Laʻau

Faamaumauga o togafiti e totoina lelei: totoina o mataupu faavae, tausia lelei laau toto

Blueberries o se pipi soifua maloloina, e le mautonu e tausi, e le afaina ona o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ae o loʻo e manaʻomia le palapala. E faigata ona maua se togalaau togalaau e lava le palapala o le eleele, lea o le a lagona ai le mafanafana, tuputupu ae ma fua mai fua e aunoa ma se gaioiga talafeagai. O le mea lea, ina ia mafai ai ona e fiafia i fualaau suamalie, e tatau ona e faia se taumafaiga ae le faia ni mea sese e le mafaaseseina.

Nuances o le tautotogo ma le totoina o le autumn

O afea e sili ona lelei e toto ai: i le tautotogo po o le autumn? O lenei fesili e fiafia tele i le tele o tagata fai togalaau ua latou filifili e toto laumei luga o la latou saite. O le totoina o le taimi e faʻatatau tonu lava i le tau o le itulagi. E fautuaina e le au fai togalaau le totoina o laau i le amataga o le tautotogo ae lei amataina le tafe o le suavai. Ae a vave le tautotogo, ei ai le tulaga maualuga o le leai o se taimi e fau ai, ona lelei ai lea ona tolopo le galuega o le tulaueleele i le tautoulu.

O le tulaga autu mo le totoina o le tautotogo e tatau ona totoina le laau ae le o totogo. Afai e te faia lenei mea mulimuli ane, o le a sili atu le leaga o le lanu, e tupu le leaga ma mafai ai ona oti. E sili atu le filifili o laau i totonu o pusa poʻo ipu e iai le gafatia e le itiiti ifo i le 1 lita ina ia le aʻafia aʻa. A o le totoina, e tatau ona tuu i totonu o se pakete vai mo le 20-30 minute. Mo le 10 lita o vai, faʻaopoopo le 100 g o le 9% vinika poʻo le 1 tbsp. l citric acid.

O le aʻa o se fatu malosi malosi e tatau ona faʻamalosi uma lava le eleʻele, ae i lenei pepa e le mafai ona vave totoina i totonu o se pu. O aʻa e manaʻomia ona faʻamaʻoina pe faia i totonu o se vaega eleele faatasi ma lou tamatamailima 4 ogaoga umi ma se loloto e le sili atu i le 1 cm. O le a fesoasoani lea i le eleele i totonu o le pu faʻafefiloi lelei ma le palapala mai le ulo, ma o le a vave ona tupu aʻa.

Aʻo leʻi totoina ni laumei i totonu o le palapala mai le fagu, e tatau ona e faia ni mimiti i totonu o se paluga eleele ina ia ola vave aʻa

I le faʻamuamua, totoina i le tautoulu e le ese mai le tautotogo. O le mea taua o le totoina o laau e maua ai le taimi e maua ai aʻa ao leʻi amataina le malulu. Mo vaomago taʻitasi, e fautuaina e tipi uma lala vaivai ma mimiti, ma atiina ae atinae e ½. E le teuteuina ia laau lanumoana e lua tausaga le matutua.

Faʻavae mataupu faavae

O vine e selau centenarians. I se tasi nofoaga, ua latou tuputupu ae mo le silia i le 30 tausaga. O le mea lea, o le filifilia o se nofoaga mo le totoina e tatau ona fetaui lelei: o lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai le gaosiga o le taimi, pe a le tupu aʻe vao ma amata ona oti.

Filifilia se nofoaga mo le vao

I nofoaga vevela mafanafana, o laumei e ola tele, suamalie ma suamalie. I totonu o le paolo po o le malu puipuia, o le vao e tafa mai, ola, ae o le ai ai ni nai vine, o le a laiti ma mago. E tatau ona puipuia le saite mai matagi malolosi.

E ui lava i le mea moni o le lanu moana e fiafia e fafaga, o ona aa e le mafai ona faapaleniina le vai, o lona uiga o le loloto o le eleele e sili atu i le afa mita. O le moega e faʻaputuina i le manulele e tatau ona i ai i le mamao e mafai ai mai le totoina o laumei - o se ituaiga o tuaoi e afaina mo ia.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le mamao i le va o laina lanumoana i le laulau o loʻo fuafua e le tulafono: o le a le maualuga o le vao e mafai ona aʻafia - pei o le mamao i le va oi latou. E tusa ai ma ituaiga eseese, e mafai ona paʻuina le laumei (80-100 cm), lautele (1.5-1.8 mita), umi (e oʻo i le 2 mita). O le mamao i le va o laina o blueberries e 1.5-2 mita.

Blueberries ma Tuao Tuaoi

O lagona lelei o le Blueberry e siʻosiʻomaga e vaipuni, hydrangeas, azaleas, rhododendrons, heather - fualaʻau e sili ona soona suamalie poo eleele palapala. E mafai ona totoina vao vao i lalo o le laumei - o le a latou fetaui lelei le tasi i le isi.

Juniper - o se tasi o laau lata ane e mafai ai ona e totoina vine

Laʻau Toto Laʻau

  1. O aʻa o lanu vine e le loloto mai le eleele - e le sili atu i le 20-30 cm. O le mea lea, ua lava le faia o se lua e oso ai le toto e oo i le 50 cm le loloto. O le maualuga o le lua e tatau ona 80-90 cm.

    O le totōina o le pu mo laumei e tatau ona oʻo atu i le loloto o le 50 cm

  2. I le pito i lalo o le lua, e tatau ona sasaa le alavai i se laulau e tusa ma le 10-15 cm le mafiafia. E lelei le faʻaaogaina o paʻu o conifers, e pei foi o le faalauteleina o le omea, piliki gau, maʻa maʻa.

    O loʻo tafe mai le alavai mai le paʻu o le pine i le pito i lalo o le lua

  3. Ona faʻatumu lea o le lua faʻaleleia i le peat acid. O se lua o lenei lapoa o le a manaʻomia ai pe tusa ma le 300 lita o le faʻamalolo. E mafai ona e faʻafefiloi peat acidic ma faʻafefete le coniferous litter i le fua faʻatatau o le 1: 1 (150 l o le peat ma le 150 l o le fata). Ina ia faʻamalo le eleele ua saunia, e faʻapipiʻiina oneone ma oneone laiti. Blueberries alofa fiafia tele, manava manaia eleele.

    Ua tumu le lua toto i le peat acid

  4. Afai o le eleele i luga o le saite e matua paleni, ona e tatau lea ona taofia mai le fefiloi ma le eleele ua saunia, a leai o le a faaitiitia lona aloa. Mo le faia o lenei mea, o le lua o le faʻaleleia o loʻo faʻapipiʻiina i mea e le o ni mea e lalagaina poʻo se ata feololo ile pu faʻavaivai.
  5. I totonu o se pu e tumu ile palapala, e manaʻomia ona fai se tamai pu, i lalo o le aʻa o le fatu ma tuu le mea totino iina, faʻalauteleina i le tele o senitimita. O le eleele e faʻataʻamilo i le vao e tatau ona faʻapipiʻiina, faʻafeinuina ma mulimulitaʻi ma se faʻasalaga faʻasalaga faʻasalaga poʻo se mea faʻaputu.

    A uma ona totōina fatu laau vine i le faʻapalapalaina o le eleele, ona faʻatulagaina lea o le eleele, faʻafeinu ma mulimulu

  6. Fesoasoani Mulch e faʻamautu le eleele ma faʻafefe ai le tuputupu aʻe o vao. Mo le faigofie, e mafai ona faʻapipiʻiina se pupuʻu ma se lautele o le 15-20 cm ile pu.

    O le mulimuluina o le togavao ua tipiina e fesoasoani e faatumauina ai le susu

O se auala faigofie e totōina ai laumei i luga o le selu e talafeagai mo le amataina o faifaatoaga, mo eria ma eleele eleʻele mamafa pe latalata ile vai. I le nofoaga ua filifilia, e 10 cm le maualuga o le palapala eleele ua aveeseina, nai lo le mea, i luga o le maualuga o le moega po o se mauga, na muamua saunia le palapala eleelea. E totoina le togavao i le tumutumu pito i luga, faasusu ma mulimulu. Ina ia taofia le tafe mai le faasalalauina, e mafai ona fusiina i itu laupapa.

Vitio: totoina ma le tausiga o blueberries

Tausiga mo vao totō

Ina ia maua le alualu i luma, e tatau ona faʻaauau ma faʻafefeteina fuamoa 1-2 taimi i le vaiaso, sasaa lua pakete vai i lalo o le vaomatua, aloese mai le itiiti o le faʻamagoina o le eleele. I le tau vevela, e tatau ona sosolo vao i aso uma i le taeao ma le afiafi.

O le tele o vaiinu e faʻaitiitia ai le eletise palapala. Ina ia faatumauina le maualuga o le maualuga o le acidity i le tautotogo ma le autumn, e tusa ma le 0.5 kilokalama o le sulfur colloidal o loo faaaogaina i lalo o mulch i lalo o mulch.

Vitio: faʻaleleia eleele mo blueberries

Totoina o laumei ma fatu

O le tuputupu ae o laumei mai fatu o se faʻalavelave faigata ma le uumi, ae o mea lelei ma maualalo foʻi tau. O le mea moni, i lenei auala e mafai ona e maua ai ni fua malolosi o ituaiga eseese.

  1. E mafai ona faʻatauina ni fatu laulaau, pe mafai foi ona e aoina oe lava. Mo lenei, o fua lelei ua lelei. O la latou pulupulu o loʻo tuʻuina i totonu o se ipu vai. O fatu e lūlūina i lalo o le a talafeagai mo le totoina. E aoina ma faʻagogo.

    Mai fualaʻau lelei e mafai ona e maua fatu mo le totoina

  2. Laau na faatauina mai pe teuina ao lei totoina le toto totoina i lalo o se togafitiga: e tuu i le oneone susu po o le galu mo le 80-90 aso. I le taimi nei, o le fagu e iai fatu e tatau ona i ai i se nofoaga malulu e le maualuga ai le vevela ole ea i le 5 ° C. Afai o fatu e fuafua e totō vave i le maeʻa o le seleselega i le faaiuga o le taumafanafana, ona latou le manaʻomia ai lea ona faʻamalosi..
  3. E mafai ona toto fatu fatu. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai pusa eseese: fugalaau fugalaau, atigipusa, pusa mo fasi laau. O le tulaga autu o le totoina i le peat acid. Laʻau e salalau i luga o le eleele ma e ufiufi i luga o le sipuni mumu i le pito i luga, faʻatasi ai ma se vaega e oo i le 5 mm.
  4. O le koneteina e ufiufi i le tioata poʻo le ata ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu.

    O se pusa tioata e ufiufi-tioata ma fatu fatu laulamu e tatau ona teuina i se nofoaga mafanafana.

  5. E tatau ona faʻaauau pea le vai ma faʻasolosolo taimi e faʻaliliu ai le mumu vevela.
  6. O pamu muamua e foliga mai 3-4 vaiaso talu ona toto. E taua le aveeseina o le ufiufi i le taimi ina ia le mate le totogo. O le tau i lenei taimi e tatau ona lava ma masani.
  7. A oʻo mai laʻau moni muamua, ona totoina lea o laau i totonu o pusa 1.5-2 lita. I totonu ia i latou, o laau toto e mafai ona tupu e oʻo ile lua tausaga, ona mafai lea ona siitia atu i se nofoaga tumau.

    E mafai foi ona e totoina vao i totonu o se fale kiona poo se kiona.

    O vao vine i totonu o koneteina eseese e mafai ona ola e oʻo i le 2 tausaga

E manaomia tele e le laʻau talavou le suāsusu. I lenei taimi, latou te fausia ai le aʻa. E manaʻomia le fafagaina o pasi i fugalaʻau oona pe a oʻo atu i le tausaga e tasi. E le faʻaaogāina organic mo blueberries.

Faʻapitoa o le totoina o vine i totonu o itulagi

Faatasi ai ma le tekinolosi taufaatoaga taufaatoaga i le filifilia o ituaiga eseese, e mafai ona ola manuia le lanu vine i lo tatou konetineta atoa. O le mataupu faavae o le totoina ma le tausiga e tutusa ma le tele o itulagi. Ae ui i lea, o loʻo i ai foi uiga e tatau ona e nofouta i ai ina ia mafai ai ona manuia i lenei tuputupu aʻe.

Ural

E lagona lelei lava e Blueberry i le taumalulu o le Ural. E mafai ona e totoina laumei i le autumn ma le tautotogo. O taʻavale na totō i le tautotogo e maua ai le taimi e aʻafia ai ma faʻamalotilo saʻo aʻo lei alu mo le taumalulu; pe a totōina i le tautoulu, e sili atu ona faʻaogaina le vaomatua ma faʻavave.

I totonu o le Urals, o laumei e puipuia mo le taumalulu i le tausaga muamua talu ona totoina

O vao totogo e lafi mo le tau malulu i le tau muamua o le taumalulu. O le mamafa o kiona o loʻo i ai i lenei itulagi e puipuia aʻa mai le malulu. Ina ia aua le togiina ia lala, ua totoina muamua i le eleele ma faamautu. O faʻamanuiaga sili ona malulu i luga o se blueberry e tatau ona lafo atu ai le kiona. E mafai ona e faʻapipiʻi se laupapa laupapa poʻo se uaea i luga o le vao, ufiufi i le afu, ma ufiufi ai le kiona i luga.

Siberia

I tulaga o le Siberia, e sili atu ona lelei le totoina o ni laumei laʻitiiti e sili atu ona puupuu (70 - 130 aso), ma pulea le faʻapipiʻiina o fugalaau ma maua ai se seleselega i se vaitau puupuu.

O le nofoaga mo le totoina o laumei e tatau ona filifilia e pei o le malamalama, e puipuia mai le matagi. Afai o le saite o loʻo i totonu o le eleele maualalo, pe a iai se maualuga maualuga o le malulu palapala, ona sili atu lea ona lelei le totoina o le laau i luga o mauga po o luga o moega.

O le totoina o lanu vine i Siberia e sili atu i le tautoulu. O ia laau toto, maua le taimi e maua ai aʻa, o le a sili atu ona maaa ma faʻasao i le malulu, lea e mafai e oʻo lava i le taumafanafana. Totoina i le tautotogo e le mafaamatalaina ma e maualuga le avanoa o le a le mauaa le aʻa.

I le autumn, faatasi ai ma le amataina o le malulu o le tau, ua nonoa i luga o vao, vine, ma ufiufi. Ua faʻapipiʻiina le faʻavaa i luga aʻe o le vao ma se lala mūmū poʻo se mea ufiufi ufi o loʻo tuʻuina i luga. Faatasi ai ma le taimi talafeagai ma lelei le fale, o le togavao e sili ona lelei.

Moscow vaega

O le tele o fai togalaau i le Moscow Region ua latou maua le manuia i le totoina o togalaau aina. O le totōina o laau e sili ona lelei ona faia i le tautoulu, i le amanaʻia o le mea moni e tatau ona totoina lelei ia vao ina ia manuia ai le taumalulu. O le totoina o laau laiti i le tautotogo e le fautuaina, talu ai i le vave masina o Iuni e mafai ona maua ni puluvao ma o le a malolo fualaau.

O fualaau mumu e le o matauina i le kiona. O paranesi e tatau ona punou i le eleele, faʻamautinoa ma ufiufiina i lala vavao poʻo le vao. E mafai ona mate le vao pe afai o le vevela o lalo ifo -30 ° C mo se taimi umi i le taumalulu a le kiona.

Belarus

Na vave amata ona tuputupu aʻe pine tetele i Belarus i se taimi lata mai, ae na manuia. Soo se mea lava e salalau atu ai le laumei laumei lautele i se togalaau totō e sili ona lanu. O le eleele aupito sili ona lelei i le itu i saute o le atunuu. E mafai ona e saunia le eleele mo le totoina o laumei faʻatasi ma le faʻaopoopoga o laufanua togalaau. Ae ui i lea, o le a tatau ona siaki le aoga o le eleele e mafua ai.

Talu ai nei, o ituaiga laumei lapopoa ua tupu i Belarus

I isi vaega o le atunuʻu, e mafai ona totoina le laumei i le eleele lelei saunia eleele e le itiiti ifo le aoga nai lo le itu i saute. O le tautotogo ma le vaitau o le autumn e talafeagai mo le totoina. E naʻo tausiga lelei e manaʻomia. Faʻatasi ai ma fulufulu toe foʻi mai le tautotogo, e totoina ai vao i le vai. O le faʻafefe, o le susu o le a puipuia ai lau laititi mai le malulu. O le taimi o le totoina o le autumn e filifilia ile amanaʻiaina o le mea moni e faʻapea, ao lei amataina le malulu, e tatau ona mausali aʻa. O laau laiti e tatau ona ufiufi mo le taumalulu.

Faletua o Krasnodar

Blueberries e matua fiafia lava i le la, ma ua fautuaina ina ia totoina i nofoaga tatala. Ae i le itu i saute, o le vevela i aso vevela e mafai ona oʻo i le 50 ° C. O le mea lea, i nei eria ua fautuaina e vaʻai se nofoaga mo le vaeluaina o laʻau mo vao po o le maluluina foi o latou mai le vevela o ave. O se mea e manaʻomia muamua o le tele o vaiinu masani ma se laʻau lelei o le mulch ina ia le mago le palapala.

E amata vave ona fuga mai le laulaau i totonu o le Territory o Krasnodar, o le taimi lava e paʻu ai le kiona, ia Me ua uma ona nonoa fua. O le mea lea, o le totoina o le tautotogo e mafai ona tuai - o le a amata ona fuga laau. E sili atu le totoina o laau i le tautoulu. Mo le taumalulu, o togavao lanu moana o le a lava le lutrasil poʻo isi mea e ufiufi.

O le lelei o laau i saute e faʻatusatusa i tagata matutua i matu o lo latou suamalie suamalie ma le manogi malosi. E le gata i lea, o laʻau o saute e sili atu.

Crimea

Ua fai mai tagata masalosalo e le mafai ona tupu lenei pusi i matu i Crimea. O le mea moni, o le galueaina o laʻau mumu e le o se mea taatele, ae o le tele o faila o le Crimean latou te ola manuia ma le manuia i latou.

O le mataupu o loʻo tulaʻi mai e leai se eseesega mai isi itulagi. E sili atu le totoina o laau i le tautoulu, i le afa lona lua o Setema. E ala i muamua fulufulu i le faaiuga o Oketopa - i le amataga o Novema, o le vao ua maeʻa aʻa. E mafai ona e tolopo le tulaueleele i le tautotogo, ae i le vave vevela, o loʻo i ai se avanoa e le tatau ona oʻo i le taimi mo le fuga o fatugaʻo.

O le faʻaaoga lelei o laʻau manogi e matua taua lava i itulagi ma se vevela vevela.

I le vevela o aso vevela, e paolo le vao. Ia mautinoa ia mataʻituina le eleele palapala. Maea lelei - faʻaleleia le leai o se vai.

E le talafeagai le ufiufi o vao mo le taumalulu, latou te faʻafeiloaʻi ma le saogalemu ia malulu malu. Ae afai i totonu o le itulagi o loʻo i ai se avanoa o gutu e oʻo i le -20 ° C i le leai o se kiona, ona sili atu lea ona lelei le taʻalo saogalemu ma puipuia le laau ma ufiufi mea.

Iukureini

Blueberries e mafai ona taʻua o se fatu fou i le atunuu. Ae ui i lea, ua amata ona sili atu ona lauiloa i tausaga taʻitasi. Ma mo se mafuaʻaga lelei, ona o tulaga tau i luga o le tau i Iukureini e talafeagai lelei mo le tuputupu aʻe o lanu moana.

I lalo o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o tekinolosi tau faʻatoaga, o le siʻitia o lanu moana e le sili atu ona faigata nai lo currants uliuli, ma o le a le faigata ona maua se fualaʻau lanu moana uumi.

O le totoina o laʻau e fautuaina i le autumn, i le ogatotonu o Setema. Aʻo leʻi faʻatapulaʻa gutu, o le a maua e le laau le taimi e maua aʻa ai. Talu ai e iai taimi i le taumalulu a leai se kiona pe a pa'ū ifo le vevela i lalo ifo -25 ° C, e sili atu le puipuia o laau totō.

O mea sese autu i le galueaina o lanu

O nisi o fai togalaau, ua musuia e le manatu ina ia ola i lanu, e masani ona maua ni aafiaga le lelei ma oo mai i le faaiuga o le tuputupu ae o lenei fale ua tumu i le tele o faigata. O le mea moni, e te le masani i foliga o le tekinolosi tau faʻatoaga, e le gata ina mafai ona e ausia le tuputupu ae ma le fuaina mai o laumei, ae e faaleagaina ai foi laau.

Laulau: o manatu masani masani e masani ai pe a totoina ma tausia le blueberries

Faʻatoʻaga o le FaatoagaIʻuga
Totoina vao i le paoloO le toʻatele o tagata e manatu afai e ola le laʻau manulele i totonu o vaomatua, ona faʻasolosolo lea e le tagata e faʻatupulaʻia le aiga ia tulaga tutusa. Ioe, o togavao vine i le togalaau o le a maua ai le alualu i luma, ae o le a leai ni fua i luga oi latou.
Faʻasaʻu eleele maualaloI eleele lafulemu, o aʻa o le lanikelu o le a pala ma o le a vave ona mate le laau. E le gata i lea, ei ai le tulaga maualuga o le faaleagaina o le vao i le malulu.
Le lava le eletise palapalaE le talafeagai le fuafuaina o le elemene o le palapala na o weeds e ola ai. E masani lava o le telefoni ma le solofanua e ola i luga o eleele eleʻele, ma o le blueberries e sili ona malosi. E mafai ona e fuafuaina le aloʻa ma se masini faʻapitoa po o ni suʻega suʻega. I sina suauʻu mataʻu, le paleni ma eleele alkaline, o le a le tupu aʻe laumei. O le mea moni, o aʻa lanumoana e le mafai ona puʻe faʻatasi meaʻai, e fesoasoani ia te ia i lenei mycosis - o se gaʻo faapitoa i luga o aʻa e ola naʻo se siosiomaga malosi malosi, ma maliu i isi tulaga. O le eleʻele o le eleele e faʻaitiitia ai le taimi, ma e tatau ona tausia pea i le tulaga saʻo.
Totoina o laumei i le eria na ola ai fualaʻau i luma, lea na faʻaaogaina ai fugalaʻauBlueberries e le mafai ona gafatia mea toto. E manaʻomia ona totoina i se nofoaga e leʻi faʻasaina mo le silia ma le 5 tausaga.
Sa totoina le togavao i aʻagogo.Afai e te le muaʻi fufulu le eleʻele ma e le faʻamalosia aʻa, ona latou le amata lea ona ola. O le mea lea, o le a le tupu le togavao.
Telefoni faʻatauE le mafai ona e fafagaina vao faʻasusu, ae na o minerale. O le tele o lanumoana e manaʻomia le gaʻo. Ae e sili atu le faʻafefiloi ma faʻamalaʻau o minerale nai lo le faʻafefe, pe mafai foi ona mate le mycosis.
Trimming bushes i lalo o le ono tausagaBlueberries ua na o le pau ia o laau e manaʻomia ai sina teuteuga. O le tolu tausaga muamua, e toetoe lava a leai ni laumei e teuteuina. I tausaga mulimuli ane, i le amataga o le tautotogo, e lua i le tolu lala o fualaau aina e aveeseina mo le tuputupu ae malosi talavou.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

E tutusa lelei le totoina, pe a tupu le autumn. E le gata i lea, o laʻau lelei i totonu o fagu e faʻatau atu. Ae o le tulaueleele lava ia e sili atu ona faigata. O le eleele e tatau ona susu, ae e le tatau ona i ai se vai inu. O ona aʻa e le lelei. Latou te i ai le mycorrhiza ma pulou. Ma o le TAIMI e faʻapalapalaina pea le palapala!

Northerner//farmerforum.ru/viewtopic.php?t=841

E tatau ona totoina ni togavao, pe afai e totō se tasi, o le a fua mai, ae vaivai. A o leʻi totoina, e sili atu le tuʻuina o le fagu i totonu o se atigipusa vai mo le itula, o lea e fafaga ai le aʻa. Kili se pu lapoa ma ufiufi i fasi mumu mumu ma lanu vine. O le a tupu foi i le eleele, ae e sili le fiafia ile eleele. O le malosi o le aisa e faalagolago i le eseesega. E i ai ituaiga eseese e le tupu mai ai se vaega o le fua i le malulu malulu. O togalaau aina e manaʻomia ai le malamalama, humus, eleele palapala. Latou te manaʻoina eleele susu, ae le faʻafefe lolovaia. Faʻatoʻa fua mo le 4 tausaga talu ona totoina.

Anatoly Gorobets//farmerforum.ru/viewtopic.php?t=841

O le gagana Blueberry e matua fua tele lava. Ae le gata i lea, o fugalaau lanumoana e puipuia i le toe faafoi o gutu. O le mea lea, ou te manatu o lenei aganuʻu e matua manuia lava mo Siberia ma Urals. Blueberries ola lelei i luga o eleele masani, ma e oʻo lava i le carbonate. Afai o le eleele o loʻo faʻapalapalaina i le efuefu palapala elefise ao le i totoina. Na o le sasaa lelei o le lima o le sulfur, mali ma le faaeteete i se togalaau togalaau. Toto se fatu laau i le eleele ua saunia. Ma mulch ma le sawdust, ma o loʻo aofia ai. E masani ona manaʻomia le suāsusu. Ma e leai se isi "faʻamafanafana" e manaʻomia. E mafai ona e faʻaaoga ma "colloidal sulfur." Ma e aunoa ma le eliina uma. Naʻo le fufuluina o le eleele ma le faʻamutaina o le sulfur. O lona uiga, na o le pau lava le tulaga taua o le tausia o se siosiomaga oona. E taua tele lenei mea! Mo le i ai o ni faʻataʻitaʻiga o le launiu symbiotic. Latou te fafagaina laau. Ma mo i latou, o le tulaga lona lua e tatau ai o le organic mulch. Ou te faʻaaogaina le laupapa vaowood (tele, mai le viliina). E i ai oʻu eleele eleele. Ma o le lanumeamata ua ola mo le tele o tausaga. O le seleselega e tuputupu aʻe ma le mausali i tausaga. I lalo o se togavao o vineberries, lingonberries. Ma i tafatafa ane o le fualaau. Ma o laau uma e fiafia tele, ma fua mai i tausaga taʻitasi. Mo le taumalulu, lanumoana, na ou punou ifo i lalo ina ia tumau ai pea le mama i le taumalulu uma i lalo o le kiona. E i ai loʻu ufiufi o le kiona i le 50-60 cm mo le tele o tausaga. Ou te le tipiina le togavao. E na o le aveesea o lau laau mamago pe a tupu lenei mea.

Alexander Kuznetsov//www.forumdacha.ru/forum/viewtopic.php?t=2546

O le faagasologa o le tuputupu ae o laumei o le taimi e alu ai, ae fiafia, ma o le tausisia o tulafono uma o le a manuia. Laʻau malolosi ma matagofie i laʻau manogi, manogi ma le maofa o le a avea ma taui i tagata fai togafiti faʻamalosi.