Vine

Vinika vine: o aoga ma mea leaga, o fualaau mo le faʻaaogaina i le cosmetology ma vailaau masani

E mautinoa o le talafaasolopito o le amataga o le vineta e le o iloa, ae faafetai i tagata suʻesuʻe, ua matou iloa o le oloa sa lauiloa mo le faitau afe o tausaga ao lei oʻo i le matou vaitaimi. Sa faʻaaogaina e tagata faʻamaʻi faʻamataʻi e avea o se fofo, o le matagofie o na taimi na faʻaaogaina e pei o mea e teuteu ai, o kuka e pei o se mea e puipuia ai. O le a le lelei ma le afaina o le vinika ma pe faʻapefea ona faʻaaoga - o le a tatou talanoaina i le asō.

Faʻamatalaga

O le vine o le vine mama o se mea masani lea e maua mai i le uaina vine ona o le faʻamalosiina o le oloa (i ni upu faigofie, o se uaina inu). A maeʻa ona teuina i luga o fafie laupapa. O le iuga o se vai e iai se manogi malosi ma se tofo inu o tikeri eseese o le saturation.

Aoao pe faʻapefea ona faia le uaina mai vine i le fale ma o a ituaiga vine e sili ona lelei mo le faia o le uaina.

Fausia ni ituaiga o meaʻai: paʻepaʻe, mumu ma le balsamic. O le oloa lona tolu o le tau sili ona taugata, talu ai o le faagasologa o ana sauniuniga e tele taimi e manaʻomia ai ma e manaʻomia tele tekinolosi faʻapitoa, e ui i lea, o ona uiga e eseese: o le suavai e sili atu le mamafa, e tutusa ma le siva, ma o le tofo o loʻo i ai se suamalie.

Faʻafefea ona maua

I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina le fua faigofie: vevela se uaina papaʻe mamago, faʻaalu i le faʻaititia o le voluma i le afa, e aunoa ma le kuka.

Le ala lona lua.

  1. O le pulupulu mai vine ua afifiina ua tuu i totonu o se ipu fagu, lilo i le suka ma tumu i le vai. Faʻamau: i le 800 kalama o le lita o le vai ma le 100 kalama o le suka.
  2. O le ua o le atigipusa ua nonoa i le gau ma tuʻu i se nofoaga pogisa ma mafanafana mo le faʻamalosi mo le lua vaiaso. A o faagasolo lea taimi, ua luluina le suavai ina ia saturate i le okesene.
  3. A maeʻa vaiaso e lua o le faʻamalosi, ona faʻamamaina lea o le vai, faʻapipiʻi i se vaega mafiafia. I le mea e maua ai le brag faaopoopo le 100 kalama o le suka ma le malolo e faʻamaeʻa ai le gaioiga. O le taimi e kuka ai e alu mai le fasefulu i le ono aso.

    Ua saunia le oloa pe a susulu ma taofi le feoai solo.

  4. E faʻamamaina ma faguina i se faʻamaufaʻailoga faʻamau.

Faʻavaeina ma meaʻai paleni

  • Vitamini: A, B3, B5, C.
  • Macronutrients: sodium, magnesium, phosphorus, potassium, calcium.
  • Faʻasologa o elemene: fuamoa, chlorine, zinc, manganese, uʻamea.
  • Organic acids: lactic, acetic, tartaric.
  • Phenolic tuufaatasia.
  • Antioxidants.
Taumafa tau taumafa i le selau kalama o le oloa:
  • proteins: 0.04 g;
  • Fat: 0 g;
  • carbohydrate: 0.27 g;
  • caloric content: 9 kcal.
E te iloa? O le faʻatusatusaga o se pu faʻaonapo nei e tusa ma le lua afe tausaga ua mavae. I le 1936, na maua ai e le tagata suʻesuʻe Siamani o Wilhelm König se sailiga mataʻutia i taimi o vili e lata ane i Baghdad: o se uʻamea omea o loʻo i ai le paʻu uʻamea i le ua, lea na faʻafeiloaʻi ai le uamea uʻamea i le uamea paʻu, ma i totonu o le vai - toega o se vai e pei o le vineka. I le gasologa o le suʻega na faia e saienitisi Amerika, na foliga mai o le uaina vine ua avea ma vaega o le electrolyte. O se kopi o sea ituaiga masini, na faia e tagata Amerika, na gaosia le eletise i le 0.5 volts.

O aoga o le vineka

Ona o le mauoa o vitamin-minerals, o le i ai o meaola ma antioxidants, o le vineka vine ua i ai le tele o itu lelei i luga o le tino.

  • Faʻaauau le toe faʻafouina o le mucous membranes o le manava, inumaga.
  • Faʻaleleia le gaosia o enzymes e faʻaleleia ai le faagasologa o le faʻapalapala.
  • Faʻaleleia faiga faʻavae, e faʻasoa ai le maualuga o le cholesterol.
  • Faamalosi i ponaivi ma musika musika, lauulu, fao.
  • E lagolagoina galuega puipui a le tino.
  • E faaitiitia ai le lamatiaga o le anemia, faateleina le maualuga o le hemoglobin.
  • Faʻaleleia le faʻaogaina o puipui o toto toto, faʻamaonia ai tupe teu a cholesterol.
  • E i ai se faʻafouina, faʻamaʻi-faʻamaʻi, faʻaleagaina le ita.
  • Faʻafouina le malosi, faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai.
  • Faʻalagolago le muso o le fatu.
  • Faʻaleleia le faia o hormones o feusuaiga.

O isi fualaau suamalie o loʻo i ai foi aoga taua: vine, sua o vine. Aua e te faʻagaloina fatu o vine, lea e faʻagesegese le faagasologa o le matua ma faʻamalosia ai galuega faʻafouina o le tino.

O le oloa e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le faʻasaʻo, paʻu o le tino, gout, oona, gasegase tumau, malulu. I le avea ai ma se puipuiga, e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

Uaina Vinegar Harm

Ona o le aofaiga tele o le suka, o le oloa e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina pe'āfai e faʻateleina ona faʻateleina. Pe a faʻaleagaina, o le vineka e mafai ona mafua ai le manava ma le le lelei o le taufaasese, faateleina le eleelea i totonu o le manava, ma mafua ai ona afaina lona membrane mucous. O lenei taimi e mafua mai i faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

O le mea lava lea e tasi ma eletini phenolic e mafai ona faʻaosofia ai se tali le lelei i tagata mamaʻi, pe a faʻaaoga i totonu ma fafo. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona tofotofoina tagata e masani i allergies i le toleniva.

A maeʻa ona inu le vine mama, e fautuaina e fufulu le vailaau o le vavao, talu ai o le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le enumela nifo e faʻaleagaina. Le faʻamalamalamaina o le faʻamaʻiina o le cystitis e faʻamaʻi ai siama i le tagata mama. O le leaga o oloa o meaola e naʻo le faʻamalosia ai o le gaioiga o le inflammatory, tolopoina le togafitiga o le maʻi.

E taua! E le mafai ona e tuua le vineka vine i se nofoaga e mafai ona maua e tamaiti laiti: e mafai ona susunuina le afaina, seia oʻo i le oti.

Le faʻaaogaina o le kulimi vine i le kuka

Faʻaaogaina faʻaaogaina o le "uaina suamalie" e pei o se faapaologa mo aano o manufasi ma moa, musigilua, faapea foi ma le gaosiga mo le taumalulu.

Faaopopo le meainu o le uaina i laei i salati, iʻa ma mea e seleseleina ai, e avatu ai se mea manogi - i fualaau fagu fualaau, borscht, snacks, sauces ma gravel.

Afai e te faaopoopo i ai le suka i le oloa, e mafai ona e suia i le uaina i le fua, pe a tao le paluga i le paluga latou te faaopoopo ai suauu, vine faasili, ma le uaina e talafeagai lelei mo lenei mea. Ua lelei le vinika vine ma fualaau faisua, iʻa, aano o manufasi, meaola ma mea manogi, o le balsamic ua faʻaaogaina e tusa lava pe faʻamalolo.

Siaki ituaiga sili ona lelei o vave, nutmeg, paʻepaʻe, laulau, piniki, malulu malulu, vine faʻapitoa.

E i ai oloa e leʻo tuʻuina atu. Vinela i le susu ma susu susu ma le kusi, ma leki ma le saito, ma ipu pateta e mafai ona oʻo atu ai i ni mea e le manaʻomia. Faʻasoa e mafai ona mafua ai le afaina ma le pala.

I totonu o tagata faʻamaʻi

I totonu o tagata faʻapipiʻi, o le oloa e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le tulaga. gout. O le maʻi na mafua ona o le masima masima, lea e solo i lalo o le gaioiga o le suka. Fai se pipiʻi faʻamaʻi mai se ie mafiafia e faʻaleleia i le vai, ma tuʻu ai i le po, ma faʻamautuina i se fusi faʻalanu, ae le faʻamalosi, ina ia maua ai le toto lelei.

Maʻi faʻamaʻi maʻi O le faʻasusu i le vinika o le a fesoasoani e faʻaumatia le siama na maua i luga o le mucous membrane, ma e tatau ona e faʻafefe i le vai e aloese ai mai le mu. Ma le malosi o le vevela E faʻaaogaina le vailaʻau faʻamaʻi, faʻafefe le oloa i le vai i le vevela o le potu. O le solo tutusa o vae o le a fesoasoani e aveesea le vaivai, o le a tuuina atu le leo i vaʻa vevela, faʻaitiitia ai le lamatiaga veinsose veins. O le malulu o le vailaau oona o le a faʻamalolo ai le taʻe ma faʻamafanafana le mumu i le taimi otaota.

Mo le togafitiga o otaota e faʻaaoga ai se aau soosoo, selesele vinegrass, fugalaau.

E tasi le sipuni sipuni o le oloa, faʻafefe i totonu o se ipu vai inu, o le a fesoasoani faaleleia le galuega o le toto. Faʻaaoga lenei vailaʻau mo vaiaso e lua, afa o le ipu faalua i le aso ao leʻi 'aʻai.

Mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, sage, kalanchoe e faʻaaogaina.

Mea faʻaaogaina ma mea teuteu fale. E manaia ma fufuluina le paʻu, faʻapipiʻi i mea aoga, ei ai lona aʻafiaga faʻapitoa ma le faʻafouina.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le paʻu o le paʻu ma faʻamamaina, ia faʻaaogaina se mea faʻapitoa. Ia saunia se mea e maua ai mata ma gutu mai gau gau. Fufulu le kulimi vailaʻau i totonu o le potu vevela i totonu o se vai vai, tuʻu le kulimi i totonu ma faʻaali i luga mo le 15 minute. A uma ona fufulu ile vai mafanafana. E le tatau ona faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga e sili atu nai lo faalua i le masina.

E taua! Manatua: i luga o le vevela ma le vevela paʻu, e le o manaʻomia se compress, e mafai ona faʻamago le pito i luga o le epidermis ma mafua ai ona paʻu ma mumu.

I le faʻaopopoina o nai mataua i foliga mata, e mafai ona e ausia le aʻafiaga o le faʻavelaina, vavalalata o mea, faʻamalolo o microcracks. Mo le faʻaaogaina o le vai paʻepaʻe.

Aʻo tausia le lauulu, o le a faʻaopopo e le oloa le susulu i ai ma o le a fesoasoani i le faapipiiina o vaevaega. O loʻo faʻamamaina i luga o le lauulu i aso nei ia alkali, lea e ono mafua ai le paʻu o le maʻila. O le faʻasaina o le faʻamaʻi pe a uma le fufuluina o le a faʻamalosolo ai lenei faʻaleagaina. Ia mautinoa e faʻavaivai i le vai inu: o le concentrates acetic acid o le a maua ai lagona le lelei. O tamaitai e sili atu i le tolusefulu faafesagaʻi le faʻafitauli o le leiloa o le gali o le paʻu. O le malolo, toning ma le faʻamalosia o aʻafiaga o le a taʻele i le vine mama. Faaopopo se lita o le oloa i le vai mafanafana ma taoto ai i totonu mo le tusa ma le 20 minute, ona ave lea o sina vevela vevela. O le faʻataʻitaʻiga, e faaluaina i le vaiaso, o le a fesoasoani foi e aveesea le tele o le sulu.

E te iloa? Balsamic vinegar na maua lona igoa i le Renaissance. Ona faʻaaogaina lea (ma sili atu le manuia) e pei o se pama e tau ai le faʻataʻi tiga.

Contraindications

O le faʻaaogaina o mea taumafa ma le maualuga o le iniseti o loʻo faʻamaonia i faʻamaʻi ma tulaga nei:

  • fafaga pepe;
  • tausaga e oʻo atu i le 16 tausaga;
  • gastritis;
  • faateleina le eletise;
  • gasegase gaʻo ma le duodenal:
  • faʻamaʻi vine;
  • cystitis;
  • toto maualuga;
  • gallbladder faamaʻi.
O meatotino o le vineka, e moni, e aoga, ae e le tatau ona galo ia i tatou le lamatiaga o le oloa gaosi. E le tatau ona e 'ai soo, ma aʻo leʻi togafitiga faafomaʻi e fautuaina e fefesoʻotai se fomaʻi ina ia aua le faʻamalosia ai faʻafitauli o le soifua maloloina.