Cherry

Tuputupu ae tuputupu aʻe "Shpanka"

O togalaau vao e sili ona pele i lo tatou atunuu. Ina ua mavae se taumalulu umi ma le malulu ona e manao ai e faataitai se cherry fou! Ma e iloa e tagata uma uluaʻi ituaiga o cherie o le "Shpanka". O le a matou talanoaina i lenei tusiga e uiga i le galueaina o lenei ituaiga matagofie, e uiga i le totoina lelei o laau toto ma le tausiga talafeagai o togalaau, lea o le a mautinoa ai le lelei o le seleselega o cherries.

Faʻamatalaga o se togi o le peleni "Shpanka"

Cherry "Shpanka" o se kulupu e faavae i luga o matua matua o cherries ma cherries. "Shpanka" e tele ituaiga eseese ma ua ola i Iukureini ma togalaau Moldovan. O le eseesega o mea e taʻu mai ai le maualuga o le 6-9 mita le matutua, ae i totonu o togalaau ua i ai laau tuai matutua i luga o le 10 mita. O le palealii o le "Shpanki" e lautele ma lapotopoto. O lala e alu ese mai le ogalaau i le maualuga o le 90 tikeri, o le umi o le paranesi matutua e oʻo atu i le tolu mita.

Talu ai ona o mea e vaivai ai fafie, ona mafai ai lea e matagi matagi ona malepe mai le ogalaau.

O le fuga o le laau e amata i le afa lona lua o Me, o le taimi o le fugalaau e mafai ona gaoioi i le tasi itu poʻo le isi - e faalagolago i le mafanafana o Me. O le fugalaau faapelepele o se vaaiga manaia, o le laau e foliga mai ua paʻu ma papaʻe ma piniki.

Siaki ituaiga eseese o cherries e pei ole Pamegranate, Ashinskaya, Miracle Cherry, Mayak, Izobilnaya, Chernokorka, Morozovka, Uralskaya Rubinovaya, Lyubskaya, ma Zhukovsky "," Besseya "," Black Large "," Turgenevka "," Youth "," Chocolate "," Vladimirskaya "," Kharitonovskaya "," Morozovka ".
I le ao, o le manogi o fugalaau e tosina mai ai le fia afe o pi, aoina mai le nectar i ipu o fugalaau ma i le taimi lava e tasi o le elemene. Fugalaau e aoina i fualaau o 5-7 fugalaau. O fugalaau e lima laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe ma se pulumu piniki. Pe a fuga mai le laau, e paʻu ma felelei solo ia meaola, o le ogatotonu o le fugalaau fugalaau e amata ona tupu ma sasaa. O le lumanaʻi lenei - cherry.

O lau o le laau e lamolemole, ma se lanu lanu meamata lanu meamata, o loʻo pipiiina i lālā i le paʻu paʻu. O fua o le "Shpanki" e tupu i aso mulimuli o Iuni po o le sefulu tausaga muamua o Iulai, o le laau talavou e amata ona fua mai le lua i le tolu tausaga o le olaga.

E taua! O nisi tagata e fiafia e galu e pei o ni ponaivi uʻamea. Ae o mea o loʻo i totonu o le fatu peleina e ono le saogalemu mo le soifua maloloina, aua o lona nucleolus o loʻo i ai le acid prussic.
I luga o laau laʻititi atonu e na o ni nai vine. O se tagata matua mai le lima i le ono o tausaga o le soifuaga e fua mai i le 50 kilokalama o vine.

Fua o vine (lanu, foliga, tofo)

  • Ole lapisi e lapoa, o le mamafa e oo i le 45 g.
  • E i ai se paʻu mumu mumu ma se mumu mūmalie.
  • I totonu o le papa o loʻo i ai se ponaivi samasama lanu samasama lapotopoto.
  • O le foliga o vine o le taamilosaga lea, faʻalelei.
  • O le tofo o cherries e suamalie, ma o le malamalama e tutusa lelei.
O vine o loʻo faʻapotopotoina i vaega e lima i le ono ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le tasi auʻau pupuu, lea e faʻamauina ai i latou lanu meamata poʻo lanu enaena.

O le umi o le ogalaau o le 5-6 cm.

Fruiting "Shpanki" - taʻitasi tausaga.

O se laau e le mafai ona seleseleina pe afai o le tele o le fugaina o maa maa o le tau na mafua ai le maofa i foliga o le kiona.

I le tulaga o fugalaau faʻamafanafana, o le ogatotonu (o le nofoaga o le ovary ovary) e liu uliuli, ma, a latou fuga, latou te le nonoa fua.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o le ituaiga e aofia ai mea nei:

  • e mafai ona ola i luga o le malamalama ma le mativa ma le eleele palapala. O le mea moni, o le seleselega o vine i luga o eleele leaga o le a itiiti ifo ma o le a sili atu ona leaga le lelei o vine, ae o le a maua pea le seleselega;
  • Cherry "Shpanka" - samoplodnoe laau;
  • faigofie tele ona tuputupu ae ma e le lelei le tausiga;
  • o le laau e leai ni pulu puluʻu ile -30 ° C, ma o le malulu i -18 ° C o le malulu masani masani mo le malulu.
O mea le lelei o lenei ituaiga e aofia ai le mea moni o le laau ua vave ona matua ma ua le toe mafai ona fua mai. 15-16 tausaga talu ona totoina, ua matua le laau, ua tupu tele le paʻu, ua afaina, ua ufitia i 'ie mafiafia o le "kelu pele", ua mamae ma paʻu lala - ua mate le laau.

O le paʻu o le laau e le malosi, o le foliga mai o vavave ma le gutu e tafe i luga o le paʻu ua afaina i:

  • televave le tuputupu ae o laau;
  • punavai toe foi mai punavai;
  • malosi malulu taumalulu.

Faʻamasinoga

E tatau i faifaatoaga ona taulimaina le tele o faafitauli i le faagasologa o le fuaina o fualaau aina. O le mafuaaga autu mo le faʻaalia o nei faafitauli i totonu o le togalaau o le totoina lelei o laau, o sina va i le va oi latou.

Mafaufau i le mea moni o cherries "Shpanki" ei ai lona pale lautele ma le lautele, o le avanoa i le va o laau e tatau ona le itiiti ifo ma le 2.5-3 mita.

Taʻaloga o le tau

O fatu laau e mafai ona totō uma i le tautotogo ma le autumn.

I totonu o itulagi ma ogaoga malo, o le totoina o le tautotogo e sili ona lelei ina ia maua ai e le laau talavou le taimi e maua ai aʻa ma fausia se aʻa lelei aʻo lei amataina le kiona. O le taimi mo le totoina o le tautotogo e filifilia i le taimi lava e liusua ai le kiona ma o le eleele i totonu o le togalaau e mamae laitiiti.

I le taimi nei, ua matua mafanafana le lalolagi, ae o loʻo tumau pea le susu. E masani ona tupu lenei mea i le amataga o Aperila. I nofoaga o loʻo i ai se tau malulu, e totoina ai fatu o le vine i le tautoulu. O se taimi lelei mo le totōina o laau talavou e sau pe a maeʻa le vevela o le taumafanafana (o le faaiuga o Setema - Oketopa atoa).

Afai o le totoina o loʻo faia i le taimi nei, e sili atu nai lo le masina e tumau pea aʻo leʻi amataina le kiona, ma ua lava lenei taimi mo le seedling e faʻafetaui i tulaga fou.

Nofoaga

Ina ia manuia le totoina o se peleni, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le filifiliga o se nofoaga mo le totoina. O maa e pei o le la o loʻo malupuipuia mai le matagi, o lea, i le taimi o le malulu taumalulu, o le a faʻauluina le fatuina o le fatu e le oti.

Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona vavae ese nofoaga maualalo maualalo lea e latalata ane ai le vai i le eleele. O le aʻa o cherries o le ituaiga "Shpanka" o loʻo faʻaleleia, o lona tino e toetoe lava lua taimi sili atu nai lo le palealii, ma o le loloto o aʻa e oʻo i le tasi ma le afa mita. Afai e totō le laau i se laufanua malefusi, ona maua ai lea o ni aʻa loloto e ono mafai ona latou fesootai i lalo ole ala o le susu, lea o le a mafua ai le pala ma le maliu o le peleni.

O le Cherry e le fiafia i le paolo ma le penumbra - i tulaga faapena, o le tuputupu ae o le laau e faagesegese, o le fatuina o le seleselega e le mafai ona tupu. Afai o le tuaoi o le fua o le Cornish Cherry o se kulimi, ona mamao lea o le mamao i le va o nei laau toto e le itiiti ifo i le 4-5 mita.

E te iloa? I le tautotogo o le tautotogo o togalaau, o le a amata ona amataina le taloina o le meli. O lenei meli o se tasi lea o lanu lanu samasama muamua, susulu samasama, e aunoa ma se manogi malosi, tutusa le vai. O se antimicrobial lelei, analgesic ma le anti-inflammatory agent. E aoga le meli o le kulupu mo tagata e toe faʻafoʻi mai i se gasegase tuga, o lona faʻaoga e faʻaleleia ai le tino puipuia.
O le tolo o se tuaoi malosi tele mo soo se laau, aua ua tupu vave i luga, ma i le lona tolu o tausaga o lona soifua o lona pale ua uma ona i ai se voluma i avanoa e sili atu ma le fa mita. E natia ma faʻavaivaia ai laau uma o tutupu i totonu o le vaiaai.

Sauniuniga i le nofoaga

Ae e te leʻi faatauina mai ni fatulaʻau faapelepele, e manaʻomia e le fai togalaau ona mafaufau e uiga i le nofoaga o le totoina i le lumanaʻi. O le nofoaga ua filifilia ua faʻamamaina mai vao ma laau tuai e le o ni laau e ola ai. A maeʻa lenei mea, ona faia lea o se faailoga o le eleele, lea o loʻo i ai nofoaga mo le eliina o lua tau.

Totoina i le eleele

A e faʻapipiʻi se togalaau e teu ai oe e tatau ona e amanaʻia mea uma e manaʻomia mo le totoina saʻo o lenei laau:

  • o le lua o le tau e 50 cm le loloto, o le lautele o le lua e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le mita;
  • o le mamao i le laina i le va o vaeluaga lua e tuʻuina atu i le silasila i le atinaʻeina o le pale i le lumanai - mai le 2.5 i le 3 m;
  • o le mamao i le va o laina e lua o cherries o loʻo totoe i le vaʻaia o le atinaʻeina o le aʻa i se aʻa tele - mai le 3.5 i le 5 m;
  • o se pakete o fugalaʻau (manure, humus, humus) faʻasaina ua sasaa atu i totonu o le lua faʻamauina ma ua maeʻa faʻafefiloi ma le eleele;
O fualaau faisua e aofia ai foi vaomago, paʻu lupe, ponaivi ma le iʻa, susu susu, pateta potato, siapi fuamoa, fagu paʻu, pefu o le tapaa, laʻau tipi, falaoloa, faga mamoe.
  • ona sasaaina ai lea o le 10 lita o le vai i totonu o le lua;
  • pe a maeʻa le faʻaaogāina o le suavai i totonu o le eleele, o se fatulaʻau peleina faʻatasi ai ma solofanua saʻo lelei ua faʻaogaina saʻo i totonu o se lua;
  • o le aʻa o le seedling ua tumu i eleele;
  • faataamilo i le ogalaau o le laau totō laau totoina (vaega mo le fafagaina);
  • O le laau talavou na totōina o loʻo faʻafeinu i aʻa o le 10 lita o vai.
Mulimuli ane aso uma e sasaa ai se pakete vai i le aʻa o le laau. O ia faʻafeinu o le a faia seia oʻo ina aʻafia le laau i se nofoaga fou.

O se faailo na amataina e le fua, o le faʻaalia lea o lala fou poʻo lau.

Pristvolny cherry circles e mafai ona mulimulu, e pei o se mulch e mafai ona e faʻaaogaina le pala pe tolu i le fa tausaga le matua humus.

Mo se tasi fatuga e te manaʻomia se pakete o le faapalaga.

A maeʻa ona totō i tafatafa o le ogalaau o le laau (10-15 cm), e tosoina le pine i totonu o le eleele (e oʻo i le 1 mita le maualuga), lea e fusifusia ai le seedling. O lenei mea o le a laveaiina ai le laau talavou mai le malepe i le matagi matagi.

E taua! A totoina cherupi, e tatau ona e gauai faapitoa i le mea moni e faapea i le taimi o le totoina e te le tanu ai le ua o le laau i lalo o le tulaga na tupu aʻe ai le fatu i le vasega pepe. O lenei fesuiaiga e manino lava ona vaaia i mata le lavalava: o le vaega o le laau e ola i le ea o le a susulu le lanu i le lanu, o le vaega lalolalo o le ai ai se lanu mama.
O le pito i luga o le laau totō ua tipiina i le tasi vae tolu le uumi ma se pusa togalaau. O lenei mea e saofaga i le vave faʻafetaui o le fatuina ma le atiina ae o ona aʻa.

Laʻau togafiti

Ina ia mafai ona maua se fualaau o cherries, e manaomia e le fai togalaau le tausia o laau:

  • tatala le eleele ma faʻapipiʻi saʻo le pale i le teuteuina;
  • taimi i le vai, tausia le paʻu laau;
  • togafitia togalaau mai faʻamaʻi ma iniseti leaga;
  • ufiufi le eleele mulch i tafatafa o pristvolny circles;
  • fufulu ma faʻamautinoa le leai o vao.

Faʻasa

E tatau ona fafaga le Cherry i le leai o se timu ia le itiiti i le tasi i le vaiaso, ao faʻaaoga le 40-50 lita o le vai i le tagata matutua.

E tatau ona ufiufi le eleele i luga o le pakiaka i le mulch - o le a faʻaitiitia ai le faʻamaeʻaina o le susu mai le eleele ma le manaʻomia o le fale mo le faʻamaina.

O vaitaimi e manaʻomia ai e le cherry se faʻamalosia i aso taʻitasi:

  • fua o le laau (ogatotonu o Me - faaiʻuga o Me);
  • taimi o fuālaʻau faʻatumu (o le lua tausaga o Iuni).
O le le lava o le susu o le a faʻaalia ai ia te ia lagona vevela ma le mamago, e le maua ai le mamafa talafeagai, le lelei ma manino le pala.

Afai e leai se mulch, ona tatau ai lea ona fai se moli vavalalata o le eleele e latalata ane i le pakiaka i se vaiaso-o lenei faiga o le a fesoasoani e taofia ai le palapala susu mai le mago.

O se fofo sili ona lelei o le masani lea o le faʻasusuina o le laau i le taumafanafana. Afai e maua e le fai togalaau lenei avanoa, e mafai ona e faʻapipiʻiina le suavai i totonu o le toga vine.

Ina ia saʻo le fuaina o le fua o le susu i aso taitasi mo siaki taitasi, e tatau ona e mafaufau o le a manaomia e laau taitasi le 20-30 lita o le vai.

Laʻei pito sili

Ina ia mafai e le maa maa ona mau ma tumau i le tausaga, e manaʻomia ona fafagaina laau.

Tausaga o le tautotogo faaletausaga. Taimi e fafaga ai - iʻuga o Mati - ogatotonu o Aperila. Pryvolny liʻo kulimi ua faʻamamaina mai laulaau o le tausaga ua teʻa ma faʻapipiʻi le ammonium nitrate i luga o le palapala o le eleele.

Mo sikuea sikuea taʻitasi o palapala, 20-30 g o le masima masima, pe a uma ona tafe le vai (2 pakete) i luga o le faʻala.

Faʻaleleia o le tautotogo mo vao leaga. O le palapala i le eria o loʻo siomia ai le uili o le uili e faʻamaluluina i le faʻamalolo vai. Fertilizer e faia faapenei: 20 g o urea i le tasi pakete vai. O lenei aofaiga e lava mo le tasi laau.

O le taumafataga o le taumafanafana, na faia i le faaiuga o le fuaina o cherries. Ole vai e faʻafeinu ile paluga o meaʻai e aofia ai le 3 sipuni tele o le superphosphate ma le 2 sipuni gaʻo ole potassium chloride ua faʻafefiloi ma le 10 lita o vai. Mo tagata matutua uma e te manaʻomia 3.5 pakete o se faʻafefiloi vai.

Autumn moega sili ona lelei mo cherry winterers. Toe faʻaleleia le vevela o le mafanafana, faʻapipiʻi ma le faʻaofiina o mea faʻalepuleʻaleʻa, e tusa ma le 0.5 pakete o le faʻaogaina i le aʻa o le laau. I le avea ai ma fugalaʻau faʻasaina, e mafai ona e fafagaina povi, lua-tausaga humus, compost, humus.

Faʻamamaga e faatoa faia pe a maeʻa le palapala i lalo o le faʻatoʻaga ona faʻamamāina lea o laʻau ma vao leaga.

Whitewash

O le paʻu o cherries talavou (lalo ifo o le tolu tausaga) e tatau ona puipuia mai le la. Mo lenei mea, i le amataga o le tautotogo, o le ogalaau ma lala mafiafia o cherry ua laei i se pepa pepa papae. E mafai ona faia lenei "puipuiga malu" mai se pepa tafaʻi pepa tuai.

O ogalaau o laau fualaau matutua matutua i vaitau uma tautotogo. Mo le tele o tagata, o laʻei papaʻe ma laʻei lelei ona o se faailoga o le tautotogo o loʻo sau ma anapogi le Eseta. Ae o laʻau papaʻe e le mo le teuteuina, e puipuia ai laau mai iniseti e afaina ai, o le manava ma faamaʻi.

Mo le paʻepaʻe o laʻau, e le lava le tasi le lime, e tatau ona e faʻaopopo ma faʻafefiloi nisi mea aoga aoga i le fofo:

  • 10 lita o vai;
  • 3 kilokalama o le lime-fluff;
  • 1 kilokalama o le povi pulu fou;
  • 1.5 kg o le omea;
  • 'aina le 100 gram bar o le faʻauʻu tagamea.
O nei mea uma ua fefiloi ma tuu ai e faʻaosooso mo 4-5 itula. A faʻamaʻapeʻa le soapasa i totonu o le kulupu mo le faʻamamaina, e sauni le fofo mo le faʻaaogaina.

Teuteu

Cherry "Shpanka" - o se laau ma se ituaiga o fualaau fualaau aina ma le faapipiiina o vine i luga o laʻau taʻitasi. Mo le faʻaleleia o le faʻaauau, e tatau ona faʻataʻitaʻiina le seleselega o le tautotogo faaletausaga o le laau.

Aoao foi e uiga i le teuteuina o fualaau aina suamalie e pei o le pi, apple, cherry, pear, plum, apricot.
O le teuteuga e faia i le faʻaaogaina o se togalaau togalaau poʻo se togalaau. O le taimi sili e faʻatino ai lenei faiga o le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amata ona tupu le amata o le amata ona tupu aʻe o buds.

O le a le mea e tuʻuina atu e le teuteuga tausaga:

  • matagofie le gaosia o laau pale;
  • aua le faatagaina le laau e fuga i le tele o lala (puipui le pale);
  • teuteu e fesoasoani i le mea moni o le a tupu tele vine;
  • faateleina i le aofaʻiga atoa;
  • pe a uma ona teuteu, e totoina e le laau le tele o fualaau aina suamalie laiti.
E te iloa? I le aganuʻu a Iapani, o le vaʻaiga mataʻina ma le mamalu o sakura e matua talisapaia lava. O Iapani e faia vaiaso malolo i vaiaso taitasi, taumafai e fetaui lelei ma i latou aemaise lava mo le matagofie o le fuga o lenei ituaiga o peleina ma fualaau suamalie.
E faʻapefea ona fausia se tamaʻi pele:

  • tau faʻalelei Ua totoina laau toto, ma totoe ai na o le 5-6 lala. O lala nei o le skeletal o le laau, o le mamao e vavalalata ai i le va o le 10-15 cm. O le toega o le tuputupu aʻe o le tamaititi ua seleseleina e seleulu;
  • i le tausaga lona lua o le olaga laau e manaomia ona tipi lala e ola i totonu o le pale laau. O le tele o lala o le skeletal e faʻapuupuu, e tatau ona tupu atili le lautele, ae le maualuga. O le teuteuina e fuafua i le lautele o le teuteuina ma o le pale e le o faʻamafiafiaina i lala le talafeagai;
  • i tausaga mulimuli ane o ia teuteuga e tatau ona faia i tautotogo uma. I le toeaina, o le sefulu tausaga le matua i le taimi e teuteu ai, mago, lala e le o ola. O le mea lea, o le peleni tuai ua toe faafouina, ma o le vaitaimi o lona fuaina ua faalauteleina mo isi tausaga.

E taua! I le faaiuga o le teuteuina, o mea uma e seleseleina i luga o le paʻu o laau o loʻo faʻafefeteina i le lotoa faʻatoʻaga poʻo le vailaau masani.
Auala e kukaina ai le togalaau: 250 g o gaʻo, 200 g o le suka ma 50 g o pine pine ua tuu i totonu o se fagu tuai. O le koneteina e tuʻuina i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ma tuʻu ai iina seia oʻo ina faʻafefiloi vaega uma. E tatau ona faʻaalia le tutusa o kulimi mafiafia.

Afai o le tuufaatasiga e mafua ai ua matuai suavai - e mafai ona fai sina siaki e ala i le faaopoopoina o le pefu laupapa. Ina ia maua atili le vaifofo, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se suāuu fuālaʻau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Cherry "Shpanka" e aafia i faʻamaʻi faʻaleagaina e pei o coccomycosis, moniliosis, anthracnose.

Cherry coccomycosis e foliga mai i lanu mumu i luga o se laulaʻau lanumeamata, lanu paʻepaʻe ma le piniki o moa moa i le vaega pito i lalo o le lau ma le pala, e le talafeagai mo le aina o vine. Laua e aafia i le faʻamaʻi o loʻo sasaa mai le laau i masina o taumafanafana. O se tasi o taunuuga o le coccomicosis o le alu lea o le laau i le taumalulu malulu, vaivai, ma e mafai ona oo atu ai i lona maliu. O le gaʻo afaina o lo o taofiofia i lau paʻu.

Fua mo le puipuia o coccomycosis:

  • togafitiga i le tautotogo Bordeaux paluga o laulaau talavou;
  • i le faaiuga o le fuga, e togafitia le togalaau ma Topsin-M poo Skor;
  • aveese mai le saite po o le faʻaumatia e le afi o lau paʻu.

Moniliasis Cherry (igoa lona lua - monilial burn) - Mala o le eleele, e foliga mai na faʻaalia e pei o le "tao" lala ma lau. O le siakiina o le monilioz e mafua ai le tuputupu aʻe lauulu i luga o le paʻu o le laau ma vine, pe a maeʻa ona pala lea o nisi o fua.

O le o totoe o vine i luga o lala ua mamago (mummified). O le paʻu e afaina i le galo e ufitia i vavave ma le tafe o le kiona, lea e tau atu i le oti faifaipea o le laau.

Auala e taulima ai cherries moniliosis:

  • togafiti i le bordeaux poʻo le 3% fofo o le sulfate vevela na o lau lauolaola;
  • lūlūina laau faʻamaʻi poʻo le 1% Palu falala pe a maeʻa;
  • aveese (susunuina) uma na pisia (paʻu ma tuu i luga o le laau) vine ma lau.O lālā mamaʻi ua tipiina ma le pueina o le 10-12 cm o laupapa ola maloloina.

E te iloa? O peleti e iai le tele o vitamini: o le vailaʻau B e nafa ma le galapula o le paʻu ma le lauulu, le malosi o fao. O le vailaʻau A e maua ai le vailaʻau vaaia, ma faatasi ai ma le fesoasoani o le vailaʻau C, o le puipuiga lautele o le tino ua faʻalauteleina ma ua matua le matua. O le aoga aoga e aoga ai le 'ai fou, inu vai mai ai. O Berry e faʻaaoga i le tuufaatasiga o maso mata, o le faʻaaogaina e maua ai le paʻu fou ma le elasticity.

Seleseleina

"Shpanka" ua amata ona fua i le tolu sefulu tausaga o Iuni. I le tau vevela, o le amataga o le seleselega o le seleselega e mafai ona siitia atu i le sefulu tausaga muamua o Iulai. O fualaau lanumeamata e amata ona mumu ma susulu. I le atoatoa, o le peleie ua mumu, ma le mumu mumu.

O le tofo o vine e suamalie ma sina manogi. O le suamalie, e faigofie lava ona vavae ese vine mai le laau, ma afai ua tuai le togalaau i le seleselega, e mafai ona maleu i lalo o le laau.

Cherry "Shpanka" - o le uluai ituaiga o fualaau aina. O isi ituaiga o cherries e amata ona fuaina i le lua vaiaso mulimuli ane, "Pile".

O le kulupu o lenei ituaiga e faʻaaogaina mo le faia o le compote, faʻasao, siamu, faʻafefiloi, tiʻeli, pulu, pipi, liqueurs ma uaina. Mistresses o loʻo taoto fua o vine i faguisa mo le taumafa i le taumalulu. I le eletise eletise saunia ia cherries mago mago

O vine togalaau, ola aʻe ma le alofa ma le faʻamaoni, mo le tele o tausaga o le a foaʻiina atu ma le agaalofa le faʻatoʻaga i le tele o fua o laau toto, faʻapupulaina lelei le tautotogo ma paolo mafolafola, faʻaola mai le vevela vevela.