Fua o le gaosiga

Fautuaga aoga ile auala e ola ai se "Benjamin" i le fale

O le igoa "Peniamina" e iloga e le gata i lona le mautonu ma le tele o meatotino aoga, ae faapea foi i le mea moni e mafai ona faigofie ona faasalalauina.

I le taimi lava lea e faigata ai ona tupu mai fatu.

O le totoina o fatu e faalagolago i lo latou tikeri o le matua, tulaga e teu ai, vevela o le eleele ma le tele o isi mea.

O le tuputupu ae o Peniamina mai lala ma lala e tipi ese mai le au o se laau e le sili atu ona faigata nai lo le tausia o se tagata matua i totonu o se ulo.

Tuputupu ae tupu

E faʻapefea ona tupu se "Peniamina" i le fale? E sili ona lelei le faia o lenei mea i le tautotogo po o le mafanafana, i le taimi o le tuputupu ae malosi o laau toto.

A o faagasolo lea vaitau, o aʻa e ola aʻa ma o loʻo ola malosi le soifua maloloina ma ola maloloina.

Mai se totoa

E faʻafefea ona tupu le "Benjamin" mai le lala? Mo le faʻaleleiaina, ave lala mai le pito i luga o le laau poʻo le itu itu.

O le lala laau e tatau ona ufiufi i paʻu talavou, ae e leʻi oʻo i le taimi e toto ai. Length - 12-15 cm. I luga o se lala tipi e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu faga.

E taua! Aua nei faʻateleina laau mamaʻi! E naʻo se fomaʻi ola maloloina o le a maua ai ni mea lelei.

I faʻamaʻi ma meaola faalafua o ficus, faʻapea foi metotia o le feutagaʻi ma i latou, faitau iinei.

Otioti le lala laau i se naifi malosi. Ia mautinoa ia faʻamalosi le pito i luga o se paʻu ma faʻamalo i se lanu malu poʻo faʻaaoga se naifi faʻamau ma ni mea e sui ai. O le siʻosiʻomaga o le tipi, o le lelei o le lala o le a mauaa.

Motugaafa: Leai se mea e le faʻaaogaina ai seleulu ma aua le tipi ese lauʻau - o le a na o le masalosalo i masini malulu o le tipi ma o le a le manuia.

Tipi ese laulaau pito i lalo. Tuu le 2-3 laulaau i luga.

Fufulu lala i le vai malulu i le taimi lava e uma ai.

E taua! I le tulaga o le tipi o le a avea ma se mea manogi suamalie - latex.

Afai e le fufulu ese, o le a liua i se ituaiga o paʻu ma faʻapipiʻi lelei ai paʻu o lala, ma puipuia ai mai le suavai.

Faʻamamago le lala mago mo ni nai minute i le ea, ona tuʻu lea i totonu o se atigipusa i vai mafanafana.

E mafai ona e faʻaumatia se mea e teu ai.

E tatau ona kuka le vai, ma e tatau ona pogisa le vaa.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o se fagu paʻu enaena, lea e tipi i le afa - i le vaega pito i lalo e te tuʻuina ai se afifi, ma ufiufi le pito i luga ina ia le vave faʻavave le vai.

E mafai foi ona e faʻaaogaina soʻo se isi lava vaa e ufiufi i ata tifaga, ae e tatau ona e faʻaleleia le malamalama o le la e susunuina le lala i nai itula.

E manaʻomia le faʻaaogaina o le mini-hothouse, aua e naʻo totonu lava o le ea e mafai ona faʻamago. Laʻau e le tatau ona paʻi i vai, a leai o le a latou pala.

Fesoasoani: lala e le tatau ona mauaʻa i le vai.

E vave ona e tuʻuina i totonu o se eleele susu - o se faʻafefiloi o peat, perlite, vermiculite ma le oneone i vaega tutusa ma ufiufi i se lau.

O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai se faʻalavelave faʻapipiʻi faʻalavelave, ae o aʻa o le a tuputupu ae lemu.

Tuu se fale kati ma ni totoa i se nofoaga mafanafana ma susulu mo 2-3 vaiaso. O aso uma e te manaʻomia e faʻamaʻe ai le fale koli mo le 15 minute.

Faʻaauau ona fufulu fasi laʻau ma oti ma faaopoopo vai pe a manaʻomia.
O le faailoga muamua o mea uma o loʻo sao, o le faʻaalia lea o tuputupu aʻe i le pito i lalo o le paranesi. A maeʻa lena, o le a atiina ae aʻa.

A oʻo le umi o aʻa 1-2 cm, ua oʻo i le taimi e toe toto ai le laau. Ma le faʻaeteete, o aʻa e matua leaga lava, e faigofie ona momotu.

O totogo e manaʻomia ona totōina i se masini faʻapitoa faʻapitoa. E masani lava, o le faʻafefiloi eleele e aofia ai oneone, solo, perlite ma le vermiculite i vaega tutusa e faʻaaogaina mo lenei mea.

E taua! Afai o le sulu e vave faʻapipiʻi, ona mate ai lea ona o le leai o se susu.

Ma afai ua tuai tele, ona o le le lava o le okesene i aʻa.

E tatau ona susu le palapala o mea laiti, ae aunoa ma se vai e le lelei. O loʻo manaʻomia pea e le fale se falemalama, aua le vave aveeseina, ae o le ficus i le taimi nei e tatau ona faʻafefete soo - o le itula ma le afa aso.

A mavae le vaiaso pe lua, pe a lelei le aʻa, e mafai ona aveese le fale koli.

Aua le faʻaopopo le fuʻa i le palapala. O le taimi nei e na o le ea ma le vai e manaomia ai Ficus.

E taua! Ina ia mafai ona ola lelei se laau, o lona eleele e tatau ona mafanafana. Sulu i tafatafa o le pulu poʻo le faʻamafanafana.

A oʻo ina oʻo atu laʻau laiti i le masani, o le aʻafiaga e mafai ona manatu e aoga.

Mai faʻasologa

E faʻapefea ona tupu aʻe le "Benjamin" mai le tipi?

O lenei faagasologa e le ese tele mai le totoina o lala, vagana ai ua mafai ai ona e maua le tele o laau i le taimi e tasi.

'Otiʻoti le tipi mai le ogalaau autu. Ua lava le ave o se vaega ma le laʻau e tasi.

O le pito i luga e tatau ona faia i le centimeteri i luga aʻe o le fatugaʻo, o loʻo i totonu o le axil leaf. O lenei tipi e tatau ona saʻo.

Lalo, faʻasalaga, faia le sefulu centimita.

O fautuaga uma mo le filifiliga o le naifi, o loʻo tuʻuina atu i le vaega muamua o le tusitusiga, e faʻaaoga foi i lenei mataupu.

O le aʻafia o aʻa laiti e leai se mea e vaʻaia ai le vavao, ia faia ni mea faʻapitoa i le pito i lalo o aʻa, tolu senitimita le umi, e taumafai e aua le faʻaleagaina le fafie.

Laʻau faʻamau faʻatasi ma le auala tutusa e pei o le lala. Pau le eseesega e sili atu le lelei o le totoina o le aʻa i le eleele, ae le o le vai. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai mai le suia o fualaau aina suamalie talavou e le talia lelei.

I le faʻasalaga, e tatau ona fai mai e faigofie ona tupu ni fusi mai se tipi poʻo se lala.

O le mea autu o le mulimuli i faatonuga uma ma o le a malosi le fale ma maloloina.

Ata

O le ata o loo faaalia ai le taunuuga o le totoina lelei o Peniamina i le fale: