Laʻau

Tuputupuina o rimoni i luga o le windowsill - o se aotelega o ituaiga lauiloa i totonu

I le itu i Sasae, ua leva ona taʻua rimoni o le tupu o fua. Ma e moni, e leai se isi fua e mafai ona faʻatusaina i lenei matagofie i le tofo ma uiga taua. O ituaiga ituaiga eseese o rimoni e maua mai ai fualaau aina suamalie, suamalie pe suamalie ma le manaia o manu ma o le tofo taitasi ei ai ona lava tagata e masani ai.

Pamekauta - o se faʻamatalaga puupuu o le laau

Pamekaranisi - fualaau 'aina fualaau vao poʻo le laau, e oʻo atu i le maualuga 5 m pe sili atu. O lala o le lala laau o le laau ua ufitia tele i laititi, lanu lanu o lanu lanu meamata. Mai fuga lanu, fuga lanumumu mumu-mumu, fualaau tetele e tupu - fualaʻau, ua taʻua o "rimoni" i totonu o mea. O le umi o le fua e masani ona oʻo i le 17-18 cm. E tele fatu o loʻo natia i lalo o se paʻu paʻu, e mafai ona avea ma soʻo mai le samasama i le lanumoana. O fatu meletini o loʻo i totonu o potu tulagaese - o vaega o le lanu paʻepaʻe samasama. O fatu taitasi e siʻosiʻomia e mea manogi, suamalie ma le manava ma e sili atu ma le afe oi latou i le fua e tasi.

Fuatini o le keke - o se faleteuoloa o vitamini, meaola faʻasaina ma minerale

E faigata tele ona maua se tagata tauva i totonu o mea o vitamini, microelements aoga ma mea faʻamalosi. E fautuaina le suamini mimiti mo le anemia ma le fualaʻau, i meaʻai a tamaiti ma le soifua maloloina.

Mo se taimi umi, i totonu o le tele o tagata, o le pomegranate o se faailoga o le tamaoaiga ma le tamaoaiga. Ua fai mai le Farani e faapea o le Faatoaga o Etena o le rimoni. E tusa ai ma se tasi o lomiga faatusipaia, o le pomegranate o le "paradise apple" lea na togafitia ai Eve e le faaosoosoga. Na manatu tagata Aikupito anamua o le rimoni "o le laau o le ola", ma o ata o nei fua o loo maua i luga o pyramid Aikupito, anamua Byzantine canvases, i mea teuteu o tagata Arapi ma Eleni.

O ituaiga autu ma ituaiga lauiloa o le rimoni

E naʻo le lua ituaiga ituaiga rimoni vao. Le masani ai, o ia o le faavae o atinaʻe uma, nofo i Europa i sisifo ma sisifo o Asia. I luga o le motu o Socotra i le Arapi Arapi ma na o iina, e tupu ai le pomegranate a Socotran, lea e le totoina ona o le tofo o le fua.

O le pomegranate masani e tufatufa atu i vaega mafanafana o le vailaʻau ma mea laiti. E alofagia ma fiafia o ia i le Sasaʻe Tutotonu ma le Caucasus, Central Asia ma Europa i Saute. I Rusia, o lenei laʻau suamalie o le la e lagona lelei i luga o le talafatai atoa o Black Sea ma le itu i saute o Dagestan. Mai le tasi tagata matua, o le 50-60 kilokalama o fua lelei ua seleseleina iina.

Lamea o le rimoni - o se mea faitino

Faafetai i le galuega a le aufaifaatoaga i aso nei, e sili atu ma le 500 ituaiga ituaiga rimoni. E ese mai le tasi i le tasi i le telē ma le tofo o le fua, suamalie ma le valivali o le pipi, tetee atu i faʻamaʻi ma faʻaleagaina e faʻamaʻi. O rimoni mafiafia-ma-loloto e le itiiti ifo nai lo mea suamalie, ona e faʻaaogaina mo le faia o ituaiga uma o sauʻai ma faʻaopoopo i ni mea ua saunia e faʻamamaina ai le tofo. O suamalie suamalie e lelei mo le faia o le sua ma le inu fou.

Vitio: Crimean Pamegranate

O le aoina sili ona taua o sui o nei fua o loʻo i le teritori o le Reserve a Kara-Kala Turkmen. E tusa ma le 350 ituaiga eseese ma ituaiga o rimoni ua tupu i le Nikitsky Botanical Garden o Crimea.

O le seleselega i le fanua o Kara-Kala e manaia, aua e tusa ma le 800 ituaiga eseese ma ituaiga o rimoni ua ola iinei

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o Transcaucasia o Gulush. E lua ituaiga o lenei ituaiga ua tupu - lanu piniki ma le mumu. O fua o le lanu piniki Gulusha e masani lava ona oʻo i le mamafa o le 250 g, pulupulu suamalie o fatu ma suamalie manaia. Gulusha mumu e tupu aʻe i foliga o se togavao ma fualaau tetele, e tusa ma le 350 g pe sili atu. O le pulupulu e mumu mumu ma se manogi sili ona suamalie-suamalie.

O fua o le Gulusha mumu e tele tele, e ufiufi i le paʻu mumu sesega

O le Ak Dona Crimean o se mea e le masani ai, e tupuga mai i le aufaatoaga e oʻo lava i tulaga le masani ai mo le pomegranate o le steppe Crimea. O fua uma e ufiufi i se paʻu lanu mumu ma se mumu lanumumu. Fua o le lanu piniki piniki ma le suamalie suamalie.

O Ak don Krymskaya faigofie ona alu i le atunuu, i tafatafa o fig

Achik-Anor o se tamai laau ma se pale paleni. O fua o le taamilomilo, faʻapipiʻi laitiiti i le faʻavae, e ufiufi i se paʻu paʻu o lanu lanu mumu. Cherry fualaau suamalie suamalie tele, manaia suamalie ma suamalie.

Achik-Anor o le rimoni pipi ua i ai se ata matagofie lava

Pamekaranesi e iai fualaʻau mama

O fua e maua ai fatu mama e masani ona taʻua o le rimoni papaʻe. O le mea moni, o le pulupulu e le o se lanu paʻepaʻe sinasina - ei ai pea se lanu piniki māmā.

Lulu lauiloa eseese:

  1. O le mea pito sili ona suamalie o le pomegranate o le Dholka ua tupu i India. O le maualalo o laau iti ma fualaau lapopoa, e seasea ona sili atu i le mamafa o le 200 g. O fatu e lapopoʻa, mālū māmā pe toetoe lava paepae ma se suamalie matagofie.
  2. O se tasi o ituaiga sili ona lelei o le rimoni ua tupu i Iran o Ahmar. O se laau e oo i le fa mita le maualuga mai ia Iuni seia oo i le faaiuga o le taumafanafana e ufitia i fuga lanumeamata lanumoana-lanu mumu. O fua laititi e ufitia i se paʻu mafiafia, paʻu o le paʻu. O fatu o le piniki enaena, o nisi taimi e toetoe lava a paʻepaʻe, ei ai le suamalie lelei. O se tasi lea o ituaiga sili ona manaia o le rimoni.
  3. Akdona o se lauiloa iloga i Asia Tutotonu. Ua tupu le pikinikate i foliga o se ogalaau tele. O fua o le fulafula e foliga mai e laʻititi le faʻafefeteina, e tusa ma le 250 g, e ui lava o fualaau taʻitasi e lapoa tele e oo i le 600 g pe sili atu. O le paʻu o le moli, susulu ma se ata lemu. O fatu e lanu piniki paleni ma se manogi lelei tele.
  4. Pamekaranete ma fatu papae Thuja Tish, lea ua faaliliuina i le Rusia e pei o le nifo o le kamela, o se ituaiga ituaiga eseese o Akonu. A o tilotilo atu i le moli samasama, e foliga mai o le rimoni e lanu meamata, ae e le o lea. O le paluga o nei fua e toetoe a paepae ma fatu vaivai. O le tofo e matua suamalie lava, o le mea o loʻo iai i vitamini ma minerale e tutusa ma ituaiga lanu mumu.

White pomegranate fatu toetoe lava o taimi uma e fai ai sina lanu piniki piniki

O ituaiga o le rimoni

O le pamekaisa o se laau e sili ona manava, o le mea lea, ua tupu i luga o le eleele naʻo totonu o le itu i saute o lo matou atunuu. E le gata i lea, o lenei laau e matua manaomia ai le la - e tatau ona tele naua. E oo lava i le vaeluaina, o le rimoni e le toe fuga, ma o le mea lea e fua mai. Faafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga, o loʻo i ai pea ituaiga fou o lenei fua e mafai ona tatalia sina paʻu laʻititi i le vevela o le ea. Ae e tusa lava pe o le a le malosi e mafai ai e le vailaʻau ona vevela, pe afai ei ai se avanoa o le taumalulu malulu malulu - e tatau ona ufiufi rimoni mo le taumalulu.

O ituaiga e sili ona lauiloa i le kiona:

  1. O le pamekaranesi Nikiceky na vave ulufale atu i le resitala a le setete o filifiliga filifilia i le 2014. Ole anapogi e maualalo ai laau. Fua o le faʻaaogaina lautele ma le vaitau o le matua. O le fua e tusa ma le 280 g, o le paʻu e manaia, lanumeamata-lanu samasama i lanu ma lanu mumu ma lanu. O fatu suamalie ma suamalie o lanu lanu e leai se manogi. O le vailaʻau e puipuia i le vevela ma le lāmala, e mafai ona faʻafeteina le vevela e oo i le -12e uiga iC.
  2. Varous Nyutinsky i le vave ona ulu, na tusia i le resitala a le setete o filifiliga filifilia i le 2014 Ua vaivai le laau, ua tuai ona tupu ma se pale paleni. O fua e tusa ma le 220 g e ufiufi i se paʻu paʻepaʻe lanumoana lanumoana. Grains are red, sweet and sour, e aunoa ma le manogi. O le vevela o le vevela, faʻafeiloaʻi lauulu ile -12e uiga iE aunoa ma se gau.
  3. O le ituaiga Black Sea i le 2015 na aofia i totonu o le resitala a le setete o filifiliga ausia. O se laau e maualuga lona maualuga, ola faʻateleina ma se pale paleni. Fruiting is annual. O fua e lapopoʻa, e oo atu i le 280 g, faʻatasi ai ma fatulaʻau suamalie ma suamalie ma se peelue mafiafia. O loʻo faʻaalia i le maualuga o le faapalelaina o le lamala ma le malosi e tetee ai i le malulu i -12e uiga iC.
  4. O le pomegranate Asia e tupu tele i Ukraine. Suava vave vave. O fua e oo atu i le 150 g e ufiufi i se paʻu manifinifi o lanu manogi o le kulimi poo le lanu piniki. Toa, lanu suamalie ma suamalie o le lanu uliuli ulaula. O fatu e laiti. O le suka e tumau i le vevela vevela e alu i le -20e uiga iC, ae o le fale e manaʻomia mo le taumalulu.

Asian pomegranate - o se tasi o ituaiga sili ona malulu

Pusa o le Pamegranate Eleni

O ituaiga o pomegranate e leai ni fua e seasea lava ma e faʻavasegaina e leai ni fua. O ituaiga uma lava ei ai fatu, ae o iinei e laiti tele ma vaivai. O fua o nei ituaiga e maua ai le suavai 20% sili atu nai lo rimoni ma fatu ma e lelei atoatoa mo le taumafa fou ma le gaosiga.

O se tasi o fatu sili ona lauiloa - Vandeful grenades. E le o se mea e sili ona aoga, e le sili atu ma le 15 kilokalama o fua mai le tasi laau. O fua e fua i le 250-300 g ua ufiufiina i se paʻu manaia ma le susulu. Talisapaia mo le maualuga o fatu ma fatuga suamalie, lanu piniki ma le suamalie. O Vandeful ua tupu i Peru, Isaraelu ma nisi atunuu Asia.

O le suamalie o fatu pomegranate e leai ni fatu e manaia tele le tofo

I Sepania, o rimoni e leai ni fatu o le ituaiga o Mollar de Elche o loo ola i luga o faatoaga. O fua e tele, e masani ona oʻo atu i le tele o 600-800 g. O le peʻa e manifinifi, ae malosi, piniki i lanu. E lapoa fatu, ma e manaia le tofo.

O le mamele Mollar de Elche e pei o apu

Pamekaisa

E sili atu le manaia o le keke, ae o laau toto tele lava ma le toʻaitiiti fai togalaau e mafai ona gafatia ona ola i luga o latou lava nofoaga. Ae ui i lea, o ituaiga o laau toto e tupu lelei i le fale, e pei o se aganuu suamalie. E mautinoa o le a tatou le maofa io tatou tagata e ona fanua, ae o le a latou fiafia i le teuteuina o se laau fugalaau. Pamekaranite o se atualoloa mo le au faʻatautaia e le au faʻataʻitaʻi ma le tele o fai togalaau e fiafia e faʻataʻitaʻi i lenei falemaʻi maʻi.

Lameko o totonu e lelei tele mo le fatuina o se laau o le bonsai

O ituaiga faapitoa ua faia mo le galueaina o totonu, ae ua totoina lelei e le aufaifaatoaga amateur i totonu o se fagu se laau mai fatu o le faatauina o le rimoni. Ma e ui o le a le mafai ona puipuia uiga masani o le punavai i le taimi o le tuputupu ae o le faagasologa, o le fua o le a fua mai e fua mai ai fua.

Vitio: papa elemene

Luga o le rimoni mai fatu

Mo le faʻalauteleina, o fatu rimoni puro ua totoina i totonu o se atigi pusa lapoa, o le palapala. Pe a tutupu le fatu laau (e masani lava pe a ma le lua masina), e totoina i totonu o ipu eseese ma tuu i le faamalama i saute. I totonu o le rimoni o totonu e fua mai ma fua mai, e tatau ona i ai i le la mo le tele o le aso. O fualaau laiti e filifilia le suāuʻu masani ma le pito i luga luga o fugalaau faʻapitoa, e faaluaina i le masina. I le taumalulu, o rimoni i totonu e lafo ai lau o laau ma e le manaʻomia le masani ai ona faʻafeinu ma luga o laʻei. O mea uma latou te manaʻomia mo lenei vaitau o se nofoaga lelei ma le malulu o le ea + 5 + 7e uiga iC. I le faaiuga o le vaitaimi o loʻo moe, o lona uiga, a maeʻa le 2-3 masina e totoina le laau i totonu o se potopotoga tele, pe a manaʻomia, faʻaaogaina le teuteuina ma faʻafouina le suavai. Faatasi ai ma le amataina o le vevela, e mafai ona ave atu le rimoni i totonu o le togalaau.

O fatu tetele o rimoni ua totoina i totonu o fagu ma tuu i luga o se faamalama susulu

O se tasi o laʻau sili ona taatele o rimoni o le ituaiga Carthage. A faʻamamaina, e le sili atu ma le tasi le mita le tupu o le laau. O le tele o lala ma lau lanu susulu i Me o loo ufiufi i fuga lanu enaena ma le tolu mita 3-4 cm. O le ipu o rimoni O Carthage e manifinifi, mumu mumu. E tele fatu o sina mea manaia suamalie ma suamalie. O fua e laʻititi, e le silia le 7 cm le lautele.

Le matagofie o le pomegranate Carthage e matagofie i le taimi o le fugalaau ma fualaau aina

O le valu o polo o se pusa rimoni i le Amerika. Na ia maua lona igoa e foliga tutusa ma le 8 o polo i piliona. O fua tetele o lenei laau e gauai atu i ai e le gata i le lanu viole, toetoe o le lanu uliuli o le paʻu, ae faapea foi ma se tofo lelei.

Fua o le rimoni O le valu o polo e iloga i se lanu ese

E masani lava, e mafai e faifaatoaga ona feiloai ma le pepe babynetnet baby. O se tamai laau e tusa ma le 50 cm le maualuga, e seasea lava ona laʻau - o laulaau e aoina i fuga ma e mamao ese mai le tasi. Mamanu ma fugalaau lanu mumu-lanu mumu. Fua o laʻau laʻititi ma se mumu lanu mumu-lanu enaena. O fatu e laʻititi, suamalie ma feʻai.

O le tamai pepe pepe i le taumafanafana e ufitia i fugalaau, ovaries ma fuamini i le taimi lava e tasi

Na ou ola aʻe i le potu o le rimoni mai fatu - na aumai e se uo se tamai rimoni mai loʻu fatu o se ituaiga le iloa. Mai fatu e 10 sa totoina, 8 ua totogo. Na vave ona ola vave laau, ma sa totoina e aʻu i ni ipu eseese. Na ou tuua se tasi ia te aʻu, ma o le isi na o atu i au uo. O lenei la ua 7 tausaga loʻu matua. O le taimi muamua na totoina i le tolu tausaga mai le totoina. E fuga mai i taimi uma o tautotogo, ma i le taimi e tasi e mafai ona e vaʻaia fugalaau, ovaries, ma fualaau aina. O laʻu rimoni e sili ona manaia i le taumafanafana - o moli lanumeamata, lanumumu ma moli, ae i le taumalulu e sili atu ona pei o se laau mamago. E fiafia o ia e selesele se lauulu - Ou te faʻatulagaina punavai uma i le taimi e amata mai ai laulaau fou. A aunoa ma se lauulu, e vave lava ona liua i se laau e leai ni foliga. Ae ui i lea - i le taumafanafana ou te taumafai e fufulu i le vai e le mafuli ifo i le tasi i le aso. O le rimoni lava e faʻafefe filemu le ea, ae osofaia e se apogaleveleve mite i se vaitaimi, e fiafia i le leai o le susu. I le faaiuga o le tautoulu, laititi rimoni ua tele, o le tele o se plum, ma le paʻu paʻepaʻe enaena ma le manogi, mafiafia, fatu lanu lanu. O le mea e ofo ai, o fatu i totonu o nei fua laititi o le lanu masani, e le laʻititi, e laʻititi nai lo fua masani. I le taumalulu, o le laau toetoe lava a faʻapalapala atoa le laʻau ma ou tuʻuina le fagu i luga o se faamalama malulu, mamao ese mai le pamu. Faʻasalaga e seasea lava, sina susu ile eleele.

O le le mautonu o le rimoni ma le ituaiga ituaiga eseese e mafai ai e tagata o le itu i saute ona filifili ma ola lenei fua matagofie i le atunuu po o le togalaau. E le gata ina fiafia tagata o le aiga i le fuga o le rimoni i luga o le windowsill ma taumafai ai i ona fualaau aina laiti, ae faaalia ai foi o latou gafatia fatufatuaʻi i le fatuina o le pounamu.