Laʻau

Royal geranium tausiga i le fale

O le pelargonium tele-fuga o se ituaiga gafa lea na faʻafeiloaia o latou augatuaa i Europa i le senituri lona 18 mai atunuʻu o Aferika i Saute. Faʻafetai i le faʻafeiloaʻi faifai pea o ituaiga, sa mafai e saienitisi ona aumai le Royal geranium. E ese mai isi sui i fugalaau tetele, faia se pulou i luga o laula ma se manogi manaia. O le tausimaʻi e mataʻutia.

Faamatalaga o Royal Geranium

O le Pelargonium Pepegonium o se tasi o fugalaau lalelei matagofie. O le mea na fanau mai ai o le Cape Cape, o loʻo i totonu o Aferika i Saute sisifo. O le maualuga o le vao e le sili atu i le 50 cm, ao fugalaau e i le maualuga o laʻau.

E mafai ona oʻo atu i le 15 cm le inflorescences i le lautele. O lanu e eseese mai le paepae i le pogisa, e tutusa ma le uliuli. O le mea moni ei ai se paʻu o lanu mumu. O petals e faatulaga i le lua, o nisi taimi i laina e tolu. O le pito i luga e i ai se paolo pupula malamalama, e masani lava ona i ai se mamanu mafiafia po o veins. E foliga tutusa ma pansies.

O laulaau e lapopoa, veveve, ma pito i luga, o nisi taimi i totonu o se tamai pulou. O loʻo i luga o le tipi ese. Lanu lanu meamata. O le au e sao, latene. O le aʻa e aofia ai aʻa maualalo. Fugalaau fugalaau

Eseesega ma ituaiga o geranium malo

Saienitisi a Siamani mai Siamani na sili atu i le afe ituaiga. O le mea sili ona taatele i le faʻatoʻaga o le fugalaau e lua ituaiga: Candy Flowers ma Agelu. Faʻatasi uma ma le lauolaola vave, faigofie e tausi.

VaʻaiFaʻamatalagaTalosagaEseesega, inflorescences
Fugalaau fugalaauPelargonium faʻateleina le totoina faʻatasi ma agelu.E totoina ile laufanua, e tutusa ma le tina (Angels) i tulaga o togavao ma tausiga, e le manaʻomia ai le taumalulu, fuga e tusa lava pe vevela vevela.E eseese i fugalaau tetele.
  • CF Bicolor (Cambi) - lanu piniki mumu, ma se vaega vaivai i luga o petals.
  • CF Bright Red (Camred) - paʻu ma se pulu uliuli.
  • CF Black Red (Camdared) - o le pito i luga e pouliuli, mumu, o le pito i lalo e mama.
AgeluLatou te le maua se vaitau o le taumalulu, fuga lauusiusi, ae puupuu (tasi masina - Aukuso), i nisi o ituaiga o lau laau o loo i ai se manogi manogi, faafetai i le auai o le pelargonium paʻu i le tuufaatasiga o ituaiga eseese. O le fale teuoloa e mafai ai e oe ona avatu se foliga matagofie i le togavao.Faʻaaogaina i le faʻaleleia o le ituaiga Candy Flowers.Fugalaau laiti i luga o se mea maualalo, e tutusa ma pansies.
  • Sipaniolo Agelu - laau vao 35 cm, petals pito i luga ua vali mūmū, petaseti laiti paʻu paʻepaʻe, 3 cm le lautele.
  • Papamaa a le Imperial - e 30 cm, lanu paʻepaʻe ma le lilac faasino pito, ia i ai se lagona o le lemon.
  • Darmsden - geranium maualuga 30 cm, petala e lua-lanu: luga - o se faʻafefiloi o le paʻu ma le piniki, paepae paepae.
  • O le PAC Angeleyes Viola - e tutusa lava ma le taimi ua tuanai, e tele ona fugalaau, fugalaau fugalaau ma se fusi vine, e susulu ai se manogi manogi suamalie.
Agelu

Eseesega le masani o geranium tupu

Faatasi ai ma fatuga, sa mafai ona maua e saienitisi ni ituaiga e iai se tulaga e le masani ai, fuga lanu felanulanuaʻi.

VasegaFugalaauFaʻapitoa
Sally MunroO luga e tumu i le mumu, o le pito i lalo o le piniki enaena.Palu ni nai taimi i le vaitau.
Mona LisaPaʻepaʻe.E ese mai le vavao vave i totonu o ituaiga ma fugalaau o le kiona.
Georgina BlytheOrange ma se lanu mumu, laʻau paʻu paepae ma le ogatotonu.E le silia le 35 cm le maualuga.
MorwennaMaama paʻu mafanafana.O le leo e latalata i le uliuli.

Tulafono lautele mo le tausia o fale

Royal geranium i le fale e manaomia ai le tausiga faapitoa. E tatau i le tagata fai togalaau ona faia se taumafaiga ina ia alu le fugalaau i le tuputupu aʻe ma fuga.

FactorTulaga
Tautotogo / TausagaWinter
NofoagaFaatulaga le windowsill mai le la.Latou te tuʻuina i se nofoaga malulu, e ese mai mea masini afi.
Lulu+20 ... +25 ° C+ 17 ... +19 ° C
MalamalamaAloese mai le susulu o le la. I lenei tulaga, o le laau ua paolo.Faʻaaogā phytolamps mo malamalama faaopoopo.
TotogiFaateleina, fuafua i le vevela o le potu. Faatasi ai ma le ea malulu, e mafai ona faʻaleleia le pulupulu, ae le o le soona tele.
PotFilifili vaapiapi ma papaʻu. Royal alofa ile geranium e fiafia tele ma e le taliaina toleniga masani. Mea - mea e leʻi faʻaaogaina.
FaʻasaFaalua i le aso, 50 ml / taimi i le laau, e ala i se fata. E puipuia le vai, teuina i totonu o le potu e tasi e pei o le fugalaau, ina ia tutusa lona vevela ma le vevela o le potu. Faʻaaogā kuka, timu. Aua e te pamu.Faʻaititia, faʻafeinu 1 le taimi i le aso pe a maeʻa le pito i luga o le ele.
Laʻei pito siliMineral 1 taimi / vaiaso, 2-3 masina aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, amata ona faʻaopopo faʻamaʻi, e aofia ai le pulukalama ma le potassium. Mo talavou e faʻaaoga faʻafitauli faʻapitoa. Aua e te fautuaina le aoga i organics.E le manaʻomia se fafaga faaopoopo.
TeuteuAua neʻi faʻaaluina.Faʻaalu pe a uma ona tupu i le tautoulu, i ni vaega se lua, o le vaeluaga i le va o latou 45-50 aso.

Vaega o le tausiga o le vevela i le fale

I le taumafanafana, e fuga mai le pelargonium. O se fugalaau e manaomia ai na o le fafaga ma le fafaga. Afai ei ai i le ea fou, ona mataʻituina lea ma le faʻaeteete le faigamalo vevela. I fua maualalo ifo i lalo + 22 ... +24 ° C, faʻaitiitia vai inu, i lalo ifo o le +10 ° C, o le laugatasi o le faʻagogoina o se coma coma e siakiina e le aunoa. O le susulu malosi o le susu e mafai ona mafua ai le aʻa ma le pala. E fautuaina le faʻaleleia i le vaveao ao lei amataina le vevela poʻo le afiafi, pe a le toe goto le lā ma alu i le la.

Fertilizers e faʻaaoga ai fugalaʻau faʻatasi ai ma sina mea maualalo o le nitrogen ma lona toesea e faʻaaogaina mo luga o laei.

I luga o le auala, e siakiina pea pelargonium mo meaola faalafua. Pe a iloa, e vave togafitia i latou i se iniseti ina ia le maʻi pe mate le fale. A filifilia se nofoaga, e aloese le malamalama saʻo.

O ave o le la e mafai ona mumu ai mumu i luga o le laʻau pe suia ai le lanu i le mumu. Royal geranium e le taliaina se suiga o le nofoaga, o lea ua fautuaina ai e aua neʻi totoina i luga o le eleele poʻo le faia foi faatasi ma se ulo e laveai ai le rhizome mai osofaiga iniseti.

Vaega o le tausiga o le taumalulu i le fale

I le taumalulu, o le geranium e amataina se vaitau malolo. E faʻamamaina pi i se mea malulu ma se vevela o + 10 ... +14 ° C, faʻaitiitia le faʻamaina, faʻaaogaina atoatoa le fafaga. A o lei faia lenei mea, o le teuteuga ua faia, o lenei mea o le a mafai ai ona sili atu le matagofie ma sili atu ona tupu aʻe i le vaitau e sosoo ai. E faʻapuʻupuʻu le aʻa i le tasi vaetolu, ona faʻaputu uma ai lea o lālā mamago, pulupulu, laʻau. I le vaitau o le malologa, o le toto fou faatoa totoina na totoina.

O le tulaʻi mai o le matagofie o le tupu

O suiga masani mo le Royal geranium o se punavai o le atuatuvale, o lea e na o le pau lava le mea e faia pe a uma ona maua e le aʻa aʻafia le avanoa i totonu o le ulo.

O le taimi sili ona lelei o le iuga lea o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo, aʻo lei tupu. O ipu e filifilia i le lautele o le 1.5-2 cm. Ua faataatia le alavai i le pito i lalo, i luga aʻe o lea mea ua ufiufi i se laupepa o le ie. O lenei mea o le a fesoasoani i le mailei palapala. E mafai ona faʻatau le sui i le faleoloa. Ole tausiga e tatau ona faia ina ia mautinoa ai e leai ni vaega e taofia ai le susu. Faatasi ai ma le kuka tutoʻatasi, peʻa, humus ma le oneone e faʻaaoga (1: 1: 1). Mo le faʻaleleia o le lelei ma le faʻavaeina o se siʻosiʻomaga maʻaleʻale, ua faaopoopo le ash. O le eleele e tatau ona lelei ma vaeluaina i foliga.

Afai na faʻatau le fugalaau i totonu o se faleoloa, ona tatau lea ona e faʻatali sei maeʻa le fugalaau ma tuʻuina atu se taimi e faʻafetaui ai i se nofoaga fou. Faʻaauau ona faʻagasolo lea i le faʻaaogaina.

O le faagasologa e amata i le tele o le suavai, ona tuu lea o le laau, faatasi ai ma se paʻu susu, ma tuu i totonu o se pusa ua saunia. O le avanoa avanoa e tumu i eleele fou.

Tofiga

Faʻasaʻoina i ni auala se lua: e ala ile tipi ma fatu. Muamua, e sili atu ona faigofie, i le tulaga lona lua, o le fuga o le a umi, o le aʻa o loʻo faʻaleleia ma malosi.

Laʻau

Mo le totoina, e faʻaaogaina ai pupu i luga, 7-10 cm le umi ma 2-3 knots i luga o ia mea, na maua i le taimi o le seleseleina o le tautotogo. Fufulu ia mea mo le lua itula i le maeʻa.

O mea e maua mai ai ua totoina i le palapala, e le tuʻuina i totonu o le vai, i mea e mafai ona pala ma e le aʻa. O le eleele mo le faimalaga ua saunia muamua. Le faia o lenei mea:

  • saunia se paluga o le perlite ma le eleele (1: 1);
  • faʻamaʻi i totonu ole ogaumu poʻo le faʻaaogaina o se vaifofo o le paluga oona e maua ai mea e maua mai;
  • puipui mo le lua aso.

A o lei totoina, o le pito i lalo o le pipi e sosolo i sauniuniga a Kornevin, ona totoina lea i le saunia o ipu, tanumia 2 cm i le palapala. Alu i le malamalama ma le vevela + 14 ... +16 ° C. E faʻamalūlūina i luga o se fata ina ia le aʻafia aʻa i le sili atu o le susu.

O le toto toto ua totoina i totonu o le vaiaso, ona mafai lea ona totoina i totonu o se ulo. Aʻo totoina pamu i le eleele ua saunia, e le o ufiufiina i ata tifaga, o le fausiaina o se gaosiga. Mo le faʻamalosiina o le rhizome, o laʻau o loʻo tutupu aʻe e taofi ina ia le faʻaaluina e le fale lona malosi i luga ia i latou.

Ina ia faʻafaigofie le faiga mo le totoina o le tipi, e faʻaaogaina se papa maa. I lenei tulaga, o le paleta faʻatasi ma i latou o loʻo tuʻuina i luga o le windowsill, e ufiufi mai le susulu o le la. Faʻasaʻu i vai inu, faʻaputu mo le 3 aso, mo le faʻapalapalaina, pe a uma ona susu le susu, o le a sili atu le suavai. O le tipi o le a faʻapipiʻi i le tuputupu aʻe o le faʻateleina o le aʻa, mo le Royal Pelargonium e manaʻomia lenei tulaga. Ona totoina ai lea o maa i le ogatotonu, ma tanumia i le tasi vaetolu. O le meaʻai e matua faʻamalosi e faʻaitiitia ai le tele o le vai. E leʻi faia le fale kesi, e le faʻaaogaina le vavalaʻau, e faʻasaina. A maeʻa aʻa, e selesele lelei e seleulu i itu ma aveese le papa. O na nofoaga e ola ai aʻa e le paʻi i ai. O fualaau e tuʻu i totonu o ipu palasisi, lea e faʻaauau ai ona tupu.

Fanauina o fatu

Mea mo le toe gaosia sa faʻatauina i le faleoloa. Taofia i le faaiuga o Fepuari, ao le i fuga. O le meaʻai ua saunia mai le peat ma le oneone (1: 1), ua faaopoopo le ash. Le faʻaleagaina e ala i le faʻamalosaga poʻo le vailaʻau faʻamalolo. O fatu e laiti, faʻaloloa. E tanumia i le palapala ile 5 mm. O fualaau e ufiufi i se ata tifaga, fatuina se aʻafiaga o le greenhouse ma faʻamamaina i se nofoaga mafanafana ma malamalama mumulu felafolafoaʻi ma se vevela o + 21 ... +25 ° C.

I le masina o le a aliaʻe uluaʻi tupu. O le taimi lava latou te lafoaia ai laʻau e lua, o le a suamalie i ni ipu eseese e tusa ma le 10 cm le umi, o le loloto o le 14 cm. A maeʻa foliga mai o le laʻau 5, o le pine e amata ona faʻatupuina ma maua ai le tele o lala laau mo le matagofie o le vao.

Ua lapatai mai le Susuga a Dachnik: faafitauli e ono tulai mai pe a faatupulaia le geraniums tupu

O le geranium tele-flowered o loʻo i ai ona lava i totonu o le tausiga. Afai e te le matauina, e mafai ona e feagai ma se maʻi fugalaau, se suiga o foliga vaaia. O le a le fuga o ia.

Le faafitauliMafuaʻagaFaaleaogaina
Liliuina o le ogalaau (maʻi o le vae uliuli)Laititi maualalo, vevela tele pe le talafeagai.Ua afaina le laau ma le eleele ma e tatau ona lafoai. O le faamalama matala ma le ulo e tatau ona togafitia i se vailaau masini.
Togi, sovils, aphids, whitefliesFaʻamaʻi ma faʻamaʻi.Fufulu le pito i tua o le laʻau ma le faʻafefete ma tuʻu mo ni nai itula, ona fufulu lea. Afai e le fesoasoani le decoction, faʻaaoga se iniseti.
Le lava o le fugalaauTulaga o le maualalo o le vevela, ea vevela, le lava le moli, teuteu le sese, lapoa tele o le ulo, o le eleele ua tumu i meaʻai, oona o lo oi ai i totonu, fufulu le talafeagai po o le toesea.Faʻasaʻo le le atoatoa i le tausiga ma faʻaleleia tulaga lelei.
O laʻau lanu samasama, pa'ū, e tupu le aʻa, ae e le fugaLaititi le malamalama.Faaopopo le malamalama e ala i laina.
Green, ae vaivai, vai vai na fausia.O le faʻavaivai, e mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi - fulafula le pala, ona aveeseina ai lea o lālā ua afaina, ua togafitia le togafitiga i fualaau faasaina.Faʻaitiitia le faʻamaina.
Taea lapisi samasamaLe lava le susu.Siʻitia le aofaʻiga o le susu.
Ata lafoiaLow temperature, drafts.Alu i se nofoaga mafanafana ma se galuega sili ona lelei.