Lafumanu

Laʻau Faʻasoga o le Rabbit

O le faʻatoʻateleina o le lapisi o loʻo faʻateleina ona lauiloa i le au faifaatoaga Muamua, pe a faʻatusatusa i isi meaola faʻatoʻaga, o le toʻatele oi latou e le manaʻomia ni faʻafitauli faapitoa i le tausiga ma le fafaga. Lona lua, e sili ona lelei. Ma, mulimuli ane, latou te maua aano o manu ma paʻu, lea e faigofie ona faʻatau. I se aotelega, lapiti e maua ai se tupe maua lelei.

Aua le faia se tuusaunoaga ma le lapiti pepe pepe.

Faʻamatalaga

Laʻau o le Rabbit - aano o manufasi ma manu, e laʻitiiti tele nai lo le tele. O le mamafa o tagata matutua e tusa ma le 4.5-4.8 kilokalama, ma i nisi tulaga e oo atu i le 5 kilokalama. Taimi umi - 54 - 56 cm.

I lapiti o le Butterfly breed, o loʻo i ai se faavae malosi o le tino, o le pusa lautele ma le tua, o vae e saʻo ma faʻafefete. Ulu laʻitiiti. I tamaʻitaʻi, o le taamilosaga, ma o fafine ua faʻaloloa. E taʻalo mata, 14 - 16 cm le uumi O le paʻu o lenei ituaiga e susulu, mafiafia.

Faʻaaliga

O le ituaiga na maua lona igoa ona o le foliga matagofie o le pepe ma ona apaau ua tatala i lona isu. O le lapiti lava ia e paʻepaʻe. I luga o alafau, o le pito i tua o le tino maliu i luga o itu o loo i ai ni pogisa pogisa eseese ma le lanu faavae. O mata e pogisa. O mata o loʻo siomia e se faʻaauau pea o le puaʻa eleelea. E le gata i lea, i lapiti o lenei ituaiga o lanu uliuli, o taliga, ma le atoaga o le tua, mai le pito i lalo o taliga e oo i le pito o le siʻu, e pasi atu ai se paʻu pogisa.

E ala i le lanu o le mea, o le Butterfly breed e vaevaeina i le uliuli, lanumoana, samasama ma le lauulu.

Gaioiga

Ae o le Butterfly Rabbits e sili ona taua mo o latou lanu matagofie e ese le matagofie. E pei o le tulafono, o paʻu e le manaʻomia se togafitiga faʻapitoa. Ma io latou foliga masani o loo i ai i le tele o manaoga o tagata faatau.

Mai i paʻu o pulou moli lele, ato, atigipusa i le taumalulu. I lenei tulaga, fulufulu, e oo lava i le lanu o le paʻu lava ia, taumafai e tausia le uluai mamanu i luga. O le aano o lenei ituaiga o lapiti e matua suamalie lava. Ae o le fasia o ana galuega faatino e laiti ma e na o le 53 - 55%.

Faʻapitoa o le butterfly faʻavae:

  • Uluai lanu paʻu susulu
  • Le tele o tamaitai
  • Televave ola o lapiti pepe
  • Le tausia lelei ma le fafaga

Faʻasologa o agavaʻa:

  • Maua se fogafale tele tele ma se pito i tua.
  • A faʻafeiloaʻi ma isi ituaiga, o le foliga o le lanu ua faʻalavelaveina ma ua faʻaitiitia le lelei o le paʻu.
  • Mafaufau i le le tausia lelei.
  • E masani ona 'ai e le lapiti le lapiti lana fanau

Tausia mea

E le manaʻomia e Rabbits se tausiga faapitoa. O le auala sili e fafaga ai i latou o totonu o sela. E faigofie lava ona faʻafefe le vevela ma le malulu. Ae mafai ona maʻi mai faʻataʻitaʻiga.

Ina ia puipuia faʻamaʻi, e tatau foi ona sui le otaota i totonu o sela i aso taitasi ina ia aloese ai i le faaputuputuina o urine ma feces.

Ma, e moni, latou te manaʻomia le tui.

I meaai, latou te le lelei. I le taumafataga e tatau ona lanu lanumeamata, kuka pateta, meaʻai mafiafia (kapiti, suka ma meaʻai gaosi, ma isi mea), protein, vaitamini, meaʻai.

O lapisi o lenei ituaiga o loʻo maua ai ma le fiafia lala o fualaau aina, pito i luga o togalaau, ma vaovao. Ae o vaomago e le tatau ona i ai ni laau oona (celandine, dope ma isi mea), e pei o le 'ai o le vao le lelei, o le pepe e mafai ona afaina.

E le talafeagai le faʻafefeina oi latou. E moni lenei mea i tagata taʻitoʻatasi o loʻo tausia mo le faʻatoʻaga. O tamaʻitaʻi ma fafine gasegase o le a maua ni a latou fanau, ae o fafine e le lava le susu.

O se tulaga iloga o isi ituaiga o laumei i le papeti papala o le latou inu tele. O le mea lea, i totonu o sela e tatau ona avea uma ma vai. Aiaiga fafaga masani:

Fafagaina ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso (a leai o le ai ai le lelei o le aano ma le paʻu);

Ia mautinoa e avatu vitamini;

Faʻaauau pea ona tuʻuina atu le faʻamaʻaloga ina ia aua le faʻasalaina vaega laupapa o le fale;

Aua e te fafagaina i fua tusi (pe a le o iai se ita ita, afaina).

Okrol

Ae o le pepe e fausiaina tina e matua tele lava. O le taua tele e le gata o le filifiliga saʻo o le tama ma tausaga o ulugalii fanau, ae faʻapea foi le agamalu ma, i le taimi e tasi, mauoa i minerale ma protein, fafagaina o le fafine maʻitaga.

O le vevesi o tagata talavou e 8 lapiti, ae sili atu le matutua e mafai ona lautele (e oo i le 16 lapiti). O tina fafagaina ma sili ona tausia lelei a latou tama talavou. Ae o loʻo i ai mataupu ma le fafagaina o lapiti fou. O le mea lea, e tatau ona i ai le faifaatoʻaga i le ogatotonu. Ma i le tulaga o faʻafitauli i le taimi e aveese ai pepe mai le fafine.

Fanau mai e masani lava ona faia i le po. Lenei 15 - 20 minute, ae o loʻo i ai foi le umi i le taimi - e oo atu i le itula. A maeʻa le alo o le fafine e tatau ona tuʻuina atu se vaiinu. E pei lava o ituaiga uma, o ituaiga lapiti o le butterfly e fanau mai e aunoa ma le fulufulu mamoe. O le fafine e lueina i latou ma ave i latou i se ofaga e faia i vaomatua ma fuga ina ia aua le gaisa. Lactation i le lapiti e tusa ma le 12 vaiaso. Ae o lapiti faatoa fananau mai e sili atu le susu o susu i le amataga o le 24 aso le matua, faaopoopo atili ai meaʻai i la latou taumafataga. Ma i le aso lona 35 mai le taimi o lona fanau mai, latou te teena ai le susu.

I le lalagaina mai le tina, o lapeti e faasoasoa i le gaʻo, ola mama ma le feusuaiga.

Faʻasaʻo tuʻuina na tagata taʻitoʻatasi o loo i tua i le tuputupu ae. O le mafuaʻaga o lenei mea e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi ma mafai ona aʻafia uma ai talavou. O lapisi ma sina vaega itiiti o loʻo teu i vaʻa eseese ma gaʻo mo aano o manufasi.

A oʻo i le 3 masina le matua (i le vaitau lenei, faatoa amata ona lagaina) o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o pusa i lapiti matutua.

O meaai a le Rabbit e tatau ona agamalu ma agamalu. O falaoamata laʻau, vavaega, o le ponaivi, dicalcium phosphate, tricalcium phosphate, phosphorin e tatau ona faʻaofiina i le taumafataga oa latou meaʻai. Faʻaeteete i meaʻai na faʻafeiloaia ai le lanu meamata O se mea malo mausali - seia oʻo ina faʻasaina le matua.

O le taumafa o le lapiti pepe, susu mai le fafine i le taimi o susu, o loʻo faia i fusi palatini. O le mea sili lenei, o le susu ma le kulimi atoa, e maua mai le susu, susu susu, susu, pata.

O lapiti susu mai e leʻi oʻo i le matua e le mafai ona faʻamalosia. A leai, atonu o le a masani ona latou galala, afaina, manava.