Oats

O se teuteuga o outi: o le a le aoga, o a mea e fai, pe faapefea ona fai ma ave

O fomaʻi Eleni anamua ma fomaʻi na valaau mo le taliaina o le oatmeal susu i aso taitasi. E tusa ai ma le faavae o le science science, Hippocrates, o se laau e foliga mai e le mafaamatalaina e iai lona malosi uiga ese, e togafitia ai le tele o gasegase, faaleleia atili le gaioiga o totoga uma, faia le tetee atu i faamaʻi ma faamama ai le mumu. E faʻafefea ona togafitia se fualaau faasaina, pe faʻaalia i tagata uma ma pe faapefea ona aoga - o le a matou faʻamatalaina uma nei mea mulimuli i le tusiga, ma faʻasoa foi se filifiliga o fualaʻau faʻamaonia.

O le a le mea e aoga ma e togafitia ai se teuteuga o le oats

E tusa ma le 400 tausaga talu ai, na fautuaina ai e le fomaʻi Farani fomai o Jean de Saint-Catherine le inu o le oatmeal nai lo le lauti masani. E tusa ai ma ia, o le meafaigaluega e iai sona aoga i le tino atoa. E oo lava i tagata soifua maloloina na latou tagofia le inu malosi sa taua tele mo lo latou malosi, o le paʻu fou ma malosi.

I aso na, na faʻaititia e le fomaʻi ia mea faʻamalolo o le vaiinu, i le anti-inflammatory, antipyretic ma le antibacterial. Mulimuli ane, i le faamaloloina o meatotino o le oatmeal decoction, sa faaopoopo e saienitisi le faapaleniina o le gastrointestinal tract, faapea foi ma le puipuiga.

Ua taʻu mai e le vailaau i aso nei e faapea i le tuufaatasiga o le cereal o le tele o microelements manaomia, gaʻo, gaʻo taua, amino acids, vitamini ma minerale ua maua. O le ituaiga o salu lea e mafai ai e meaʻai uma ona fegalegaleai, e maua ai le maualuga o le lelei i le tino o le tagata. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o lea inu e aoga ona e fesoasoani ai:

  • e tetee ai faʻamaʻi ma siama faʻamaʻi;
  • faamalosia le puipuiga o galuega a le tino;
  • aveese le totoga mai le bronchi ma le mama;
  • faaitiitia le fiva i le malulu;
  • faaitiitia le mumū;
  • fufulu le ate o toxins ma toxins;
  • faatulaga le maualuga o le suka toto;
  • toʻafilemu, ma le aloese mai le le mautonu;
  • faamalosia le masukalokelet;
  • siitia le malosi;
  • togafiti maʻi o le cardiovascular system;
  • faʻasaʻo le toto ma faʻamalosia ai vaʻa toto;
  • lafoaia pancreatitis, o se auala togafitiga atoatoa;
  • leiloa le sili atu ilos;
  • e faalagolago i le ulaula tapaa;
  • faʻaleleia gaoioiga faʻale-mafaufau;
  • tuʻuina atu i le tino mea e tatau ai, o se puipuiga lelei lea o le anemia ma le vaivai.
O le taumafaina o le moli, lanu o le tupu, fuamoa uliuli, dogwood, salufi, fusi anufe ma le Tibetan lofaire foi e fesoasoani i le faatulagaina lelei o le toto.

E te iloa? O faataitaiga o le oat seed i le taimi nei ua teuina i se lalolagi tulaga ese o le Mamanu o le Mamanu (Svalbard Global Seed Vault). O le fausiaina na fausia i le mauga o le motu o Svalbard, e le mamao mai le taulaga Norwegian Longyearbyen.

E faʻafefea ona kuka ma inuina se mea teuteu mo faʻamaʻi eseese

E foliga mai o le faia o se teuteuga o le cereal - faigofie nai lo le taimi muamua: tago i le saito, sasaa vai, taofiofia sina vevela, tuu, ma faia. Ae o le mea moni, i fualaau oona, e tele auala mo le sauniuniga o lenei vai inu malosi. Mo lona faʻavae, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata i vai inu, ae o susu foi.

O nisi tagata tomai faapitoa e fautuaina le faaopoopoina o le meli po o le mati i le fualaau faasaina. E ese foi ma eseese ma tumau ai. I nisi tulaga, e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i se vevela, o isi - o le vai vai, ma o isi e matua tatau lava ona faʻaoga i se ogaumu. Seʻio tatou tilotilo i ni faʻataʻitaʻiga patino o le a, pe faapefea ma le taimi e faʻaopoopo.

Faatasi ma le le mautonu ma le leai o se malosi

Le faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi ma faʻateleina le malosi, faʻapea foi ma le le lava o le moe, e fautuaina e inu le 100 ml o le oatmeal e fa tolu taimi i le aso.

A o tauivi ma le susu, latou te faʻaaoga foi vervain, catnip, anemone, marigold, moli viburnum, irgu, hops, elder ma hawthorn.

Ua saunia e pei ona taua i lalo: 1 sipuni sipuni o fatu e sasaa atu i totonu o se tamai fagu ma e 0.5 lita o le vai inu malulu ua sasaaina, ma ua uma ona kuka le mea mo le itula ile vevela vevela. Ua uma ona inu, ae ao leʻi faʻaaogaina e tatau ona faʻamalieina ma faʻapipiʻiina.

E te iloa? O le taʻutaʻua o aano i aso anamua o loʻo molimauina e le Tiapolo Priest o Gartfordshire woodcut na tusia i le 1678, lea na ola pea i le taimi nei. E faʻaalia ai se tiapolo e vevesi fanua oat.

Pe a gastritis

Ina ia faʻamalieina lagona tiga ma faʻaitiitia le gastritis, e fautuaina e le au fai togalaau lima taimi lima i le aso o le 100 ml o se oatmeal inu i le aso atoa. Mo lana tapenapenaga, e tatau ona e sasaa atu le 1 ipu o fatu cereal i le po ma le uila. Afai e leai se mea faapena i totonu o le fale, faʻasalalau se sipuniti o le apple cider vinegar i totonu o se lita o vai ua tunu, pe faʻaaoga le sua o le tipolo. Manatua o na ogo mamago o le a faʻafefe malosi ai le suavai, o le mea lea o lona aofaiga e tatau ona le itiiti ifo i le 1 lita.

I le gastritis, e fautuaina ai e tagata taʻalo faʻasamoa le faʻaaogaina o yucca, riki-slizun, togafiti vao, Lyubka e lua-taloina, cheri malo, princess, ambrosia, blueberries, gentian, ma chokeberry.

A maeʻa lena mea, e tatau ona tuu ese le fagu i se nofoaga mafanafana ma a maeʻa le 12 itula, faʻalavelave. E taua le gauai atu i le setete o le cereal: afai e le fulafula lona fatu, o le sauniuniga o vailaʻau e leai se fesili. A maeʻa le gaoia o le oats e tatau ona fufulu.

Ae o lenei mea e tatau ona faia i se auala e tumau ai le paʻu i luga. Ona sasaa lea o le fatu i le 1 lita o le vai ma tuu i lalo le afi mo le 2 itula. Pe a mālū le vai, e pasi atu i se suʻi ma faʻamamaina i vai inu e faia ai le 1 lita o le vaiinu. O le ai ai se lua aso o fualaau o fualaau.

E te iloa? O le amataga o le lapoa o le a tumau pea ona lilo i se mea umi, pe afai e le o tosina atu le mafaufau o le sosaiete Soviet ma le fatu o Nikolai Vavilov i laau ese e lata ane i le Iranian Hamadan. Aʻo latalata mai, sa iloa e le saienitisi o latou o vao oona. O le iʻuga o galuega filifilia umi, ua maua ai e le aufaifaatoaga i aso nei se oloa o le varietal maualuga.

Pancreatitis

I ia tulaga, o le togafitiga e le mafai ona faia faʻatasi ma vailaʻau, ae naʻo se teuteuga o le oats. Ua saunia mai se ipu vai e fufuluina ai oona ma se lita o vai ua faatulagaina. O lona uiga, a o leʻi amataina le sauniuniga o le inu vai e tatau ona faʻamaʻi atoa, ona toe faʻamaʻi lea i le vevela o le potu.

O susu e tatau ona faʻatumu i le vai ma tuʻu i le 12 itula. Ona tuʻuina atu lea o le fagu ufiufi e ufiufi ai le ufiufi ma le meafaitino i se afi, aumai i se vevela ma tunu mo le tusa o le afa itula. I le faaiuga, ua afifi lelei le atigipusa ma mafai ona faʻaaogaina.

E manaʻomia le tu ai le vai mo le po atoa. Ona fetuutuunai lea o le suavai fuafuaina ile 1 lita. Ave le afa o ipuinu e te manaʻomia i taimi uma aʻo leʻi 'ai.

Fia ma le tale

Mo togafitiga o malulu ma okeni o le pito i luga o le respiratory tract o le a manaomia ai le faʻafefiloi o oats ma le kalama. E faia lenei mea e ala i le fufulu 1 le ipu o le fufuluina o fatugogo ma le 1 lita o le susu susu. E tuʻuina le faʻafefiloi e faʻapipiʻi i le po, ona faʻaleagaina lea i luga ole vevela seia oʻo ina faʻaititia le tele o le vai i le afa.

Ua saunia le teuteu, ae ao le i aveina lea mea e manaʻomia ona e mafanafana i se mafanafana mafanafana, siakiina e ala i se sieve ma faʻaopoopo 5 cloves garlic. E manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau faʻavaʻa i le aso, vaevaeina o le tau e maua ai le mea tutusa.

Ma le manava

Ina ia faʻamaopoopoina le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai, o le ae manaʻomia le faʻaalu faatolu i le 100ml vaega o le susu o le oatmeal seia oʻo ina mou atu le uiga o le tiga. E fautuaina e inu le vai i le afa itula ao le i faia taumafataga. E saunia mai le 1.5 lita vai, lea e tatau ai ona tuʻu se mea siliva ma 150 g o oat grains i totonu o le paʻu.

O le faʻafefe o le manava, latou te faʻaaogaina foi le hazel, willow, afiafi muamua, maple, zyuznik, orchid, skumpiyu, lythrum ma goldenrod.

I le taimi muamua, o le vai ma le siliva ua tunu, ona aveesea mai ai lea o le vai ma le fatu. O le faʻafefiloi e tatau ona faia ile vevela vevela pe a ma le 15 minute. Ona tuʻuina lea o le fagu tapuni (sili atu, o se fagu elemene) tuʻu i le ogaumu mo le 2 itula ma tuʻu le vevela i le 50 ° C. A maeʻa lena, ona faʻamaʻu lea o le vai ma faʻaalia i le tautala.

Faʻasolosolo

O le faʻamaloloina o lenei faʻamaʻi o le a fesoasoani i le vaifofo o le tutusa o vaega o vao vao, vaovao leaga ma aʻala. O mea uma e tatau ona faʻafefiloi i totonu o se atigi fafie i se auala e faʻatumu ai le lua vaetolu o le voluma. Ona sasaa lea o vai inu malulu i totonu o se fagu ma tuu i luga o le afi mo le 20 minute.

A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona fufulu vave le laupepa, totini ma le ie mo compresses i totonu o se vai vevela. Ua afifiina o ia i vaega mamaʻi o le tino. I mataupu ogaoga ua le amanaiaina, e fautuaina e toe liliu atoa i le maualuga o le pito i lalo.

A maeʻa lena, e tatau i le tagata maʻi ona taooto i luga o se pepa susu ma ufiufi i se palanikeke mafanafana. A mavae le 2 itula e mafai ona maeʻa. Toe faia le faiga masani i aso taitasi mo le 2 masina.

E te iloa? I le senituri XVI, o Hamburg ma Nuremberg na latou faʻaleagaina ma solia le gaioiga na faia e pulega o le lotoifale i le 1290 e faʻasa ai le faʻaaogaina o oats, saito ma le rye i le gaosia. O se mea moni lava lenei, talu mai le vaitaimi atoa o le aloaia o le pepa aloaia na naʻo tagata na puleaina ma le karite.

A faʻamamāina le ate

O le mea moni, o lenei fua o le faʻapipiʻiina lea o le sauniuniga tatau o fatu fatu. Ae o le taimi lava e tatau ona mafaufauina, e manaʻomia ai le tele o le taimi ma le onosaʻi. O lea la, o le mea muamua lava e tatau ona e faʻasusu i le vaeluaga o masini.

I le taeao, o le suavai mai fatu ua fufulaina ua faʻafefeteina ma faʻalanoa i se fasi manifinifi o le ie gau. E taua tele e masani ona mafanafana le oats. E tumau pea seia oʻo i le tele o fatu e le o se mea e tupu.

E aunoa ma le faʻatali mo lauʻau lanumeamata, aoina mai lapisi i totonu o se atigipusa mai lalo o le suamalie, faaopoopo 1 sipuni sipuni o le meli ma nisi vai (ina ia ufiufi fatu). Ona aofia ai lea o mea o loʻo i totonu o le atigipusa i se tulaga malulu. Faʻafomaʻi mo le faʻamamaina o le ate.

E fautuaina e ave i le afa afa i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau ona faʻaumatia uma i le aso atoa. E le tatau ona inu le vai i le aso e sosoo ai. Soo se taimi lava e te manaʻomia e toe kuka ai. O le faamamaina o le tino e tusa ma le 15 aso.

Pe o aoga le decoction mo le mamafa o le mamafa?

Ua leva ona faamaonia le saienitisi o tagata e fesoasoani e pulea le mamafa. O le masani ona faʻaaogaina o lenei broth e maua ai le tino ma mea e tatau ai mo lona atoatoaga galue, e fesoasoani i le faʻavaveina o le gaʻoina o gaʻo, ma faʻamalosolo ai foi totoga ma toto mai toxini. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i se vaega itiiti o le vailaʻau oona ua lagona e le tagata le fiafia.

E taua! O le fufuluina ma le fufuluina o fatu oatasi e matua faigata lava ona ula i se kofe kofe ma se mea e teu ai manu. O le mea lea e sili atu ai le faʻatinoga o lenei faiga faʻatasi ma se mea gaʻo..

E tusa ai ma tagata atamamai, o le suka o loʻo iai i totonu o le oloa e le o se mea faʻafefe. O le mea moni e faapea o loʻo faʻamatalaina e se fomaʻi faʻapitoa fomaʻi ma o le mea lea ua gasegase mo se taimi uumi. O le mafuaaga lea e fautuaina ai fatu oatasi mo le maʻisuka, aua a uma ona inu le inu, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e faasolosolo malie, ae le o se mea taua. Mo i latou oe mananao e lafoai le gaʻo gaʻo faatasi ai ma le fesoasoani o lenei cereal, o fua nei o le a faia:

  1. Laʻau oona - saunia e ala i le fagogoina o fatu mago i totonu o le paʻu mo le 14 itula. A maeʻa lena mea, e faʻafefe le suavai ma fufulu i le vai tafe ma oona i luga o se mea e teu ai. Ona salalau lea i se nofoaga mafanafana mo le germination. Pe a paʻu le fatu, e faʻatasi faʻatasi ma le vai e tusa ai ma le mataupu lava lea e tasi, lea ua uma ona matou tusia e uiga i se mea maualuga maualuga atu. O sea inu e aoga tele pe afai e te suiina ia le itiiti ifo ma le tasi le 'aiga.
  2. Oatmeal faʻafefete i totonu o se vevela - O lenei filifiliga ua fuafuaina mo le vaega o le leiloa o le mamafa, o loʻo faʻatali mo le taunuuga e aunoa ma le tele o taumafaiga. I le taimi muamua, o fatugogo mamago e tatau ona faʻasaina i se mea e fai ai le kofe (ae aua nei faia le pefu mai ia i latou) ma sasaa le mea na maua i totonu o se vevela. A maeʻa lena mea matou te faʻapipiʻi ai vai inu vevela iina i le fua o le 1 ipu i le 1 sipunifi o meaʻai aina. Kuni le tapuni ma tuu le vaifofo faamaloloina mo le faʻasusu. A maeʻa le 12 itula, e tatau ona e tosoina i luga o se siaki ma e mafai ona e inuina mo le afa itula ao leʻi faia le taumafataga 100 ml tolu taimi i le aso.

E taua! O le faʻateleina o le 'ai o le gaʻo e mafua mai i le faʻaaogaina o le calcium mai le ponaivi.

E mafai ona e aveesea le mamafa i le oona i auala eseese. O nisi o tamaitai o loʻo sailia se faʻasalaga faʻapitoa e faʻapipiʻi meaʻai mo i latou lava. O isi eo atu ma le filemu i le sini, ao faʻaogaina le pito i luga. Ae i soo se tulaga lava, e taua le amanaia o le ala o le ola ma meaʻai. Afai e faʻaaogaina oe e teʻi sina mea laʻititi ma o le sofa o le nofoaga autu o lou nofo ai, ma meaʻai o le po, pusa ma mea suamalie e le o malolo, i lenei tulaga e oʻo lava i manu e le fesoasoani.

E fautuaina e tagata o mea taumafa meaai ao lei amataina se taumafataga e mafaufau ai i le tulaga o lo latou ola maloloina ma mafai ona solia. O le mea lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a ia fesoasoani ia te oe e fetuutuunai au mea taumafa ma fautuaina le auala sili ona lelei mo le "oatmeal" le mamafa o le mamafa.

E mafai ona ou faʻaogaina le maʻitaga

O oloa uma e faʻatatau i manu, e matua manaʻomia mo le tina faʻamoemoe. I le vaitau e manaʻomia ai e lona tino se vaega lua o vaega taua uma, e taua le faʻamalosia atoa ma le le toe maua o calorie.

E tusa ai ma fomaʻi, o le oat broths, faapea foi ma meaʻai, puipuia ai le atinaʻeina o le anemia, faʻamalosia ai le puipuiga malosi, saturate le tino ma le tina faʻatasi ma vitamin talafeagai. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o se vailaau faʻasaina o se puipuiga sili lea ona lelei mo le tupu mai o le faamaʻi, lea e masani ona mafatia uma ai fafine maitaga.

E taua! Afai e te manaʻo i le oatmeal, ona mo le maualuga o le soifua maloloina, e tatau ona e filifilia le oatmeal masani (pei o le "Hercules"), lea e kuka mo le itiiti ifo ma le 15 minute.

E le gata i lea, o le oloa e fesoasoani e toe faʻaleleia ai faʻamaoniga o le toxicosis. E faʻaleleia ai foi le gaioiga o le fatu ma le faʻamalositino. Ma o le gaʻo kulifa o loʻo i ai i le tuufaatasiga o se faʻamaonia lea o le atinaʻe masani o le fetus.

I fafine e masani ona 'ai i le oatmeal, e leai lava ni faʻafitauli pe a ave se tamaititi. O fafine maʻitaga o loʻo maua i se faʻamaʻi o le le faapalepale i le protein gluten (maʻi celiac), e manaʻomia le vavaeese o avo mai a latou meaʻai.

Contraindications ma le afaina

O avo e le atoatoa. Afai o le faʻamatalaga e le ogatasi ma le fua ma solia le tui, atonu e iai faafitauli ma fatugaʻo, masukalokeletal system, heart, stomach. O le mea lea, e taua tele le aua neʻi afaina oe lava i ni manatu lelei. Fomaʻi faufautua aʻo leʻi amataina togafitiga ma le faʻasolosolo faʻasolosolo e faia se suʻesuʻega atoa o le tino. O le mea moni, e tele lava ina le iloa e le tagata gasegase lona maʻi, o le mea sili lea ona taua e faʻaseseina ai le faʻaaogaina o meaʻai o le oatmeal.

E te iloa? O fualaau aina e masani ona faʻaaogaina mo le saunia o le ava malosi. O lenei mea faʻapitoa e maua ai pia lelei, kvass, vodka ma le whiskey.

Aemaise lava, o faʻamaʻi nei o le mafuaʻaga lea mo le tuʻuina atu atoa o oats:

  • osteoporosis;
  • vaivai o le calcium ma le vaitamini D;
  • maʻi faʻapitoa;
  • faʻaogaina ma le le atoatoa o le cardiovascular;
  • tasi le le faapalepale;
  • faateleina le eletise o le manava;
  • malfunctions o le gallbladder.

I le taimi lava e tasi, e toʻatele tagata atamamai e manatu uma i le faʻamaʻiina o le maua o le oat broth e faʻapitoa, e faasino i le mea moni e faapea, o le soifua maloloina o se nofoaga tulaga ese e manaʻomia ai le gauaʻi tasi i tino uma lava. O le mafuaaga lea e fautuaina ai le meafaigaluega mo tagata e le o iai ni faʻafitauli matuia. A uma mea uma, e tusa lava pe tasi le inu o aso taitasi mai cereal o le a faʻamalosia ai lou tino mo se taimi umi.