TalosagaSalad Tomatoes
Tuʻu atu ituaiga10 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

Tsar's Gift Tomato - ogatotonu o le vaitau maualuga-fuaina o ituaiga. O le togavao e fuafua, e tusa ma le 1 mita le maualuga, faʻafesoʻotaʻi lelei, ma le faʻatulagaina o le lanu meamata. I luga o le eleele, o le fale e sili atu ona faʻatulagaina. O laulaau e lanumeamata, tele, faigofie. Fua e tumu i pulumu o 3-5 fasi.

Fualaau aina tetele, e oo atu i le 250 g, lamolemole ma matagofie. Tomato tamatamaʻi e oʻo atu i le mamafa o le 500 g. O le foliga o le lapotopoto, faatasi ai ma le lipine leo. O le lanu o fualaau aina suamalie o fualaau aina suamalie, e mumu ma se moli paʻu.

O le paʻu e paʻu, mimiti, puipuia lelei tamato mai le taʻe. O le aano o se mea suamalie, sugary i le sese, amio lelei, ma sina fatu fatu. O le tofo e manaia tele, mauoa ma suamalie, e aunoa ma ni faailoga o le suka.

Faatusatusa le mamafa o le fualaau aina ma isi ituaiga e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Meaalofa a le Tupu250-500 g
Pink Miracle f1110 kalama
Argonaut F1180 kalama
Vavega valea60-65 kalama
Locomotive120-150 kalama
Schelkovsky vave40-60 kalama
Katyusha120-150 kalama
Bullfinch130-150 kalama
Annie F195-120 kalama
Folasaga F1180-250 gutu
Paʻu paepae 241100 kalama

Uiga

O le Tomato varieties Tsarsky Podarok e fafaga e tagata aʻoga Rusia. Zoned mo vaega eseese, togafitia fautuaina i moega avanoa poʻo lalo o ata tifaga. O le gaosiga e maualuga, mai le sikuea 1. m totoina e mafai ona aoina i le 10 kilokalama o fua ua filifilia. E tausia lelei Tomatoes, o felauaiga e mafai.

O fua o isi ituaiga o loʻo tuʻuina atu i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Meaalofa a le Tupu10 kilokalama i sikuea mita
Povi lanu5 kilokalama i sikuea mita
Taliga i le kiona2.5 kilokalama mai se togavao
Samara11-13 kilokalama i sikuea mita
Apple Russia3-5 kilokalama mai se togavao
Valentine10-12 kg i sikuea mita
Katya15 kg i sikuea mita
Le afaina3 kilokalama mai se togavao
Fugalaau fuga18 kg i sikuea mita
Yamal9-17 kg i sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita

Tomatoes Royal meaalofa e aofia i le saladi vine. Latou te manaia fou, talafeagai mo salati, soupisi, saula, palu pateta, ipu vevela. Mai fua o fualaau aina suamalie suamalie suamalie o se paolo matagofie e liliu ese.

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • maualuga le tofo o fua;
  • foliga matagofie;
  • fua lelei;
  • faapalepale mo suiga o le vevela;
  • agavaʻa; tomato e talafeagai mo salati ma le faʻafefe;
  • tetee atu i faamaʻi tetele (verticillosis, Fusarium).

E leai lava se mea sese i le ituaiga. Le faʻaleleia o le gaosiga e fautuaina e masani ona fafaga. E manaʻomia e pasi ona fausia ma fusi i le lagolago.

Ata

O le ata o loʻo faaalia ai tamato. Meaalofa a le tupu:



Vaega o le tuputupu ae

Tato Tomato O le Tsar's Gift e sili atu ona lelei le totoina o fatuga. A o leʻi lūlūina, o fatu e togafitia i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae, o le faʻamaʻiina i se vaifofo o le palukala e mafai, mulimuli mai le fufuluina i vai mama ma le faʻamago.

O le palapala e aofia ai le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma le humus poʻo le peat. E lūlūina fatu i le loloto o le 1.5-2 cm, faʻafefiloi i le vai ma ufiufi i se ata. O koneteina e tuʻuina i le vevela seia oʻo i le germination.

Faitau atili e uiga i le palapala mo laau toto ma mo tagata totō matutua i greenhouses. Matou te taʻu atu ia te oe ituaiga o eleele mo tamato, pe faapefea ona saunia lau eleele lelei ma pe faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo mo le totoina.

O totogo talavou e faʻaalia i le malamalama susulu, faʻafeinu i le vai mafanafana. A maeʻa ona faʻaalia le uluaʻi muamua o laʻau moni, ona totogo lea o fua, ona fafagaina lea i se faʻamalo o le eletise. E tasi le vaiaso ae leʻi tulaʻi i le eleele, e faʻamaʻaʻaina nei laʻau talavou, o aso taʻitasi e faia i totonu o le ea fou.

O le faʻatulagaina e amata i le afa lona lua o Me ma amataga o Iuni. O le palapala e faʻamaʻaina ma le humus ma vaʻavaʻai ma le faʻaeteete.. Superphosphate po o fuga faila i totonu o vaieli. O toto laau e toto i se mamao o le 60-70 cm.

Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

E tatau ona faʻafeinu lelei, naʻo le vai mafanafana, sili atu i le faaiuga o le aso. Mo se vaitau, e fafagaina tamato i le 3-4 taimi faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻalavelave tele. Faʻaaogaina fafaga lautusi talafeagai. O laau toto e ola i le 1 laau, aveeseina le gaioiga o le itu. Mo le manuia manuia o ovaries, e mafai ona e togiina fugalaau paʻu i luga o lima. O taʻavale e fesoʻotaʻi i luga o siteki po o sulu. Tomato e seleseleina i le gasologa o le vaitau, i se vaega o mea faʻapitoa poʻo faʻapitoa.

Matou te ofoina atu ia te oe se faamatalaga aoga i luga o le autu: E faapefea ona totoina le tele o tamato oona i le malae vaalele?

E faʻapefea ona maua fua lelei i greenhouses i le tausaga atoa? O a ni mea faʻatauvaʻa o uluaʻi togavao e tatau i tagata uma ona iloa?

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele o tomato Tomarsky Podarok e teteʻe i faʻamaʻi autu o le nightshade: fusarium, verticillosis, mosaic tapaa. Mo le puipuia o eleele aʻo leʻi totoina fale ma se vaifofo o le paluga oona poʻo le suauu sulfate.

O le puipuia o tamato mai le paʻu o le paʻu o le a fesoasoani i vailaʻau faʻamaʻi. O le totōina e fautuaina e sosolo i le phytosporin poʻo isi vailaʻau faʻasaina e le o aʻafia ma le faʻaaogaina o togafitiga. O tamato tomato e tatau ona siakiina e le aunoa, o le a fesoasoani e iloa ai meaola faalafua ma o latou aʻa.. Ua faʻaumatia aphids i vai paʻu, iniseti o fale gaosi oloa poʻo le teuteuina o le celandine e faʻalelei lelei i iniseti vaivai.

Le eseesega o tamato Tsar's Gift - o se mea manaia ma fua lelei, matagofie, suamalie ma lelei fua. E mafai ona e aoina fatu mo togalaau mulimuli ane ia oe lava, o loʻo i ai uma meatotino a tina.

FaʻamaʻaʻaTuai amataTaeaga tuai
BobcatLanu uliuliO le Mira Crimson Miracle Miracle
Rusia teleTulu leleiAbakansky pink
Tupu o tupuKostoromaFrench vine
Tausi umiBuinaFafaʻi samasama
Tinamatua o le MeaalofaLaʻau mumuTitan
VavegaPeresiteneSlot
Amene AmerikaTagata o le taumafanafanaKrasnobay